Blog
Lecithine
2 min

Lecithine: Voeg Het Aan Je Edibles Toe

2 min

Lecithine is het nieuwste van het nieuwste om aan je recepten voor zelfgemaakte edibles toe te voegen! Deze substantie komt van nature voor in eierdooiers en zorgt ervoor dat de edibles meer geconcentreerd zijn en de high een stuk sterker wordt. Lees hier alles over lecithine.

Ben je op zoek naar een product om je high te verbeteren wanneer je edibles consumeert? Lecithine zou wel eens de oplossing kunnen zijn.

MAAR WAT IS LECITHINE NU PRECIES?

Lecithine is een natuurlijk additief, een uitdrukking voor een reeks vetverbindingen die aangetroffen worden in zowel de cellen als het weefsel van diverse dieren en planten.

Lecithine is belangrijk gezien het optreedt als een effectieve emulgator, omdat het amfifiel is - het trekt zowel water als vetten aan. Als water en olie vermengd worden lijkt de olie zich gelijkmatig door het water te verspreiden, maar dit is slechts een tijdelijke reactie. Wanneer er lecithine aan het mengsel wordt toegevoegd breekt dat het vet af in kleinere deeltjes en wordt het een emulgator die er voor zorgt dat substanties makkelijker te verteren zijn.

WAAROM VOEGT MEN HET TOE AAN EDIBLES?

THC Vermengen met Vet En Dan Met Water

Door te helpen bij de vertering is lecithine een perfect additief voor edibles, waardoor ze makkelijker door het lichaam geassimileerd en verteerd worden. Wanneer lecithine, in de vorm van soja- of zonnebloemlecithine met edibles infused wordt tijdens het bereidingsproces worden de actieve cannabinoïden van de cannabis opgesloten doordat de THC vermengd wordt, waardoor aldus het vet en water vermengd raakt.

Lecithine komt van nature voor in eierdooiers en daarom is het waarschijnlijk niet nodig om aanvullende emulgatoren aan je edibles toe te voegen. Als je een veganistisch recept bereidt of gewoon zonder eieren werkt kun je lecithine verkregen uit soja of zonnebloem toevoegen om een sterker resultaat te bereiken. Edibles zonder lecithine daarentegen resulteren in korter durende en iets mindere psychoactieve effecten.

Als je lecithine in je recepten verwerkt stijgt het THC-gehalte niet, maar je maakt wel maximaal gebruik van de cannabinoïden, waardoor het verkregen resultaat sterker zal zijn. Dankzij dit gegeven is het mogelijk minder cannabis te gebruiken om vergelijkbaar betere resultaten te krijgen.

HOE KOM IK AAN LECITHINE?

Als je geen ervaring hebt met het gebruik van lecithine is het gelukkigerwijze vrij eenvoudig om het online of in de biologische winkel op de hoek te kopen. Op Amazon en eBay kun je lecithine zowel in poeder- als vloeibare vorm vinden.

Er is een hele discussie gaande over welke vorm van lecithine het best is om te gebruiken. Lecithine verkregen uit soja is meer behandeld en gemodificeerd. Er worden vaak gemene chemicaliën gebruikt voor het extraheren van de verbindingen uit de bonen. Lecithine verkregen uit zonnebloemen daarentegen wordt mechanisch verwerkt, zonder chemicaliën.

Mocht je twijfelen welk product je moet kiezen raden we je aan om met zonnebloemlecithine te beginnen en je verder op het internet in te lezen.

LECITHINE EDIBLES VOOR BEGINNERS

Edibles - Consumptie van Cannabis

Lecithine is een natuurlijke manier om je edibles te verbeteren! Daar komt nog bij dat het ook voor je lijf veel voordelen biedt. Van lecithine wordt zelfs gemeld dat het kan helpen je cholesterol te verlagen.

Hoewel Zamnesia momenteel geen lecithine verkoopt zou het best wel eens kunnen zijn dat we dat in de nabije toekomst wél gaan doen, blijf ons dus volgen!

 

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Facts Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken