Blog
Hoe Haal Je Het Meest Uit Een High Als Je Alleen Bent?
4 min

Hoe Haal Je Het Meest Uit Een High Als Je Alleen Bent?

4 min

Jarenlang kleefde er een enorm stigma aan het roken van wiet in je eentje. Het is dan ook vast verrassend te leren dan er meer voordelen zijn dan nadelen!

We herkennen het allemaal: graag willen roken maar niemand in de buurt. "Nu kan ik niet roken," denk je misschien. Dit geldt vooral na alles wat je gehoord hebt over mensen die alleen roken. In het verleden werd alleen roken beschouwd als teken van afhankelijkheid. Ook dacht men dat het bijdroeg aan psychose. Maar de laatste jaren is er veel weerstand ontstaan tegen deze primitieve denkwijze. Gedateerde onderzoeken zijn inmiddels geverifieerd op nauwkeurigheid. Bovendien onthult nieuw onderzoek steeds meer over de mogelijkheden van cannabis en de chemische bestanddelen. Het lijkt erop dat alleen roken wel eens meer voordelen biedt dan nadelen.

Hoe dan ook, als je rookt met uitsluitend jezelf als gezelschap, zijn er een aantal zaken die je moet weten. Hieronder verdiepen we ons in de statistieken, voordelen en manieren om in je eentje high te worden.

Eenzaam in Je Eentje?

Eenzaam In Je Eentje?

Aan alleen roken, kleeft dus een eeuwenoud stigma. Toch genieten veel meer mensen in hun uppie van wiet dan je denkt. Bijna de helft van alle Californische stoners en 42% van de stoners in Colorado, zijn zogenaamde ‘lone stoners’. Ricardo Baca van The Daily Beast denkt dat dit komt omdat wiet verboden is. Hij denkt ook dat deze cijfers zullen dalen. Dat is echter slechts speculatie. Door legalisering kan het sociale roken stijgen. Dat heeft echter geen invloed op de gewoontes van mensen die graag in hun eentje roken. En inderdaad, in je uppie roken is eigenlijk aantrekkelijker dan je zou verwachten.

Gerelateerd artikel

Top 10 Dingen Om Te Doen Als Je High Bent

De Voordelen Van Solo High Worden

De Voordelen Van Solo High Worden

Zoek je betrouwbaar advies als het gaat om high worden in je uppie? Luister dan eens naar Carl Sagan. Deze astronoom en astrofysicus schreef in 1971, onder het pseudoniem ‘Mr. X’, een anonieme essay bij het boek ‘Marihjuana Reconsidered’. Hierin bespreekt hij hoe cannabis hem hielp bij zelfreflectie. Het gaf hem waardevolle, persoonlijke inzichten. Over zijn ervaring zegt hij het volgende: "...een ander gevoel van het absurde, een speels en curieus bewustzijn. Een sensatie waarvan we ons leven lang geleerd hebben het te negeren en uit onze gedachten te bannen".

Bob Marley ervaarde het op dezelfde manier. Hij zei: "Als je de plant rookt, openbaart je ware aard zich." Hij zegt niet dat wiet je per definitie bewuster maakt van jezelf. Hij doelt echter op het vervagen van de remmingen na het roken. Tenzij wiet je paranoïde en angstig maakt, overtreft je 'high zelf' je 'nuchtere zelf' op het gebied van openheid en het loslaten van persoonlijke remmingen. Nu deze blokkade uit de weg is, kan wiet mensen helpen zichzelf te ontdekken, onafhankelijk van hun sociale prestaties. Je leert uiteraard veel over jezelf in sociale situaties. Maar je innerlijke zelf is altijd gemaskeerd in sociale omgevingen. Zelfs bij onze meest hechte vrienden en familieleden is ware zelfreflectie onmogelijk tijdens interactie. Er bestaat dan ook geen betere manier om je ware ik te ontdekken, dan in je eentje wiet roken en je muren afbreken.

Gerelateerd artikel

De Beste Manieren Om Je Stone Een Boost Te Geven

Hoe Haal Je Het Meest Uit Je Solo Rooksessie?

Goed, nu komt het leukste deel! We leggen uit hoe je te werk moet gaan als je solo wiet rookt. Ook geven we enkele tips voor als je high bent!

Zorg Voor De Juiste Accessoires

Accessoires

Voor het roken van wiet heb je een basisuitrusting nodig. Denk aan een grinder, vloeitjes of glaswerk. We zeggen ‘of’, maar de meeste stoners hebben beiden bij de hand. Dat is per situatie verschillend. Als je voor vloeitjes kiest, richt je dan op vloeitjes met meegeleverde tipjes. Deze zijn geoptimaliseerd voor joints en vergemakkelijken het rollen en het roken.

Op het gebied van glaswerk kun je gerust je hart volgen. Maar een bong of bubbler (of elk apparaat waarbij je water gebruikt) is het beste voor je longen (bij regelmatige reiniging, uiteraard).

Wij menen dat een grinder onmisbaar is. Ook de keuze van het materiaal is belangrijk. Je kunt uit de voeten met een plastic grinder, maar een metalen exemplaar is echt superieur.

Gerelateerd artikel

Top 10 Beste Wiet Grinders

Voor een snelle solo-sessie bevelen we een prettige one-hitter van harte aan. Je haalt het meeste uit je inhalaties, wat de levensduur van je stash verlengt.

Als je niet kunt rollen, maar wel graag een joint rookt, biedt een rolmachine uitkomst. Deze apparaatjes zijn verkrijgbaar in diverse maten. Sommigen zijn zo klein dat ze gemakkelijk in je zak passen. Zolang je lange vloei, wiet en een van deze prachtige hulpmiddelen hebt, rol jij altijd een briljante joint!

Ga Op Avontuur

Avontuur

Als je toch alleen bent, waarom doe dan niet je eigen ding? Niet iedereen kan natuurlijk high over straat dribbelen. Maar als je de luxe hebt, pak die kans dan. Ga wandelen, bezoek een park, of vertrek naar het strand of het bos (geluksvogel!). Een simpel uitstapje is mogelijk de perfecte aanvulling op je solo-ervaring.

Maak Het Jezelf Gemakkelijk

Maak Het Jezelf Gemakkelijk

Naast een avontuur is er niets beter voor lichaam en geest dan een dekenfort. Een stapel kussens mag natuurlijk ook. Comfort heeft hier de hoogste prioriteit, ongeacht jouw gekozen methode. Nestel jezelf tussen allerlei comfortabele laagjes. Je bent tenslotte niet op visite, niet op een feestje en ook niet buiten. Waarom zou je rekening houden met een ander? Ga cocoonen in elke door jou gewenste positie.

Geef Je Over Aan De Munchies

Geef Je Over Aan De Munchies

Voortbordurend op die gedachtetrein zorgt ook een gevulde buik voor optimaal comfort. Het is lastig als je tussendoortjes moet delen. Maar als je alleen rookt, kun je de intercity naar Munchietown nemen. Zin in hamburgers en een grote milkshake? Volg je hart! Misschien een zak vol zure snoepjes? Waarom niet?! Je enige beperkingen zijn je portemonnee en je maag.

Kijk En Luister Naar Wat Je Maar Wilt

Kijk en Luister

Je hangt op de bank met je snacks en drankjes. Dit is een goed moment om te doen waar jij blij van wordt. Luister naar het nieuwe album van Carly Rae Jepsen of binge-watch de hele Sharknado serie. Er zijn geen vrienden die je veroordelen. Voel je niet schuldig over je ‘guilty pleasure’. Naast het feit dat het genieten geblazen is, heb je er ook op de lange termijn baat bij. Als je vrij spel hebt voor wat betreft je eigen kijk- en luistergedrag, ontdek je veel over je persoonlijke smaak. Daarmee ontdek je steeds beter wie je bent.

Orden Je Gedachten

Gedachten

Dat brengt ons bij het laatste punt, die we eerder ook al aanstipten. Na het roken, zit je met jezelf. Je zelfevaluatie is eerlijker dan gewoonlijk het geval is. Worstel je met twijfels over een vriend? Nu hij er niet is, kun je je ware gevoelens ontdekken. Als je fixeert op bepaalde problemen, is er mogelijk meer aan de hand. Dat gedoe is er altijd geweest, maar je hebt het nu ontdekt voordat het uit de hand loopt.

Je kunt deze tijd ook gebruiken om, onafhankelijk van anderen, te ontdekken wat je vindt van recente gebeurtenissen en hoe je in het leven staat. Heb je een positieve kijk op het leven of zie je het juist vaker somber in? Profiteer je optimaal van de geboden kansen of houdt iets je tegen? Al deze vragen hebben een antwoord nodig. Gelukkig kun je vooruitgang boeken. Ga zitten en laat je gedachten de vrije loop, met behulp van een beetje wiet natuurlijk.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken