Blog
Magische Paddestoelen En Een Hyper-verbonden Brein
1 min

Magische Paddestoelen En Een Hyper-verbonden Brein

1 min

Wetenschappers hebben onlangs een grote ontdekking gedaan over de hersenen onder invloed van psychedelica.

Het is bekend dat psilocybine, de voornaamste psychoactieve stof in magische paddestoelen, de reden is dat we op trips naar een andere wereld worden gestuurd. We weten ook dat dit op de een of andere manier gebeurt door een wisselwerking in de hersenen. Maar tot recent, waren de details onbekend en sommige delen van deze interactie slechts giswerk. Nu schijnt nieuw onderzoek wat licht op de zaak en er is ontdekt dat magische paddestoelen een hyper-verbonden brein creëren.

De effecten van psilocybine

Als je nog nooit magische paddestoelen hebt ervaren, dan worden de "onmiddellijke" effecten het best beschreven als een innerlijke reis naar de ziel en geest. Hoewel de hallucinaties vrij kortdurend zijn, heeft het spirituele deel van een trip vaak een langdurig, subtiel effect. Dit effect is zo uitgesproken dat is aangetoond dat het zeer positieve resultaten heeft op personen die diverse vormen van therapie ondergaan. Maar waarom is dit? En hoe vindt de interactie met de hersenen plaats?

Een nieuw pad betreden

De wetenschap weet al lang dat psilocybine de hersenen beïnvloedt door zich aan de serotonine receptoren te binden, die op hun beurt weer effect hebben op alles, van stemming tot eetlust. Maar dit is slechts het halve verhaal en niet echt van toepassing op de volledig droomachtige, verheven staat van zijn die vaak wordt gevoeld.

Om dit aan te pakken, heeft een team wetenschappers fMRI-scans gebruikt om de hersenen te observeren bij zowel gewone als trippende deelnemers. Ze ontdekten dat een brein, onderworpen aan psilocybine, dramatisch transformeerde als het ging om de organisatie. Gebieden van de hersenen, die normaal gesproken niet communiceren, creëerden verbindingen over langere afstand, waarbij ze zich met elkaar synchroniseerden en informatie deelden. Dit resulteerde in een hyper-verbonden brein, wat nog nooit eerder werd gezien.

Gedacht wordt dat dit de reden zou kunnen zijn voor de uitgesproken, en vaak vreemde, ervaringen die men ervaart met paddestoelen, waardoor de geest in staat wordt gesteld de wereld in een nieuw licht te zien, nu informatie op nieuwe manieren wordt gedeeld en gecommuniceerd. Zodra de onmiddellijke effecten van de stof uitwerken, doen de hyper-verbindingen dat ook.

Het is geen toeval dat zowel artiesten als visionairs de creatieve stimulatie benutten, die door psychedelica wordt geactiveerd. Begrijpen dat dit effect wordt geproduceerd door een verhoogde hersenactiviteit zal helpen de mogelijkheden van de stoffen aan te tonen in het vinden van oplossingen voor eerst onoverkomelijke problemen. Psychedelische ervaringen waren de kern van grote, technologische ontdekkingen zoals DNA, internet en computers, omdat ze de geest openden voor eerder ongeziene mogelijkheden.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Onderzoek Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken