Blog
Beste Vaporizers
5 min

Top 10 Beste Vaporizers

5 min

Na veel bloed, zweet en tranen is hij er dan eindelijk! Onze lijst met de 10 beste vaporizers. Door zorgvuldig onderzoek, review na review te lezen en het persoonlijk testen van de vaporizers

Vaporizers nemen enorm aan populariteit toe. Niet alleen als middel om te genieten van cannabis, maar bijvoorbeeld ook als hulpmiddel om te stoppen met roken. Doordat ze zo populair zijn, is er een enorme keuze aan apparaten. Bovendien zijn ze ruimschoots verkrijgbaar. Daarmee is het best lastig te bepalen welk bedrijf echt goede vaporizers biedt en wie er een slaatje uit wil slaan. Daarom hebben we voor jou een selectie gemaakt van de beste verdampers.

Er vele redenen waarom mensen een vaporizer willen gebruiken. Dat kan zijn voor recreatief gebruik, om te stoppen met tabak of als pijnbestrijding. Wij proberen je een eerlijk overzicht te geven van de beste apparaten en zijn er niet op uit zoveel mogelijk winst te maken. Maar genoeg gepraat, we bespreken de 10 beste vaporizers.  

10. BOUNDLESS CFC 2.0

De Boundless CFC 2.0 is een vernieuwde en sterk verbeterde versie van het origineel. De makers hebben het model ontworpen met discretie in het achterhoofd. De vaporizer is ultra-compact en het kogelvormige model is gemakkelijk in de handpalm te verbergen. Het is daarmee een reisvriendelijke vaporizer. Hij is eenvoudig in het openbaar en onderweg te gebruiken zonder op te vallen. Een lengte van 13,2cm betekent dat hij gemakkelijk in de meeste zakken en opbergvakken past.

Naast zijn onopvallende uiterlijk is deze vaporizer voorzien van een snelle opwarmtijd. De Boundless CFC 2.0 is in staat in 25 seconden een temperatuur van 200°C te bereiken en 230°C in 45 seconden. Daarnaast heb je de vrijheid om de temperatuur naar wens in te stellen; tussen de 60 en 230°C met stappen van 1°C. Deze instellingen zijn aan te passen met het horizontale led-scherm en de eenvoudige ééntoetsbediening.

De batterijduur van de Boundless CFC 2.0 maakt hem zelfs nog geschikter voor onderweg. De niet verwijderbare 18650-batterij gaat 10-12 sessies mee op 200°C en 8-10 sessies bij gebruik op 230°C. Overigens is de vaporizer ook uitstekend voor thuisgebruik. Hij wordt daarbij geleverd met een waterpijpadapter. Zo is het mogelijk elk hijsje nog zachter te maken.

9. CRAFTY+

Storz en Bickel zijn uitgegroeid tot een toonbeeld van kwaliteit op het gebied van vaporizers. De Crafty+ is het kleinere broertje van de beruchte Mighty en doet niets af aan deze prestigieuze reputatie. Het apparaat ziet er mooi uit, is klein en lichtgewicht. Doordat je de led’s en temperatuur met een Web app kunt aanpassen, is deze vaporizer anders dan de rest.

Eenvoudig in gebruik en makkelijk in te stellen. Daarmee is de Crafty+ absoluut een vaporizer voor de moderne en mobiele cannabis roker. 

8. ARIZER AIR 2

De Arizer Air 2 is de vernieuwde versie van de Arizer Air. Deze upgrade heeft echter een aantal aantrekkelijke nieuwe eigenschappen, waaronder een langere batterijduur. Bovendien warmt het apparaat nog sneller op. En dat zien fabrikanten van vaporizers vaak over het hoofd.

De batterij kan bovendien worden verwisseld. Daarmee is het de eerste vaporizer uit onze lijst die gebruikt kan worden bij extra lange vape-sessies. Zorg ervoor dat je extra batterijen bij de hand hebt, die je in een handomdraai verwisselt. Zo hoef je nooit meer bang te zijn voor de gevreesde melding dat ze bijna leeg zijn.

7. PAX 3

De eerste van de lijst waarbij je, naast kruiden en concentraten, ook hars kunt gebruiken. Daarbij is de ingebouwde accelerometer uniek voor deze vaporizer. Dit apparaat is bijzonder geliefd, omdat het zelf detecteert dat hij wordt doorgegeven. Dat activeert de "party mode" van de vaporizer. Daarbij wordt de temperatuur automatisch getemperd als extra bescherming tegen verbranding. Hiermee ben jij de favoriet op ieder feest.

Het apparaat is bovendien volledig mat afgewerkt. Daarmee wordt nog verder benadrukt dat het een eersteklas apparaat is. Hij kan ook worden bediend met een app via Android of Apple. Dat maakt het vapen nog makkelijker!

6. ARIZER SOLO 2

De Arizer Solo II luidt de nieuwste generatie van de Solo-lijn van Arizer in. Dit hightech apparaat is ontworpen voor uitsluitend droge toppen. Het grote compartiment kan daarbij grote hoeveelheden wiet tegelijk aan. Dit betekent dat het mogelijk is bij elke sessie ongelofelijk high te worden. De digitale temperatuurregeling en het heldere led-display stellen je in staat om hem tussen de 50 en 200°C in te stellen, met stappen van 1 of 10 graden.

Een hybride verhittingssysteem maakt gebruik van conductie- en convectietechnologie om wiet tot de gewenste temperatuur te verhitten. De damp trekt vervolgens door een volledig glazen dampkanaal. Dit zorgt voor een koel en boterzacht hijsje, dat aangenaam is voor de longen. De Solo II biedt een indrukwekkende batterijduur van 3 uur. Maak je geen zorgen als hij bijna leeg is; hij is ook te gebruiken tijdens het opladen!

5. FIREFLY 2+

De Firefly 2+ combineert ongeëvenaarde functies met baanbrekende damptechnologie. Met een smartphone-app — beschikbaar voor iOS en Android — is het mogelijk een temperatuur van tussen de 93 en 260°C te selecteren. Middels deze mate van controle ben je in staat elk hijsje afzonderlijk af te stemmen.

De Firefly 2+ biedt dynamische convectietechnologie, die zowel gedroogde toppen als concentraten verdampt. De damp is zeer zacht, omdat er geen direct contact is tussen het product en een verhittingselement. Bovendien hoef je niet lang te wachten op een volgende hijsje. Dit krachtige toestel levert 3 seconden na activering al volle teugen damp.

Gerelateerd artikel

Waarom Vaporizen: De 5 Belangrijkste Voordelen

De Firefly 2+ levert meer uitgesproken hijsjes dan zijn voorganger. De nieuwere versie biedt een verbeterde luchtstroom van maar liefst 33%. Daardoor levert hij extra bevredigende trekjes. Ook is de inhaleertijd verbeterd met 10+ seconden. Hierdoor komen er meer cannabinoïden in je bloedbaan terecht en ontsnappen er minder! De Firefly 2+ is verkrijgbaar in blauw, Jet Black en Zebrano.

4. PLENTY

De Plenty ziet eruit alsof hij uit een of andere sciencefiction film komt. Laat je echter niet misleiden door het uiterlijk. Deze kwalitatieve vaporizer laat geen aliens smelten, maar je hersenen. Het gebruik is eenvoudig. Je stopt gedroogd plantmateriaal in de kamer die je vervolgens veilig afsluit.

De temperatuur kun je instellen tussen de 107°C en 201°C. Daarmee wordt een smaak gecreëerd die elke connaisseur van verdampen waardeert. Dit apparaat is goedgekeurd door de Duitse TÜV. Je kunt er dus van op aan dat je een kwaliteitsproduct koopt.

3. DYNAVAP VAPCAP M

De DynaVap VapCap M lijkt wellicht primitief vergeleken met apparaten met een led-scherm en accurate temperatuurregeling. Het eenvoudige, ruwe ontwerp maakt hem echter een genot om te gebruiken. De VapCap M is een vlamaangedreven vaporizer, vervaardigd uit roestvrij medisch staal. Deze ultra-draagbare pen kan zowel droge kruiden als concentraten aan. Plaats je product simpelweg in de dop en houd er een vlam bij (een toortsaansteker werkt het beste).

Wegens het gebrek aan elektronica trilt of knippert de VapCap niet. Toch laat hij je wel weten wanneer hij gereed is. Zodra je een “klik” hoort, weet je dat het tijd is om te inhaleren.

De VapCap M 2019 biedt talloze verbeteringen vergeleken met vorige modellen. De nieuwere versie heeft een “triple helix” met dubbele groeven voor een betere luchtstroom, gestructureerde grip, zodat hij gemakkelijk te hanteren is, plus een groot klapgat. Met een lengte van 92mm en geen noodzaak voor batterijen, is de VapCap M 2019 het ideale accessoire voor onderweg.

2. VOLCANO HYBRID

De Volcano Hybrid is de opvolger van de legendarische desktop-vaporizer Volcano Digit. De Digit is overal in de cannabiswereld bekend vanwege zijn vulkaanvorm, formaat en de mogelijkheid om enorme ballonnen te vullen, die een hele kamer high kunnen maken. De nieuwe en verbeterde Volcano Hybrid combineert deze eigenschappen met indrukwekkende wijzigingen.

De Hybrid symboliseert een baanbrekende stap in de technologie van desktop-vaporizers. Het apparaat werkt met de Storz & Bickel Web app via Bluetooth. Hiermee kun je gewoon vanaf de bank temperaturen instellen van tussen de 40 en 230°C.

Het nieuwe model is compatibel met de bestaande ballonnen en wordt geleverd met een EASY VALVE-adapter. Ook vult hij een ballon veel sneller — dit duurt slechts 1-2 minuten. De Volcano Hybrid heeft tevens een uiterlijke metamorfose ondergaan. Storz & Bickel heeft namelijk het felrode en groene led-display vervangen door aangename witte en oranje kleuren. Al met al is de Volcano Hybrid een enorme verbetering van de beste sociale vaporizer op de markt.

1. STORM

Het meesterwerk onder de draagbare vaporizer pennen. We weten bijna niet waar we moeten beginnen. De Storm vaporizer pen is een van de beste draagbare vaporizers die je kunt hebben. Dit apparaat biedt de perfecte balans tussen gebruiksgemak, veelzijdigheid en prijs.

Als je op meerdere manieren wiet wilt kunnen vapen, betaal je daar vaak extra voor. Dat is echter niet het geval met de Storm. Je kunt hiermee zowel kruiden, concentraten als hars vapen. De vaporizer is daarbij makkelijk in gebruik, heeft een handige temperatuurbediening en een automatische uitschakelaar. Dat zijn allemaal belangrijke elementen als je overweegt eentje aan te schaffen. Met deze vaporizer kun je bovendien maar liefst een uur vapen als hij is opgeladen. Dus, waar wacht je nog op?!

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Producten Vaporshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken