Blog
De Top 10 Beste Vaporizers
5 min

De Top 10 Beste Vaporizers

5 min

Bij Zamnesia zit je altijd goed, of je nu op zoek bent naar je eerste vaporizer of je huidige apparaat wilt upgraden. Bekijk hieronder onze top 10 vaporizers en koop je favoriet vandaag nog in de Zamnesia Vaporshop!

De vele mogelijkheden en steeds veranderende technologieën kunnen het lastig maken om een vaporizer te kiezen, zeker als je net begint met vapen. In dit artikel bespreken we onze favoriete vaporizers, van simpele, portable apparaten tot desktop vaporizers boordevol features. Hieronder vind je altijd wel een geschikte keuze, ongeacht je budget en voorkeuren.

10. Arizer XQ2

Arizer XQ2

In de wereld van de vaporizers staat Arizer voor kwaliteit. Producten van dit merk behoren vaak tot de beste op de markt. Daarom beginnen we ons lijstje met de XQ2, de toonaangevende, multifunctionele desktop vaporizer van Arizer voor droge kruiden. De geavanceerde keramische convectieverwarming staat garant voor betrouwbare temperaturen en verdamping. Daarnaast is het vapen dankzij het gebruiksvriendelijke besturingssysteem supereenvoudig. Het aanpassen en opslaan van je voorkeursinstellingen is met de nieuwe Arizer XQ2 makkelijker dan ooit. De nieuwe en verbeterde accessoires bieden bovendien nog meer manieren om van je favoriete kruid te genieten.

Voordelen:

 • Een desktop vaporizer boordevol features die je maximale controle over het vapen geven.
 • Nieuwe en verbeterde accessoires resulteren in een veelzijdigere vaporizer.

Nadelen:

 • Vanwege het formaat is de XQ2 onhandig om mee te nemen.
 • Alleen geschikt voor droge kruiden.

Gerelateerd artikel

Het Verschil Tussen Draagbare En Desktop Vaporizers

9. DaVinci Vaporizer IQ2

Davinci Vaporizer Iq2

De DaVinci IQ2 is een portable vaporizer speciaal voor echte connaisseurs. Hij biedt zuivere, koele damp en complete controle. De met glas beklede keramische conductiekamer staat garant voor nauwkeurige en snelle verhitting, terwijl het gesloten keramische luchtkanaal verzekert dat je damp altijd vrij van onzuiverheden is. De temperatuurinstellingen stellen je in staat om de warmte op jouw droge kruiden of extract af te stemmen. Bovendien geeft de instelbare luchtstroom je nog meer controle over de damp. De DaVinci IQ2 wordt daarbij geleverd met een originele oplader en diverse accessoires. Hij biedt de controle en kwaliteit van een desktop vaporizer, maar dan met een compact, portable design.

Voordelen:

 • Nauwkeurige temperatuurcontrole via Air Dial, waardoor je makkelijker trekken kunt nemen en vollere damp krijgt die volgens DaVinci 50% koeler is dan bij andere portable vaporizers.
 • Unieke inzichten via de app en het apparaat zelf.

Nadelen:

 • Sommige gebruikers klagen dat de IQ2 tamelijk warm wordt tijdens het gebruik.
 • In veel reviews wordt opgemerkt dat de batterijduur middelmatig is.

8. G Pen Roam

G Pen Roam

De Roam van G Pen is een compacte, hoogwaardige concentraten vaporizer en een van de weinige apparaten met koele, schone waterfiltratie. De kamer van kwarts zit in een robuuste behuizing, en een volledig glazen, hervulbare 'hydrotube' koelt de damp voordat je het inhaleert. De Roam heeft een 1300mAh lithiumbatterij die meerdere sessies meegaat, maar zeker niet de krachtigste op de markt is. Voor maximale controle kun je de temperatuur met de digitale temperatuurbediening tussen de 204 en 427°C instellen. Het ergonomische mondstuk maakt het vapen daarbij comfortabel en discreet. Tot slot zit het complete verwarmings- en filtersysteem in een strak, zwart aluminium omhulsel waarmee de vaporizer er niet alleen fantastisch uitziet, maar ook lang meegaat.

Voordelen:

 • Een van de weinige portable vaporizers met waterfiltratie.
 • Makkelijk uit elkaar te halen en schoon te maken.

Nadelen:

 • De micro-USB oplader is misschien wat gedateerd ten opzichte van veelzijdigere USB-C oplaadkabels.
 • Voor een vaporizer van deze prijs zou de batterijduur beter kunnen zijn.

7. Firefly 2+

Firefly 2+

De Firefly 2+ wordt aangeprezen als de beste portable vaporizer op de markt. En we moeten toegeven dat er weinig aan de bouwkwaliteit, het uitstekende design en de vele features kan tippen. Het eerste waarmee de Firefly 2+ zich van andere portable vaporizers onderscheidt, is de on demand convectie-technologie die je kruid of extract alleen verhit tijdens het inhaleren. Hoewel je het verwarmingsmechanisme eerst met een druk op de knop aan de zijkant moet activeren, warmt het compartiment pas op als je inhaleert. Op die manier krijg je keer op keer zuivere, verbrandingsvrije trekken. Dat in combinatie met het scala aan temperatuurinstellingen (93–260°C), het strakke, aanpasbare deksel en de 3-seconden opwarmtijd maakt het lastig om een betere portable vaporizer te vinden.

Voordelen:

 • Een van de weinige vaporizers die on-demand, 100% convectieverwarming bieden.
 • Lage temperatuurinstellingen vanaf 93°C.

Nadelen:

 • Sommige gebruikers vinden dat de Firefly 2+ te kleine trekken geeft.
 • Beperkte functionaliteit als je geen gebruikmaakt van de Firefly app.

6. Storz & Bickel Volcano Hybrid

Storz & Bickel Volcano Hybrid

Storz & Bickel heeft met de Volcano een revolutie in de wereld van het vapen teweeggebracht. Geen lijst met respectabele vaporizers is dan ook compleet zonder vermelding van deze klassieke desktop vaporizer. Maar in plaats van vast te houden aan het oorspronkelijke design, komen Storz & Bickel met de Volcano Hybrid tegemoet aan de veranderende wensen van hun klanten. Hoewel de Volcano Hybrid en de originele Volcano er op het eerste gezicht hetzelfde uitzien, biedt de Hybrid een groter temperatuurbereik en nauwkeurigere temperatuurregeling, van 40°C tot 230°C. Hij heeft ook een snellere opwarmtijd (Storz & Bickel garandeert dat de Hybrid er maar negentig seconden over doet om op temperatuur te komen) en een vernieuwd hybride verwarmingsmechanisme dat het beste van convectie en conductie combineert om elke keer weer heerlijke damp te produceren.

Voordelen:

 • De degelijkheid en kwaliteit van Storz & Bickel producten.
 • Temperatuurinstellingen vanaf 40°C.

Nadelen:

 • Het hoge prijskaartje.
 • Niet portable.

5. DynaVap VapCap M 2021

DynaVap VapCap M 2021

De M van DynaVap kwam in 2018 voor het eerst op de markt. Inmiddels is de vierde variant uit en deze is beter dan ooit. Deze vaporizer biedt een betrouwbare manier om onderweg zowel droge kruiden als concentraten te vapen (houd er rekening mee dat de DynaCoil (concentraatadapter) afzonderlijk wordt verkocht), zonder dat je je zorgen hoeft te maken over batterijduur of digitale temperatuurinstellingen. Om de DynaVap VapCap M te gebruiken, vul je gewoon de cartridge en verhit je het compartiment met een warmtebron (bij voorkeur een stormaansteker of inductieverhitter), tot je de pen een 'klik' hoort maken. Hiermee weet je dat de vaporizer de optimale temperatuur heeft bereikt. Hoewel hij misschien wat van de geavanceerde features van andere vaporizers mist, is de M moeilijk te overtreffen als het om eenvoud en prijs gaat!

Voordelen:

 • Simpel, portable en betaalbaar.
 • Batterijloos voor meer vrijheid.

Nadelen:

 • Misschien 'te simpel' voor gebruikers die meer controle over de temperatuur en meer features willen.
 • Vanwege de mechanische aard is het mogelijk om de vaporizer over te verhitten en je kruid/extract te verbranden.

4. AirVape XS GO

AirVape XS GO

Zoek je een betaalbare, portable vaporizer, maar wil je graag wat meer controle? Dan is de XS GO van AirVape misschien wel de perfecte keuze. Deze vaporizer heeft een ongelooflijk schappelijke prijs (vergelijkbaar met de DynaVap VapCap), maar biedt vijf vaste temperatuurinstellingen die je met de knop aan de voorkant kunt selecteren. De ovaalvormige, keramische verwarmingskamer en het deels geïsoleerde keramische luchtkanaal met dubbel filter zorgen voor een goede luchtdoorstroming. De combinatie van convectie- en conductieverhitting resulteert daarbij telkens weer in een zuivere, verbrandingsvrije ervaring. Als laatste heeft de XS GO een simpel, ergonomisch design waarmee hij aangenaam is om te gebruiken, waar en wanneer je maar wilt.

Voordelen:

 • Betaalbaar en makkelijk te gebruiken.
 • Lichtgewicht en bijzonder portable.

Nadelen:

 • Bevat een hoop plastic, waaronder een plastic mondstuk.
 • Simpele features en redelijke dampkwaliteit, waardoor dit apparaat misschien niet aan de wensen van ervaren vapers voldoet.

3. Pax 3

Pax 3

Pax is een waar begrip onder wietgebruikers, en niet zonder reden. Deze portable vaporizer biedt ongelooflijk veel controle, heeft een geweldig design en een bouwkwaliteit die moeilijk te evenaren is. De Pax 3 is de derde editie en ontworpen om zowel droge kruiden als wasachtige of vaste concentraten mee te vapen. Het apparaat heeft batterijen die je twee uur continu kunt gebruiken (genoeg voor 8–10 sessies) en een beperkte garantie van tien jaar. Vergeleken met de Pax 2 heeft de oven van de Pax 3 ook een verbeterd design, zodat hij al in twintig seconden opwarmt. Daarnaast bevat hij alle accessoires die je nodig hebt om meteen te beginnen, zoals een inzetstuk voor concentraten, meerdere mondstukken en gaasjes.

Voordelen:

 • Dankzij het ergonomische design en de lange batterijduur is de Pax 3 uiterst portable.
 • De grote oven en de hoogwaardige, volle damp zullen zelfs de meest kieskeurige gebruiker bevallen.

Nadelen:

 • Minder app features vergeleken met andere vaporizers op deze lijst.
 • Alleen met het originele Pax oplaadstation op te laden.

2. Arizer Solo 2

Arizer Solo 2

De Solo 2 is de krachtigste portable vaporizer van Arizer tot op heden en misschien wel het apparaat met de meeste features op deze lijst. Het gepatenteerde hybride verhittingssysteem met een keramisch verwarmingselement garandeert zuivere trekken en snelle opwarmtijden. Hoewel hij wordt verkocht als dual-use vaporizer, kun je de Solo 2 niet met concentraten gebruiken. In plaats daarvan kun je er alleen droge kruiden mee vapen als een alternatief voor roken, of hem voor aromatherapie gebruiken. Dankzij het originele glazen capsulesysteem en damppad van puur glas blijft de damp schoon en onaangetast vanaf het moment dat het compartiment zich vult tot je inhaleert. Tot slot biedt de Solo 2 instelbare sessie-instellingen en een batterijduur van drie uur.

Voordelen:

 • Damp en smaak van topkwaliteit.
 • Biedt een veel betere trekweerstand en een snellere opwarmtijd dan zijn voorgangers.

Nadelen:

 • Het lompe, grote design maakt de Solo 2 minder discreet en lastiger mee te nemen.
 • Geen mogelijkheid om via USB op te laden; dit kan alleen met een AC lader.

1. Mighty+

Mighty+

De Mighty+ is het paradepaardje van Storz & Bickel. Deze vaporizer biedt uitstekende prestaties en talloze features, en dat allemaal met een portable, robuust, gebruiksvriendelijk design. De Mighty+ maakt gebruik van een hybride verwarmingselement dat convectie en conductie combineert om van de eerste tot de laatste trek voor efficiënte, verbrandingsvrije damp te zorgen. Het geïntegreerde koelsysteem levert automatisch zachte, zuivere en smaakvolle trekken, terwijl de simpele temperatuurregeling je complete controle over het vapen geeft. Als je een vaporizer zoekt die gemaakt is volgens de hoogste standaarden, dan verdient de Mighty+ zeker je aandacht!

Voordelen:

 • Ongekende bouwkwaliteit en dampkwaliteit.
 • Nu met concentraten te gebruiken.

Nadelen:

 • Vrij lomp design.
 • Kan een minuut nodig hebben om op te warmen.

Vind vandaag nog je favoriete vaporizer bij Zamnesia!

De bovenstaande lijst bevat de bestverkochte vaporizers die momenteel beschikbaar zijn. Houd er rekening mee dat elk apparaat iets unieks te bieden heeft, dus aarzel niet om de modellen die je het meest aanspreken eens nader te bekijken. Zo vind je vanzelf de vaporizer die het beste bij je wensen past.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Producten Vaporshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken