Blog
Flowermate Aura
3 min

Vaporizer Review: Flowermate Aura

3 min

De Aura Flowermate biedt een zeer betaalbaar avontuur in de wereld van draagbaar vapen. Met een uitmuntende batterijduur en een simpele aanpak, is dit het toppunt van draagbaar gemak.

Wat komt er in je op als je denkt aan de ideale vaporizer? Voor velen is dit een betaalbare prijs, discretie en een batterij die een tijdje meegaat. Als jij ook zoekt naar deze eigenschappen, dan zal de Flowermate Aura een ideale keuze zijn.

Deze vape is geproduceerd door het Chinese bedrijf Shenzhen Smiss Technology Co Ltd en neemt absoluut dat stereotype weg over goedkope, Chinese producten. Een goed uitgedachte vaporizer met wat hoogstaande tech, met slechts een paar kleine minpuntjes als het gaat om de bouwkwaliteit.

Formaat En Bouwkwaliteit

Formaat En Bouwkwaliteit Flowermate Aura

De Flowermate Aura valt qua formaat tussen een e-sigaret en een aantal van de meer traditionele vaporizers en blinkt uit als het gaat om draagbaarheid. Deze vape wordt gekenmerkt door een gekartelde behuizing en past makkelijk in de hand. De vape meet iets meer dan 15cm en met dit formaat kan je de vape gemakkelijk in je jaszak of tas stoppen wanneer je hem niet gebruikt.

Het penvormige ontwerp houdt ook het uiterlijk discreet en dankzij het gewicht van slechts 383g, merkte ik dat ik de vape vaker dan ooit even kwijt was! Dit lage gewicht komt grotendeels door een volledig plastic constructie, met de keramieken hittekamer erin gebouwd. Desondanks voelt dit plastic niet goedkoop in de hand en het voelt ook niet alsof hij gemakkelijk breekt of vervormt bij het opbergen of in je achterzak.

Gebruiksgemak

De Aura blinkt uit als het gaat om eenvoud. 3 knoppen en een LCD display is alles wat er nodig is om jou te laten vapen onderweg. De bovenste knop werkt simpelweg als aan- en uitknop en je hoeft slechts 5 keer in 2 seconden op de knop te drukken om de vape op te starten. Als je de power knop eenmaal ingedrukt houdt als de Aura aan is, zal de keramieken hittekamer worden geactiveerd. De twee andere knoppen passen de temperatuur aan, omhoog of omlaag. Het apparaat warmt in minder dan een minuut op en ik heb nog nooit hoeven wachten om te kunnen vapen. Met een temperatuurbereik van 40°C tot 230°C is er genoeg ruimte om die perfecte temperatuur te vinden.

Het LCD display houdt je op de hoogte van de warmte, waarbij een stoom symbool wordt weergegeven wanneer het apparaat klaar is om te vaporizen. De vape is echt eenvoudig in gebruik, zo simpel dat ik niet eens de instructies heb gelezen voor gebruik en gewoon begonnen ben.

Gerelateerd artikel

Het Selecteren Van Jouw Ideale Vaporizer

Een andere, eenvoudige functie is het opladen. In staat zijn op te laden via micro-USB kabel, maakt het meenemen heel gemakkelijk. Gezien het feit dat de meeste telefoons of camera's een micro-USB kabel hebben, zal het opladen gemakkelijk onderweg kunnen of bij een vriend thuis. Het laden zelf gebeurt op dezelfde simpele wijze: Draai het plastic dopje van de bovenkant af om de kruidenkamer te onthullen, vul met het kruid naar keuze en je bent klaar. Een laatste punt is dat de Aura Flowermate ook concentraten, waxen en vloeistoffen ondersteunt, al heb ik voor deze beoordeling uitsluitend gedroogd kruid gebruikt.

Dampkwaliteit

Dampkwaliteit Flowermate Aura

Al dit gebruiksgemak zegt helemaal niets als de damp kwaliteit beneden peil is. Over het algemeen kan ik zeggen dat de kwaliteit van de damp bovengemiddeld is, maar niet zo goed als een aantal van de bekende en gerenommeerde fabrikanten van vaporizers, zoals bijvoorbeeld Storz and Bickel.

Dat gezegd hebbende, werd de damp niet aangetast door de plastic behuizing of de deksel. De Aura heeft een geïsoleerd dammpad, zodat de damp zuiver blijft en dit was merkbaar tijdens het gebruik. De eerste trekjes sloegen vrij hard in tot de 3de of 4de trek. Dit is geen nadeel, maar gewoon iets dat handig is om te weten. Tijdens het eerste gebruik ging ik vrij conservatief te werk om gênant proesten te voorkomen.

Gerelateerd artikel

Vapen Met Een Budget: De Beste, Betaalbare Vaporizers

Batterijduur

Dit is echt het paradepaardje van de Aura. In de gebruikshandleiding staat dat deze vape tot wel 2 uur continu kan worden gebruikt en gelukkig bleek dit ook in de praktijk. Hoewel ik geen 2 uur achtereen kon vapen, ging het na ruim een uur nog steeds fantastisch, zonder teken van afname. Dit is echt een van de sterkste verkooppunten, omdat ik ook onderweg niet het gevoel kreeg dat ik de Aura moest opladen en ook niet na elke sessie. Het past mooi bij het idee van draagbaarheid en helpt bij het behouden van die discrete aard omdat te vaak opladen of opladen na elk gebruik gewoon niet nodig is.

Aanvullende Observaties

Aanvullende Observaties Flowermate Aura

Eerder in deze beoordeling maakte in een opmerking over de bouwkwaliteit. Hoewel de volledig plastic constructie stevig in de hand voelt, is ook het dopje bovenaan, waar je door inhaleert, van plastic. In de korte periode van gebruik, zorgde de combinatie van gebruik en warmte van de vaporizer voor kleine scheurtjes in de plastic dop. Een korte zoektocht op het internet onthulde dat dit voor de meerderheid van de gebruikers het geval was. Smiss heeft dit opgelost door vervangende dopjes uit te brengen die slechts een paar Euro kosten. Bij de vaporizer zitten alle accessoires inbegrepen die je nodig mocht hebben. Schonmaakborstel, packing tool, aanvullende schermen en een vloeistofkamer die kan worden gebruikt als je geen gedroogde kruiden gebruikt. Voor deze prijs vond ik dit erg aantrekkelijk. De Aura dekt de lading zonder gat te slaan in je bankrekening. Tot slot moet er nog een klein puntje worden vermeld: De temperatuur op het LCD display kan worden veranderd tussen °C en °F, afhankelijk van je voorkeur.

Conclusie

Ondanks de kleine aanmerkingen als het gaat om de bouwkwaliteit, presenteert de Aura Flowermate zich als een betaalbaar, enorm draagbaar apparaat om te vaporizen onderweg. De eenvoud is een welkome factor terwijl de levensduur van de batterij andere vaporizers uit het veld slaat. Dit is een welkome aanvulling op de vaporizer markt van Miss Technology en dit is een geweldige vaporizer voor onderweg.

Hoewel de dampkwaliteit goed was voor een vape in deze prijsklasse, zal hij een aantal van de ietwat duurdere opties niet verslaan. Over het algemeen zal de levensduur en de discretie de ietwat mindere dampkwaliteit goedmaken.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Producten Vaporshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken