Blog
Een introductie in hennep
2 min

Een introductie in hennep

2 min
Facts News
Hennep is een algemeen gebruikte term voor een type cannabis sativa en de bijproducten. Het is een extreem veelzijdig middel dat door de mens kan worden benut om eten, touw, stof, papier en brandstof

Hennep is een algemeen gebruikte term voor een type cannabis sativa en de bijproducten. Het is een extreem veelzijdig middel dat door de mens kan worden benut om eten, touw, stof, papier en brandstof te produceren. Het is de meest nuttige plant die bij de mens bekend is. Omdat cannabis in veel landen verboden is, gebruiken commerciële producenten van hennep soorten die weinig tot geen THC bevatten; commercieel gebruikte hennep is geen marihuana.

Veel mensen geloven dat cannabis grotendeels verboden is vanwege de veelzijdigheid van hennep. Het is goedkoop en eenvoudig te kweken, zo makkelijk dat bijna iedereen het kan doen. Er zou over gespeculeerd kunnen worden dat veel grote bedrijven dit als een enorm nadeel kunnen zien. Als mensen een plant konden kweken, die eenvoudig gebruikt kon worden voor kleding, medicijnen, voedsel en brandstof, zou er geen noodzaak meer zijn om hun producten te kopen. De gedachte is dat dit veel lobbyen en lastercampagnes veroorzaakte, gefinancierd door deze grote bedrijven om cannabis te demoniseren, wat uiteindelijk leidde tot een verbod.

Dit is een zeer recente ontwikkeling in de geschiedenis van cannabis. Een volledig verbod op cannabis in de VS kwam pas in 1920, minder dan 100 jaar geleden! Het gaat het verstand bijna te boven als je weet dat cannabis al duizenden jaren op grote schaal wordt geteeld door beschavingen als een veelzijdig gewas, gebruikt in alle aspecten van het leven, van kleding tot medicijn en zelfs in de bouw! Wist je dat George Washington en Thomas Jefferson, twee zeer vooraanstaande personen uit de Amerikaanse geschiedenis, zelf cannabis kweekten vanwege de oneindige mogelijkheden voor gebruik? Het is een feit dat mensen vaak proberen zaken te verzwijgen en onder het tapijt te vegen. Feit is; tijdens de jaren 1600 en 1700 werd het als afwijkend gezien als men geen cannabis kweekte en elke boer die niet teelde werd vaak bestraft.

Hoewel hennep in de huidige maatschappij op een zijspoor zit, wordt het nog steeds gekweekt voor commercieel gebruik. In de meeste landen is een vergunning nodig om dit te doen. In het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld, moet een vergunning worden afgegeven door de Home Office zelf, onder de drugswet van 1971, voor iemand in staat is het te verbouwen. Hoewel er veel beperkingen zijn, wordt hennep gebruikt in de productie van meer den 25.000 producten voor consumenten. Stel je voor hoe nuttig het zou zijn, en hoeveel producten er konden worden gemaakt, als het breder geaccepteerd zou worden als een bruikbaar gewas.

De geschiedenis van hennep beslaat niet uitsluitend het praktisch gebruik. Het werd in veel culturen gebruikt als een spiritueel hulpmiddel. Veel sjamanistische rituelen bevatten het gebruik van hennepolie en in de geschiedenis van landen over de hele wereld wordt het genoemd voor het gebruik in rituelen. Er is zelfs bewijs, waar theologen in geloven en over discussiëren, dat Jezus cannabis en de bijproducten gebruikte in zijn genezing.

Ongeacht hoe je hier tegenaan kijkt, hennep heeft een diepe en rijke historie die diep ingeworteld zit in de menselijke beschaving. Het nut en de veelzijdigheid kan je niet ontkennen, hoe hard sommige groepen dit ook proberen. Hennep mag dan nu aan de zijlijn staan, maar de invloed van hennep is weer aan het groeien, nu de wereld zoekt naar rendabele alternatieve bronnen. Wetenschap en de vrijheid van informatie breekt langzaam de muur van demonisering af, die werd opgebouwd rond dit trotse en zeer bekende product.


Read more about
Facts News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken