Het Verschil Tussen Draagbare en Desktop Vaporizers


Laatst bewerkt :
Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabis

Draagbare en Desktop Vaporizers


In dit artikel nemen we kijkje naar de verschillen tussen dekstop en draagbare vaporizers, de voor- en nadelen van beiden, en hoe je de beste voor jou kan kiezen.

Vaping is een grote hit geworden, en nieuwe, verbeterde vaporizers zijn de markt aan het overspoelen. Als je een vaporizer gaat kiezen is er een hoop om in gedachten te houden, onder andere wat voor mogelijkheden het heeft, wat voor verwarmingsmethode het gebruikt (convectie of geleidend), en veel meer.

Maar een van de grootste beslissingen die je moet nemen in je zoektocht naar een nieuwe vape is of je een draagbaar of een desktop model kiest. In dit artikel, bekijken we de verschillen tussen desktop en draagbare vaporizers, de voor- en nadelen daarvan, en hoe je de beste voor jou kan kiezen.

WAT IS EEN VAPORIZER EN HOE WERKT HET?

Voordat we ingaan op de specifieke verschillen tussen draagbare en desktop vapes, hier even een korte uitleg van de werking van vaporizers. Een vaporizer is een apparaat dat wordt gebruikt om bestanddelen uit gedroogde plant, kruiden, concentraten of e-liquids te halen zonder het te verbranden.

Voor traditionele vormen van het gebruiken van cannabis, tabak, of andere kruiden wordt het plantmateriaal verbrand en gerookt. Het inhaleren voor wat voor rook dan ook schaadt de longen en andere delen van het lichaam. Vaporizers bieden een alternatief voor de traditionele vorm van het consumeren van deze producten waarbij verbranding niet nodig is, waardoor de gebruiker wat van de gevaren van het inhaleren van rook kan ontwijken.

Vaporizers werken volgens het principe van convectie of geleidende verwarming. Bij convectie vaporizers wordt de lucht bij het product in de kamers verwarmd tot een bepaald punt waardoor de bestanddelen van het product zich om gaan zetten in damp.

Geleidende verwarming daarentegen werkt door een bepaalde plek te verwarmen waarop het product dat gerookt gaat worden geplaatst wordt (vergelijkbaar met een dab rig). Geleidende vaporizers moeten normaal gesproken even geschud worden tijdens het gebruik omdat er anders kans bestaat op verbranding van het product.

Alles Over Draagbare Vaporizers

WAAROM ZOU JE KIEZEN VOOR EEN DRAAGBARE VAPORIZER?

Terwijl er een hoop mensen erg zijn te spreken over draagbare vaporizers om veel verschillende redenen is het grootste voordeel van dit product natuurlijk dat het draagbaar is en je het makkelijk mee kunt nemen.

Draagbare vaporizers zijn duidelijk kleiner vergeleken met hun desktop rivalen, wat betekent dat je ze makkelijk in je jaszak, rugtas of handtas kan doen. Ze worden doorgaans gebruikt voor het verdampen van droge producten (zoals cannabis toppen of tabak) of vloeibare concentraten, hars of e-liquids.

Drraagbare vaporizers zijn doorgaans makkelijker te vullen en te controleren in vergelijking met de desktop variant, omdat ze doorgaans minder geavanceerde opties hebben zoals temperatuurcontrole of verschillende manieren van gebruik (zoals een balloon, whips, of waterpijp verlening).

Ze lopen op een oplaadbare batterij (die normaal gesproken 1-2 uur meegaat als ie volledig is opgeladen) of gas, waar de desktop vaporizers in het stopcontact gaan om te werken, wat ze extreem populair maakt bij de mensen die het onderweg willen gebruiken.

Bij de meeste draagbare vapes krijg je een oplader die je mee kunt nemen of zelf een voor in de auto, en zijn soms ontworpen alsof ze eruit zien als pen, walkie-talkies, mobieltjes, of andere dagelijkse voorwerpen om niet verdacht over te komen.

En als laatst door hun kleine en simpele design zijn de meeste draagbare vaporizers wat betaalbaarder dan de grote desktop units.

De Beste DRAAGBARE VAPORIZERS

Hieronder vind je de meest populaire vaporizers die beschikbaar zijn op de Zamnesia Vapor Shop.

  • Firefly 2

Firefly 2, een nieuwe versie van de Firefly unit, compleet met een design die 55% lichter en 33% kleiner is, een nieuwe snel startende convectie-warmte unit, verbeterde batterij kwaliteit, en een damp-doorgang die compleet gemaakt is van borosilicaat glas, waardoor je verzekerd bent van rijke en schone damp.

  • Storm Vaporizer

Storm vaporizer, en stevige en betaalbare draagbare vaporizer die gebruikt kan worden voor kruiden, concentraten of hars. Het heeft 5 verschillende temperatuur instellingen, hij schakelt automatisch uit om batterij te sparen, heeft een roestvrijstalen omhulsel, 2 mondstukken, en een variatie aan accessoires. 

Draagbare Vaporizer Storm

Alles Over Desktop Vaporizers

WAAROM KIEZEN VOOR EEN DESKTOP VAPORIZER?

In tegenstelling tot de draagbare vaporizers zijn de dekstop vaporizers meestal grote, geavanceerde apparaten die niet ontworpen zijn om mee te nemen. Ze zijn dan misschien niet de ideale keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar mobiliteit, wel hebben deze een aantal complexe opties die je bij een draagbare vaporizer gewoonweg niet hebt. Wat ze onweerstaanbaar maakt voor mensen die graag thuis willen roken.

Desktop vaporizers zijn stationaire apparaten die je normaal gesproken gewoon meteen in het stopcontact doet. Dit betekent dat ze een sterke en stabiele stroomkracht hebben, wat zich vaak vertaalt in een sterkere, grotere damp en is daardoor erg gebruiksvriendelijk.

Desktop vaporizers hebben normaal gesproken grotere kamers en als ze op een batterij werken, kan de batterij langer mee, wat betekent dat je minder hoeft bij te vullen en minder hoeft op te laden dan bij de draagbare varianten. Dit maakt ze ideaal voor langere sessies met verschillende mensen.

En als laatste, ze hebben normaal gesproken een variatie aan inneem-methodes, zoals ballonnen, whips en waterpijp stukken. Het feit dat ze met zoveel attributen komen betekent doorgaans dat de desktop varianten vaak ook een stuk duurder zijn dan de draagbare vapes.

De Beste DESKTOP VAPORIZERS:

Hier vind je een paar van de best verkochte desktop vaporizers die beschikbaar zijn in de Zamnesia Vapor Shop.

  • Arizer Extreme Q

Arizer Extreme Q, een A-klasse vaporizer compleet met een aantal bijkomstigheden zoals een balloon-bag of een whip-aansluiting, een LCD-scherm, een keramische hitte-element van hoge kwaliteit met een korte opwarmtijd, een afstandsbediening, en veel meer.

Desktop Vaporizer Arize Extreme Q

 

  • Plenty

Plenty by Volcano, een licht maar robuust en handbaar apparaat met een roestvrijstalen koelspiraal, temperatuurcontrole en veel meer. Deze vaporizer weegt maar 680 gram en heeft een klein design waardoor het een comfortabele rookervaring geeft.

WAT ZIJN DE NADELEN VAN DEZE 2?

Zowel de draagbare als de desktop vaporizers hebben wat nadelen. Door hun grootte en budgetten hebben de meeste draagbare vaporizers niet veel extra opties, daardoor wordt je rookervaring iets gelimiteerd. Ze hebben ook kleinere batterijen en kamers, waardoor ze niet echt ideaal zijn voor langere sessies met meerdere mensen.

Terwijl de desktop vaporizers normaal gesproken meer mogelijkheden hebben en persoonlijke opties, is het design gewoon niet geschikt voor iemand die onderweg wil roken. Zelfs al hebben ze een oplaadbare batterij, zijn deze vaporizers niet gemaakt voor een comfortabele, discrete, draagbare rookervaring.

WAT IS DE BESTE VAPORIZER VOOR JOU?

Het kiezen van de perfecte vaporizer kan moeilijk zijn en zou compleet gebaseerd moeten zijn op de wensen van de gebruiker. Denk aan hoe je het liefst zou willen roken. Als je graag lange sessie wilt hebben met je vrienden, zouden wij voorstellen te gaan voor een desktop unit omdat die nou eenmaal grotere kamers hebben en werken op een stabiel stroompunt.

Maar als je een druk bestaan leidt en zo af en toe onderweg eens wat wilt roken, dan is een draagbare vaporizer ideaal voor jou. Ze mogen dan wel niet alle opties hebben die een desktop variant heeft, de nieuwere modellen komen steeds vaker met meer doordachte opties.

GERELATEERD ARTIKEL
Het Selecteren Van Jouw Ideale Vaporizer

Vapen is niet alleen goedkoop, maar kan ook door iedereen worden gedaan. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen als het gaat om het...

 

Steven Voser

Geschreven door: Steven Voser
Steven Voser is een Emmy genomineerde freelance journalist die een hoop ervaring heeft opgedaan in de loop van de tijd. Mede door zijn passie voor alles wat met cannabis te maken heeft, spendeert hij nou veel tijd aan het ontdekken van de wereld van wiet.

Ontdek onze schrijvers

Gerelateerde Producten