Blog
Combinatie Van Alcohol En Wiet
3 min

Kun Je Wiet En Alcohol Combineren?

3 min

Het combineren van alcohol en cannabis kan best leuk zijn. Daarbij is het echter wel belangrijk dat je weet welke invloed deze combinatie heeft op je lichaam.

Stel je eens voor: Je bezoekt samen met je vrienden een club op een gewone vrijdagavond. Iedereen drinkt wat en heeft het gezellig. Een van je vrienden tikt je aan en stelt je een verleidelijke vraag: “Zullen we buiten een joint roken?" Je moet de volgende dag werken, maar de vraag is zeer verleidelijk. Dus, wat doe je?

WIET EN ALCOHOL: VRIENDEN OF VIJANDEN?

Over het algemeen geldt dat de combinatie van alcohol en wiet geen goed idee is. Wij vinden het echter belangrijker om mensen te vertellen wat veilig is, dan te zeggen wat ze wel en niet moeten doen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de combinatie schadelijk is voor je lichaam. Je zou beide genotmiddelen echter wel goed moeten combineren om een goede tijd te hebben. Als je de veiligheid in acht neemt, dan geniet je van een high die intenser is, maar toch heel fijn. Wanneer je van een van beide echter teveel gebruikt, dan mag je rekenen op misselijkheid en een vervelende tijd.

WAT ZIJN DE EFFECTEN VAN HET COMBINEREN?

Wiet En Alcohol: Wat Zijn De Effecten Van Het Combineren?

Er is niet veel onderzoek gedaan naar de gecombineerde effecten van alcohol en marihuana. We weten echter genoeg om de algemene relatie te begrijpen. In 2001 heeft de Harvard Medical School bijvoorbeeld onderzoek gedaan waarbij de wetenschappers hebben ontdekt dat mensen die roken na het gebruik van graanalcohol een hogere THC-waarde in hun bloed hebben dan rokers die een placebo drinken. Ook zouden deze personen de effecten van de marihuana eerder opmerken en vaker een euforische episode beleven.

Gerelateerd artikel

Kun Je Drugs Combineren? Een Overzicht Van Polydrugsgebruik

Ook in 1992 werd onderzoek gedaan door dezelfde Harvard Medical School. Daarbij bekeek men het ethanolgehalte na het roken. De wetenschappers ontdekten dat marihuana de hoeveelheid ethanol in het systeem van een persoon verminderde. Het komt erop neer dat je niet bang hoeft te zijn dat je dronkener wordt, maar je kunt wel te high worden.

HOE GENIET JE VAN DE COMBINATIE ALCOHOL EN WIET?

HOE GENIET JE VAN DE COMBINATIE ALCOHOL EN WIET?

Als je wiet en alcohol wilt combineren (we noemen dat ‘cross-fading’), dan zou je het wel op de goede manier moeten doen. We hebben zes tips voor je als je dit van plan bent.

1. STEL GRENZEN

Je wordt misschien niet dronken van cannabis, maar het versterkt mogelijk wel de negatieve bijwerkingen van alcohol, zoals onhandigheid. Hoe meer je drinkt, hoe harder de wiet inslaat. Als je van plan bent om ‘s avonds meer te roken, neem dan niet teveel drankjes. Wanneer je maar een paar trekjes wilt, dan is het mogelijk wat meer te drinken. Let in ieder geval goed op wat je binnenkrijgt.

2. WATER IS JE BESTE VRIEND

Als we het dan toch over matigheid hebben; vergeet niet om water bij de hand te hebben. Wat je ook tot je neemt; zelfs als je nuchter bent, is water essentieel voor je lijf. Het zorgt er daarbij voor dat je niet te dronken wordt. Bovendien blijf je je prettig voelen als je gaat roken. En er is geen betere remedie tegen hoesten of een droge mond dan een lekker glas water.

3. CONSUMEER NIET VERSCHILLENDE STRAINS OF DRANKJES

We weten dat verschillende strains het lichaam elk op hun eigen wijze beïnvloeden. Ook diverse soorten alcohol hebben unieke effecten op je hersens en lijf. Je kiest daarom meestal voor of whisky of tequila of voor een bepaalde strain. Dit geldt ook als je alcohol en wiet wilt combineren. Op deze manier kun je er veel beter tegen als je eenmaal beschonken bent.

WietZadenbekijk WietZaden

4. PLAN VOORAF

Voortbordurend op het vorige punt, is het kiezen van de juiste combinatie voor de avond een kwestie van goed plannen. Niet elke strain past bij elk drankje en het omgekeerde geldt ook. Het is dus belangrijk dat je van tevoren weet welke soort je wilt en wat je daarbij gaat drinken. Als een van beide niet voorhanden is, kies die avond dan voor een van de twee genotmiddelen.

5. ZORG DAT ER EEN VRIEND IN DE BUURT IS

Het maakt niet uit wat er gebeurt; als je in het openbaar dronken of high wordt, is het slim om een vriend in de buurt te hebben. Met name als je dronken én high wordt, is het een goed idee dat je met vrienden bent. Ook als je thuis een feest houdt. Als je genotmiddelen met elkaar combineert, zijn de resultaten niet altijd goed te voorspellen. Ook niet als de combinatie gebruikelijk voor je is. Om zeker te zijn dat je de hele avond bij de les blijft, is het goed dat je iemand vraagt die je daarbij helpt. Bovendien is elke avond dat je niet nuchter bent veel leuker met een vriend.

6. DE VOLGORDE IS CRUCIAAL

Een van de belangrijkste factoren bij cross-fading is de volgorde waarin je de middelen gebruikt. De grootste problemen ontstaan als je echt dronken bent en dan besluit om een joint te nemen. Daarmee weet je zeker dat het op een ramp uitloopt. Als je cannabis en alcohol combineert, begin dan met de wiet en drink daarna met mate. Op die manier heb je de meeste controle over de effecten.

WAT ALS HET MISGAAT?

Wat Als Het Misgaat Tijdens Het Combineren Van Wiet En Alcohol??

Zolang je bijhoudt wat je inneemt, kan cross-fading geweldig zijn. Als het toch niet helemaal goed gaat, leidt dat soms tot greening out. Dat is geen overdosis van cannabis, maar een gevoel van misselijkheid, paranoia en algemeen onbehagen. Als het je lukt om te ontspannen, ben je er gauw weer vanaf. We hebben een blog geschreven over wat je zou moeten doen als je in die situatie belandt. Het is zeer raadzaam om dit even te lezen.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Bronnen
  • Lukas SE, Benedikt R, Mendelson JH, Kouri E, Sholar M, & Amass L. (1992 Aug). Marihuana attenuates the rise in plasma ethanol levels in human subjects. - PubMed - NCBI - https://www.ncbi.nlm.nih.gov
  • Lukas SE, & Orozco S. (10/01/2001). Ethanol increases plasma Delta(9)-tetrahydrocannabinol (THC) levels and subjective effects after marihuana smoking in human volunteers. - PubMed - NCBI - https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Alcohol Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken