Blog
Hoe Maak Je Wietbrownies?
3 min

Hoe Maak Je Wietbrownies?

3 min

Als je weleens gehoord hebt van edibles, heb je vast ook wel gehoord van wietbrownies. Wanneer je deze heerlijke traktatie niet in de winkel wilt kopen, kun deze ook gewoon zelf maken! Verzamel wat ingrediënten, volg de simpele stappen en je geniet er al van voordat je "chocolade" kunt zeggen.

Als je de laatste jaren een film over wiet bekeken hebt, weet je vast wel wat wietbrownies zijn. Ze zien er misschien uit als brownies uit de supermarkt, maar van deze traktatie kun je urenlang genieten. Het lijkt in eerste instantie wellicht lastig om wietbrownies te bakken. Daarom kopen niet-ingewijden ze vaak kant en klaar in de coffeeshop. Wij vertellen je echter maar al te graag dat het bakken van brownies makkelijker is dan je denkt. En het is nog leuk ook!

Begin Goed, Met Cannaboter

BEGIN GOED, MET CANNABOTER

Voordat je je koksmuts opzet, moet je bedenken dat er grenzen zitten aan de pret. Met andere woorden: zorg dat je wietboter gebruikt met de gewenste hoeveelheid cannabinoïden. Hoe? Dat is vrij simpel: houd rekening met het gehalte cannabinoïden van je wiet en met hoeveel edibles je maakt. As je bijvoorbeeld 1 gram cannabis gebruikt met 20% THC heb je 200mg THC. Je maakt hier dan 10 porties mee van 20mg. Bereken de kracht van je edibles nauwkeurig.

Vanaf dit moment hoef je alleen nog rekening te houden met de correcte verhouding boter tot cannabis. Weet je niet hoe je wietboter maakt? Geen probleem. Op ons blog vind je een gedetailleerd recept.

Een Gemakkelijk Recept Voor Wietbrownies

Nu de cannaboter gereed is, is het tijd om de browniemix erbij te pakken. Volg onderstaande stappen voor een partij wietbrownies waar je zeker van zult genieten!

Video id: 268548549

Ingrediënten

 • 50g wietboter
 • 100ml water
 • Een pakje browniemix (let op hoeveel boter, water, etc. je moet toevoegen aan de mix en bereken de verhoudingen zorgvuldig)

Overige Benodigdheden

 • Mengkom
 • Garde
 • Bakplaat/vormpjes voor brownies
 • Bakspray
 • Bamboeprikker

Werkwijze

 1. Verwarm de oven voor op 180ºC.

 2. Schep de wietboter in de mengkom. Giet het water over de boter.

 3. Voeg de browniemix toe. Met de garde roer je alles door totdat je een dik beslag hebt.

 4. Giet het beslag op de bakplaat of in de bakvormpjes. Vet deze eerst in met bakspray, zodat de brownies niet blijven kleven.

 5. Zodra de oven een temperatuur heeft bereikt van 180ºC, zet je de bakplaat of vormpjes in de oven, ongeveer 40 minuten. Om te controleren of de brownies gaar zijn, steek je een bamboeprikker in het midden en kijk je of er beslag aan kleeft. Is dit het geval? Verleng dan de baktijd. Is de prikker droog? Haal de brownies dan uit de oven en zet deze uit.

 6. Laat de brownies ongeveer 10 minuten afkoelen op een rekje. Voilà! Je hebt nu verse, verrukkelijke wietbrownies!

Geschikte Cannabis Strains Voor Wietbrownies

GESCHIKTE CANNABIS STRAINS VOOR WIETBROWNIES

Natuurlijk kun je elke willekeurige soort gebruiken. Wil je echter de best mogelijke ervaring? Ga dan iets kieskeuriger te werk. Allereerst bepaal je welk effect je wenst van je edibles. Wens je nog iets anders dan een high?

Gorilla Glue werkt bijvoorbeeld ongelooflijk verzachtend. Deze soort is een indica, maar biedt een goed gebalanceerde high. Ook is ze gezegend met een citroensmaak en dit is gegarandeerd een interessante combinatie met de chocolade van brownies. Met ongeveer 24-26% THC hoef je ook niet veel te gebruiken voor de boter.

GG#4 (Zamnesia Seeds) feminized

(251)
Ouders: Chem's Sister x Chocolate Diesel
Genetica: 50% Sativa/50% Indica
Bloeitijd: 8-9 weeks
THC: 26%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode


Wil je een iets opwekkender effect? Dan is Strawberry Amnesia voor jou. Deze soort bevat maar liefst 20-22% THC. Daarnaast doet ze haar naam echt eer aan met een zoet aardbeienaroma, dat vergezeld gaat van subtiele vleugjes citrus en kruiden. Wil je een soort die een gunstige invloed heeft op de slaapfunctie, voel je je nerveus of kamp je met spanningen? Dan biedt deze strain mogelijk uitkomst.

Strawberry Amnesia (Dinafem) feminized

(2)
Ouders: Original Amnesia x Original Strawberry Cough
Genetica: Sativa-dominant
Bloeitijd: 10-11 weken
THC: 22%
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode


Wil je nog een derde optie? Dan raden we Zkittlez Auto aan. Deze soort stamt af van de beroemde Zkittlez en biedt hetzelfde kenmerkende fruitige aroma. Ze is rijk aan THC en wekt een high op die net zo zoet is als de snoepjes met de vergelijkbare naam. Je wordt niet gevloerd en je stuitert niet tegen het plafond; deze soort is precies goed.

Zkittlez Auto (FastBuds) Feminized

(25)
Ouders: Zkittlez Z3 x Grapefruit x Autoflower
Genetica: 60% Indica / 40% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken van zaadje tot oogst
THC: 23%
CBD: 1%
Bloei soort: Autoflowering

Waarom Zou Je Zelf Wietbrownies Bakken?

WAAROM ZOU JE ZELF WIETBROWNIES BAKKEN?

We zetten brownies nogal in de spotlights, dus je zit ongetwijfeld met vragen. Misschien vraag je je bijvoorbeeld af waarom je op deze manier high zou willen worden? Kleven er evidente voordelen aan? Hier zijn meerdere antwoorden op te geven. Allereerst is roken, dus ook het roken van wiet, niet zo goed voor je luchtwegen, mochten je longen dat nog niet duidelijk hebben gemaakt.

Gerelateerd artikel

Wat Zijn De Voor- En Nadelen Van Cannabis Edibles?

Voor wat betreft brownies, zijn chocolade en wiet een weldadigere combinatie dan je misschien denkt. Wetenschappelijk is aangetoond dat chocola de voordelen van bepaalde cannabinoïden versterkt. En cannabis zou op haar beurt het euforische effect van chocolade versterken. Als je niet dol bent op de smaak van wiet, is chocola perfect om deze te verdoezelen. Bovendien zijn beide afrodisiaca. Wietbrownies zijn dus mogelijk goed voor het opwekken van een sensuele stemming.

Ook als je uitsluitend high wilt worden, kleven er voordelen aan brownies. Woon je ergens waar je niet mag roken? Met een brownie kun je discreet van een high genieten. Hetzelfde geldt als je je in een openbare ruimte bevindt. Het gebruik van een vape pen of joint is dan soms risicovol. Maar wie stelt vragen als je een brownie eet? Houd wel rekening met het volgende: discreet high worden is één ding; discreet high zijn is heel andere koek. Die verantwoordelijk ligt echter bij jezelf. We vragen je alleen op een verantwoorde manier van je wietbrownies te genieten!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken