Een Gids Voor Het Kiezen Van De Perfecte STORZ & BICKEL Vaporizer

Storz & Bickel

Adam Parsons
Adam Parsons
Bijgewerkt op:

Het kiezen van een vaporizer is lastig. Zeker met alle hoogwaardige modellen die er tegenwoordig zijn. Maar geen zorgen, we nemen de beste opties van Storz & Bickel samen met je door en helpen je beslissen!

STORZ & BICKEL: VAPORIZER EXPERTS

Dit Duitse bedrijf, opgericht door Markus Storz, werd al snel marktleider in Europa nadat het een partnerschap aanging met Jurgen Bickel. In 2003 breidden ze uit naar Noord-Amerika. Daar trokken ze al snel de aandacht met hun wereldberoemde “Volcano” vaporizer. Deze kreeg in 2014 de titel “eerste medicinale verdamper”. Hiermee overtreft STORZ & BICKEL nog steeds vele andere merken.

Na de succesvolle lancering van Volcano, hebben ze zich gefocust op draagbare vaporizers. Daarbij verblijden ze verdampfanaten met de krachtige Plenty, de handige Mighty en de Crafty+, die compatibel is met een app. Laten we een korte blik werpen op hun verschillende vaporizers. Naderhand kun je in één oogopslag zien hoe ze zich tot elkaar verhouden. We hebben namelijk ook een STORZ & BICKEL Vaporizer Vergelijkingsschema gemaakt.

Ga direct naar de STORZ & BICKEL Vaporizer Vergelijkingsschema

VOLCANO VAPORIZER

Volcano Hybrid

Door alleen al te kijken naar het toestel weet je dat je een hoogstaande ervaring kunt verwachten. Geheel tegen de hedendaagse trend in, gingen ze voor een robuust en zwaar uitgerust ontwerp dat “kracht” uitstraalt. Zodra je hem probeert, begrijp je waarom het apparaat zo vormgegeven is. Zo ervaar je geweldige dikke hijsen met een baanbrekende zachtheid.

STORZ & BICKEL hebben twee versies van dit monster ontworpen, The Volcano Classic en The Volcano Digit. Beide Volcano's zijn tafeltoestellen die op zichzelf al geweldig zijn. Zet de Volcano op tafel, haal een van de speciale ballonnen tevoorschijn en vul deze met damp. Geniet daarbij met een groepje van moeiteloze, smaakvolle trekjes.

De vaporizer Volcano Digit van Storz & Bickel is inmiddels een hoogwaardig artefact. Het bedrijf produceert dit iconische model echter niet langer. Gebruikers keken altijd vol verwondering hoe het apparaat de grote, cilindrische ballon vulde met damp. De temperatuurinstellingen hebben daarbij de norm bepaald voor het digitale tijdperk. Voordat je te nostalgisch wordt, moet je weten dat er nu een nieuwe en verbeterde versie verkrijgbaar is! We introduceren hierbij de Volcano Hybrid.

Het nieuwe model ziet er net zo uit als zijn voorganger. Er zijn echter esthetische verbeteringen doorgevoerd in de bediening en het heeft een led-touchscreen. De Volcano Hybrid is ook veel sneller opgewarmd. Jij en je mede-vapers hoeven slechts 1–2 minuten te wachten totdat de ballon is gevuld met rook. Je kunt er echter ook voor kiezen om de grote meegeleverde inhaleerbuis te gebruiken.

De duidelijkste verbetering bij de Volcano Hybrid is de integratie met je smartphone. Je bent in staat het apparaat te bedienen met de Web app van S&B die zowel voor Android als iOS beschikbaar is. De Volcano Hybrid is een stap voorwaarts in de wereld van desktop vapen. Het is hét apparaat waarbij sociale rooksessies en moderne technologie elkaar ontmoeten.

Volcano Hybrid

Bekijk Volcano Hybrid

PLENTY VAPORIZER

Plenty Vaporizer

De Plenty Vaporizer is STORZ & BICKEL’s eerste draagbare vaporizer, aangezien deze uitgebracht werd voor de Crafty+ en de Mighty. Het toestel laat zich het best omschrijven als “huis-mobiel”. Hij is dan wel draagbaar, maar met een hoogte van 30cm is het geen “zakformaat” vaporizer. Toch is hij absoluut geweldig voor je huiskamersessies. Daarbij produceert hij superdikke damp en is hij gemakkelijk door te geven.

Dit apparaat is volledig mechanisch, inclusief het temperatuurdisplay, wat de duurzaamheid van de verdamper verbetert. Hij ziet er in eerste instantie uit als een intimiderend object. Met zijn geïllustreerde snelstartgids kun je echter binnen enkele minuten na levering al vapen.

Plenty Storz & Bickel

Bekijk Plenty

MIGHTY VAPORIZER

Mighty Vaporizer

De Mighty Vaporizer combineert zakformaat en maximale kracht op de perfecte manier. Hij is draagbaar, maar groter dan zijn Crafty+ tegenhanger. Daarbij biedt hij ruimte aan 2 batterijen, een verwarmingskamer en een koelelement bovenop. Hoe lang de batterijen het volhouden, hangt af van hoe hoog de temperatuur is ingesteld.

Hoewel de buitenste delen grotendeels van kunststof zijn gemaakt, blijft de bouwkwaliteit onbetwistbaar. Zo zorgt het rasterpatroon dat op het grootste oppervlak van dit apparaat zit, voor een effectieve koeling. Bovendien zitten de batterijen gescheiden van de verwarmingskamer. Al met al, een geweldige vaporizer.

Mighty Vaporizer

Bekijk Mighty

CRAFTY+ VAPORIZER

Crafty+ Vaporizer

De Crafty+ Vaporizer is een draagbare vaporizer die geschikt is voor zowel kruiden als concentraten. Het apparaat biedt alle voordelen van zijn voorganger, naast enkele verbeteringen. De CRAFTY+ beschikt over een strakke behuizing, ontworpen voor optimale grip en een aangenaam handgevoel. Dankzij de afgeronde randen kun je het toestel stevig vasthouden. De enkelvoudige besturingsknop zit netjes bij de voet van het apparaat. Druk eenmaal op de knop om te wisselen tussen de 3 vooraf ingestelde temperatuurstanden — of driemaal om meteen de maximumtemperatuur van 210°C in te stellen.

Sommige vaporizers offeren kracht op voor draagbaarheid. De CRAFTY+ heeft echter beide eigenschappen. Het gepatenteerde verhittingssysteem werkt zowel op conductie als convectie voor boterzachte hijsjes. Het duurt slechts 60 seconden voordat het toestel de geselecteerde temperatuur bereikt. De damp gaat vervolgens door een “koelunit”, wat ieder hijsje vol en prettig voor de luchtwegen maakt.

De CRAFTY+ is tevens te bedienen met de S&B Web app. De applicatie stelt gebruikers in staat om hun apparaat aan te zetten, hun CRAFTY+ te lokaliseren wanneer deze kwijt is en de uitschakeltijd tot 5 minuten te verlengen. Daarnaast kun je met de app de temperatuur instellen met stappen van 1°C of kiezen voor de +15°C-boosteroptie.

Al met al is de CRAFTY+ een hightech portable vaporizer met 30% snellere verhitting dan het vorige model, verbeterde elektronica en goede bedieningsopties. Dit apparaat van zakformaat brengt geavanceerdheid en kracht samen.

Crafty+ Vaporizer

Bekijk Crafty+

STORZ & BICKEL VAPORIZER VERGELIJKINGSSCHEMA

Deze Duitse ingenieurs zijn trots op alle vijf hun vaporizers. Elke vaporizer biedt de gebruiker iets wat de rest niet heeft. Of het nu draagbaarheid, de beschikbare accessoires, volledige convectieverhitting of precieze temperatuurinstelling betreft. Er zit dan ook altijd wel een perfecte STORZ & BICKEL vaporizer voor je tussen. Het komt allemaal neer op je persoonlijke voorkeur en welke eisen je stelt aan een vaporizer. Wees echter gerust, je wordt niet teleurgesteld door STORZ & BICKEL. Ons vergelijkingsschema zet alle verschillen en overeenkomsten overzichtelijk op een rij. Hopelijk helpt dit je bij je keuze!

Storz & Bickel Vaporizers

KORTE BESCHRIJVING

VOLCANO Classic Volledige convectie desktop vaporizer, maakt gebruik van een verwijderbaar ballonsysteem om zonder weerstand te kunnen inhaleren
VOLCANO Hybrid Volledige convectie desktop vaporizer met LED display, maakt gebruik van een verwijderbaar ballonsysteem om zonder weerstand te kunnen inhaleren, of van een wentelbaar tubesysteem (Tube Kit)
PLENTY Handmodel vaporizer met hybride verwarmingstechnologie 
MIGHTY Draagbare vaporizer met hybride verwarmingstechnologie
CRAFTY+ Draagbare vaporizer met hybride verwarmingstechnologie, ondersteund door app

GESCHIKT VOOR HET VAPEN VAN

VOLCANO Classic Gedroogde kruiden | Kruidenextracten (in combinatie met de 'Drip Pad')
VOLCANO Hybrid Gedroogde kruiden | Kruidenextracten (in combinatie met de 'Drip Pad')
PLENTY Gedroogde kruiden | Kruidenextracten (in combinatie met de 'Drip Pad')
MIGHTY Gedroogde kruiden | Kruidenextracten (in combinatie met de 'Drip Pad')
CRAFTY+ Gedroogde kruiden | Kruidenextracten (in combinatie met de 'Drip Pad')

GEWICHT

VOLCANO Classic 1600g
VOLCANO Hybrid 2900g
PLENTY 700g
MIGHTY 230g
CRAFTY+ 135g

AFMETINGEN

VOLCANO Classic 20,0 x 18,0 x 20,0cm
VOLCANO Hybrid 20,0 x 18,0 x 20,0cm
PLENTY 15,5 x 20,0 x 6,0cm
MIGHTY 8,0 x 14,0 x 3,0cm
CRAFTY+ 5,7 x 11 x 3,3cm

ENERGIEBRON

VOLCANO Classic Lichtnet
VOLCANO Hybrid Lichtnet
PLENTY Lichtnet
MIGHTY 2x lithium ion batterij (oplaadtijd: 2 uur)
CRAFTY+ 1x lithium ion batterij (oplaadtijd: 2 uur)

TEMPERATUUR

VOLCANO Classic 130°C tot 230°C, in te stellen door aan de analoge knop te draaien
VOLCANO Hybrid 40°C tot 230°C, in te stellen met de plus/min knoppen of met de Remote Control App, waarde zichtbaar op LED display
PLENTY 130°C tot 202°C, in te stellen door aan de knop te draaien, waarde zichtbaar op thermometer
MIGHTY 40°C tot 210°C, in te stellen met de plus/min knoppen, waarde zichtbaar op LED display 
CRAFTY+ 40°C tot 210°C, in te stellen met de Remote Control App

CONVECTIE OF CONDUCTIE

VOLCANO Classic Volledige convectie | Koeling: Easy Valve Balloon
VOLCANO Hybrid Volledige convectie | Koeling: Tube Kit of Easy Valve Balloon
PLENTY Hybride verwarmingstechnologie (hete lucht convectie met aanvullende convectie) | Koeling: Koelspiraal
MIGHTY Hybride verwarmingstechnologie (hete lucht convectie met aanvullende convectie) | Koeling: Koelunit
CRAFTY+ Hybride verwarmingstechnologie (hete lucht convectie met aanvullende convectie) | Koeling: Koelunit

LUCHTSTROOM

VOLCANO Classic Easy Valve Balloon verzekert inhaleren zonder weerstand
VOLCANO Hybrid Easy Valve Balloon verzekert inhaleren zonder weerstand | Tube Kit: 30 liter per minuut
PLENTY 30 liter per minuut
MIGHTY 10 liter per minuut
CRAFTY+ 10 liter per minuut

CAPACITEIT VULKAMER

VOLCANO Classic 6.5 cm³ (met vulkamer verloopstuk: 1,4cm³)
VOLCANO Hybrid 6.5 cm³ (met vulkamer verloopstuk: 1,4cm³)
PLENTY 3.4 cm³
MIGHTY 1.4 cm³
CRAFTY+ 1.4 cm³

EXTRA'S

VOLCANO Classic Drip Pad
VOLCANO Hybrid Drip Pad | Automatisch uitschakelen: na 30 minuten | Remote Control App
PLENTY Drip Pad | Automatisch uitschakelen: na het bereiken van de ingestelde temperatuur
MIGHTY Drip Pad | Automatisch uitschakelen: na 2 minuten | Vibration alarm
CRAFTY+ Drip Pad | Automatisch uitschakelen: na 1 minuut | Vibration alarm | Remote Control App

PRIJS & GARANTIE

VOLCANO Classic € 339,00 | Garantie: 3 jaar
VOLCANO Hybrid € 598,00 | Garantie: 3 jaar
PLENTY € 219,00 | Garantie: 3 jaar
MIGHTY € 299,00 | Garantie: 2 jaar
CRAFTY+ € 289,00 | Garantie: 2 jaar
Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Je bezoekt onze Nederlandse website.