Product Beoordeling: Mighty

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabisProduct Beoordelingen

Product Beoordeling: Mighty


Als het gaat om portable vaporizers, heeft de Mighty veel te bieden. Maar is het apparaat de moeite waard? Tijd om in de details te duiken met onze uitgebreide beoordeling.

De Mighty is net zo indrukwekkend als de naam al suggereert. Het is een portable convection vaporizer, geproduceerd door het Duitse bedrijf Storz & Bickel. Als je de naam niet direct herkent: Dit bedrijf maakte ook de Volcano vaporizer, een wereldwijde favoriet.

De Mighty, wat vond ik er fijn aan? Nou, het is eenvoudig in gebruik, heeft de langste batterijduur die ik ooit gezien heb in een portable vaporizer en produceert een dampkwaliteit die indruk zal maken op elke liefhebber. Het enige grote nadeel is dat deze functionaliteit zich uit in een behoorlijk formaat en een heftig prijskaartje.

Laten we dieper ingaan op de details:

FORMAAT

Mighty

Ik zal beginnen met wat ik het grootste nadeel vond van de Mighty. De Mighty is een van de grootste, of misschien zelfs de allergrootste, portable vaporizers die op dit moment verkrijgbaar is. Het apparaat weegt 230g en heeft de volgende afmetingen: 4cm H x 8cm B x 3cm D. Hoewel dit niet gigantisch is, moet gezegd worden dat het aan de flinke kant is voor een portable vaporizer en waarschijnlijk zal deze ook geen prijzen winnen voor subtiliteit. Hij ligt wel lekker in de hand en voelt goed, maar ik heb er wel mijn hele hand voor nodig. Het formaat en gewicht van de Mighty is niet direct problematisch, maar als je uit bent op discretie, zal je dit niet vinden in de Mighty. Het apparaat is echter klein genoeg om relatief gemakkelijk te vervoeren, als je een tas hebt of hele grote zakken.

GEBRUIKSGEMAK

Mighty

Ik vond de Mighty wel extreem gebruikersvriendelijk. De bovenkant schroeft er gemakkelijk af en onthult de onderliggende kruidenkamer. Eenmaal gevuld, is het slechts een kwestie van de bovenkant er weer opdraaien, aanzetten en de temperatuur op het LED display in te stellen, die trouwens ingesteld kan worden tussen 40°C en 210°C. De huidige en ingestelde temperatuur worden weergegeven op het LED scherm, waardoor dit eenvoudig kan worden gecontroleerd en veranderd. Ik stelde de temperatuur in op 180°C en de Mighty had 1:21 minuten nodig om op te warmen. Zodra de temperatuur was bereikt, vibreerde het om me te laten weten dat er gevaped kon worden. Ik hoefde alleen nog maar een hit te nemen.

Opgemerkt moet worden, dat het apparaat automatisch op temperatuur probeer te blijven, zolang het apparaat aanstaat. Dit betekent dat het apparaat blijft verwarmen. Om de batterij te helpen sparen, schakelt het apparaat zelf uit als het langer dan een minuut niet wordt gebruikt. Het aan- en uitschakelen wordt met een trilling bevestigd.

KWALITEIT, UITERLIJK EN UITSTRALING

Mighty

Toen ik hoorde dat de Mighty van plastic was gemaakt, raakte ik behoorlijk ontmoedigd. Maar ik moet bekennen dat het apparaat niet goedkoop of breekbaar aanvoelt. Het spreekt voor Storz en Bickel dat ze een draagbare, plastic vaporizer kunnen produceren, die nog steeds solide aanvoelt en zich tot de toplaag van de markt mag rekenen. Het LED display scherm is helder, duidelijk en responsief, waardoor de temperatuur en de levensduur van de batterij eenvoudig in de gaten te houden zijn.

Als het gaat om het uiterlijk en de uitstraling van de Mighty, wordt duidelijk dat efficiëntie belangrijker was in het ontwerp dan het uiterlijk. Het ontwerp is logisch en slank en de enige opvallende esthetiek zijn de richels over de hittekamer, die helpen bij het koelen. Buiten dat is het uiterlijk niet echt opvallend. De nadruk op de efficiëntie en bouwkwaliteit doet niets af aan de uitstraling. Eigenlijk verbetert dit. Het voelt geruststellend te weten dat het de tand des tijds zal doorstaan.

DAMPKWALITEIT

De door de Mighty geproduceerde dampkwaliteit is buitengewoon. Dit komt in feite enorm overeen met dat van een Volcano vaporizer. Ik gebruikte het met wat uitgehard kruid en het apparaat produceerde extreem soepele, zuiver smakende dampwolken. De Mighty kreeg het ook voor elkaar een vrij consistente temperatuur vast te houden tijdens de hele vape sessie en had minimale weerstand, wat iets is dat van veel concurrerende producten niet gezegd kan worden. Gebruikers die de dampkwaliteit het belangrijkste vinden, zullen niet worden teleurgesteld, ondanks het feit dat de Mighty een plastic mondstuk heeft.

BATTERIJDUUR EN OPLADEN

Mighty

Bij een groot formaat hoort een grote batterij en ook hier stelt de Mighty niet teleur. Ik kon gemiddeld 95 minuten voortdurend vapen, waardoor het apparaat zo'n beetje het langste batterijleven heeft onder de draagbare vapes. Het is ook mogelijk het apparaat te gebruiken bij het opladen, mocht dat nodig zijn, dankzij de pass-through vermogens. Omdat het een behoorlijk flinke batterij is, kan deze niet via USB worden opgeladen. Je moet dus een stopcontact in de buurt hebben. Als het apparaat helemaal leeg is, duurt het iets meer dan 2 uur om weer volledig op te laden.

AANVULLENDE OBSERVATIES

Er kleven nog een aantal andere punten aan de Mighty die de moeite van het vermelden waard zijn. Allereerst het verwarmingsmechanisme: Hoewel de Mighty voornamelijk convectie hitte gebruikt tijdens het vaporizen, start de initiële warmtebron voor gebruik als conductie, waardoor het technisch gezien een hybride is. Hoewel dit weinig impact heeft op de daadwerkelijke dampkwaliteit, helpt het wel de kom sneller te verwarmen, waardoor ik het toch wilde vermelden.

Daarnaast wordt de Mighty geleverd met een plastic grinder en een hulpmiddel om de kom te laden. Als je weet hoe lastig het soms kan zijn de kom te vullen, zeker halverwege een sessie, dan is dit hulpmiddel een uitkomst. Het is in feite een grinder, zonder de tanden, die aan de kom kan worden aangehaakt, waardoor al je kruid erin kan worden geschoven.

PRIJS

Niet alleen de kwaliteit van dit product is machtig; helaas hangt er ook een prijskaartje aan. De Mighty kost ongeveer €348,-. Dat is niet goedkoop en duurder dan de concurrentie. Het is een prijs waarop sommigen afknappen of die voor velen gewoon niet haalbaar is. De Mighty is echter wel een opmerkelijk apparaat, dus als je zoekt naar topkwaliteit en bereid bent daar wat euro's aan te besteden, dan is de Mighty een investering die de moeite waard is.

CONCLUSIE

Over het algemeen, ben ik extreem onder de indruk van de Mighty. Het is een hoogwaardige portable vaporizer, bedoeld voor diegenen die de dampkwaliteit boven de rest plaatsen. Het apparaat ziet er niet flitsend uit en is niet goedkoop, maar de klus wordt geklaard op zo'n hoge standaard dat het je waarschijnlijk niet zal interesseren. De Mighty is ook zo gebruiksvriendelijk dat zelfs de beginners onder de beginners zonder veel uitleg zullen uitvogelen hoe ze het apparaat moeten gebruiken. Het enige nadeel is het formaat, dus als er een vaporizer nodig is die gemakkelijk kan worden verborgen, zal de Mighty waarschijnlijk niet geschikt zijn. Als discretie echter geen enkel probleem is, dan zal de Mighty absoluut bevredigen. Persoonlijk vind ik dat de lange batterijduur en de consistentie en hoge kwaliteit van de damp de Mighty ideaal maakt voor groepssessies. De Mighty werd gebouwd om een klus te klaren en dat zal deze vaporizer zeker doen.

 

         
  Josh  

Geschreven door: Josh
Schrijver, psychonaut en cannabis liefhebber Josh is Zamnesia's eigen expert. Hij besteedt zijn dagen ergens op het platteland, waar hij duikt in de verborgen diepten van alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers