Blog
Kunnen Supplementen Helpen Bij Het Afvallen?
3 min

5 Supplementen Om Een Gezond Gewicht Te Bevorderen

3 min

Een gezond gewicht is belangrijk. Daarom bespreken we enkele supplementen die in staat zijn om je metabolisme te bevorderen, eetlust te verminderen en zelfs de vetabsorptie te verbeteren. Ben je simpelweg nieuwsgierig of juist gericht op zoek naar supplementen om je gewicht op peil te houden? Je vindt de antwoorden in dit artikel.

Eigenlijk weten we allemaal wel dat een gezond gewicht belangrijk is voor een vitaal leven. Natuurlijk spelen hier verschillende factoren mee, waaronder dieet en lichaamsbeweging, maar zijn er supplementen die je kunnen helpen om de kilootjes eraf te houden? In dit artikel bekijken we enkele natuurlijke producten die je wellicht ondersteunen om een gezond gewicht te behouden.

Kunnen supplementen helpen bij het afvallen?

Kunnen Supplementen Helpen Bij Het Afvallen?

Laten we beginnen bij de belangrijkste vraag: kunnen supplementen bij het afvallen ondersteunen? Zoals je waarschijnlijk weet, is alles wat met gezondheid te maken heeft tamelijk complex. Een ding is zeker: het gebruik van uitsluitend supplementen heeft geen impact op vetverlies als je zelf geen veranderingen in je dieet en/of lifestyle aanbrengt.

Toch bestaan er enkele supplementen die je stofwisseling of energieniveau een boost kunnen geven, waardoor je meer motivatie krijgt om te gaan sporten. En dit kan weer helpen om op gewicht te blijven. Maar hoe werken deze producten?

Hoe werken supplementen die gewichtsverlies bevorderen?

Afslanksupplementen richten zich op gebieden in het lichaam die de stofwisselingssnelheid, eetlust en vetopname beïnvloeden. Meestal bevatten ze verschillende actieve ingrediënten, zoals vezels, kruiden en mineralen. Dergelijke supplementen kun je kopen in de vorm van capsules, poeders of vloeibare producten, waardoor je ze makkelijk elke dag kunt gebruiken. Vaak gebruik je ze direct in de ochtend, voordat je naar bed gaat of voor/na het eten.

Gerelateerd artikel

Top 15 Natuurlijke Kruiden Voor Energie & Vitaliteit

5 supplementen om een gezond gewicht te bevorderen

5 Supplementen Om Een Gezond Gewicht Te Bevorderen

Maar welke supplementen kun je kiezen als je op gewicht wilt blijven of juist wat wilt afvallen? We hebben een handige lijst samengesteld met vijf producten die je hierbij op verschillende manieren kunnen ondersteunen. Als je je zorgen maakt of vragen hebt, vraag dan eerst advies aan je huisarts voordat je een van onderstaande supplementen probeert.

Healthy Weight

We trappen af met Healthy Weight van Zamnesia. Deze capsules bevatten een krachtige combi van ingrediënten die je lichaam van een dosis voedingsstoffen voorzien. Denk hierbij aan groene thee, ananas, Opuntia streptacantha en Petroselinum folium; stoffen die allemaal gunstig kunnen zijn voor het behoud van een gezond gewicht. Het gebruik ervan is makkelijk: neem elke dag 3 capsules in met een glas water en ervaar wat Healthy Weight voor jou kan doen.

Omega 3 Capsules

Omega 3 vetzuren bieden een hoop mogelijke voordelen en behoren tot de meest onderzochte supplementen op de markt. Nu zijn ze beschikbaar in handige softgel capsules. Omega 3 capsules ondersteunen allerlei verschillende functies in het lichaam, zoals de hartgezondheid. Daarnaast kunnen ze mogelijk ook hongergevoelens verminderen, waardoor je minder snel naar die gevulde koek grijpt tussen de maaltijden door. Bovendien kun je omega 3 bijzonder makkelijk in je dagelijkse routine opnemen. Door dagelijks 1–2 softgels in te nemen met een glas water, bij voorkeur na de maaltijd, kun je het effect van omega 3 al snel in je dagelijkse leven ervaren.

5-HTP

5-HTP is erg belangrijk voor de productie en afgifte van serotonine. Daarnaast lijkt de stof andere voordelen te bezitten die verband houden met afvallen. Deze supplementen bevatten 98% 5-HTP, afkomstig van een natuurlijk Griffonia simplificolia-extract, en zijn verrijkt met vitamine B6 voor nog meer ondersteuning. Het onderzoek naar de werkzaamheid van 5-HTP als hulpmiddel bij gewichtsverlies richt zich vooral op de hersenen en het verlangen naar voedsel. Het idee bestaat dat de mogelijk stemmingsverbeterende eigenschappen van 5-HTP misschien helpen om het verlangen naar ongezond eten te verminderen en de algehele eetlust te onderdrukken. Je kunt dit supplement het beste op een lege maag nemen; slik 1–2 capsules voordat je gaat slapen.

Ashwagandha

Binnen de Indiase cultuur heeft ashwagandha een lange geschiedenis en het is ook vandaag de dag nog razend populair als supplement. Dit extract van de gelijknamige struik (met de botanische naam Withania somnifera) heeft ongelooflijk veel toepassingen en lijkt veel holistische voordelen te bieden. Veel gebruikers menen dat ashwagandha eetlustonderdrukkende eigenschappen bezit die onnodige trek tegengaan. Zoek je een natuurlijke bondgenoot in de strijd om je gewicht onder controle te houden? Dan is ashwagandha misschien precies wat je moet hebben. Deze supplementen kun je eenmaal per dag voor een maaltijd gebruiken, zodat je er de rest van de dag niet meer aan hoeft te denken.

Vega Vitamine D3

We sluiten onze lijst af met Vega Vitamine D3. Deze capsules zitten boordevol vitamine D3. Deze vitamine krijg je ook binnen via zonlicht of eten, waaronder vis, eieren en kaas, maar toch kampen veel mensen met overgewicht met een tekort. Hoewel een gebrek aan vitamine D3 misschien niet de belangrijkste reden is voor gewichtstoename of obesitas, wordt verondersteld dat het gebruik van extra vitamine D mogelijk helpt bij het afvallen. Een onderzoek uit 2011 (Mason et al.) toonde aan dat mensen met hogere vitamine D-niveaus wel 15% of meer van hun lichaamsgewicht verloren in vergelijking met mensen met lagere niveaus. Ben je op zoek naar een manier om je inname van vitamine D3 te verhogen? Dan kun je prima elke dag een van deze softgel capsules slikken (bij voorkeur na het eten) om een flinke dosis binnen te krijgen.

Supplementen: een prima aanvulling bij het afvallen

Supplementen: Een Prima Aanvulling Bij Het Afvallen

Er zijn een hoop verschillende manieren om af te vallen. Je kunt kiezen voor de traditionele methodes, zoals beweging en een gezond dieet, maar je kunt het proces ook ondersteunen met andere opties. De beslissing ligt bij jou! Om gewicht te verliezen, is er simpelweg niet één pasklare oplossing die voor iedereen werkt. Daarom is het belangrijk dat je ontdekt wat voor jou werkt. In elk geval is het assortiment aan supplementen van Zamnesia een goede plek om te beginnen. Hebben we je interesse gewekt? Bezoek dan snel onze shop en kies de supplementen die je probleemloos in je dagelijks leven in kunt passen als extra wapen in je strijd voor een gezond gewicht.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Bronnen
  • Caitlin Mason, Liren Xiao, Ikuyo Imayama, Catherine R Duggan, Carolyn Bain, Karen E Foster-Schubert, Angela Kong, Kristin L Campbell, Ching-Yun Wang, Marian L Neuhouser, Li Li, Robert W Jeffery, Kim Robien, Catherine M Alfano, George L Blackburn, & Anne McTi. (2011, July). Effects of weight loss on serum vitamin D in postmenopausal women - https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Healthshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken