Blog
Cannabis Gin-Tonic
3 min

Hoe Je Ginjah Maakt: Met Cannabis Verrijkte Gin-tonic

3 min

Gin verrijken met cannabis is niet alleen eenvoudig en plezierig. Het geeft ook een verfrissende draai en smaak aan je favoriete gin-recepten. Het maken van Ginjah vergt een paar dagen. Daarna zijn de mogelijkheden eindeloos.

Je hoeft echt geen professionele barkeeper te zijn om een sensationele Gin-tonic te maken. Er zijn tal van ingrediënten die een eenvoudig drankje omtoveren tot een verleidelijke cocktail. Je kunt ze verbeteren met speciale tonic, een schijfje citroen of ijs. Maar wat is het absolute killer-ingrediënt waarmee je je zelfgemaakte drankje gegarandeerd laat opvallen? Of waarmee je de cocktail een krachtige afdronk geeft? Als je THC in de gin laat trekken, promoveren je zelfbereide brouwsels naar de eredivisie.

Weet je wat nog beter is? Het is super eenvoudig te maken en iedereen zal diep onder de indruk zijn. Het drankje heet Ginjah, een smakelijk nieuw fenomeen dat je echt eens moet proberen.

HOE JE DE GIN BEREIDT

Gelukkig is alcohol een van de twee beste manieren om cannabinoïden uit de plant te extraheren. Om te beginnen, moet je de cannabis enkele dagen in de alcohol laten weken. Dat is het bijna allemaal al - hoe langer (zo'n 2-4 weken) je het laat staan, des te beter het wordt. Sommige recepten (zoals het onze, hieronder) bevelen je aan de alcohol Au bain-marie enigszins te verwarmen. Hierna giet je de alcohol door een kaasdoek. Deze alcohol kun je net zolang bewaren tot je het gebruikt.

Hoe bereid je de gin?

INGREDIËNTEN

  • 12 Gram cannabis toppen
  • 750ml Gin van goede kwaliteit
  • Een fles om het in te laten trekken
  • Steelpan
  • Kaasdoek

BEREIDINGSWIJZE

Maal de cannabis zo fijn mogelijk. Mocht je tevens bladeren gebruiken, hak die dan ook fijn. Doe de fijngemalen cannabis in de fles of pot waarin je het laat trekken. Doe nu de alcohol erbij. Zorg ervoor dat alle wiet ondergedompeld is in de vloeistof.

Sluit de fles goed af en zet deze voor enkele dagen op een koele donkere plek. Probeer de fles minimaal vijf dagen te laten staan; een paar weken is beter. Op die manier is het resultaat van hoger niveau. Je moet de fles regelmatig, minstens eenmaal per dag, flink schudden zodat de wiet door de vloeistof gemengd wordt.

Zodra je denkt dat de wiet goed doorgetrokken is, haal je de fles weer tevoorschijn. Zet een steelpan op het vuur met een laag water erin en breng dat aan de kook. Draai het gas uit. Doe de fles met de mix in de steelpan met het hete water en laat dat een halfuur staan. De fles moet niet helemaal ondergedompeld zijn. Sommige mensen doen de afgesloten fles in de vaatwasser en laten het heetste programma draaien. Ze vinden dat dat net zo goed werkt. Mocht je dat willen doen, zorg er dan wel voor dat de fles heel goed dicht zit!

Zodra de vloeistof is afgekoeld, zeef je het mengsel door een kaasdoek om de plantenresten te verwijderen.

GINJAH PAST GOED BIJ...

Nu heb je een heerlijke fles met exotisch verrijkte gin om aan je gasten te serveren. Wat je er nog bij doet, is geheel aan jou!

Ginjah smaakt heerlijk met tonic en citroen. Je kunt het ook als basis gebruiken voor andere drankjes (met name met fruit). Hierdoor kun je zelfs het effect van de cannabis versterken!

WELKE SOORTEN GEBRUIK IK?

Welke soorten cannabis gebruik ik?

Er zijn een paar soorten die perfect zijn voor cannabis verrijkte gin, met name de welbekende kruisingen.

LEMON KUSH

Deze intense en krachtige soort heeft veel fans, waaronder een aantal wereldberoemde artiesten. Deze kruising veroorzaakt een cerebrale, citroen-achtige high, die overgaat in een sterk, fysiek kalmerend gevoel. Lemon Kush kan in combinatie met alcohol heel erg krachtig zijn. Doe voorzichtig.

LEMON SHINING SILVER HAZE

https://www.zamnesia.nl/royal-queen-seeds/3697-lemon-haze-feminized.html

Deze sterke, zoetzure soort is een kruising tussen Lemon Skunk en Amnesia Haze. Beide soorten staan bekend om hun sterke citroen-achtige smaak. Lemon Shining Silver Haze veroorzaakt een krachtige cerebrale high die energie en motivatie geeft. Deze euforie verdwijnt na enkele uren langzaam, met name wanneer je het eet. Het is een fantastische soort voor sociale gelegenheden.

WHITE LEMON

Deze snelgroeiende plant die veel opbrengt, is bij commerciële kwekers erg gewild vanwege de groeisnelheid, opbrengst en sterke toppen. Het fantastische is dat je White Lemon als verrijking voor gin kunt gebruiken, waarna je nog genoeg over zult hebben om haar op andere manieren te consumeren. Deze 50-50 sativa-indica kruising produceert toppen met een citroen-achtige, Skunky, houtachtige smaak. De high bestaat uit een cerebrale euforische rush, afkomstig van haar sativa-kant, die overgaat in een kalm indica gevoel. Hierdoor stilt ze ook snel pijn.

DRINK VERANTWOORD

Drink verantwoord

Alcohol kan een enorme impact hebben op je perceptie van je inname van zowel cannabis als alcohol. Als je met cannabis verrijkte alcoholische drankjes maakt, wees dan voorbereid op een bijzonder sterke substantie. Sommigen omschrijven de effecten als een dubbele buzz - daar kun je van houden of een hekel aan hebben. Beperk het gebruik tot kleine hoeveelheden, en drink niet te snel achter elkaar. Realiseer je goed dat als je cannabis oraal inneemt het langer duurt voordat de effecten merkbaar zijn. Ze houden tevens uren aan.

Besef ook dat, hoewel geëxtraheerde THC in diverse soorten alcohol gebruikt kan worden voor bepaalde medicinale doeleinden, deze recepten hier bedoeld zijn voor recreatief gebruik.

Als doseringsrichtlijn kun je ervan uitgaan dat elk glas gin ongeveer 10mg THC bevat.

Bovenal, drink verantwoord.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken