Blog
Top 10 Apps Voor Het Nemen Van Psychedelica
6 min

Top 10 Apps Voor Het Nemen Van Psychedelica

6 min

Er zijn veel manieren om je ervaring met psychedelica te verbeteren, zoals het creëren van de juiste sfeer en het nemen van de juiste dosis. En dan zijn er natuurlijk nog dingen als muziek en psychedelische kunst. Het zal je misschien verbazen dat hier apps voor zijn! Hier zijn de 10 beste apps om je psychedelische ervaring te verbeteren.

Wil je je ervaring met psychedelica naar een hoger niveau tillen? Er zijn veel manieren om dit te doen, zoals de optimale dosis innemen en trippy artwork bekijken om de visuals tijdens je trip te verbeteren. Maar het zal je misschien verbazen dat je telefoon ook een cruciale rol bij je trips kan spelen. Lees verder voor de top 10 apps om je trip te verbeteren!

Waarom een app gebruiken bij het nemen van psychedelica?

Er zijn veel verschillende manieren om psychedelica te gebruiken. Terwijl sommigen ervoor kiezen om veel in te nemen om de grenzen van hun bewustzijn te verleggen en de creativiteit te stimuleren, zijn anderen meer gericht op het ervaren van therapeutische effecten - of dat nu is om emotionele problemen op te lossen of om om te gaan met leeftijdsgerelateerde of fysieke klachten. Bovendien kiezen sommigen voor de 'Silicon Valley-benadering', waarbij kleine 'microdoses' paddo’s of acid worden genomen om het welzijn en de cognitieve functie subtiel te stimuleren, zonder te worden bedwelmd.

Zoals je kunt zien, is er geen one-size-fits-all benadering voor het nemen van psychedelica. En met dat in gedachten hebben vernieuwers op het gebied van technologie en psychedelica apps gemaakt om trips zo, vanuit de palm van je hand, te verbeteren. Op zoek naar therapeutische begeleiding? Beelden om in te verdwalen? Een creatieve boost? Hoewel set, setting en de dosering de grootste rol spelen bij het succes van een trip, kunnen deze 10 apps je helpen de ervaring naar een nog hoger niveau te tillen:

1. Wavepaths

Wavepaths

 • Beschikbaar: Android en iOS
 • Gratis (momenteel bètatests)
 • Muziek/therapeutisch

Wavepaths is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen neurowetenschapper dr. Mendel Kaelen, een team van toegewijde psychotherapeuten en de wereldberoemde muzikant/producer Brian Eno. Het resultaat is een app die gebruikmaakt van therapeutische muziek om de psychedelische ervaring te verbeteren. De app richt zich vooral op een emotionele, introspectieve trip en behelst baanbrekende KI-technologie om met omgevingsmuziek en soundscapes een ontspannen sfeer te creëren. Aanvankelijk was de app alleen beschikbaar voor gebruik via pop-upsessies in steden als Londen, maar het is nu een bèta-testfase ingegaan.

Onderzoek naar het gebruik van psychedelica in de geestelijke gezondheidszorg staat nog in de kinderschoenen en is een controversieel onderwerp, maar Kaelen hoopt met de app de "genezingseffecten van muziek" te benutten bij therapieën voor PTSS, depressie en angst. Dit is dan ook een interessante app waarvan we de ontwikkeling zeker in de gaten blijven houden!

Gerelateerd artikel

Hoe Bereid Je Je Voor Op Een Veilige Psychedelische Trip?

2. Hypnoglyph

Hypnoglyph

 • Beschikbaar: Android en iOS
 • Gratis
 • Visueel/patronen

Als je van intense en kleurrijke visuals houdt terwijl je aan het trippen bent, waarom zou je ze dan niet zelf maken? Hypnoglyph is je nieuwe caleidoscopische speeltje. Het enige wat je hoeft te doen, is de app laden, waarna er een kubus op het scherm verschijnt. Dit is echter geen gewone kubus; dit is er eentje die je kunt transformeren door hem met je vingers te draaien. De daaruit voortvloeiende patronen en kleuren zullen je trip sowieso verbeteren. Het klinkt misschien als een eenvoudig concept, maar het is de uitvoering die het echt geweldig maakt.

De app is ook gemakkelijk te gebruiken, wat best belangrijk is als je de effecten van je psychedelica begint te voelen. Slechts één tik en je bent klaar om te gaan. Ga lekker zitten en bereid je voor op het aanschouwen van allerlei vormen die je urenlang aan de grond genageld houden. Dit is absoluut een transformerende ervaring, en het wordt nog beter in het bijzijn van vrienden!

3. PsycheDev

PsycheDev

 • Beschikbaar: Android en iOS
 • Gratis (op dit moment een wachtlijst)
 • Begeleiding/lifestyle

Als je altijd al in de exacte wetenschap hebt willen duiken van de perfecte trip, dan is PsycheDev iets voor jou. Deze app is perfect voor mensen die hun eerste stappen zetten in de wereld van de psychedelica, maar ook voor ervaren trippers. PsycheDev biedt een persoonlijke kijk op trippen, rekening houdend met jouw welzijn en emoties. De app richt zich speciaal op jou om je in de beste gemoedstoestand te krijgen en zo het beste uit je trip te halen.

Opgesplitst in verschillende secties, zoals 'Intention Setting', 'Questioning' en 'Meditation', is deze app ontworpen om "jouw groei te versnellen". Door eenvoudige vragen te beantwoorden en eenvoudige oefeningen te doen, bereidt PsycheDev je moeiteloos op je trip voor. Ook heeft de app het doel om je welzijn te verbeteren en je te helpen jezelf beter te begrijpen. Hoewel het misschien wat ingewikkeld klinkt, is PsycheDev een gebruiksvriendelijke app die je op weg kan helpen naar betere psychedelische ervaringen!

4. Microdose.me

Microdose.me

 • Beschikbaar: Android en iOS
 • Gratis
 • Studie/begeleiding

Wil je deel uitmaken van de psychedelische geschiedenis? Nou, dat kan. Microdose.me is 's werelds eerste mobiele onderzoek naar microdoseren, dat zich richt op de verbanden tussen microdosing en cognitieve prestaties, het welzijn en de geestelijke gezondheid. De app, gelanceerd in 2019, is behoorlijk populair, met meer dan 13.000 deelnemers die al een gedetailleerd inzicht geven in hun microdoseringsgewoonten.

Als je de app hebt geopend, moet je allereerst een algemene intakevragenlijst invullen, inclusief demografische basisinformatie en algemene gezondheidsvragen. Degenen die zich zorgen maken over privacy, hoeven echter niet bang te zijn: de app is 100% vertrouwelijk en veilig te gebruiken. De app is bedoeld om het microdoseren gedurende een periode van drie maanden te monitoren, waarbij gebruikers dagelijks vragen kunnen beantwoorden en mentale gezondheidsoefeningen kunnen voltooien om een dieper inzicht te verkrijgen in de algemene effecten van kleine doses psychedelica.

5. PolyFauna

PolyFauna

 • Beschikbaar: Android en iOS
 • Gratis
 • Experimenteel/patronen

PolyFauna biedt een audiovisuele ervaring die zowel stimuleert als ontspant. De app is mede ontwikkeld door Thom Yorke van Radiohead en combineert digitale kunst met verkenning voor een trip die je niet snel zult vergeten. Bedien het gezichtspunt met je vingers; hiermee kun je draaien en vreemde vormen en kleuren om je heen zien. Dankzij het intuïtieve en baanbrekende ontwerp ervaar je steeds weer iets anders - geen twee sessies zijn hetzelfde!

De vreemde en etherische landschappen van PolyFauna worden begeleid door subtiele muziek van Radiohead, wat de trip een rustgevende en ontspannende sfeer geeft. Over het algemeen zorgt de app voor een omgeving die je tot nadenken aanzet. Je kunt er gemakkelijk in verdwalen, ongeacht de psychedelica die je gebruikt. Perfect als je je creativiteit wilt stimuleren!

6. Trip

Trip

 • Beschikbaar: Android en iOS
 • Gratis
 • Begeleiding/setting

Deze app verschuilt zich niet achter een abstracte naam; met Trip kun je de beste en veiligste omgeving voor je psychedelische avonturen creëren. Door een paar vragen te beantwoorden over wat je uit je trip wilt halen, stelt de applicatie een persoonlijke ervaring voor je samen. Beginnend met 'Intention', kun je het doel van je trip bepalen. Of je nu meer over jezelf wilt ontdekken, wilt groeien of transformeren, er is bijna overal een setting voor!

Vervolgens selecteer je de muziek, met gepersonaliseerde soundscapes waar je jezelf volledig in kunt onderdompelen. Als je echter liever geen geluid hebt, is daar ook een optie voor. Wanneer je op zoek bent naar meer informatie voor je trip, kun je tal van audio seminars van psychedelische therapeuten en deskundigen beluisteren. Zij bieden interessante inzichten in hoe lichaam en geest reageren op psychedelica, en wat je kunt verwachten. Het laatste wat je dan nog hoeft te doen, is beginnen met je trip. Met alle opties die je hebt geselecteerd, biedt Trip de perfecte setting voor jou. Er is zelfs een knop genaamd 'record a thought', waarmee je je ervaringen kunt opnemen.

Gerelateerd artikel

Set En Setting: Twee Essentiële Factoren Bij Een Psychedelische Trip

7. Fraksl

Fraksl

 • Beschikbaar: Android en iOS
 • Gratis
 • Creatief/artistiek

Altijd al een creatieve draai aan je trip willen geven? Met Fraksl kun je fractal art met je telefoon of tablet maken. Het is hiermee gemakkelijk om vreemde en psychedelische ontwerpen te creëren die bij je stemming passen. Met een enorme verscheidenheid aan effecten, filters en tools is vrijwel alles mogelijk. Ongeacht je artistieke vaardigheden, Fraksl is intuïtief en moeiteloos te gebruiken. Je kunt er echt unieke kunstwerken mee maken die je ook nog eens kunt bewaren. Er is zelfs een deelknop, zodat je je trippy illustraties naar vrienden kunt sturen!

Dat is nog niet alles; je kunt de camera van je telefoon of tablet ook gebruiken om je ontwerpen verder bij te werken. Dit zorgt voor unieke bewegingen die jouw kunstwerk echt tot leven brengen. Het kan zeker geen kwaad om je creatieve kant te omarmen tijdens het trippen. Het is immers geen geheim dat veel muzikanten en artiesten hun beste werk tijdens een trip, of erna, maken. Misschien doorstaat jouw kunstwerk ook wel de tand des tijds.

8. Lumenate

Lumenate

 • Beschikbaar: Android en iOS
 • Gratis
 • Begeleiding/lifestyle

Lumenate is een app die alle aspecten van een psychedelische trip behelst. Van de voorbereiding tot het moment zelf, Lumenate geeft je de informatie die je nodig hebt om jezelf volledig in je onderbewustzijn onder te dompelen. Stel je doelen in en houd met de intuïtieve interface je voortgang bij. Op zoek naar een diepe, reflectieve psychedelische sessie? Lumenate wijst je de weg. Er is zelfs een dagboekgedeelte, waarmee je je veranderingen kunt documenteren en meer inzicht in je ervaringen kunt krijgen.

Als je eenmaal klaar bent om te trippen, zijn er ook veel andere functies om je te helpen het beste uit je psychedelische ervaring te halen. Het bewustzijnsveranderende stroboscopische licht maakt bijvoorbeeld gebruik van de zaklamp van je telefoon om je hersenen in staat te stellen een compleet andere dimensie te ervaren. Combineer dit met de unieke soundtracks en je hebt alles wat je nodig hebt om het meeste uit je trip te halen!

9. Last Voyage

Last Voyage

 • Beschikbaar: iOS
 • Betaald
 • Puzzel/visueel

Hoewel het misschien een onheilspellende naam heeft, biedt Last Voyage een unieke game-ervaring, speciaal voor de psychedelische gamers onder ons. Dit is een kosmisch avontuur als geen ander en daagt je als speler uit om de ruimte te verkennen en door portalen te gaan om puzzels op te lossen. Het is een beeldende game die gemakkelijk te spelen is terwijl je aan het trippen bent. Je ervaart geen gevoel van druk - het is gewoon een visueel unieke game met ontspannende soundscapes.

Ontspan terwijl je in een artistiek en prachtig universum wordt ondergedompeld. Met krachtige visuele effecten zullen fans van psychedelische kunstwerken zich in dit ruimte-avontuur zeker thuis voelen. Alle tien hoofdstukken van Last Voyage zijn boeiend en dragen enorm bij aan je trip. Je laatste reis is hiermee zeker niet gemaakt!

Gerelateerd artikel

Wat Zijn Visuals Bij Het Gebruik Van Psychedelica?

10. PsyStation

PsyStation

 • Beschikbaar: Android en iOS
 • Gratis
 • Muziek/setting

Het is geen wonder dat psychedelica en muziek vaak als een goede combinatie worden gezien. En wat is nu een betere manier om deze samenwerking te omarmen dan met PsyStation? Laat je psychedelische sessies gepaard gaan met geweldige soundtracks met deze gebruiksvriendelijke app, waarmee je helemaal opgaat in het moment. Op zoek naar techno en trance vibes? Check! Als je echter iets rustigers wilt, dan zijn er ook genoeg chille, rustige nummers.

Zodra je je keuze hebt gemaakt, hoef je alleen nog maar te luisteren. En dit hoeft niet via de blikkerige speakers van je telefoon! Maak verbinding met een Bluetooth-speaker en geniet tijdens het trippen van betere geluidskwaliteit. Maak daarbij een paar mooie kunstwerken (bijvoorbeeld met een van bovenstaande apps), en je zit helemaal goed. Leun lekker achterover, en voel waar de muziek je brengt.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Nieuws Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken