Blog
LSA Zaden
3 min

Morning Glory Vs. Hawaiian Baby Woodrose: Wat Is Het Verschil?

3 min

De psychedelische effecten van Morning Glory of Hawaiian Baby Woodrose worden vaak vergeleken met LSD, maar dan minder intens. Laten we eens kijken wat de ware verschillen zijn tussen Morning Glory en Hawaiian Woodrose, evenals de effecten, aanbevolen dosering en bijwerkingen.

Psychonauten nemen vaak Morning Glory of Hawaiian Baby Woodrose voor een psychedelische ervaring die vergelijkbaar is met LSD, hoewel het effect meestal minder intens is. Ook zijn er wat uitgesproken verschillen. De actieve, psychedelische stof in zowel Morning Glory als Hawaiian Baby Woodrose is LSA, een natuurlijke psychedelisch substantie en een voorloper van LSD.

LSA - HET NATUURLIJKE PSYCHEDELICUM IN MORNING GLORY EN HAWAIIAN BABY WOODROSE

Zowel Morning Glory als Hawaiian Baby Woodrose (Argyreia nervosa) bevatten overvloedige hoeveelheden LSA (LSA, D-lyserginezuur amide of ergine). Dit is een natuurlijke, psychoactieve verbinding waarvan men vaak geniet vanwege de trippy effecten. Chemisch gezien, is LSA bekend als LA-111, een ergoline alkaloïde. Omdat het een voorloper is van LSD, komt de chemische structuur overeen. Het effect is echter niet zo krachtig als dat van LSD en ook de psychedelische ervaring heeft een geheel eigen karakter.

Omdat Morning Glory de beste bron is van LSA, is dit als natuurlijk psychedelicum makkelijker te verkrijgen dan synthetisch gefabriceerde LSD. Naast het feit dat Baby Woodrose legaal is in veel landen, is dit een van de redenen dat psychonauten vaak Morning Glory of Hawaiian Baby Woodrose gebruiken als vervanger voor LSD.

LSA vs LSD – Het Verschil

Maar wat zijn precies de verschillen tussen de twee?

EEN VERGELIJKING VAN DE EFFECTEN

Zowel Morning Glory als Hawaiian Baby Woodrose bevatten LSA als actieve verbinding, waardoor de psychedelische ervaring van beide overeenkomt.

LSD wekt meestal een kristalheldere, mentale energie op, terwijl LSA zorgt voor een rustgevende en soezerige toestand die ook wel droomachtig kan zijn. In tegenstelling tot LSD, wat een synthetische stof is, wordt LSA geconsumeerd met een aantal andere alkaloïden die in de zaden aanwezig zijn. Deze alkaloïden zorgen voor diverse, vaak onprettige effecten op het lichaam, waaronder misselijkheid of overgeven. In vergelijking met LSD, vergt LSA dus meer van het lichaam.

Het effect van Hawaiian Baby Woodrose is vergelijkbaar met LSD, maar wordt meestal beschouwd als minder intens, minder "helder" en met minder beelden.

De psychoactieve LSA in Morning Glory kan, net als bij het gebruik van Hawaiian Baby Woodrose, sterke psychedelische effecten opwekken; van mild, stil en introspectief tot ronduit spectaculair.

Hawaiian Baby WoodroseBekijk Hawaiian Baby Woodrose

HOEVEEL JE MOET NEMEN

HOEVEEL JE MOET NEMEN

Hawaiian Baby Woodrose Hawaiian Baby Woodrose

Voor een lichte dosering neem je 3-4 zaden. Een normale dosering bedraagt ongeveer 5-8 zaden en voor een sterk effect worden tot 12 zaden gebruikt. Het wordt aangeraden de zaden te kauwen op een lege maag omdat dit kan helpen misselijkheid te verminderen.

Morning Glory Morning Glory

Met 50-100 zaden (1,5-3 gram) heb je een lichte dosering. Voor een gemiddelde dosering neem je 100-250 zaden (3-6 gram) en voor een sterk effect neem je tot 400 zaden (10 gram).

Over de beste manieren om de zaden te consumeren, wordt nog altijd gediscussieerd, waarbij de focus ligt op het verminderen van de negatieve effecten. Sommigen eten Morning Glory rechtstreeks uit het zakje. Anderen vermalen ze, weken ze 30 minuten in water en filteren de mix om deze vervolgens op te drinken. Je moet een beetje experimenteren om uit te vinden wat het beste voor jou werkt.

WANNEER JE HET GEBRUIKT

WANNEER JE HET GEBRUIKT

Hawaiian Baby Woodrose Hawaiian Baby Woodrose

Het kan even duren voor de effecten van Hawaiian Baby Woodrose te merken zijn. De eerste effecten verschijnen meestal na twee uur. Met dit in gedachten, kun je een goede planning maken voor je trip en je omgeving.

Morning Glory Morning Glory

Vanwege de misselijkheid moet je de Morning Glory zaden op een lege maag innemen. Het is verstandig vier tot zes uur voor het gebruik van de zaden niets meer te eten. Zodra je de zaden eet, zullen de psychedelische effecten na één tot anderhalf uur opkomen. Dit is dus iets sneller dan Hawaiian Baby Woodrose, maar niet veel.

HOELANG DE TRIP DUURT

HOELANG DE TRIP DUURT

Hawaiian Baby WoodroseHawaiian Baby Woodrose

De psychedelische effecten van Hawaiian Baby Woodrose houden meestal zes tot acht uur aan. Na de trip kun je je nog twaalf uur ontzettend ontspannen en rustig voelen. Na het gebruik van Hawaiian Baby Woodrose slaap je waarschijnlijk diep en ontwaak je verfrist.

Morning Glory Morning Glory

Een Morning Glory trip kan erg lang duren, wel tot tien uur, al is dit afhankelijk van je dosering. Het is dus verstandig hier rekening mee te houden als je je Morning Glory trip uitstippelt.

Morning Glory (Ipomoea tricolor)Bekijk Morning Glory

HOELANG DE TRIP DUURT

HOELANG DE TRIP DUURT

Hawaiian Baby WoodroseHawaiian Baby Woodrose

De zaden van Hawaiian Baby Woodrose wekken vaak reinigend braken op. Na de ervaring kan het zo zijn dat je last hebt van een kater, vergezeld van wazig zicht, een licht gevoel in het hoofd en duizeligheid.

Je moet niet meer gebruiken dan de aanbevolen dosering. Als je onbekend bent met de effecten van LSA, moet je beginnen met een lage dosering. Deze verhoog je pas als je meer ervaring hebt opgedaan. Gebruik de zaden niet in combinatie met alcohol of andere drugs.

Morning Glory Morning Glory

Het gebruik van Morning Glory zaden leidt vaak tot misselijkheid of overgeven, hoewel dit kan variëren. Sommige gebruikers hebben gemeld zich alleen misselijk te voelen, zonder te braken. Dit hangt af van meerdere factoren, zoals wat je gegeten hebt en je dosering.

Ongeacht of je Morning Glory of Hawaiian Baby Woodrose gebruikt voor je trip, houd er rekening mee dat de ervaring zeer intens kan zijn en dat de effecten lang aanhouden. Vooral als je minder ervaring hebt met psychedelica, is het verstandig een ervaren tripsitter in te schakelen om je door de ervaring te begeleiden.

Gerelateerd artikel

Maak Kennis Met Hawaiian Baby Woodrose: Een Natuurlijk Psychedelicum

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken