Blog
LSA Zaden
3 min

Hoe Onttrek Je LSA Uit Morning Glory-zaden & Hawaiian Baby Woodrose-Zaden?

3 min

Morning glory- en Hawaiian baby woodrose-zaden zijn krachtige, natuurlijke bronnen van de psychoactieve stof LSA en kunnen leiden tot een unieke trip. We leggen uit hoe je LSA onttrekt uit de zaden van de planten.

De natuur is rijk aan psychedelische stoffen. Je vindt ze in planten, schimmels en dierlijke bronnen. Veel psychonauten zijn wel bekend met DMT, LSD, psilocybine en mescaline. Naast deze extreem krachtige, bekende geestverruimende stoffen, bestaan er nog een paar minder bekende verbindingen die we vaak vergeten. D-lyserginezuuramide (LSA), ook wel ergine genoemd, is er daar een van. Dit is een natuurlijk voorkomende alkaloïde die structureel overeenkomt met LSD. LSA veroorzaakt een minder intense, maar absoluut geen zwakke, psychedelische ervaring.

In de natuur vind je meerdere bronnen van LSA, zoals Morning glory-zaden en Hawaiian baby woodrose-zaden. Laten we deze twee eens gedetailleerd bespreken.

Gerelateerd artikel

LSA: Alles Wat Je Weten Moet

MORNING GLORY-ZADEN

MORNING GLORY-ZADEN

Morning glory, bekend onder de wetenschappelijke naam Ipomoea tricolor, is een bloeiende plant uit de Convolvulaceae-familie. Deze kruidachtige eenjarige liaan is afkomstig uit de tropen van de Nieuwe Wereld en wordt ongeveer 2-4m hoog. De bladeren zijn gerangschikt in een spiraalvorm en de bloemen vertonen levendige, prachtige paarsblauwe tinten rond een wit en geel centrum. Deze plant is prachtig, maar mensen gebruiken haar niet alleen decoratief.

Morning glory heeft psychedelische eigenschappen die aantrekkelijk zijn voor zowel etnobotanisten als psychonauten. Het gebruik is daarbij niet beperkt tot de moderne tijd. Diverse Mexicaanse inheemse Amerikaanse culturen hebben delen van de plant als geestverruimend middel benut. Auteur en etnomycologist Robert Gordon Wasson stelde dat Morning glory-zaden ook door de Azteken werden gebruikt.

De zaden, ranken, bloemen en bladeren van Morning glory bevatten ergoline-alkaloïden, vooral ergine. De plant bevat ook lyserginezuurhydroxyethylamide en ergonovine. Deze alkaloïden dragen bij aan de psychedelische eigenschappen.

HAWAIIAN BABY WOODROSE-ZADEN

HAWAIIAN BABY WOODROSE SEEDS

Niet alleen Morning glory heeft deze zeldzame, psychoactieve eigenschappen. Ook de plant Hawaiian baby woodrose, of Argyreia nervosa, bevat ergoline-alkaloïden, waaronder het psychedelische ergine. Hawaiian baby woodrose is een meerjarige klimplant uit het geslacht Argyreia. De plantensoort is inheems op het Indiase subcontinent. De soort is ook geïntroduceerd in veel andere regio's op de wereld, waaronder Hawaii, Afrika en het Caribisch gebied.

Gerelateerd artikel

Maak Kennis Met Hawaiian Baby Woodrose: Een Natuurlijk Psychedelicum

Hawaiian baby woodrose-zaden bevatten andere alkaloïden die bijdragen aan de psychoactieve effecten. Deze omvatten ergometrine, lysergol en lyserginezuur. Ongeveer 0,325% van het droge gewicht van Hawaiian baby woodrose-zaden bestaat uit ergine.

LSA ONTTREKKEN: MET ALCOHOL

LSA ONTTREKKEN: MET ALCOHOL

Om het extractieproces succesvol uit te voeren, heb je een aantal gereedschappen en ingrediënten nodig.

Dit heb je nodig:

 • 4g onbehandelde Morning glory-zaden of Hawaiian baby woodrose-zaden
 • 91% isopropylalcohol
 • water
 • een filter
 • een grinder
 • ovenvaste schaal
 • elektrische kachel
 • trechter
 • bakjes
 • een goed mes

Was je zaden eerst om eventuele verontreinigingen te verwijderen en laat ze drogen. Koop onbehandelde zaadjes, omdat sommige zijn gekweekt met giftige landbouwchemicaliën. Vermaal met je grinder of vijzel en stamper (als je graag old-school werkt) je zaden tot een fijn poeder.

Giet 400ml water over de zaden, schud het mengsel en laat het een aantal minuten staan. Giet de vloeistof nu door je filter in een groot bakje. Herhaal deze stap driemaal totdat je 1,2l verrijkt water in een bak hebt. Naar verluidt, scheidt dit proces de gewenste bestanddelen uit de zaden van de stoffen die misselijkheid en andere vervelende bijwerkingen veroorzaken.

Plaats je ovenschaal in zo'n positie dat de warmte van je kachel eroverheen blaast. Giet je brouwsel in de schaal.

Het water verdampt langzaam en er blijft uiteindelijk een substantie achter die eruitziet als zwart teer. Dit proces is arbeidsintensief en duurt lang, soms wel een week, als je de kachel dagelijks 8 uur gebruikt. Dit lijkt extreem, maar je voert het proces op deze manier uit om hoge temperaturen te vermijden. Zo voorkom je dat de gewenste verbindingen vervliegen.

HET VERWERKEN VAN DE TEER

Het Verwerken Van De Teer

Schraap met je mes de resterende teer uit de schaal en doe het in een ander bakje. Maak de ovenschaal schoon met een oplosmiddel om vlekken te verwijderen en was de schaal grondig voor later gebruik.

Voeg 200ml isopropylalcohol toe aan de teer en schud het bakje. Zeef de vloeistof weer in de ovenschaal en plaats het weer voor de kachel. Herhaal dit proces totdat je denkt dat de alcohol de meeste verbindingen heeft onttrokken.

Let op: wees voorzichtig met het gebruik van isopropylalcohol en hitte. Alcohol is licht ontvlambaar. Ga voorzichtig te werk, gebruik je verstand en ventileer de werkruimte.

Zodra de alcohol verdampt is, zie je een gele substantie. Los deze substantie op in water en bewaar het in de koelkast. Dit is voor consumptie te gebruiken.

LSA ONTTREKKEN: MET KOUD WATER

LSA ONTTREKKEN: MET KOUD WATER

De extractiemethode met koud water is wat simpeler. Ook bestaat er geen risico met ontvlambare materialen.

Voor dit proces heb je nodig:

 • onbehandelde Morning glory-zaden of Hawaiian baby woodrose-zaden
 • een teentje knoflook
 • vruchtensap naar keuze
 • een glas gekookt kraanwater of gedistilleerd water (dat je voor gebruik niet hoeft te koken)

Gebruik je gekookt kraanwater? Laat dit dan eerst afkoelen. Vermaal je zaden met een vijzel en stamper of een grinder. Gebruik 50-250 Morning glory-zaden of 4-8 Hawaiian baby woodrose-zaden. Dit recept resulteert in een gemiddeld krachtig extract. Vermaal je gekozen zaden tot poeder en doe het materiaal in het glas met water.

Zet dit mengsel ongeveer 4 uur in de koelkast en bedek het met aluminiumfolie om blootstelling aan licht te vermijden. Hak de knoflook fijn. Deze laat je 30 minuten weken in het mengsel, nadat je het uit de koelkast hebt gehaald. De toevoeging van knoflook zou helpen om de moleculen af te breken die misselijkheid veroorzaken na het gebruik van LSA.

Giet wat vruchtensap in een groot glas, voeg het mengsel toe en roer. Het sap verbetert de ietwat vervelende smaak van het extract.

De volgende stap is het zeven van het brouwsel om plantenresten te verwijderen. Zeef het mengsel vervolgens door een kaasdoek, zodat je alle ongewenste plantenmaterialen verwijdert.

Klaar! Het extract is nu te gebruiken.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken