Blog
Absint Kit
2 min

Hoe Maak Je Thuis Absint?

2 min

Als je eens absint wilt proberen, waarom kies je dan niet voor de Absint Starter Kit? Deze kit biedt de mogelijkheid om thuis je eigen absint te maken, zonder het risico op een volgende drooglegging!

De oorsprong van absint is gehuld in een groene mist van moord, geheimzinnigheid en geestverruimende fabeltjes. Daardoor wordt vaak gedacht dat het alleen een drankje is voor echte waaghalzen. Het simpele feit is dat het ondanks een roerige geschiedenis niet gevaarlijker is dan enig ander drankje wat heden ten dage alom verkrijgbaar is. Nu het algemeen verbod op absint is opgeheven, begint ook iets van het stigma rondom onze fee "Green Fairy" te verdwijnen. Met het verdwijnen van zo'n stigma is het nu de tijd om dit beruchte groene drankje eens te proberen.

Is het veilig om absint te drinken nu het verbod al enige tijd is opgeheven? En wat gebeurt er vervolgens met je? Bij de traditionele distillatie wordt gebruik gemaakt van anijs, venkel en alsem, waarbij de alsem tot boosdoener werd aangewezen als dader waardoor de natie in een rijk van hallucinaties veranderde.

Gerelateerd artikel

Kun Je Door Absint Gaan Hallucineren?

Om preciezer te zijn, het was de chemische verbinding thujone, een bestanddeel van de alsem, wat de hoofdschuldige was. Thujone veroorzaakt het blokkeren van GABA (Gamma-aminobuteric acid) GABA blokkeert receptoren in de hersenen, die stuiptrekkingen tot gevolg kunnen hebben, met de nadruk op kùnnen.

Maar zelfs voordat het gedestilleerd wordt bevat alsem een minieme hoeveelheid thujone. Na het destilleren bevat het zelfs nog minder thujone. Voor mensen is dit ongevaarlijk. En zelfs voordat de thujone een risico zou kunnen vormen ben je al dood door alcoholvergiftiging. Dit toont aan dat je gewoon van absint, en haar unieke aroma, kunt blijven genieten.

ZO MAAK JE ABSINT MET EEN DOE-HET-ZELF KIT

How To Make Absinthe With A DIY Absinthe Kit

Een doe-het-zelf absint kit omvat alle benodigde kruiden en planten waarmee je zelf heerlijke absint maakt. Het enige waar jij voor moet zorgen, is een fijne zeef of kaasdoek om te filteren, een hoog percentage ethylalcohol en drankglaasjes, zodat de pret kan beginnen.

Goed om te weten: 1 kit levert 1 liter absint op.

Je hebt nodig:

 • Venkelzaad (7 gram)
 • Anijszaad (8 gram)
 • 1x steranijs
 • Korianderzaad (7 gram)
 • Engelwortel (7 gram)
 • Absintalsem (Artemisia absinthium) (4 gram)
 • Pepermunt (4 gram)
 • Een speciale lepel om gesmolten suiker in het glas absint te gieten, zoals bij de traditionele methode

Stappen:

 1. Doe de inhoud van het zakje Absintalsem in een fles met een hoog percentage ethylalcohol op basis van granen, bijvoorbeeld 40% wodka.
 2. Verwijder de Absintalsem na 12-24 uur. De timing is hier een kwestie van voorkeur. Hoe langer je het kruid laat trekken, des te sterker het aroma en de smaak.
 3. Doe alle overige ingrediënten in de alcohol en laat het 5-7 dagen brouwen.
 4. Filter de vloeistof om de kruiden en specerijen te verwijderen.
 5. Bottel je brouwsel en label je zelfgemaakte absint.

LET OP: Hoewel de kleur groen geassocieerd wordt met absint, is het belangrijk te weten dat groen feitelijk niet de primaire kleur van absint is. De eerste destillatie levert een drankje op dat kan variëren qua kleur; van vrijwel helder tot licht amberkleurig of zelfs donkerkoper. De groene kleur wordt pas zichtbaar na een tweede, complexer maceratieproces met chlorofylrijke planten, zoals hysop en melisse. Om die reden zal je zelfgemaakte absint niet groen zijn, maar rood-bruin.

HOE JE HET BESTE VAN DE ABSINT GENIET

Plaats de speciaal daarvoor ontworpen lepel samen met een suikerklontje bovenop je favoriete absint-glas. Laat 20-30ml absint over het suikerklontje in je glas druppelen. Steek het suikerklontje aan; door de absint zal het eenvoudig flamberen. Laat de suiker branden tot het is gekarameliseerd. Voeg 2-3cl koud water toe.

Nu is het tijd om rustig achterover te leunen en je door de unieke smaak en aroma mee op reis te laten nemen. Een reis vol intrige, geheimzinnigheid en verdachte moorden. Een smoezelig verleden, uitsluitend veroorzaakt door speculatie en angst, een betoverende fee, "Green Fairy" of "de Groene Fee", voor jou en mij.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken