Salvia Divinorum: Do's En Don'ts

Salvia Divinorum: Do's en Don'ts

Luke Sholl
Luke Sholl
Bijgewerkt op:

Ontdek hier de belangrijkste factoren om te overwegen voor een salvia-trip. Deze lijst komt altijd van pas, of je nu een doorgewinterde expert bent of een beginner.

Salvia divinorum, sage of the diviners, magische munt of Sally D. Hoe je het ook noemt, één ding is zeker: salvia trakteert op een wilde rit door de kosmos. Een aflevering van Rick en Morty is er niets bij.

Vanwege het mystieke vermogen van salvia moet je de plant niet onderschatten. Het loont de moeite om salvia te respecteren. Dit geldt voor zowel doorgewinterde professionals als beginners. Met dat in gedachten, hebben we een definitieve lijst van do's en don'ts samengesteld. Onze lijst helpt je om zo veilig mogelijk door de diepste dimensies van spiritualiteit te navigeren.

Wat is salvia divinorum?

Salvia divinorum

Wekken interdimensionale reizen en verborgen spirituele rijken direct vragen op? Laten we dan eerst een stap terug doen en uitleggen wat salvia nou precies is. Salvia divinorum is een plantensoort die afkomstig is uit de bossen in Zuid-Mexico. De plant ziet er niet indrukwekkend uit, maar salvia zit vol verrassingen, namelijk een verfijnde mix van alkaloïden. Na consumptie, werken deze chemische verbindingen samen met onze geest. Zo ontstaat een verbluffend scala aan effecten.

Waarom veroorzaakt salvia extreme trips?

Waarom veroorzaakt salvia extreme trips?

Dankzij deze nogal indrukwekkende (of beklemmende, afhankelijk van hoe je het bekijkt) lijst met effecten geniet salvia van een behoorlijk beruchte reputatie.

Vergeleken met klassieke psychedelica en empathogenen, is salvia de wildebras die tot een net zo uitbundige groep behoort: dissociatieven. Deze type psychedelica staat hoog in aanzien. Ze leiden namelijk tot ervaringen van lichaamsuittreding, levendige hallucinaties en, als je de geruchten gelooft, communicatie met buitenaardse wezens. Vanwege deze imponerende lijst met effecten is een goede voorbereiding en planning onmisbaar voor een probleemloze trip op salvia.

Gerelateerd artikel

Waarom Ga Je Van Salvia Zo Verschrikkelijk Trippen?

Tips voor je salvia-trip

Tips voor je salvia-trip

Nu de introductie achter de rug is, pakken we meteen door. Wat moet je doen en laten als je salvia gebruikt?

Salvia: Do's

 • Plan vooruit

  De eerste, belangrijkste tip draait om het plannen van je salvia-trip. Reken op minimaal een halve dag om de ervaring volledig te omarmen. Calculeer ook tijd in om na afloop te reflecteren op je trip. Vooruit plannen, houdt in dat je je agenda leegmaakt. Neem een dag vrij en verzeker dat je geen onverwacht bezoek krijgt.

 • Zorg dat je comfortabel bent

  Iedere trip wordt sterk beïnvloed door je omgeving. Het gebruik van salvia is hierop geen uitzondering. Zoek een plekje waar je je op je gemak voelt en geen negatieve gevoelens ervaart. Het klinkt misschien een beetje suf, maar je wilt echt omringd zijn door zonnestralen en regenbogen.

 • Voorkom afleiding

  Met afleiding bedoelen we telefoons, smartwatches, tv's, wekkers en dergelijke. Als een apparaat je uittredingservaring kan verstoren, leg het dan in een andere kamer. Richt jezelf 100% op de salvia en de trip en niet op de zoveelste hondenvideo op YouTube.

Salvia, Do's: Voorkom afleiding

 • Vraag een vriend als tripsitter

  Tripsitters zijn als een baken van licht in de mist van spiritualiteit. Ze helpen je weer op het goede spoor als er iets mis lijkt te gaan. Als je de trip helemaal wilt staken, kunnen ze je helpen terug op aarde te belanden. Een goede tripsitter is bekend met de effecten van salvia, zodat je je zorgeloos kunt overleveren.

 • Begin zittend of liggend

  Bijna alle salvia-trips eindigen op dezelfde plek: de vloer! Aan de fysieke en mentale sensatie van vallen, kleeft een risico. Anticipeer hierop! Je kunt ook jezelf omringen met kussens. Onthoud echter het volgende: op het moment dat je je ogen sluit, worden de effecten van Salvia enorm versterkt. Bereid je dus voor op een wilde rit.

 • Leg gevaarlijke voorwerpen weg

  Dit zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar we zeggen het toch: verwijder alle gevaarlijke voorwerpen voordat je tript op salvia! Je weet nooit waar je spirituele reis eindigt of, nog belangrijker, hoe de trip de wereld om je heen verandert. Het is niet te voorspellen wat je reactie is en of je in staat bent schadelijke objecten te herkennen. Speel op veilig.

Salvia, Do's: Leg gevaarlijke voorwerpen weg

 • Start laag en traag

  Pas je dosering aan op basis van je eerdere ervaringen. Kom je echter net kijken in de wereld van dissociatieven? Dan is laag en traag de enige juiste benadering. Salvia slaat hard en snel toe, dus laat je niet overrompelen.

 • Gebruik een afgemeten dosis

  Oude culturen vertrouwden op grove schattingen. Maar we bevinden ons in een moderne beschaving met een bijbehorend voordeel: de digitale weegschaal. Weeg je dosering salvia met behulp van een nauwkeurige digitale weegschaal. Dit lijkt overdreven voorzichtig, maar een iets te grote dosis kan je direct naar de duistere kant van dissociatieven sturen.

Salvia: Don'ts

 • Trip nooit in het openbaar

  Herinner je nog die ene keer toen je aan het trippen was op salvia en dat er plotseling twintig hagedismensen probeerden je naar hun ondergrondse hol te slepen? Nee? Mooi zo. Als je dit niet weet, houdt dit in dat je geen salvia in het openbaar hebt gebruikt. Oké, dit voorbeeld is wat extreem, maar je snapt waar we naartoe willen. De Men in Black zeiden het al: “a person is smart, but people are dumb, panicky dangerous animals and you know it”. Salvia is echt een solo-ervaring.

Salvia, Don'ts: Trip nooit in het openbaar

 • Gebruik geen vaporizer

  Ondanks alle fantastische voordelen van vapen, is het verwarmen van salvia er niet een van. De meeste moderne vaporizers verwarmen het plantmateriaal niet heet genoeg om de interne verbindingen te activeren. Tenzij je graag geschroeide bladeren inhaleert, geniet je van salvia beter zonder vaporizer.

 • Behandel salvia niet als een partydrug

  Zoals we hierboven hebben benadrukt, zijn er verschillende categorieën psychedelica. Sommigen kunnen de feestvibe versterken, maar salvia valt niet in deze groep. Het is een krachtige (mogelijk levensbevestigende) stof die ongeëvenaarde inzichten biedt. Het is echter geen goede partydrug. Als je van plan bent een nachtje flink te stappen, bewaar je salvia-trip dan voor een andere keer.

 • Consumeer nooit salvia als je je onzeker voelt

  Een introspectieve duik nemen in je bewustzijn is geen eenvoudige opgave. Een juiste gemoedstoestand en een goede mentale voorbereiding is essentieel. Zodra een salvia-trip begint, moet je deze uitzitten. Vermijd het gebruik van salvia als je je onzeker of ongemakkelijk voelt. Het is beter jezelf mentaal voor te bereiden op de reis die voor je ligt. De spirituele verlichting van salvia is enorm aantrekkelijk, maar een heldere geest komt op de eerste plaats.

Salvia, Don'ts: Consumeer nooit salvia als je je onzeker voelt

 • Gebruik salvia niet in het verkeer

  Verkeersomstandigheden zijn vrijwel altijd gevaarlijk. Maar het spreekt voor zich dat je dit risico vertienvoudigt onder invloed van salvia. Zelfs als je een mooi plekje in een park vindt (weg van menigtes), raden we het proberen van salvia toch af. Het is echt verbazingwekkend waar je kunt belanden. Het laatste wat je wilt, is een buitenaards bezoek aan het ziekenhuis.

 • Combineer nooit met andere medicijnen

  Deze regel is van toepassing op zelfs de mildste psychedelica, maar is ontzettend belangrijk bij salvia. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe krachtig deze oude plant is. Spiderman zei het al: "With great power comes great responsibility." Salvia divinorum is op zichzelf al krachtig genoeg. Je hebt echt geen andere stoffen nodig die de ervaring vertroebelen.

Conclusie: speel op veilig met salvia divinorum

En dat is alles! De complete gids over wat je wel en niet moet doen voor een salvia trip. Een aantal stappen lijken wat serieus. Maar als je salvia met het verdiende respect behandelt, kun je delen van je geest en ziel ontgrendelen die onbereikbaar zijn met andere stoffen. Neem je tijd, doe je huiswerk en, nog belangrijker, geniet van de ervaring!

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Je bezoekt onze Nederlandse website.

wellicht ook interessant