Blog
Cannabis Chocolade
2 min

Hoe Maak Je Cannabis Chocolade

2 min

Theobroma cacao is het hoofdingrediënt van chocola en betekent "voedsel van de goden". Dit moet natuurlijk wel goed samengaan met een ander cadeautje van de goden: Cannabis. Hier is een recept voor puur hemels genot: Cannabis chocolade.

Los van dat ze allebei met een C beginnen en zeer gewild zijn, delen chocolade en cannabis verschillende kenmerken. Ze worden bijvoorbeeld beide al eeuwenlang gebruikt als medicijn en afrodisiacum in diverse culturen. Ook worden ze allebei geconsumeerd voor puur het genot ervan. Beide bevatten daarnaast bestanddelen die in wisselwerking staan met je zenuwstelsel en zo gelukzalige gevoelens opwekken. Het lijkt dus simpelweg logisch om ze te combineren voor medicatie, genot en plezier.

De combinatie werkt goed voor mensen die behoefte hebben aan een flinke dosis CBD of THC voor een therapeutische en pijnstillende werking. Als roken of verdampen niet jouw voorkeur heeft, zouden edibles een prima manier kunnen zijn. Chocolade is het perfecte ingrediënt voor het maken van cannabis edibles, voor zowel recreatieve als medicinale consumenten. Medicijnen waren nog nooit zo lekker en chocolade edibles zijn een heerlijke manier om heel erg high te worden! Er zijn talloze manieren om wiet en chocolade te combineren. Het heeft echter zo zijn voordelen om het simpel te houden! Dit recept voor met cannabis verrijkte chocolade sluit daar naadloos op aan.

Hoe Maak Je Cannabis Chocolade 

Hoe Maak Je Cannabis Chocolade

Dit is een enorm simpel recept die geweldige resultaten garandeert, zelfs als je geen ster bent in de keuken. Het is echter belangrijk te weten dat cannabis niet psychoactief is bij consumptie, tenzij cannabis op een bepaald punt in een recept is gedecarboxyleerd ("verwarmd").

Gerelateerd artikel

Waarom Zijn Chocola En Cannabis Zo’n Geweldige Combinatie?

Decarboxylatie is het proces van verwarmen van cannabis zodat de rauwe THCA in de cannabis wordt omgezet in psychoactieve THC. Dit gebeurt vanzelf wanneer cannabis wordt gerookt of verdampt maar moet met de hand worden gedaan voor recepten waar weinig warmte of bakken in voorkomt.

Om cannabis te decarboxyleren, verwarm je je oven tot zo dichtbij 115 graden Celsius als mogelijk en je bakt je cannabis tenminste 30 minuten. Dit zal de THC zeker activeren. Het is mogelijk dat je je cannabis ruikt tijdens het bakken, maar maak je geen zorgen; de cannabinoïden worden niet beschadigd.

Recepttijd

1 uur voorbereiden/koken en 1 uur om af te koelen.

Om cannabis chocolade te maken heb je nodig

 • 3-5 gram fijn gemalen cannabis (naar wens aan te passen)
 • 100 gram pure chocolade (gewone reep of chocolade chips)
 • Glazen komGlass bowl
 • Steelpan
 • Chocoladevorm

De methode

je kunt starten met het smelten van de chocolade

 1. Terwijl je cannabis decarboxyleert (zie boven), kan je starten met het smelten van de chocolade. Doe dit voorzichtig zonder aanbranden. Het smelten van chocola gaat het beste door stoom. Geen paniek, improviseren is eenvoudig: Plaats je glazen kom bovenop de sauspan en verzeker je ervan dat de kom niet in contact komt met het water. Om dit voor elkaar te krijgen moet de kom groot genoeg zijn om op de rand van de sauspan te rusten. Hierdoor zal de chocolade voorzichtig door de stoom worden verwarmd en niet in contact komen met het kokende water.

 2. Plaats je chocolade in de glazen kom en laat dit smelten, terwijl je af en toe roert.

 3. Mix je gedecarboxyleerde cannabis in de gesmolten chocola. Zorg ervoor dat je toppen zo fijn mogelijk gemalen zijn.

 4. Zodra het allemaal mooi gemengd is, schenk je de vloeibare chocola in vormen om uit te harden. Heb je geen vormen? IJsblokbakjes werken ook.

 5. Zodra de vorm vol is, til je het voorzichtig tot 10 cm boven de tafel en laat het voorzichtig neerkomen. Dit helpt mogelijke luchtbellen verwijderen.

 6. Zet de vormen in de koelkast tot ze zijn uitgehard.

Nu heb je succesvol cannabis chocola gemaakt, die gewoon zo kan worden gegeten of gebruikt in andere recepten. Zoals altijd met eetbare producten, kan je de hoeveelheid cannabis naar wens aanpassen en wacht tenminste 45 minuten tot de effecten opkomen.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken