LSA: Alles Wat Je Weten Moet

LSA: Alles Wat Je Weten Moet

Inhoudsopgave:

Wat is LSA?

LSA, lyserginezuuramide of ergine, is een tussenstof die gevormd wordt bij de synthese van LSD en is zelf ook een psychoactieve stof. Later werd ontdekt dat het een natuurlijke stof is die ook voorkomt in de Morning Glory zaadjes, net als in de zaadjes van Ololiuhqui (Rivea corymbosa) en Hawaiian Baby Woodrose (Argyreia nervosa), en in sommige soorten van de Windefamilie en bepaalde schimmels, zoals Sleepy Grass. De chemische aanduiding is LA-111, dit is een ergoline alkaloïde.

LSA is de voorloper van LSD en dus is de chemische structuur vergelijkbaar. Hoewel het actief is in microgram doseringen, is LSA niet zo krachtig als het gesynthetiseerde LSD en de effecten van LSA hebben dan ook een uitgesproken karakter.

Op de zwarte markt, wordt LSA vaak verkocht als LSD omdat het makkelijker te krijgen is. Morning Glory is de meest bekende bron van LSA en haar effecten zijn al sinds de oudheid bekend bij inheemse stammen.

Hoewel zowel Hawaiian Baby Woodrose Vine als Morning Glory rijkelijk LSA bevatten, kunnen de tuincentra type zaden van Morning Glory bedekt zijn met een schimmeldodend middel. Gemeld is dat onopzettelijke consumptie van chemisch behandelde zaden vervelende hoofdpijnen en een langdurige misselijkheid kan veroorzaken. Natuurlijk zijn Morning Glory zaden van een betrouwbare bron niet behandeld met giftige producten.

Bekijk Product

CHEMIE

Na analyse, ontdekte Albert Hoffman dat LSA qua structuur vergelijkbaar is met LSD. Het voornaamste verschil is, dat LSA NH2 bezit, terwijl LSD N(C2H5)2 bevat. LSA is voor een groot deel niet oplosbaar in water, maar kan worden opgelost in ethylalcohol en methylalcohol.

Jonathan Ott meldde grote, meer dan vertienvoudigde variaties van alkaloïde concentraties in verschillende partijen van diverse LSA zaden. Enkele andere ergoline alkaloïden die in de zaden werden ontdekt waren: ergonovine elymoclavine en lysergol.

"TiHKAL: The Continuation" is een boek dat gepubliceerd werd door Alexander Shulgin. Het werk geeft een breed beeld van tryptaminen en onderzoekt de geestelijke en fysiologische effecten van LSA. Shulgin zei dat een dosis van een halve milligram LSA (een kleine hoeveelheid, maar groot in vergelijking met LSD-doseringen) "een vermoeide, dromerige toestand" veroorzaakte, die na 5 uur pas wegebde. Hij ontkende dat de epimeren van deze stof een belangrijke psychoactieve stof zijn in Morning Glory zaadjes en haalde Albert Hofmann's experiment aan, waarbij deze de stof op zichzelf uitprobeerde en weinig effect ondervond, afgezien van een gevoel van "vermoeidheid en leegheid".

Related Story

Hoe Onttrek Je LSA Uit Morning Glory-zaden & Hawaiian Baby Woodrose-Zaden?

Hij schrijft dat de LSA-epimeer een omkering is van C-8 en identificeert het als ofwel een iso-ergine ofwel een d-isolysergamide. Hij wees op het feit dat lyserginezuur en ergine in de Amerikaanse opiumwet zijn opgenomen en dat het gewoon een tactische zet is van de overheid om zo alle mazen in de wetgeving rondom LSD te dichten, want lyserginezuur en ergine zijn betrokken bij de synthese van LSD. Shulgins boek werpt veel nuttig licht op de chemische eigenschappen van LSA en LSD en beschrijft hun verwante drugssoorten en andere tryptaminen. Het debat over de gelijkenis tussen LSA en LSD is echter nog niet ten einde.

LSA

LSA Effecten

LSA Effecten

Hoewel het niet zo krachtig is als LSD, kan LSA psychedelische effecten opwekken van lichte tot gemiddelde sterkte, die doen denken aan LSD, hoewel het duidelijk meer kalmerend werkt en met meer lichamelijke bijwerkingen. LSA wekt de meest voorkomende effecten op die we kennen uit de categorie psychedelische stoffen. Inheemse Mexicaanse stammen gebruikten LSA in heilige ceremonies, wat nog meer bewijs levert voor hun entheogene waarde. De effecten verschillen per persoon.

De ervaringen zijn onder andere:

 • Psychedelische vrije ruimte
 • Geometrische visioenen
 • Euforie
 • Verdoving
 • Filosofische zelfbeschouwing
 • Gevoelens van eenheid en verbondenheid

Een vaak voorkomende ervaring is misselijkheid, wat soms leidt tot overgeven. Vanwege een groot aantal andere alkaloïdes die aanwezig zijn in de diverse typen LSA zaden, is een volledige beoordeling van de toxiciteit, voor zover wij weten, niet beschikbaar. Er zijn onderzoeken die beweren dat LSA cyanogenische glycosiden bevat, die ook voorkomen in bepaalde typen noten en bonen. Gespeculeerd wordt dat LSA op zichzelf geen misselijkheid veroorzaakt, maar dat de bijgaande alkaloïden dit doen.

In aanvulling op de hallucinerende effecten van LSA, is het niet ongewoon gevoelens van duizeligheid en verdoving te ervaren. Sommigen hebben ook aangegeven per sessie gemixte resultaten te bereiken, hoewel steeds dezelfde hoeveelheid zaden werd ingenomen uit dezelfde partij als de vorige trip. Dit kan verband houden met het feit of er gegeten werd voordat LSA werd gebruikt. Over het algemeen wordt geadviseerd LSA op een lege maag te gebruiken.

Een standaard LSA trip duurt gewoonlijk 6-10 uur, maar dit kan nog steeds erg verschillen per persoon.

Mogelijke Negatieve Effecten:

 • Misselijkheid, overgeven
 • Verwardheid
 • Spierverkramping
 • Verhoogde angstgevoelens
 • LSA kan een hangover veroorzaken en een nasleep waarbij men zich licht in het hoofd en vervreemd voelt.

Morning Glory

Bekijk Product

Geschiedenis van LSA

Geschiedenis van LSA

Zaden van tropische lianen die LSA bevatten worden al eeuwen gebruikt in Mexico. In de late 16e eeuw werd voor het eerst door de Spaanse veroveraars gedocumenteerd dat priesters van de inheemse Mexicaanse stammen de zaden aten om te communiceren met de goden. Er werd bericht dat de inheemse sjamanen na consumptie een delirium kregen en goddelijke visioenen ervoeren.

De Spaanse veroveraars beschouwden deze rituelen als duivelse godslastering en probeerden het gebruik en de kennis erover te stoppen. LSA zaden werden in 1941 opnieuw ontdekt, toen etno-botanist Richard Schultes berichtte dat het gebruik al dateerde uit de tijd van de Azteken. Later werd gemeld dat het ook werd gebruikt in ceremonies bij de Zapotec Indianen.

Monsters van Ololiuqui (Turbina corymbosa) zaden werden naar Albert Hofmann, de maker van LSD, gestuurd voor analyse; hij was verbaasd te ontdekken dat de werkzame stoffen verbazingwekkend leken op LSD. Aangegeven werd dat de eerste zelf-experimenten hem moe maakten en hem in een droomachtige staat brachten.

Legaliteit

Legaliteit

Zaden die LSA bevatten, zoals Morning Glory, zijn niet illegaal. Maar de productie, extractie en consumptie van LSA is illegaal in vele landen over de hele wereld. Een voorbeeld hiervan is dat LSA beschouwd wordt als een gecontroleerde stof in Nederland, een Klasse A drug in het Verenigd Koninkrijk en een Schema III drug in de VS.

Landen die op dit moment geen classificatie hebben voor LSA, of wetten die het afdwingen, zijn Canada en Hongarije.

Drugstesten

In de meest standaard en uitgebreidere drugstest wordt niet specifiek gezocht op LSA. Maar, vanwege de chemische structuur en natuur, heeft het vermogen om mogelijk een alarm te laten afgaan in tests die zoeken naar LSD.

Related Story

LSA vs LSD – Het Verschil

Waarschuwingen

 • Er zijn geen slachtoffers gevallen na gebruik van LSA. Er bestaat echter wel een risico op een overdosis. Personen die ongeduldig zijn of teveel nemen kunnen terechtkomen in een lange, extreem onplezierige trip. Een lange en moeilijke ervaring werd opgewekt door een dubbele dosering, toen de aanvankelijke hoeveelheid niet veel leek te doen. Uiteindelijk heeft de trip 36 uur geduurd en het lichamelijke ongemak duurde nog veel langer. Lichamelijke bijwerkingen kunnen bestaan uit gevoeligheid voor licht, hoofdpijnen en vermoeide ledematen.

 • LSA kan wat tijd nodig hebben om in te slaan, dus wees geduldig. Doseer niet teveel, dan loop je geen risico op een bad trip. Zoals altijd, start je met een lage dosering en leer je je partij zaden kennen.

 • Gebruik het niet als je zwanger bent of borstvoeding geeft en combineer LSA niet met andere drugs, medicijnen of alcohol. Het wordt sterk aangeraden geen LSA te gebruiken als je een hoge bloeddruk of hartaandoening hebt of gevoelig bent voor paniekaanvallen.

 • Zorg ervoor dat je in een veilige omgeving bent, met iemand die je vertrouwt en op je let. Probeer geen auto te rijden of machines te bedienen onder invloed.

 • Buiten bereik van kinderen houden.