Blog
Hillary Clintons standpunt inzake de Oorlog tegen Drugs
2 min

Hillary Clintons standpunt inzake de Oorlog tegen Drugs

2 min
Legislation News

Het is de bedoeling dat democraten de liberale toonbeelden en voorboden van verandering zijn, maar bij Hillary Clinton, een van de lijsttrekkers voor de Democraten, lijkt dit niet het geval te zijn.

Als het gaat om liberale politici, willen we graag denken dat de meesten voorstander zijn van een einde van de Oorlog tegen Drugs. Deze hoop wordt pas echt duidelijk als het gaat om de Amerikaanse verkiezingen, omdat de VS de drijfveer is achter de oorlog. Als een gevolg hiervan zijn we enorm geïnteresseerd in de standpunten van de huidige presidentiële kandidaten. We hebben het al gehad over Bernie Sanders, een Democraat lijsttrekker die de Oorlog tegen Drugs wil afschaffen. We richten nu onze aandacht op de andere lijsttrekker: Hillary Clinton en de zaken staan er niet zo goed voor als we hoopten.

DE CLINTONS: EEN ERFGOED VAN VERBODEN

Hoewel Hillary zichzelf portretteert als de vooruitstrevende, liberale leider die iedereen nodig heeft, zijn er extreem grote fouten te bespeuren. Bill Clinton, haar man en voormalig president, is verantwoordelijk voor het creëren van het grootste geprivatiseerde gevangenissysteem ter wereld, een die Amerika verwoest door opsluiting een winstgevende industrie te maken. Miljoenen lijden hieronder. En dit systeem werd gecreëerd met de volledige steun van Hillary. De Clintons hebben altijd al een "hard tegen misdaad" standpunt gehanteerd en er is geen reden om aan te nemen dat ze plotseling van gedachten is veranderd omdat ze nu President wil worden.

EEN BLIJVENDE VLEK: IN BED MET DE GEVANGENISINDUSTRIE

Als Hillary's donaties ons iets vertellen, is het wel dat ze waarschijnlijk met hand en tand zal strijden om de Oorlog tegen Drugs in stand te houden. In juli werd aangekondigd dat Hillary haar presidentiële campagne financiert met geld uit dezelfde groep die politici lobby't namens de gevangenisindustrie!

In de aankondiging werd verklaard dat zij vijf gevangenis lobbyisten heeft die haar campagne ondersteunen als "bundlers." Bundlers zijn mensen die donaties verzamelen voor de campagne uit hun industrie in ruil voor toekomstige gunsten van toegang tot de kandidaat. In de kern toont dit al een fundamenteel probleem met de huidige politiek en het verbindt Hillary in de nabije toekomst aan de gevangenisindustrie. Alleen al het feit dat gevangenissen een industrie worden genoemd, is zeer verontrustend!

Je zou denken dat een liberale politica een, nou ja, meer liberaal standpunt zou hebben. Maar dat is niet het geval.

HILLARY EN CANNABIS

Wat betekent dit nu eigenlijk voor de cannabis legalisatie beweging die door het land raast? Nou, dat is nog moeilijk te zeggen. Er is nog niets zeker. Hillary, als populistische politica, blijft nogal stil over de zaak, in een poging het groeiende gedeelte van het ondersteunende publiek niet te vervreemden. De antwoorden die ze wel gegeven heeft, suggereren dat ze open staat voor het huidige model, waarin staten zelf mogen beslissen, zonder federale bemoeienis. Als dit het geval is, zullen zaken in elk geval niet erger worden, mocht Hillary Clinton president worden; de beweging zal nog steeds relatief vrij vooruitgang kunnen boeken. Dit is echter niet zeker en ze kan dit simpelweg beweren om niemand voor de schenen te schoppen tot ze in het Witte Huis zit, waarna ze veilig 180 graden kan draaien en de legalisatie de kop in kan drukken.

Zelfs in het beste geval is dit een enorm teleurstellend standpunt van een Democratisch lijsttrekker. Laten we hopen dat toenemende druk haar standpunten kan veranderen, of dat Bernie Sanders haar verslaat. Hillary is niet wie we denken dat ze is en ze zal gerust een van de meest onrechtvaardige en buitengewoon grote gevangenissystemen ter wereld laten floreren. En waar vertrouwen deze gevangenissystemen op om geld te verdienen? Cannabis gebruikers.


Read more about
Legislation News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken