Hoe maak je cannabis chocolade

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogRecepten
Laatst bewerkt :

Hoe maak je cannabis chocolade


Theobroma cacao is het hoofdingrediënt van chocola en betekent "voedsel van de goden". Dit moet natuurlijk wel goed samengaan met een ander cadeautje van de goden: Cannabis. Hier is een recept voor puur hemels genot: Cannabis chocolade.

Dit is een enorm simpel recept die geweldige resultaten garandeert, zelfs als je geen ster bent in de keuken. Het is echter belangrijk te weten dat cannabis niet psychoactief is bij consumptie, tenzij cannabis op een bepaald punt in een recept is gedecarboxyleerd ("verwarmd").

Decarboxylatie is het proces van verwarmen van cannabis zodat de rauwe THCA in de cannabis wordt omgezet in psychoactieve THC. Dit gebeurt vanzelf wanneer cannabis wordt gerookt of verdampt. maar moet met de hand worden gedaan voor recepten waar weinig warmte of bakken in voorkomt.
Om cannabis te decarboxyleren, verwarm je je oven tot zo dichtbij 115 graden Celsius als mogelijk en je bakt je cannabis tenminste 30 minuten. Dit zal de THC zeker activeren. Het is mogelijk dat je je cannabis ruikt tijdens het bakken, maar maak je geen zorgen; de cannabinoïden worden niet beschadigd.

Om cannabis chocolade te maken heb je nodig:

  • 3-5 gram fijn gemalen cannabis (naar wens aan te passen)
  • 100 gram pure chocolade (gewone reep of chocolade chips)
  • Glazen kom
  • Sauspan
  • Chocoladevorm

De methode

1. Terwijl je cannabis decarboxyleert (zie boven), kan je starten met het smelten van de chocolade.

Doe dit voorzichtig zonder aanbranden. Het smelten van chocola gaat het beste door stoom. Geen paniek, improviseren is eenvoudig: Plaats je glazen kom bovenop de sauspan en verzeker je ervan dat de kom niet in contact komt met het water. Om dit voor elkaar te krijgen moet de kom groot genoeg zijn om op de rand van de sauspan te rusten. Hierdoor zal de chocolade voorzichtig door de stoom worden verwarmd en niet in contact komen met het kokende water.

2. Plaats je chocolade in de glazen kom en laat dit smelten, terwijl je af en toe roert.

3. Mix je gedecarboxyleerde cannabis in de gesmolten chocola. Zorg ervoor dat je toppen zo fijn mogelijk gemalen zijn.

4. Zodra het allemaal mooi gemengd is, schenk je de vloeibare chocola in vormen om uit te harden. Heb je geen vormen? IJsblokbakjes werken ook.

5. Zodra de vorm vol is, til je het voorzichtig tot 10 cm boven de tafel en laat het voorzichtig neerkomen. Dit helpt mogelijke luchtbellen verwijderen.

6. Zet de vormen in de koelkast tot ze zijn uitgehard.

Nu heb je succesvol cannabis chocola gemaakt, die gewoon zo kan worden gegeten of gebruikt in andere recepten. Zoals altijd met eetbare producten, kan je de hoeveelheid cannabis naar wens aanpassen en wacht tenminste 45 minuten tot de effecten opkomen.