Blog
MIGHTY
4 min

Vaporizer Review: De MIGHTY Van Storz & Bickel

4 min

Storz & Bickel is topleverancier van desktop vaporizers. Voldoet de MIGHTY aan de eisen die gelden voor de moordende concurrentie op de markt van portable exemplaren? Lees deze uitgebreide review, inclusief unboxen, dagelijks gebruik, onderhoud en meer.

VAPORIZER REVIEW: DE MIGHTY VAN STORZ & BICKEL

De MIGHTY is het vlaggenschip onder de handheld vaporizers van Storz & Bickel. Dit bedrijf staat bekend om de productie van hoogwaardige draagbare en tafeltoestellen, weliswaar tegen een hoog prijskaartje. Stoners, experts uit de industrie en medisch professionals beschouwen de kwaliteit van Storz & Bickel als ongeëvenaard. Met deze standaard om hoog te houden, moet de Mighty vaporizer wel een goede koop zijn, toch?

Nadat ik de Mighty een aantal maanden heb geprobeerd, inclusief een trip naar de cannabishoofdstad van Europa, kan ik met genoegen melden dat... je nog even moet wachten tot het eind van de review om te ontdekken hoe goed hij werkt.

UNBOXING

Unboxing Mighty

Als je het apparaat van de verpakking ontdoet, krijg je meteen een idee van wat je te wachten staat. Deze uit de kluiten gewassen portable vaporizer weegt iets meer dan 230g en de afmetingen zijn 14 x 8 x 3cm. Het is nog wel mogelijk hem met één hand vast te houden, maar het past maar net.

Het door Storz & Bickel gekozen ontwerp heeft een positief aspect - ondanks de kunststof buitenkant is het een solide constructie. En dat komt in mijn geval goed van pas. Ik heb hem diverse keren op de grond laten stuiteren en ben er soms wat ruw mee omgegaan. Toch zit er amper een krasje op. Nu moedig ik je natuurlijk niet aan om het apparaat met opzet te laten vallen. Maar duurzaamheid is een fantastisch pluspunt voor een vaporizer die als portable op de markt gebracht is. Onder de motorkap werkt de MIGHTY volgens Storz & Bickel met een "gepatenteerde combinatie van hetelucht-convectie en extra conductie". De route die de damp aflegt, is daarbij volledig geïsoleerd. Alle maanden waarin ik hem heb gebruikt, heb ik geen enkele keer problemen gehad met de smaak of verontreinigingen. Zelfs niet na langdurige dampsessies.

In de doos vind je verder een oplader, extra screens en pakkingen, een pad voor vloeistoffen, vultool (erg handig), grinder, doseercapsule en een schoonmaakborsteltje. Dankzij de meegeleverde randbenodigdheden is het mogelijk zowel gedroogde kruiden als concentraten te gebruiken. Ook dat is een geweldig pluspunt. Tot slot vind je aan de onderkant van de MIGHTY een oranje stampertje voor de kruidenkamer. Deze is er makkelijk uit te halen en komt op tweeërlei manieren goed van pas. Om te beginnen, is het mogelijk er de bowl er stevig mee aan te stampen. Daarnaast kun je met de andere kant van het stampertje de aangekoekte wiet wegkrabben of stukjes uit de hoekjes van de MIGHTY verwijderen.

DAGELIJKS GEBRUIK

Dagelijks Gebruik MIGHTY

Als je aan de bovenkant van het apparaat draait, zie je de kruidenkamer. Aan de buitenkant van de MIGHTY vind je alleen een LCD-schermpje en een aantal koppen. De batterij is ingebouwd en dus alleen met de oplader in het stopcontact op te laden. Opladen met een USB-kabeltje is jammer genoeg niet mogelijk. De batterij gaat echter lang genoeg mee, zelfs na herhaaldelijk gebruik. En als deze leeg is, is het toch mogelijk de MIGHTY te gebruiken terwijl hij aan het opladen is. Super handig.

Zoals je zou verwachten, is de MIGHTY bijzonder gebruiksvriendelijk. Doe wat cannabis in de kruidenkamer, draai het bovenstuk vast, richt het mondstuk naar je toe en druk op de aan/uit-knop om het apparaat te starten. Kijk vervolgens op het LCD-schermpje en stel aan de hand daarvan de juiste temperatuur in met de plus- en minknoppen. Het apparaat kent geen vaste temperatuurinstellingen. Gelukkig heeft het wel een geheugenfunctie, dus je eerder ingestelde temperatuurvoorkeur blijft opgeslagen.

Dat de vaporizer geen vaste temperatuurinstellingen heeft, vind ik geen probleem. De beste temperatuur om te vapen is namelijk subjectief. Wat voor mij goed werkt, pakt voor iemand anders misschien wel negatief uit. De minimumtemperatuur van de MIGHTY bedraagt 40°C, terwijl hij maximaal 210°C bereikt. Ik heb het apparaat momenteel ingesteld staan op 185°C. Dit blijkt voor mij de gulden middenweg tussen een goede dampproductie en een pijnlijke keel. Dat laatste is altijd het nadeel als je bij hogere temperaturen vapet.

De verwarmingstijd bedraagt ongeveer anderhalve minuut. Dat is geen wereldrecord, maar zeker niet slecht. Om te voorkomen dat de MIGHTY oververhit raakt of dat de batterij leegloopt, schakelt hij vanzelf na twee minuten uit. Voordat dit gebeurt, vibreert het apparaat even om je bij de les te houden. Als je echt zorgeloos wilt vapen, is dit echter best frustrerend.

Video id: 348542572

HET ONDERHOUD VAN DE MIGHTY

Het Onderhoud Van De MIGHTY

Ik geef toe dat ik mijn MIGHTY niet zo regelmatig als zou moeten een reinigingsbeurt heb gegeven. Eigenlijk zou je de kruidenkamer en de screens na gebruik direct moeten schoonborstelen. Dat voorkomt het aankoeken van wiet. Behalve een borstelbeurt op z'n tijd, zijn de belangrijkste onderdelen te verwijderen. Deze zijn in schoonmaakalcohol te weken, waarna je in staat bent de hardnekkige aanslag eraf te halen met een watje. Ondanks mijn achterstallige schoonmaakbeurten blijft het apparaat goed presteren.

Nog een kleine opmerking over het onderhoud. Als je de MIGHTY van bovenaf bekijkt (zonder het bovenstuk), zie je een kleine kier tussen de rand van de kruidenkamer en de kunststof behuizing. Wanneer je de meegeleverde vultool niet gebruikt en de bowl met je vingers probeert te vullen, valt er mogelijk kruid in het kiertje. Als dat na een paar keer gebruiken aankoekt, kom je maar moeilijk bij de stukjes in de kier en laat het zich lastig verwijderen. Dit is te voorkomen door de kruidenkamer behoedzamer te vullen. Maar als je al flink wat damp hebt geïnhaleerd, raakt je oog-handcoördinatie soms wat van slag.

HOE KOMT DE MIGHTY UIT DE BUS?

Hoe Komt De MIGHTY Uit De Bus?

Nadelen MIGHTY  NADELEN

Toen de MIGHTY werd uitgebracht, was de markt voor portable vaporizers nog niet zo verzadigd als momenteel. De concurrentie is inmiddels moordend en het lijkt alsof er steeds meer mededingers zijn. De temperatuurinstelling van de MIGHTY is niet te bedienen met je smartphone. Dat is mogelijk een obstakel voor beginners. Je kunt er ook niet zomaar eventjes een nieuwe batterij in doen als deze leeg is. En van de ingebouwde eigenschappen is het automatisch uitschakelen na twee minuten soms een kwelling. Vooral als je lekker rustig en langdurig wilt vapen.

Het apparaat valt in de categorie portable vaporizers, maar is wel een tikkeltje groot uitgevallen. Ik heb het altijd makkelijk in m'n zak of het zijvak van m'n tas laten glijden, maar als daar ook nog een mobieltje en een bos sleutels bijkomen, wordt het wel een beetje passen en meten.

Voordelen MIGHTY   VOORDELEN

Trek je van de hierboven vermelde nadelen echter niet al te veel aan. Er zijn een hoop positieve dingen te melden over de MIGHTY. Noem me ouderwets, maar het is een fantastische ervaring gebruik te maken van een vaporizer zonder allemaal toeters en bellen. Daar hebben ze bij Storz & Bickel goed over nagedacht. Er is een hoop aandacht besteed aan het design, de constructie en de batterijduur. Dankzij de combinatie van deze factoren heb ik altijd op de werking van mijn MIGHTY kunnen vertrouwen. Zelfs als ik hem een tijdje niet had opgeladen. Ik heb nooit geklokt hoelang de batterij meegaat, maar andere gebruikers hebben laten weten dat ze met een volle batterij in staat zijn negentig minuten te vapen. Dat is meer dan genoeg om jezelf en je gabbers op een vette high te trakteren.

De MIGHTY is ook nog eens lekker robuust. Hij zat meestal onderin mijn rugzak terwijl ik door Amsterdam slenterde. Telkens als ik hem opdiepte, was er geen krasje op te bekennen. Het apparaat heeft daarbij nooit gebreken vertoond. En dat is nu precies de macht van de MIGHTY - hij is betrouwbaarder dan andere vaporizers. Tenminste, van alle exemplaren die ik getest heb.

WEL OF NIET KOPEN?

De MIGHTY toont aan dat je geen tierelantijntjes of een geavanceerd design nodig hebt voor een volwaardige vaporizer. Het is een hoogwaardig exemplaar, die dag in dag uit garantstaat voor een smakelijke vape-ervaring en een batterij die eeuwig lijkt mee te gaan. Als je op zoek bent naar een vaporizer die geschikt is voor constant gebruik, zit je met de MIGHTY op rozen. Het is inderdaad wel een dik opdondertje, maar je weet wat ze zeggen - een maatje meer mag best. Voor de MIGHTY is een diepte-investering nodig van €299,- maar dan heb je wel wat goeds in huis.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Producten Vaporshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken