Blog
10 Dieren Die Graag High Worden
4 min

10 Dieren Die Graag High Worden

4 min

Mensen mogen graag high worden... en blijkbaar dieren ook. Terwijl wij altijd bezig zijn met het genieten en ontdekken van nieuwe highs, zijn veel dieren zelf bekwame stoners geworden.

Olifanten: Alcohol en Iboga

Olifanten Die Graag High Worden: Alcohol En Iboga

Olifanten zijn zeer intelligente en sociaal complexe dieren. Ze rouwen om de dood van een familielid, voelen emoties zoals vreugde en depressie en geven hun kennis generaties lang door aan hun jongen. Dit betekent dat olifanten kunnen leren wat ze high maakt, ervan kunnen genieten en hun jongen leren hun voorbeeld te volgen!

Olifanten hebben geleerd dat overrijp en gefermenteerd fruit, zoals dat van de marula boom, ze dronken maakt. Hoewel het idee van aangeschoten, zwalkende olifanten voor sommigen grappig is, zorgt het voor een toenemend alcoholprobleem onder de olifanten in zowel India en Afrika.

Erger nog: omdat olifanten behoorlijk intelligent zijn, en vanwege de toenemende interactie tussen onze soorten, hebben ze geleerd dat ze alcohol kunnen vinden waar mensen zijn. Dit is gevaarlijk omdat olifanten een gemene dronk hebben! Er zijn meldingen van groepen olifanten die letterlijk dorpjes plunderen en vernietigen tijdens hun dronken razernij in hun voortdurende zoektocht naar drank.

Wanneer we het hebben over drugs, hebben olifanten ook een smaak ontwikkeld voor de iboga plant, een krachtig hallucinerend middel. Ze zullen het eten om een plezierige trippy high te krijgen wanneer ze het vinden en, omdat de jongen van de ouderen leren, wordt het een familie evenement.

Bijen - Alcohol

Bijen Die Graag High Worden - Alcohol

Het leven van een werkbij gaat niet over rozen, toch? En wat doen ze om wat stoom af te blazen? Grijpen naar de drank natuurlijk! Onderzoekers hebben ontdekt dat bijen van nature worden aangetrokken naar de zoete geuren van fermenterend fruit en suikers. In laboratorium onderzoek is ook ontdekt dat bijen een alcohol verslaving ontwikkelen als er een constante aanvoer is.

Het enige dat voorkomt dat de bijen in het wild ernstige problemen ontwikkelen, is de druk van de bijenkorf om de kolonie te blijven voeden... en mogelijk de uitsmijters. Geen grapje. De bijen, wiens gewoonlijke taak inhoudt dat ze ongewenst ongedierte, zoals wespen, buiten de korf moeten houden, houden ook de dronken leden van de kolonie tegen totdat ze nuchter zijn. Verslagen suggereren dat zij zelfs zo ver gaan de benen af te knagen van herhalende overtreders; dat zal ze zeker een lesje leren.

Wallabies - Opium

Wallabies Die Graag High Worden - Opium

De laatste jaren zijn er toenemende meldingen van Australische wallabies die medische opium velden plunderen. Australië is verantwoordelijk voor de levering van 50% van de wereldvoorraad papaver/opium, die gebruikt wordt voor het maken van medicijnen zoals morfine en andere pijnstillers. Deze gewillige buideldieren hebben geleerd dat deze gewassen meer zijn dan alleen een voedselbron. Meldingen beschrijven hoe de wallabies schranspartijen houden in de papavervelden en de rest van de dag doorbrengen in het veld, waar ze zo stoned als een garnaal cirkels maken in de gewassen.

Paarden - Locoweed

Paarden Die Graag High Worden - Locoweed

Locoweed behoort bij een familie van onkruid die gevonden kan worden in Noord-Amerika. Het is een geestverruimende drug die zeer verslavend is voor paarden. Helaas is het kruid ook giftig. Gemeld is dat, tijdens de meer barre wintermaanden, alleen locoweed groeit, waardoor de paarden op de velden het wel moeten eten. Ze eten het vanwege de voedingswaarde, maar al snel zijn ze verslaafd en gaan ze er actief naar zoeken. De constante consumptie van locoweed doodt een paard in slechts een paar jaar, dus veeboeren moeten goed opletten. Het ontgiften van een paard kan ook een zeer gevaarlijke onderneming zijn. Net als bij mensen kunnen de ontwenningsverschijnselen het slechtste in de paarden naar boven halen. De meeste eigenaren houden hun paard verdoofd totdat het hun systeem heeft verlaten.

Beren - Paddenstoelen en vliegtuigbrandstof

Beren Die Graag High Worden - Paddenstoelen En Vliegtuigbrandstof

Hoewel dit klinkt als een interessante combinatie, gebeurt het niet tegelijk. Er zijn meldingen dat beren Amanita muscaria eten om high te worden, waarschijnlijk in Noord-Amerika waar deze paddestoel het meest gevonden wordt. Er is echter zeer weinig bewijs.

Gerelateerd artikel

Wat Is Amanita Muscaria?

Er is echter wel bewijs dat beren high worden van vliegtuigbrandstof in Rusland. Blijkbaar snuiven beren de lege containers kerosine en benzine die achtergelaten zijn in het Kronotsky Natuurreservaat in het oosten van Rusland. De brandstof wordt gebruikt voor de helikopters van medewerkers van het reservaat en de beren maken hier gretig gebruik van. Gemeld is dat ze enorme vleugen opsnuiven, zichzelf in een ondiepe kuil graven en dan op hun rug gaan liggen, met de armen en benen uitgestrekt in een verdovende toestand.

Dikhoorn Schapen - Verdovend korstmos

Dikhoorn Schapen Die Graag High Worden - Verdovend korstmos

In de rotsachtige wildernis van Canada groeit een zeer unieke en zeldzame soort korstmos, een soort die mogelijk psychedelische kwaliteiten heeft. Vanwege de zeldzaamheid is het enorm moeilijk te vinden. Gemeld is dat het tientallen jaren nodig heeft om te groeien, zelfs op een enkele rots. Het lijkt er echter op dat deze zeldzame soort de moeite waard is: de dikhoorn schapen die in het gebied wonen, riskeren hun leven om het te pakken te krijgen. Verrassend is, dat dit korstmos absoluut geen voedingswaarde heeft voor de schapen, ze willen letterlijk high worden.

Rendieren - Vliegenzwam

Rendieren Die Graag High Worden - Vliegenzwam

Rendieren zijn sterke dieren die allerlei vegetatie kunnen eten om te overleven. Het blijkt dat ze ook dol zijn op Amanita Muscaria. Maar rendieren kunnen niet echt de psychedelische bestanddelen van de paddenstoelen in hun stofwisseling verwerken. Dit is gelijk de reden dat Scandinavische sjamanen, die de paddenstoelen gebruikten voor spirituele visioenen, paddenstoelen voerden aan rendieren en de urine bewaarden voor later, psychedelisch gebruik. Daarnaast lijkt het erop dat de rendieren genieten van de ervaring; wetenschappers geloven dat de rendieren de paddenstoelen met opzet opzoeken om zichzelf bezig te houden tijdens de lange winters.

Katten - Kattekruid

Katten Die Graag High Worden - Kattekruid

Kattekruid, een vrij algemeen kruid voor in de tuin, lijkt een nogal buitengewoon effect op katten te hebben. De geur ervan wekt golven van genot op en ze zullen van ver komen om ertussen te zitten, wrijvend, etend en snuffelend aan de bloemen en de blaadjes. In eerste instantie is gemeld dat het een speels effect op ze heeft, het maakt ze meer levendig en lijken soms ingebeelde objecten na te jagen.

Maar zodra de chemicaliën beginnen in te werken, zal het ze veel meer... sensueel maken. Dit komt omdat de chemicaliën in kattekruid overeenkomen met urine van een kater die zijn territorium afbakent. Opvallend is dat kattekruid effect heeft op beide seksen en hen in de stemming brengt, terwijl urine van een kater slechts effect heeft op poezen. Het resultaat is dat katten van beide seksen op hun rug liggen te kronkelen terwijl ze er high uitzien.

Kapucijnapen en maki's - Hallucinogene duizendpoten

Kapucijnapen En Maki'S Die Graag High Worden - Hallucinogene Duizendpoten

Zowel de maki's van Madagaskar als de Kapucijnapen uit Zuid-Amerika hebben geleerd over de narcotische psychedelische kwaliteiten van bepaalde soorten duizendpoten. Verschillende soorten duizendpoten zullen een vergif uitscheiden als zij zich bedreigd voelen. De apen en maki's hebben ontdekt dat ze zichzelf kunnen bedekken met dit vergif, waardoor ze high worden en parasieten worden afgeweerd.

Maar omdat niets gratis is in het leven, betalen ook gebruikers van duizendpoot gif uiteindelijk de prijs: het staat bol van cyanide. Dit betekent dat de apen en maki's een hoog risico lopen te overlijden, wanneer zij knutselen met duizendpoten, maar wie laat zich nou stoppen door een beetje gevaar?

Jaguars: Ayahuasca (Banisteriopsis Caapi)

Jaguars Die Graag High Worden: Ayahuasca (Banisteriopsis Caapi)

Jaguars eten, net zoals kleinere katten, groene vegetatie om oprispingen op te wekken, waarmee ze hun spijsverteringsstelsel reinigen. Maar het lijkt erop dat deze kat iets heeft ontdekt dat meer doet dan slechts de maag reinigen: caapi is voor jaguars wat kattenkruid is voor onze Minoes en ze kunnen er geen genoeg van krijgen. Ze gaan rollend over de grond van het regenwoud, hallucinerend en trippend uit hun pannetje.

De Caapi rank fungeert als een MAOI, verhoogt de zintuigen en veroorzaakt, in grotere doseringen, een psychedelische ervaring. En inderdaad, onder de Ayahuasca verkenners, wordt de jaguar als een zeer speciaal dier beschouwd. Gezegd wordt dat met voldoende vaardigheid, een sjamaan in een jaguar kan transformeren, een zeer gewilde kracht.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Facts Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken