Blog
Hoe Maak Je Een Wiet Pizza!
1 min

Hoe Maak Je Een Wiet Pizza!

1 min

Ben je het flauwe beleg en de ondermaatse sauzen op je pizza helemaal zat? Probeer wat marihuana eroverheen te strooien voor een geheel nieuwe ervaring.

Pizza is misschien wel een van de meest geweldige gerechten op deze 'groene' aarde. Zoals een blanco canvas voor een artiest, kan een pizzabodem worden bedekt met een royaal aantal kleuren en variaties, zodat zelfs de meest veeleisende liefhebber tevreden is. Dat gezegd hebbende, er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering, toch? En dat geldt zeker als er wiet aan te pas komt! Je liefde voor pizza zal naar een heel nieuw niveau stijgen met de Wietza!

Methode 1: Het extra snufje wiet

Hier maak je je pizza zoals je normaal zou doen (het maakt niet uit of je pizza zelf gemaakt is of gekocht). Ongeveer 8 minuten voordat je pizza klaar is, haal je hem uit de oven en strooi wat wiet of hasj over je pizza. Zodra je de pizza hebt voorzien van deze extra laag garnering, voeg je wat extra kaas toe en zet je je pizza terug in de oven, waarbij je de temperatuur verlaagt, zodat het nog even goed kan doorbakken. Belangrijk: Bakken op een temperatuur hoger dan 160°C zal de THC laten vaporiseren en de pizza niet effectief maken. Om al het lekkers in je pizza te behouden, zet je de oven op ongeveer 120°C en bak je totdat de kaas gesmolten is.

Methode 2: Geïnfuseerde pesto wietsaus

Hiervoor heb je het volgende nodig:

 • 450 ml cannabis olie
 • 900 ml basilicum (40 gram)
 • 2 tenen knoflook
 • 25 gram Parmezaanse kaas
 • zout, naar smaak
 • pizza deeg, uitgerold en/of kant en klaar
 • tomaten, in plakjes
 • je favoriete pizza beleg

Als je geen met cannabis geïnfuseerde olijfolie bij de hand hebt, kan je hier lezen hoe je het maakt!

 1. Pureer de pesto ingrediënten met de cannabis olie in een keukenmachine. Als de cannabis olie zeer sterk is, kan je standaard olijfolie en cannabis olie mengen.

 2. Smeer de pesto over het gerolde of voorgebakken pizza deeg en voeg ook je favoriete beleg toe.

 3. Bak de pizza tot deze goudbruin is, op een temperatuur die niet hoger is dan 130°C, zodat je de meerderheid van de cannabinoïden niet vaporiseert.

 4. Zodra de pizza is afgebakken: Eet smakelijk!

Heb je zelf genoten van een "Wiet pizza"? We willen er graag alles over horen in de reacties hieronder!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken