Blog
Cannabis Tinctuur
3 min

Maak Je Eigen Cannabis Tincturen

3 min
How To News

Cannabis tincturen, ook wel bekend als green dragon, is al jaren een populaire consumptiemethode, zo is het bijvoorbeeld perfect voor medicinale cannabis gebruikers. In deze blog voorzien we je van het perfecte recept om je eigen green dragon cannabis tinctuur te maken!

In de jaren voor het verbod, waren cannabis tincturen heel gewoon verkrijgbaar in de apotheek om de hoek. Op het moment dat de Amerikaanse farmaceutische industrieën jaarlijks gecombineerd 30 ton wiet kweekten, hadden cannabis tincturen de voorkeur bij behandeling van likdoorns, geïrriteerde blaas en het afkicken van opium verslaving.

Spoel even een paar decennia vooruit en tincturen worden langzaam, hoewel minder algemeen bekend, in hun oude glorie hersteld. Inderdaad, voor veel liefhebbers van wiet is een tinctuur een alternatief geworden voor roken, vaporizen of eten.

Wat Is Een Tinctuur Precies?

Goede vraag! In feite is het gewoon cannabis, geweekt in alcohol met een hoog percentage. Dit magische elixer kan worden toegediend door een paar druppels onder de tong te plaatsen voor een snelle opname en snelle effecten, of ingenomen met wat eten of drinken, voor een langzamer, meer krachtig optreden wat gewoonlijk wordt geassocieerd met cannabis.

De effecten zijn ongeveer gelijk met het opeten, maar meer helder en, dit is een groot voordeel, eenvoudiger te doseren. Zodra je je tinctuur eenmaal goed kent, wordt het een handig hulpmiddel in je arsenaal.

Gerelateerd artikel

Het Maken Van Een Alcoholvrije Cannabis Tinctuur

Als tincturen zo geweldig zijn, waarom zien we er dan niet meer van? Een reden kan zijn omdat ze gewoon niet zo sensueel zijn als het draaien van een dikke, vette joint. Helemaal waar. Maar hoewel tincturen niet dat ritueel van het doorgeven van een joint hebben, bieden ze een ritueel van zichzelf; de alchemistische transformatie van top naar vloeistof. Dat is al charmant van zichzelf.

Het maken van een tinctuur is het overwegen waard, zeker als het gaat om medisch gebruik van cannabis. Het kan extreem discreet worden toegediend. Eenmaal gemaakt, kan het gemakkelijk worden meegenomen in een klein, glazen flesje; het ruikt niet als wiet en laat geen geur achter. Het is een handig en snel medicijn voor onderweg.

Mocht je jezelf ooit in de bevoorrechte en zeldzame situatie bevinden, dat je teveel wiet in voorraad hebt, dan kan je ook een tinctuur overwegen. Eenmaal omgezet in alcohol, kan je cannabinoïden lange tijd bewaren zonder bederf.

Benodigdheden Voor Het Maken Van Je Eigen Cannabis Tinctuur

Benodigdheden Voor Het Maken Van Je Eigen Cannabis Tinctuur

  • Zuivere graan alcohol (met een percentage van 90% of hoger). Als je dit niet kunt vinden, dan het sterkste wat je wel kan vinden.

  • Blender

  • Vergiet/zeef

  • Kaasdoek

  • Maatbeker

  • Trechter

  • Pot met deksel

  • Gekleurde glazen medicijnflesjes met druppelaars

  • Marihuana!

Je kunt cannabis tincturen maken van diverse stukjes van de cannabis plant, omdat het meeste THC bevat, ook al is dit slechts in kleine hoeveelheden. Voor elke 500ml tinctuur die je maakt, is een deel van het onderstaande genoeg:Hoeveelheid Cannabis Voor Tincturen

Wat zo mooi is aan een tinctuur is dat je de vrijheid hebt ermee te experimenteren. Speel een beetje met de hierboven genoemde hoeveelheden, begin klein, totdat je een kracht vindt die voor jou goed is.

Je zult ontdekken dat je slechts een paar druppels onder je tong nodig hebt om een gematigd effect te merken. Start met een kleine dosering en werk je een weg omhoog. Onthoud dat het ongeveer 15 minuten kan duren voordat de cannabis onder je tong effect heeft. En waneer je het inneemt, kan het langer duren.

Maak Je Eigen Tinctuur In 6 Stappen

Als je de tincturen een kans wil geven, lees je hier wat je moet doen of bekijk onze video hieronder.

1. Vermaal Je Wiet

Maal je marihuana met een gewone grinder. Je wilt dezelfde consistentie hebben als wat je in een joint zou gebruiken; maal het niet zo fijn dat het poeder wordt. Dit maximaliseert het oppervlakte gebied zodat de actieve ingrediënten kunnen worden opgenomen in de alcohol. Een te fijn poeder is later lastiger te filteren.

2. Cannabis Decarboxyleren

Nu moet je je cannabis decarboxyleren. Dat is een moeilijk woord voor verwarmen. Dit is extreem belangrijk. Als je het niet doet, heeft je tinctuur geen actieve effecten.

Decarboxylatie is een chemische reactie die door warmte wordt veroorzaakt. Het zet de THCA in de cannabis om in THC. THCA is de rauwe vorm van THC en wordt gevonden in verse cannabis, maar moet worden omgezet om enig psychoactief effect te hebben. Dit gebeurt normaal gesproken vanzelf, als je met cannabis kookt of het verbrandt tijdens roken.

Om het decarboxylatie proces te starten, moet je je cannabis gedurende 30 minuten verwarmen op ongeveer 115 graden Celsius. Deze temperatuur is hoog genoeg om de reactie te veroorzaken met je cannabis, maar niet hoog genoeg om verbranding te veroorzaken of enige medische waarde te verliezen.

Je doet dit eenvoudig om je cannabis evenwijdig te verspreiden op een bakplaat of pizzasteen en dit in de oven te doen. Elke oven varieert in nauwkeurigheid en kracht, dus het kan handig zijn een oventhermometer te hebben, om het zeker te weten.

3. Stop Het In Een Pot En Vries Het In

Vervolgens stop je je cannabis in een pot en giet er 500ml alcohol in. Sluit de pot af met het deksel en schud krachtig.Zet de pot in de vriezer en kom twee keer per dag terug om de pot een aantal seconden te schudden.

Weed Curing JarBekijk onze potten

4. Zeef je cannabistinctuur

Het hele proces duurt ongeveer 5 dagen, afhankelijk van de alcohol die je hebt gebruikt. Hierna zijn de meeste cannabinoïden overgebracht in de alcohol. Plaats het kaasdoek in je zeef, boven de maatbeker en zeef je tinctuur door het kaasdoek in de beker. Dit zal de plantenmaterie verwijderen. Als je de cannabis zo fijn vermalen hebt dat het door het kaasdoek sijpelt, vervang het kaasdoek dan voor een koffiefilter.

5. Verpak Je Tinctuur

De trechter gebruik je om je tinctuur in je medicijnflesjes te gieten voor eenvoudig bewaren en meenemen. Bewaar ze op een koele, donkere plaats. Dat is alles; je hebt nu je eigen tinctuur gemaakt! Als je de 5 stappen goed hebt gevolgd, heb je een heel krachtig medicijn in handen.

Val Watts

Geschreven door: Val Watts
Val Watts is niet zo getalenteerd om Reggie Watts te zijn en niet zo zen om Alan Watts te zijn. Maar hij doet wat hij kan door over cannabis te schrijven vanaf het smaragdgroene eiland dat Ierland heet. Hij hoopt dat het groene spul op een dag overal ter wereld geaccepteerd is. Hij onderzoekt en bezoekt dan ook met liefde de plekken waar dit zo is.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
How To News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken