Blog
De 50 Invloedrijkste Wietrokers In 2013
6 min

De 50 Invloedrijkste Wietrokers In 2013

6 min

Er zijn veel beroemde en invloedrijke mensen die wel eens van een jointje hebben genoten. En hoewel het misschien niet hun bedoeling is, hebben ze wel stigma’s weerlegd die met het roken van wiet worden geassocieerd. Hier is de top 50 van beroemde stoners

Er zijn veel beroemde en invloedrijke mensen die wel eens van een jointje hebben genoten. En hoewel het misschien niet hun bedoeling is, hebben ze wel stigma’s weerlegd die met het roken van wiet worden geassocieerd. Hier is de top 50 van beroemde stoners:

 

 

 


1. President Barak Obama

Barry Obama“Barry Obama stond erom bekend dat hij een aantal blowtrends heeft gestart.” – David Maraniss uit de biografie “Barack Obama: The Story”.

 

 

 

2. Rechter van hoogste rechtssprekende instantie in de Verenigde Staten, het Supreme Court, Clarence Thomas

“Rechter Thomas erkende tegenover beleidsambtenaren en de Senaat dat hij op school wiet had gerookt en waarschijnlijk ook tijdens zijn rechtenstudie.” Een ambtenaar verklaarde: “Het is een oud verhaal, geen recent nieuws (…) we beschouwen het als iets onbelangrijks.”

3. Jon Stewert

“Ik vind dat wiet niet illegaal zou moeten zijn.”

4. Oprah Winfrey

“Laten we na de show nog wat gaan doen [en wiet roken]” grapte Tv-presentator Andy Cohen. “Oké, ik merk dat het erop vooruit gegaan is”, antwoordde Oprah.

5. Bill Gates

“Wiet was het eerste keus medicijn…" 

6. Stephen Colbert

“Ik heb veel wiet gerookt…zo heb ik mensen leren kennen”

7. Jay-Z

Ik rookte wat wiet, en zo heb ik ‘Izzo’ voltooit.

8. Bill Maher

“Wiet roken staat niet gelijk aan luiheid. Wiet was iets wat ik altijd kon rechtvaardigen, want het bracht mijn geest in vervoering.”

9. Bill Clinton

"Toen ik in Engeland was, heb ik één of twee keer met wiet geëxperimenteerd.”

10. John Kerry

“Ja” (toen hem gevraagd werd of hij in het verleden wiet had gerookt).

11. George Soros

"Hij zei dat hij wel eens wiet had uitgeprobeerd, ervan genoten had, ‘maar het werd geen gewoonte en ik heb het al jaren niet meer gerookt.'"

12. Andrew Cuomo

“Ik heb inderdaad met wiet geëxperimenteerd”

13. Senator Rand Paul

“Zij (Rand en een vriend) namen me mee naar hun appartement en probeerden me zover te krijgen dat ik van de bong zou roken. Ze hadden wiet gerookt.”

14. Dr. Sanjay Gupta

“We zijn bijna 70 jaar lang vreselijk en systematisch misleid in de VS [als het op wiet aankomt], en ik bied mijn verontschuldigen aan voor mijn rol daarin.”

15. Mayor Michael Bloomberg

“Nou en of ik het deed. En ik genoot ervan.”

16. Lady Gaga

“Ik rook veel wiet wanneer ik muziek schrijf.”

17. George Clooney

Hij bezoekt een aantal maal per jaar een coffeeshop in Amsterdam.

18. Lebron James

Hij gaf toe dat hij en zijn teamgenoten een keer ‘s avonds in het hotel wiet hebben gerookt.

19. Rush Limbaugh

Rush gaf in een Playboyinterview toe dat hij twee keer wiet had gerookt.

20. Brad Pitt

“We hebben een biljoen dollar uitgegeven. Het heeft meer dan 40 jaar geduurd. Heel veel mensen hebben hun leven hierom verloren… Het is een ongelooflijke mislukking… De oorlog tegen drugs wordt eigenlijk gevoerd om een deel van onze samenleving eronder te houden… Het is zelf iets crimineels… De enige manier om de oorlog tegen drugs te beëindigen is om ervoor te zorgen dat je er geen winst meer mee kunt maken… We moeten het wat-als-alles-legaal-was-en-mensen-in-staat-waren-om-hun-eigen-keuzes-te-maken overwegen… Als je het uit de criminele sfeer haalt, zou men de kwaliteit kunnen controleren… En ik denk dat er dan minder doden zouden vallen.”

21. Ted Turner

Het is algemeen bekend bij CNN dat Ted Turner in zijn kantoor wiet rookte.

22. Jennifer Aniston

“Ik hou ervan om het af en toe te roken. Daar is niks mis mee. Alles met mate. Ik zou mezelf geen stoner noemen.”

23. Morgan Freeman

“Het is de stomste wet die je maar kunt verzinnen… Je maakt gewoon criminelen van mensen die zich niet met criminele activiteiten bezighouden. En we geven onnoemelijke hoeveelheid dollars uit in een poging een oorlog te winnen die we niet kunnen winnen. We zouden een onnoemelijke hoeveelheid geld kunnen verdienen, legaliseer het gewoon en hef er belasting op, net als bij drank. He is stom.”

24. David Letterman

Op de vraag “Zat je zwaar in de drugs?” antwoordde hij: “Alleen wiet. Ik ging door een periode waarin ik bijna iedere avond een opmerkelijke, werkelijk adembenemende hoeveelheid wiet rookte.”

25. Martha Stewart

“Een jongen en een meisje waren wiet aan het roken, en ze hielden ze zo vast [doet alsof ze een joint vasthoudt], en ik zei: ‘Poe, wat een waardeloze joints.’”

26. Seth Rogan

“Er worden waarschijnlijk deze seconde nog 400 mensen vermoord en deze twee agenten zijn een uur bezig met het uitschrijven van mijn dagvaarding voor het roken van een joint… dat vind ik belachelijk.”

27. Andrew Sullivan

“De manier waarop mensen deze kwestie [het verbod op marihuana] trivialiseren maakt me kwaad. Ik vind het vanzelfsprekend dat mensen planten in hun tuin mogen kweken, ongeacht wat voor planten… Ik vind dat het verbod waanzinnig is… Wat we nu meemaken is een klucht.”


28. Susan Sarandon

“Ik ben veel meer in voor de wiet van vroeger, en paddo’s, organisch, niet al deze chemische dingen die je in tweeën splijten en vreselijke dingen doen. Ze zijn te antisociaal.”

“Ik ben voor wetsvoorstel 19 [om wiet te legaliseren], want dit voorstel behandelt wiet net als alcohol en maakt het moeilijker voor kinderen om aan wiet te komen. Wetsvoorstel 19 zal agenten ook in staat stellen om zich bezig te houden met meer gewelddadige misdaden en om miljarden aan inkomsten binnen te halen waarmee essentiële zaken in Californië gefinancierd kunnen worden.

29. Matt Damon

"De eerste keer dat ik wiet rookte was thuis bij mijn moeder en stiefvader. Zij zeiden: “Als je dit gaat doen, hebben we liever dat je het met ons deed.”

30. Govenor Sarah Palin

"Ik kan geen Bill Clinton doen en zeggen dat ik nooit geïnhaleerd heb.”

31. Quentin Tarantino

“Deze oorlog tegen drugs en de massale opsluitingen van de laatste 40 jaar hebben de zwarte mannelijke populatie gedecimeerd. Het is slavernij… De redenen die ze hebben om dit in stand te houden zijn dezelfde redenen die ze aanvoerden om slavernij in stand te houden terwijl de rest van de wereld eigenlijk al had besloten dat het immoreel was. Het in een industrie.”

32. Johnny Depp

“Kijk, ik heb niets te verbergen, ik ben geen grote blower of zoiets. Maar wiet is veel minder gevaarlijk dan alcohol.”

33. Madonna

“Ik was niet zo opgewonden vanwege jou [tegen David Letterman]. Ik denk dat het iets te maken had met de joint die ik gerookt heb voordat ik opkwam.”

34. Robert Downey Jr.

Van Robert Downey Jr. zegt men dat hij op de leeftijd van acht jaar is begonnen met wiet roken.

35. Bryan Cranston

“Ik word altijd slaperig van wiet. Als tiener had ik vrienden die high wilden worden en naar concerten gaan. Maar als ik een joint rookte, ging ik al out voor het eerste nummer.”

36. Elton John

“Veel regeringen hebben geen waardering voor de levens van hun eigen burgers, zie maar het onnodige stigma en de criminalisering van drugs… Er worden wetten aangenomen die geen rekening houden met de armen, geen vergiffenis tonen tegenover degenen die de wet overtreden en immigranten en minderheden discrimineren.

37. Snoop Lion (Snoop Dog)

“Ik voel met er zo door als ik me zou moeten voelen.”

38. Rihanna

“Een Kushjointje gerold, mijn glas gevuld… Ik hou van de goede dingen in het leven!”

39. Rick Steves

“Ik probeer mensen ongevoelig te maken voor het woord ‘wiet’, want we maken geen handboek voor een tegencultuur, maar een boek dat gericht is op een ouder publiek. Onze overheid heeft miljarden dollars uitgegeven in een poging om van wiet een slecht iets te maken, maar voor heel veel mensen is het iets goeds. Ik denk dat je je een goede burger betoont wanneer je een wet die meer slecht dan goed doet in heroverweging wilt nemen. De huidige wetten met betrekking tot wiet brengen – net als anti-alcohol wetten tijdens de Drooglegging – onze maatschappij meer schade toe dan de drug waar ze ons tegen proberen te beschermen.

“Ik ben zo druk met mijn werk dat ik geen tijd heb om wiet te roken. Ik zou willen dat ik meer kon roken.

40. Hugh Hefner

“Roken heeft me geholpen om in contact te komen met het rijk der zintuigen.”

41. Oliver Stone

“Ik ging naar Vietnam en bleef daar een lange tijd. [Wiet roken] zorgde ervoor dat je mens bleef en niet, zoals Michael Douglas zei, een beest werd.”

42. Maya Angelou

“Angelou ging werken als serveerster en gaf zich over aan het roken van wiet.”

43. Sir Richard Branson

Richard rookt niet alleen maar wiet, hij doet het ook nog eens met zijn 21-jarige zoon.

“Nu men er bij het congres op aandringt om de federale oorlog tegen drugs te beëindigen, schat men dat in Californië jaarlijks $ 1.400.000.000,- aan belastinggeld zou kunnen innen als de verkoop van wiet belast en gereguleerd zou worden! De progressieve aanpak die we met die gelden hadden kunnen realiseren zou een ongelooflijk positieve impact kunnen hebben gehad op de gemeenschappen die het meest getroffen waren.”

44. Conan O’Brien

“Ik heb wiet uitgeprobeerd, maar ik vind er niet veel aan. Ik ben niet een van die mensen die high worden van het leven; het leven maakt me echt niet high.”

45. Governor John Hickenlooper

“Aangezien ik er in het verleden al eerlijk over ben geweest – en ik denk dat velen dat zouden verwachten – Ik heb toen ik jong was keuzes gemaakt die ik bij anderen noch ondersteun noch afkeur.”

46. Seth Mac Farlene

“Een van de laatste keren dat ik stoned was, was ik ervan overtuigd dat ik zou sterven tenzij ik mijn lichaam bleef bewegen. Dus daar zat ik, knetterlijp, als een gek met mijn armen te zwaaien.”

47. Angelina Jolie

“Ik heb coke, heroïne, XTC, LSD, alles gebruikt, maar wiet had de hevigste uitwerking op mij. Ik voelde met dom en giechelig en ik vond het niet leuk om me zo te voelen.”

48. Tom Brokaw

“…ik experimenteerde een beetje met wiet zoals veel mensen dat deden en hield er ook weer mee op…”

49. Michael Phelps

Zegt dat de foto waarop hij een bong aan het roken is een “inschattingsfout” was.

50. George W. Bush

Hij weigerde antwoord te geven op vragen over zijn gebruik, want “hij wilde niet dat kleine kinderen gingen doen wat hij ook geprobeerd had.”

 

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Celebrities Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken