Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Wat kun je verwachten van Salvia?

Wat kun je verwachten van Salvia?

Het roken van kleine hoeveelheden Salvia veroorzaakt een kalme, warme, lichtelijk psychedelische ervaring, die aan een marihuanaroes doet denken. Hoge doseringen en geconcentreerde extracten evenwel kunnen de gebruiker compleet loskoppelen van de realiteit en hem meenemen in een geheel andere hallucinatoire wereld, en kunnen zelfs tijdens de trip in de gebruiker gedachten en gevoelens creëren en uitwissen. De sterkte van de trip verschilt altijd van persoon tot persoon.

Een Salviatrip is duidelijk een ander soort trip dan die van psychedelica en de gebruikelijke recreatieve drugs. Het heeft ook nog andere onderscheidende kenmerken.

KUN JE VAN SALVIA EEN OVERDOSIS NEMEN?

KUN JE VAN SALVIA EEN OVERDOSIS NEMEN?

Er is niets bekend over gevallen van overdosering met Salvia en het heeft ook geen sterke verslavende eigenschappen. De effecten duren heel erg kort, wat een voordeel of een nadeel kan zijn, dat hangt af van de situatie (Salvia heeft ook weinig negatieve nawerkingen). Salvia wordt ten slotte in de VS en in de meeste landen niet gereguleerd door de wet; het is vrij verkrijgbaar bij pompstations en tabakszaken.

De trip die Salvia veroorzaakt, zou je ‘kieskeurig’ kunnen noemen. Intense geluiden of visuele waarnemingen, of wat voor afleidingen dan ook, kunnen de ervaring verstoren; het spelen van computerspelletjes of het kijken naar een sportwedstrijd zal voor de meeste gebruikers een volledige verspilling van tijd zijn. Je kunt beter in een rustige omgeving of buiten onder de sterrenhemel gaan liggen en de Salvia zijn werk laten doen.

Hoewel het officieel legaal is in de meeste landen, kan het nog steeds gezien worden als rijden onder invloed wanneer je rijdt terwijl je Salvia achter je kiezen hebt. Als vuistregel geldt dat het gebruik in het openbaar altijd een risico is. De trip kan ervoor zorgen dat je de binding met de realiteit volledig verliest, en iemand die zwaar aan het trippenis op Salvia kan zich onsamenhangend en onvoorspelbaar gedragen en dingen doen die de aandacht trekken en soms zelfs fysiek onhandelbaar worden. Iemand die wil gaan trippen, MOET een nuchter iemand erbij hebben om ervoor te zorgen dat hij veilig is en niet in de buurt van mogelijke gevaren komt.

HET SENSATIONELE GEVOEL VAN EEN SALVIA TRIP

HET SENSATIONELE GEVOEL VAN EEN SALVIA TRIP

Nadat je een hijs van Salvia hebt genomen, treedt de roes snel in en bereikt in minder dan een minuut het hoogtepunt. Het effect houdt meestal een paar minuten aan voordat het begint af te nemen en een aangename nagloei achterlaat, die ongeveer een half uur duurt en door de meeste gebruikers als zeer plezierig wordt ervaren.

Als de Salvia gekauwd wordt, bijvoorbeeld in een quid, wordt het intreden en het belangrijkste deel van de trip verlengd. Het effect treedt in ongeveer een kwartier nadat je begonnen bent met kauwen en na ongeveer een half uur bereik je het hoogtepunt. Dit hoogtepunt duurt vervolgens een half uur tot een uur, voordat het in de loop van een half uur tot een uur afneemt.

Salviatincturen hebben meestel hetzelfde effect als gekauwde Salvia voor wat betreft het intreden en de duur van het hoogtepunt, maar aangezien tincturen vloeibaar zijn en vaak gemaakt worden met behulp van oplossingsmiddelen, wordt de stof Salvinorin A makkelijker door de mond opgenomen, en dit versnelt het proces enigszins. Het effect treedt 10 to 15 minuten na inname in en bereikt na 20 tot 30 minuten het hoogtepunt. Dit hoogtepunt duurt een half uur tot een uur en het effect heeft ongeveer evenveel tijd nodig om weer te verdwijnen.

Bekijk Salvia Extract 20x

Als je succesvol Salvia hebt gerookt, zul je naderhand een ontspannen, levendig en helder gevoel beleven, de nagloei. Soms, als de Salvia erg vezelig en droog is, kunnen rokers voor korte tijd hoofdpijn voelen vanwege een geïrriteerde voorhoofdsholte. Salviarook is ook niet echt gezond voor de longen en is niet bepaald aangenaam en smakelijk.

Om de verschillende niveaus van Salvia-ervaringen goed te kunnen beoordelen en om anderen erover te kunnen informeren, hebben fanaten de SALVIA Experiential Rating Scaleontworpen. Deze schaal telt zes niveaus van oplopende intensiteit, waarbij elke niveau overeenkomt met een letter in het acroniem SALVIA: Subtiel, Anders, Licht, Vitaal, Immaterieel en Amnesisch.

Salvia producten