Papaver (Papaver somniferum) Zaden

(38)

Papaver (Papaver somniferum) is de plant waarvan opium, morfine en heroïne gemaakt worden. De Papaver zaden bevatten zelf geen alkaloïden. Met de Zamnesia Papaver Zaden kweek je met gemak thuis je eigen opiumpapaver planten!

4,50
4,05 incl. Btw
Op voorraad

- +
 
Discrete Verzending
Discrete
Verzending
Snelle Levering
Snelle
Levering
Veilig Betalen
Veilig
Betalen
Track & Trace
Track
&
Trace
 • Meer informatie
 • Reviews (38)
 • Vragen (0)
 • Restricties
 • Video (0)
Meer informatie

Zamnesia - Papaver Zaden: Kweek Thuis Papaver

Papaver somniferum, beter bekend als opiumpapaver, is de bloeiende plant waaruit opium en maanzaad worden verkregen. Gedacht wordt dat ze aanvankelijk geteeld werd in het oostelijke Middellandse Zeegebied. De precieze herkomst is echter in nevelen gehuld.

De bloeiende papaverplant is afkomstig uit West-Azië en Zuidoost-Europa. In deze delen van de wereld wordt de plant vaak gekweekt, maar kan ze ook groeiend in het wild worden aangetroffen. Papaver is de bron voor de productie van opiaten. Ze wordt echter ook gekweekt voor haar zaden. Die kun je op diverse gebakken producten vinden.

OPIUMPAPAVER - KARAKTERISTIEKEN

De bolpapaver is een winterharde plant die zo’n 1 meter hoog kan worden. Ze bloeit in de zomer en verspreidt haar zaden een paar maanden later in de herfst. De bloem van de plant kan verschillende kleuren aannemen, waaronder rood, paars, roze en wit. Ze is dan ook een prachtig aangezicht, dat in elke tuin mooi staat.

HOE KWEEK JE OPIUMPAPAVER VANUIT ZAAD?

Papaver somniferum is een winterharde plant die geen speciale behoeften heeft. Hierdoor is ze zeer gemakkelijk te kweken. Je kunt de zaden binnen in potten planten, of rechtstreeks in de grond buiten. Zorg daarbij dat de planten genoeg ruimte krijgen. Zo kunnen de wortels namelijk goed groeien. Ook kan het water op die manier voldoende wegvloeien.

De beste tijd om je zaden te zaaien, is tussen september en april. Woon je in een klimaat met een koude winter? Dan wordt het aangeraden te wachten tot de vroege lente, om vorst te vermijden. Voor het ontkiemen van je zaden, kun je ze eenvoudigweg over bemeste aarde verspreiden. Bedek ze daarbij licht. Houd de aarde vochtig en goed bewaterd, totdat je scheutvorming ziet. Dit duurt gewoonlijk een week. Zorg dat je niet te veel water geeft, om schimmelgroei en verrotting te voorkomen.

Reviews (38)
  (38)
  19/Jan/2022

  Pas encore plantées
  Pas encore plantées mais semblent viables, bien emballées.

  16/Dec/2021

  Todo OK
  Envío rápido, gran cantidad, en cuanto llegue febrero, las plantaré.

  09/Aug/2021

  Sehr schöne Blumen
  Habe sie einfach ausgestreut und regelmäßig gegossen. Sie sind sehr schön gekommen !

  08/Jul/2021

  Wächst gut
  Das aussähen war sehr einfach. Der Samen keimte gut. Aus jedem Samen kommt eine Pflanze die gut wächst. Bislang gibt es nichts negatives zu berichten.

  26/Jun/2021

  Grazie zamnesia
  Top

  24/Jun/2021

  Toppie
  Altijd kwaliteit bij zamnezia Leuk om de papavers te zien groeien Ook altijd topservice Tevreden klant

  15/Jun/2021

  Graine de Pavot
  Bien emballé, petit souci de transporteur qui ne me trouvait pas. Mais bien arrivé quand même. Je n'ai rien semé, ce n'est pas pour moi, donc rien à dire.

  28/May/2021

  Excelente
  Excelente relacion calidad precio, vienen muchísimas semillas y la mayoría germinan bastante rápido

  17/May/2021

  Nice
  I like it

  11/May/2021

  Perfect
  Avec seulement un paquet j'en ai eu presque une centaine qui ont germées ! j'ai du faire le tri après mais parfait au niveau de la germination et de lac croissance pour l'instant. Pas encore récolté les "fruits" de ces plantes mais ca promet ;)

  Je kunt geen review plaatsen omdat je niet ingelogd bent als klant

  Log in / Aanmelden
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
Verberg formulier
Beperkingen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Bestellen & Verzenden

Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Papaver (Papaver somniferum) Zaden
Papaver (Papaver somniferum) Zaden