De Voordelen Van Vapen: Waarom Het De Slimmere Keus Is


Laatst bewerkt :
Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabisTech

Waarom Vaporizen: De 5 Belangrijkste Voordelen


Het zal wel geen verrassing zijn: Vaporizers worden langzamerhand de meest gebruikte manier om cannabis te consumeren, ze worden zelfs populairder dan de joint. Vaporizers zijn niet meer te stoppen, en dat is niet voor niets.

De beeldvorming rondom cannabis verandert in rap tempo. Slechts een paar jaar geleden nog werd het consumeren van cannabis gezien als tijdverdrijf voor studenten, freaks en werkelozen. Maar nu de tijden veranderen, worden mensen zich steeds bewuster van de gunstige effecten die cannabis op de gezondheid uitoefent: zelfs kleine kinderen weten de plant nu in hun voordeel aan te wenden. Nu het gezondheidsaspect steeds meer in het voetlicht treedt, veranderen de manieren van consumeren.

De joint lijkt een reliek van de jaren 60 te worden, de moderne technologie krijgt de overhand. Vaporizers worden zo langzamerhand de meest gebruikte manier van medicatie toedienen oftewel: high worden. Dit is natuurlijk geen verrassing, want vaporizers bieden vaak een aantal voordelen boven roken.

Het onderzoek van Malouff

In het onderzoek ‘Experiences of Marijuana – Vaporizer Users’ stelde de Australische onderzoeker John Malouff zich ten doel de subjectieve voor- en nadelen vast te stellen van het gebruik van een vaporizer. Door 96 individuen te volgen die naar eigen zeggen begonnen met het gebruik van een vaporizer, kon Malouff de door hen ervaren voor- en nadelen identificeren.

Voordelen vs. Nadelen

Voordelen vs. Nadelen Van Vaping

Hij vond de volgende voordelen:

  • Gebruiker hebben het gevoel dat het gezonder is, wat ze hebben minder last van hoesten en het belast de longen in mindere mate;

  • Het smaakt beter, het heeft een veel ‘schonere’ smaak;

  • Er is geen rook en er blijven geen geurtjes hangen;

  • Het effect is sterker en je hebt minder wiet nodig.

Dit waren de nadelen:

  • Veel vaporizers moeten onderhouden en schoongemaakt worden;

  • Je kunt niet direct beginnen, want je moet hem eerst nog in elkaar zetten.

Van de 96 deelnemers gaven 84 aan tevreden of zelfs zeer tevreden te zijn met hun vaporisatie-ervaring. Een verbluffende 97,9 procent zei zelfs vanaf nu door te gaan met vaporiseren. Maouff vond ook dat van de 96 slechts 15 aangaven dat ze tabak gebruiken wanneer ze wiet op de gewone manier roken. In het geval van vaporiseren waren dat er nog maar 2. Dit verschil toont aan dat je bij het vaporiseren helemaal geen tabak nodig hebt en dat vaporiseren een heleboel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt.

Malouff concludeerde: “Als vaporizers steeds vaker gebruikt gaan worden en de concurrentie onder de fabrikanten toeneemt, zullen de vaporizers steeds goedkoper worden en makkelijker in gebruik. Het resultaat geeft aan dat vaporizers het waard zijn om experimentaal te onderzoeken.”

De voordelen van vaping onder de loep genomen

De Voordelen Van Vaping Onder De Loep Genomen

De ervaren vaporizergebruiker zal niet verbaasd zijn over deze resultaten, en als je de voordelen tegen de nadelen afweegt, wegen de voordelen duidelijk zwaarder:

Voordelen Het is gewoon beter voor je

Het grootste voordeel van het gebruik van een vaporizer boven het roken van een joint is dat het veel beter is voor je gezondheid. Als je cannabis vaporiseert, verdampen de cannabinoïden in plaats van te verbranden en dat betekent dat je schone damp inademt, die vol zit met krachtige cannabinoïden in plaats van met gifstoffen en rook met teer.

Als je cannabis verbrandt, zoals in een joint, bestaat de rook voor ongeveer 88 procent uit niet-cannabinoïdedeeltjes, die allemaal giftig zijn. Dat betekent dat slechts een fractie van de rook uit THC en CBD bestaat. Door het verbanden van cannabis maak je zelfs veel van de cannabinoïde kapot, een proces waarbij je ook nog eens schadelijke stoffen creëert. Als je vaporiseert gaat er echter niets kapot. Daarom heeft de damp een cannabinoïdegehalte van 95 procent, de resterende 5 procent bestaat uit PAH en caryofyleen, een niet-toxische olie. Daardoor is vaporiseren niet alleen beter voor je longen, maar ook voor je gehele lichaam en welzijn.

Voordelen Vapen heeft een sterker effect

Dit gaat samen met het bovengenoemde. Het vaporiseren van cannabis produceert een veel puurdere ervaring dan het roken ervan. Het verbranden van cannabis vernietigt een groot deel van de inhoud, vaporiseren doet dat niet. Dit betekent dat wanneer je vaporiseert, de damp een veel grotere concentratie cannabinoïden en andere bestanddelen heeft dan een gelijke hoeveelheid rook – en zodoende is de damp veel sterker. Dus…

Voordelen …uiteindelijk bespaart het geld

Omdat de damp veel sterker is en veel efficiënter, heb je veel minder wiet nodig om je net zo ver van de kaart te brengen als roken voor elkaar zou krijgen. Sommige beweren dat vaporiseren 30 tot 40 procent effectiever is dan roken.

Deze effectiviteit komt niet alleen maar door het hogere cannabinoïdegehalte. In tegenstelling tot het roken van cannabis, wat qua cannabisgebruik zeer ongelijkmatig kan zijn, wordt bij vaporiseren het gehele oppervlak van je wiet gebruikt, en zo wordt er optimaal gebruik van gemaakt.

Als je erover nadenkt kan een zware roker aardig wat geld besparen door 30-40 procent minder wiet te gebruiken iedere keer dat hij rookt – een vaporizer betaalt zichzelf heel snel uit. We hebben er overigens een post aan gewijd en we hebben daarin ontdekt dat het 6 tot 12 maanden duurt voordat een vaporizer zichzelf heeft uitbetaald, een en ander hangt af van het model en de hoeveelheid wiet die je gebruikt natuurlijk.

GERELATEERD ARTIKEL
Hoe Je Geld Bespaart Met Een Vaporizer

Er zijn vele voordelen verbonden aan het gebruik van een vaporizer. Het prijskaartje kan wat hoog zijn, maar vaak wordt vergeten hoeveel geld...

Voordelen Een schonere smaak

Het is niet alleen maar het cannabinoïdegehalte dat bij het vaporiseren voor vernietiging behoudt wordt. De flavonoïden en andere bestanddelen in cannabis worden tevens behouden en vrijgegeven in de damp en deze geven zo een puurdere, schonere en realistischere representatie van de smaak – zoals die zou moeten zijn.

Voordelen Discretie en verborgenheid

Aangezien er geen plakkerige, met teer gevuld rook bij komt kijken, zijn er ook geen vervelende geurtjes die niet weggaan of die aan je kleren en spullen blijven hangen. De damp verdwijnt binnen seconden, en alleen de mensen in je directe omgeving zullen het ruiken. Dit betekent dat vaporizers veel hygiënischer en discreter zijn – hierdoor kun je dus gemakkelijker onderweg even een draagbare vaporizer gebruiken.

Voordelen Geen rondslingerende asbakken meer

Om op het vorige punt door te gaan, vaporizers zorgen niet voor hete, stinkende asbakken. Als je klaar bent met vaporizen, heb je alleen nog maar droog, geurloos plantenmateriaal over dat je direct in de prullenbak kunt stoppen – nooit meer een stinkend huis dus.

Sommige rokers storen zich aan het idee dat ze een vaporizer in elkaar moeten zetten, maar als je kijkt naar de nieuwere, draagbare modellen zoals de DaVinci Ascent of de Firefly, en die vergelijkt met een joint, lijkt dat geen probleem te zijn, want het rollen van een joint neemt meer tijd in beslag. Vaporiseren heeft een aantal grote voordelen boven andere methoden, dus of je nu om medicinale of recreatieve redenen wiet wilt consumeren, een vaporizer is je tijd en aandacht zeker waard. Veel plezier met vapen!

Top 10 Vaporizers

Bekijk Vaporizers

Zamnesia schrijver

Geschreven door: Zamnesia
Zo af en toe dragen schrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

Ontdek onze schrijvers

Gerelateerde Producten