Blog
Vaporizer Gids
7 min

Het Selecteren Van Jouw Ideale Vaporizer

7 min

Vapen is niet alleen goedkoop, maar kan ook door iedereen worden gedaan. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen als het gaat om het aanschaffen van een vaporizer, helpen wij je graag op weg. Met onze handige gids voor het selecteren van de beste vaporizer, zal je moeiteloos jouw ideale model vinden.

DE VOORDELEN VAN VAPORIZING

Vaporizen is een veelgebruikte methode om cannabis te consumeren. Het is ook veel veiliger dan het roken van een typische spliff of joint. Vaporizen zorgt er niet alleen voor dat je onnodige gifstoffen vermijdt, maar ook dat je alle psychoactieve ingrediënten ontvangt die beschikbaar zijn in een bepaalde soort. En je moet ook niet vergeten dat er bij vaporizen geen sterke geur achterblijft, zoals met andere methoden wel het geval is. Daarnaast is de smaak rijker en de ervaring minder ruw.

Naast de gezondheidsvoordelen van vaporizen, zal je met deze methode ook veel geld besparen. En je haalt het meeste uit elk besteedde Euro. Omdat je zuivere damp inhaleert bij het vapen, heb je niet zoveel wiet nodig om high te worden. En je moet ook niet vergeten dat je slechts de vaporizer zelf nodig hebt en wat cannabis om te kunnen vapen, in tegenstelling tot andere methoden waarbij je meer hulpmiddelen nodig hebt.

Gerelateerd artikel

Waarom Vaporizen: De 5 Belangrijkste Voordelen

HOE HET WERKT

Simpel gezegd, draait vaporizen om het proces van het inhaleren van damp via een vaporizer. En mocht je niet weten wat een vaporizer is: Dit is een apparaat die een bepaalde stof genereert in dampvorm. Er zijn in feite twee types verkrijgbaar. De eerste is de conductie vaporizer. Een conductie vaporizer voegt directe hitte toe aan de cannabis, meestal in de vorm van een metalen plaat. De tweede is de convectie vaporizer. Deze vape verwarmt de lucht die uiteindelijk door de cannabis passeert, zonder het kruid in contact te brengen met het verwarmingselement.

Uiteindelijk zijn convectie vaporizers meer efficiënt. Het is net zo belangrijk dat de hit beter is en het verbranden van je cannabis is minder waarschijnlijk. De damp is dus meer zuiver. Aan de andere kant kunnen convectie vapes best een deuk slaan in je bankrekening. Vanwege het duurdere prijskaartje kunnen ze minder aantrekkelijk zijn in vergelijking met conductie vaporizers.

Last but not least, heb je nog hybride vaporizers: dit is de volgende generatie in de verdamprevoltie waarbij conductie en convectie worden gecombineerd om zo het meeste uit je stash te halen. Hybride vaporizers hebben een korte opwarm tijd danzij conductie en verhitten je buds en concentraten dor en door op zonder het te verbanden. Snelle en smaakvolle hits is wat je kunt verwachten van een high-quality hybride vaporizer! 

HET SELECTEREN VAN JOUW IDEALE VAPORIZER

Selecteren Van Jouw Ideale Vaporizer

Het kiezen van de perfecte vaporizer, die aan al je behoeften voldoet, is niet makkelijk. De markt voor vaporizers is tegenwoordig onbevattelijk groot, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is een keuze te maken. De beste strategie is om de mogelijkheden te beperken. Bepaal je eisen aan de hand van categorieën, zodat het kiezen makkelijker gaat. Voldoet een product aan al je wensen? Dan heb je de perfecte vaporizer gevonden!

  • Desktop of draagbare vaporizer

De voor de hand liggende manier om te beginnen, is beslissen waar je je vaporizer wilt gebruiken. Wil je onderweg vapen of thuis vanuit je luie stoel? Het is mogelijk een desktop vaporizer mee te nemen naar het werk, maar dat maakt waarschijnlijk geen goede indruk op je baas. Bepaal je voorkeur en je vermindert het aantal producten aanzienlijk. Zo kom je een stap dichter bij het kiezen van de perfecte unit.

Gerelateerd artikel

Het Verschil Tussen Draagbare En Desktop Vaporizers

  • Het vapen van droge kruiden, concentraten, hars of e-liquid

De volgende stap is bepalen wat je wilt vapen. Gewoon gedroogde kruiden? Of ga je graag aan de slag met e-liquid, concentraten of hars? Misschien weet je het niet zeker en kies je liever voor een vaporizer met alle vier de opties. Elk type biedt verschillende voor- en nadelen en het komt uiteindelijk neer op je persoonlijke voorkeur. Weet je het niet zeker? Kies dan een vaporizer met meerdere mogelijkheden.

  • Temperatuurmogelijkheden

Afhankelijk van het product dat je hebt gekozen om te vapen, zijn er verschillende temperatuurinstellingen vereist. De meeste vaporizers bereiken automatisch de noodzakelijke temperatuur. Maar bij sommige gedroogde kruiden en oliën moet je specifieke temperaturen instellen. Kies op basis van je keuzes in de voorgaande twee segmenten een vaporizer die voldoet aan de temperatuurvereisten van de substantie die je gaat vapen.

Zonder verdere omhaal is het nu hoog tijd om jouw ideale vape te vinden. En gelukkig hebben we een lijst samengesteld met opties.

LUXE, HIGH-TECH EN DRAAGBAAR

Als je zoekt naar een stijlvolle, meer high-end vaporizer, zullen deze aan je behoeften voldoen!

Luxe, High-tech En Draagbaar

Mighty

Dezelfde lui die de bejubelde Volcano vaporizer hebben gecreëerd, hebben de Mighty ontworpen. Dit is een kleiner portable apparaat dat op batterijen werkt. Net als haar grote zusters schittert de Mighty met Duits vakmanschap, precisietechniek en goed doordachte kenmerken. Het apparaat is ontworpen om gerieflijk onderweg te vapen. Dat wil zeggen dat hij eenvoudig in gebruik is, maar niets tekortschiet wat betreft prestaties. Hij werkt met een luchtverwarmer, gecombineerd met radiatiewarmte voor een pure smaak en enorme rookwolken. We zijn ook te spreken over het goed zichtbare LEDdisplay en de praktische trilfunctie. Deze meldt dat je vaporizer de juiste temperatuur heeft bereikt.

Firefly 2

De medeoprichters van Firefly, Mark en Sasha, hebben naar de fans van de populaire Firefly geluisterd voor het ontwerpen van versie 2. De Firefly 2 is een stuk lichter en kleiner. Maar alle fantastische kenmerken waarmee de Firefly legendarisch is geworden, zijn behouden gebleven. Bovendien is de hittebron compleet opnieuw ontworpen, waardoor de Firefly 2 veel sneller opwarmt. De prestaties zijn ongekend; reken op een fantastische smaak en een rijke, schone damp. Dit dankt het apparaat aan de convectie verhitting, het nieuwe airflow-systeem en een vapor path van borosilicaatglas.

BETROUWBARE MIDDENKLASSE Vaporizers

Als je een vaporizer zoekt die gebouwd is om lang mee te gaan en overal mee naartoe kan nemen, zijn dit de vaporizers die het meest geschikt zijn voor jou.

Betrouwbare Middenklasse Vaporizers

Pax 3

Velen beschouwen de Pax serie vaporizers voor kruiden als de beste op de markt. Pax Labs laat weer van zich horen met de nieuwste versie van hun mythische vaporizer, de Pax 3. Net als eerdere modellen is dit een cool en leuk portable apparaat. Maar nu met verbeterde prestaties en verhittingstijd. Hij heeft ook veel nieuwe eigenschappen. Met gesture control en het haptische feedback-systeem kun je eenvoudig heimelijk vapen. Als je nog meer plezier wilt beleven tijdens je sessies, kun je met de Pax 3 zelfs gamen of er een kleurrijk lichtbaken van maken!

Arizer Air MAX

De Air MAX van Arizer biedt de perfecte balans tussen draagbaarheid en functionaliteit. Dankzij het nieuwe en verbeterde keramische verwarmingselement wordt je wiet iedere keer perfect verhit. Met de intuïtieve bediening en makkelijk af te lezen led display kun je een exacte temperatuur tussen de 50 en 220°C instellen, zodat je kunt genieten van alle subtiele nuances van de fijnste strains. De lange batterijduur zorgt ervoor dat je net zo lang kunt vapen als je maar wilt. De Air MAX heeft ook een 'donkere modus' voor als je niet wilt opvallen. Tot slot is dit apparaat makkelijk te gebruiken en biedt het bij elke trek maximale smaak, sterkte en zachtheid. Kortom, deze portable vaporizer moet je zeker checken!

DaVinci Miqro

De Miqro is een vervolg op de innovatieve nalatenschap die de klanten van het merk DaVinci gewend zijn. Deze elegante vaporizer, nu kleiner en lichter, presteert fantastisch, is portable en heeft een strak ontwerp. De filosofie van DaVinci is dat een vaporizer moet voldoen aan persoonlijke voorkeuren. En de Miqro stelt je daar precies toe in de gelegenheid. Hij heeft een aanpasbare kamer voor je kruiden. Je hebt dus minder cannabis nodig voor de gewenste dosering. Dankzij de 3 speciale controlemogelijkheden regel je eenvoudig je sessie.

OP EEN BUDGET

Heb je wel interesse in vaporizen, maar wil je niet teveel geld uitgeven? De volgende opties zijn kostenefficiënt.

Budget Vaporizer

Storm

De Storm mag er dan als een gewone vape pen uitzien, maar behalve de schappelijke prijs heeft hij niet veel gemeen met op dezelfde wijze gestileerde vapes op de markt. Je hoeft hem alleen maar in je handen te houden. De Storm heeft een gelikte aluminium behuizing, waardoor de unit een stevige, strakke en onopvallende verschijning is. In tegenstelling tot andere pen vapes is de Storm ook een van de weinige vaporizers die te gebruiken zijn voor droge kruiden, olie en hars. Dankzij de één-knopsbediening is hij erg gebruiksvriendelijk. En met het geniale geïsoleerde damppad geniet je gegarandeerd van een fantastische smaak en een zijdezachte damp.

DynaVap VapCap M

De DynaVap VapCap M is een van de kleinste vaporizers die er zijn. Voor deze zeer makkelijk mee te nemen vaporizer voor kruiden en hars heb je om damp te produceren alleen maar een aansteker nodig! Het nieuwste 2018 VapCap M model van DynaVap heeft een paar verbeteringen en een geheel nieuw design. Met je aansteker verhit je hem en je hoort een "klik" zodra de optimale temperatuur bereikt is. Als hij opnieuw verhit moet worden, hoor je weer een klik. Een super-eenvoudige, maar fantastische vaporizer die verbluffend presteert!

VAPORIZERS VOOR CONCENTRATEN

Als je de voorkeur geeft aan het verdampen van concentraten, zijn deze opties wellicht het best geschikt voor jou.

Vaporizers Voor Concentraten

Volcano Classic & Digit

De Volcano Classic is een geavanceerde vaporizer voor liefhebbers die zichzelf het beste van het beste gunnen. De Volcano is met precisiewerk ontwikkeld tot een apparaat van de allerhoogste kwaliteit door Storz & Bickel in Duitsland. Toen hij voor het eerst op de markt verscheen, was het een echte game changer. De Volcano kent vele mijlpalen in de geschiedenis van het vapen en wordt zelfs gebruikt als medisch instrument op universiteitsafdelingen in Europa en de VS.

De Volcano Digit levert dezelfde topprestatie en hetzelfde uitstekende vakmanschap als de legendarische Volcano Classic, maar heeft een extra LEDdisplay voor nauwkeurige digitale temperatuurinstellingen. Hiermee kun je de temperatuur instellen tot op 1,5°C nauwkeurig. De Volcano wordt geleverd met een uitgebreide set accessoires, waaronder een liquid pad dat je voor concentraten kunt gebruiken.

Crafty+

Crafty+ is klein en lichtgewicht, maar laat je niet foppen door het formaat. De Crafty+ is niet alleen krachtig, maar ook handig. Deze vaporizer is geheel instelbaar met slechts een simpele klik op de knop. De draagbare Crafty+ verwarmt tot de initiële temperatuur van 180 graden Celsius (of 356 Fahrenheit). Met een drievoudige klik op de knop, verwarmt het apparaat echter tot 210 graden Celsius. Daarnaast is de Crafty+ de kleinste vaporizer die geproduceerd is door de makers Storz & Bickel. Als je van plan bent om cannabisconcentraten te vapen met je Crafty+ heb je daarvoor een Liquid Pad accessoire nodig, net als met de Volcano.

Boundless CFX

De Boundless CFX vaporizer is een geweldig apparaat uit de midden prijsklasse dat fantastisch presteert en veel coole extra's heeft. Er zit een groot opvallend OLED display op, de temperatuur kan naar wens ingesteld worden en hij heeft een indrukwekkend korte verhittingstijd. Hij vibreert zelfs even zodat je weet dat hij klaar is om te gebruiken. Het belangrijkste is echter dat de Boundless CFX wat smaak betreft niet teleurstelt. Wat ongewoon is voor deze prijsklasse, is het volledig geïsoleerde damppad waarmee de damp gekoeld wordt die daardoor aangenaam zacht is. De Boundless CFX is een veelzijdige en goed presterende vaporizer voor de kleine beurs!

THUIS VAPEN

Geef jij er de voorkeur aan in de comfort van je eigen huis te vapen? Indien dit het geval is, zijn deze opties echt wat voor jou.

Vaporizer Voor Thuis

Extreme Q

Het nieuwste geavanceerde model van Arizer, de Extreme Q, stelt zelfs de meest veeleisende gebruiker tevreden. Ontworpen als flexibel apparaat om thuis te vapen of voor aromatherapie, heeft deze Canadese schoonheid extra's die je bijna nergens anders ziet. Hij werkt met een cyclone bowl voor een gelijkmatige en smaakvolle hijs, ingebouwde temperatuur activatie en een handig LCD display. Er zit zelfs een afstandsbediening bij die goed van pas komt tijdens een couch-lock. Kun je lekker blijven hangen! Een hoogwaardige vaporizer die zeker niet teleurstelt!

Plenty

De naam klinkt dan simpel en niet echt opwindend, maar deze vaporizer is krachtig genoeg. De Plenty is lichtgewicht en handheld en is een stille en robuuste vaporizer van Storz & Bickel. Ook is de Plenty, met slechts 680 gram en afmetingen van 15.5 x 22.5 x 5cm, uitgerust met een roestvrijstalen cooling coil en er wordt gebruik gemaakt van een direct applicatiesysteem. De temperatuurinstellingen van deze vape variëren van 130-202 graden Celsius (266 tot 395 graden Fahrenheit).

Hoewel er nog veel meer vaporizers op de markt zijn, kunnen we de bovengenoemde vaporizers absoluut aanraden. Ongeacht wat je wensen en je eisen zijn, zal je met deze gids jouw ideale vaporizer kunnen vinden. 

Gerelateerd artikel

De Top 10 Beste Vaporizers

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Producten Vaporshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken