Blog
Cannabischocolade
2 min

Hoe Maak Je Cannabischocolade

2 min
Headshop Recepten

De Theobroma cacao levert cacaobonen waarvan chocola wordt gemaakt en betekent letterlijk ‘voedsel van de goden’. Dit moet wel goed samengaan met een ander cadeautje van de goden: cannabis. Hier is een recept voor puur hemels genot: cannabischocolade.

Los van dat ze allebei met een c beginnen en zeer gewild zijn, delen chocolade en cannabis verschillende kenmerken. Ze worden bijvoorbeeld beide al eeuwenlang therapeutisch en als afrodisiacum in diverse culturen. Ook worden ze allebei geconsumeerd voor puur het genot ervan. Beide bevatten daarnaast bestanddelen die in wisselwerking staan met je zenuwstelsel en zo gelukzalige gevoelens opwekken. Het lijkt dus simpelweg logisch om ze te combineren voor medicatie, genot en plezier.

De combinatie is heel geschikt voor mensen die behoefte hebben aan een flinke dosis CBD of THC voor therapeutische doeleinden. Als roken of vapen daarbij niet jouw voorkeur heeft, kunnen edibles een prima manier van consumptie zijn. En chocolade is het perfecte ingrediënt voor het maken van cannabisedibles, voor zowel recreatieve als therapeutische consumenten. Medicijnen waren nog nooit zo lekker en chocoladeedibles zijn een heerlijke manier om heel erg high te worden! Er zijn talloze manieren om wiet en chocolade te combineren. Het heeft echter zo zijn voordelen om het simpel te houden! Dit recept voor met cannabis verrijkte chocolade sluit daar naadloos op aan.

Hoe Maak Je Cannabischocolade 

Hoe Maak Je Cannabis Chocolade

Dit is een enorm simpel recept dat geweldige resultaten garandeert, zelfs als je geen ster bent in de keuken. Het is echter belangrijk te weten dat cannabis niet psychoactief is bij consumptie, tenzij het op een bepaald punt in een recept is gedecarboxyleerd (‘verwarmd’).

Gerelateerd artikel

Waarom Zijn Chocola En Cannabis Zo’n Geweldige Combinatie?

Decarboxylatie is het proces van het verwarmen van cannabis, zodat de THCA in de wiet wordt omgezet in het psychoactieve THC. Dit gebeurt vanzelf wanneer cannabis wordt gerookt of gevapet, maar moet met de hand worden gedaan bij recepten waar weinig warmte bij komt kijken.  

Om cannabis te decarboxyleren, verwarm je je oven op 110 graden Celsius voor, waarna je de cannabis er, verspreid over een bakplaat, voor ten minste dertig minuten in zet. Dit zal de THC activeren. Het is wel mogelijk dat je je cannabis gaat ruiken als het in de oven staat, maar maak je geen zorgen; de cannabinoïden raken niet beschadigd.

Recepttijd

1 uur voorbereiden/koken en 1 uur afkoelen.

Om cannabischocolade te maken, heb je nodig:

 • 3-5 gram fijn gemalen cannabis (naar wens aan te passen)
 • 100 gram pure chocolade (gewone reep of chocoladechips)
 • Glazen kom
 • Steelpan
 • Chocoladevorm

De methode

je kunt starten met het smelten van de chocolade

 1. 1. Terwijl je cannabis decarboxyleert (zie boven), kun je starten met het smelten van de chocolade. Doe dit voorzichtig zonder aanbranden. Het smelten van chocola gaat het beste door stoom. Geen paniek, je hebt hier geen duur keukengerei voor nodig: plaats je glazen kom bovenop de steelpan en verzeker dat de kom niet in contact komt met het water. Om dit voor elkaar te krijgen, moet de kom groot genoeg zijn om op de rand van de pan te rusten. Hierdoor zal de chocolade voorzichtig door de stoom worden verwarmd en niet in contact komen met het kokende water.

 2. 2. Doe je chocolade in de glazen kom en laat het smelten, terwijl je af en toe roert.

 3. Mix je gedecarboxyleerde cannabis met de gesmolten chocola. Zorg ervoor dat je toppen zo fijn mogelijk gemalen zijn.

 4. 4. Zodra het allemaal mooi gemengd is, schenk je de vloeibare chocola in vormen om het uit te laten harden. Heb je geen vormen? IJsblokbakjes werken ook.

 5. 5. Zodra de vormen gevuld zijn, til je ze voorzichtig tot 10 cm boven de tafel en laat je ze voorzichtig neerkomen. Dit helpt mogelijke luchtbellen verwijderen.

 6. 6. Zet de vormen in de koelkast tot de chocolade is uitgehard.

Nu heb je succesvol cannabischocola gemaakt, die gewoon zo kan worden gegeten of die je kunt gebruiken in andere recepten. Zoals altijd met edibles, kun je de hoeveelheid cannabis naar wens aanpassen en moet je tenminste 45 minuten wachten tot de effecten opkomen.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken