Blog
Hoe Maak Je Ginjah: Cannabis Gin-Tonic?
3 min

Hoe Maak Je Ginjah: Cannabis Gin-Tonic?

3 min

Ginjah is perfect voor feestjes en partijen. Deze met cannabis verrijkte drank combineert je favoriete soorten wiet met een fles van je lekkerste gin. Het resultaat is een heerlijk aromatisch en sterk mengsel met de beste kenmerken van beide stoffen. Het biedt een compleet nieuwe ervaring die je niet wilt missen. Leer hier hoe je het maakt.

Misschien denk je dat wiet en een ijskoude gin-tonic niet samengaan, maar dan zit je er goed naast (met alle respect)! 'Ginjah' is namelijk een heerlijke manier om tegelijk van ganja en gin te genieten. Maar hoe kun je het maken? We leggen je alles uit wat je moet weten om zelf een verfrissende ginjah te maken waarmee je je vrienden en familie kunt verrassen. Deze ongelooflijke cannabis infusie is heel geschikt om op feestjes en partijen te serveren. Bovendien hoef je absoluut geen professionele mixoloog te zijn om dit voor elkaar te krijgen!

Hoe verrijk je de gin?

Hoe Verrijk Je De Gin?

Gelukkig is alcohol een van de meest gebruikte middelen om cannabinoïden uit wietplanten mee te winnen. Dat maakt de stap van het verrijken een fluitje van een cent. Het enige wat je hoeft te doen, is de wiet minimaal 48 uur in de alcohol te laten weken. Maar hoe langer je het laat trekken, des te beter. Als je 2 tot 4 weken kunt wachten, eindig met een optimale infusie. Handig om te weten als je binnenkort een feestje organiseert.

Sommige recepten (waaronder ook deze) raden aan om de alcohol au bain-marie licht te verwarmen. Maar in principe is het voldoende om het mengsel te laten trekken en vervolgens te zeven. Als je dit hebt gedaan, kun je de verrijkte alcohol bewaren tot je deze wilt gebruiken.

Gerelateerd artikel

Top 5 Cannabis Drankjes Die Je Zelf Kunt Maken

Ingrediënten

Wat heb je nodig om hoogwaardige ginjah te maken? Het zal je misschien verrassen dat je slechts enkele ingrediënten nodig hebt om in een handomdraai deze met wiet verrijkte drank te maken. Je hebt het volgende nodig:

  • 12 gram wiet
  • 0,7l gin van goede kwaliteit

Benodigdheden

Naast je ingrediënten heb je de volgende hulpmiddelen nodig om aan de slag te kunnen:

  • Trechter
  • Steelpan
  • Kaasdoek

Werkwijze

1. Maal allereerst de wiet zo fijn mogelijk. Hier kun je gewoon je grinder voor gebruiken. Om zo fijn mogelijk te malen, kun je ook voor een vijzel en stamper kiezen. Gebruik je bladeren? Knip ze dan fijn met een schaar.

Maal Allereerst De Wiet Zo Fijn Mogelijk

2. Decarboxyleer de wiet 40 minuten in de oven op 110°C om het te activeren. Laat het daarna afkoelen.

Decarboxyleer De Wiet 40 Minuten In De Oven

3. Stop het vermalen plantaardige materiaal daarna in je ginfles. Zorg dat de wiet volledig onder de alcohol staat.

Stop Het Vermalen Plantaardige Materiaal Daarna In Je Ginfles

4. Sluit de fles goed af, schud een keer goed en zet hem minimaal twee dagen op een koele, donkere plaats. Zoals vermeld, wordt het aangeraden om de fles een aantal weken te laten staan om de infusie te verbeteren. Voor de beste resultaten is het belangrijk dat je de fles minstens een keer per dag een aantal minuten schudt om het plantaardige materiaal te recirculeren.

Stop Het Vermalen Plantaardige Materiaal Daarna In Je Ginfles

5. Nadat het plantaardige materiaal voldoende getrokken heeft, giet je het in een steelpan. Zeef de vloeistof door een kaasdoek om het plantaardige materiaal te verwijderen.

Zeef De Vloeistof Door Een Kaasdoek

6. Gebruik een trechter om je ginjah weer in de ginfles te gieten.

Gebruik Een Trechter Om Je Ginjah Weer In De Ginfles Te Gieten

7. Nu is je met cannabis verrijkte gin klaar. Natuurlijk wordt gin doorgaans geserveerd met tonic en citroen, maar je kunt bij ginjah je fantasie helemaal de vrije loop laten. Combineer het met andere dranken of gebruik het als ingrediënt voor cocktails. De keuze is helemaal aan jou!

Als je niet zo lang wilt wachten, kun je het proces van het weken ook versnellen met behulp van warmte.

Om dit te doen, vul je de steelpan met water. Breng het water op het fornuis aan de kook. Zet de hittebron uit en plaats de fles ongeveer een half uur in het hete water. Zorg dat de bovenkant van je fles niet ondergedompeld wordt in het warme water. Je kunt als alternatief de afgesloten fles ook in de vaatwasser zetten en een heet spoelprogramma draaien. Zorg er dan wel voor dat de fles goed is afgesloten!

Welke soorten wiet kun je het beste gebruiken?

Welke Soorten Wiet Kun Je Het Beste Gebruiken

Je kunt eigenlijk elke soort gebruiken om gin mee te verrijken. Hieronder doen we enkele aanbevelingen die de smaken, aroma's en effecten van ginjah nog meer tot hun recht laten komen.

Lemon Power Haze (Zamnesia Seeds)

Het is geen geheim dat citrus en gin bijzonder goed samengaan. Daarom kozen we deze verfrissend zoete en citroenachtige strain. Deze kruising van Lemon Skunk en Amnesia Haze scoort op alle fronten. Ze levert een enorme oogst met uitstekende wiet die ideaal is voor een infusie. Met ongeveer 20% THC zijn de effecten sterk cerebraal en opbeurend. Doe wel rustig aan als je het met alcohol combineert!

Lemon Power Haze (Zamnesia Seeds) feminized

(73)
Ouders: Lemon Skunk x Amnesia Haze
Genetica: 25% Indica / 75% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 20%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

Amnesi-K Lemon (Kannabia)

Voor Amnesi-K Lemon mag je Kannabia bedanken. Dit liefdeskind van Amnesia, Lemon Skunk en Jack Herer is een fruitige, citrusachtige krachtpatser die je zeker niet moet onderschatten. Deze soort levert een uitstekende oogst van ongeveer 500g/m² na een bloei van slechts 50-55 dagen. Je kunt dus in een mum van tijd indrukwekkende toppen met citroensmaak binnenhalen. Amnesi-K Lemon is perfect om te combineren met je favoriete gin om een heerlijke ginjah te maken.

Amnesi-K Lemon (Kannabia) feminized

(2)
Ouders: Amnesia x Lemon Skunk x Jack Herer
Genetica: 20% Indica / 80% Sativa
Bloeitijd: 10-11 weken
THC: 23%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

Lemon Shining Silver Haze (Royal Queen Seeds)

Als laatste, maar zeker niet de minste, biedt Lemon Shining Silver Haze een intens zure en tegelijk zoete citrusachtige traktatie. De gigantische oogst loopt op tot wel 650g/m² en daarmee levert ze genoeg materiaal op om te verwerken. Naast de heerlijke smaken en aroma's kenmerkt deze soort zich door haar sterke stone. Dankzij de stevige cerebrale buzz met gevoelens van euforie is deze wiet een voortreffelijke keuze om met gin te combineren.

Lemon Shining Silver Haze (Royal Queen Seeds) feminized

(22)
Ouders: Lemon Skunk x Shining Silver Haze
Genetica: 25% Indica / 75% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 21%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

Laat de pret BE-GIN-NEN

Laat De Pret BE-GIN-NEN

Zoals je ziet, is het helemaal niet moeilijk om je eigen ginjah te maken. Een heerlijke gin combineren met je favoriete soorten wiet, is niet alleen een gemakkelijke taak, maar ook een goede manier om indruk te maken op je gasten. Drink natuurlijk wel met mate, want de gecombineerde impact van alcohol en wiet kan je overweldigen en dubbel zo hard inslaan. Als je daar een beetje rekening mee houdt, kun je heerlijk genieten van alles wat ginjah te bieden heeft.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken