Blog
Cannabis En Seks
2 min

Cannabis En Seks: Seksueel Genot Verbeteren Bij Vrouwen

2 min

Regelmatige cannabisgebruikers beamen dat cannabis de seks verbetert. Je voelt versterkte sensaties en meer intens genot. Recent onderzoek wijst uit dat cannabis inderdaad de kans op een bevredigend orgasme bij vrouwen vergroot.

De magische combinatie van seks en cannabis is al jaren geleden ontdekt. De traditionele Indiase bevolking consumeert al sinds de vierde eeuw voor Christus het lustopwekkende drankje Bhang. Tantrische beoefenaars wisten toen al dat marihuana en seks middels extase mogelijk tot verlichting leiden. De moderne cannabisgebruiker weet simpelweg uit ervaring dat wiet het libido verhoogt en seksueel en sensueel genot versterkt.

Gerelateerd artikel

Top 5 Cannabis Soorten Voor Seks

Helaas heeft het vervelende verbod studies naar cannabisgebruik en seksueel functioneren veel te lang tegengehouden. Gelukkig is cannabis inmiddels op veel plaatsen gelegaliseerd. Daarom zijn ook wetenschappelijke onderzoeken gestart om de relatie tussen marihuana en seksueel genot te ontdekken. In 2017 is in onderzoek aangetoond dat cannabisgebruikers 20% meer seks hebben dan niet-gebruikers. Dit bevestigt uiteraard wat we al weten. Recentelijk is ook een nieuw onderzoek naar cannabis en seks verschenen. Hierin staat goed nieuws voor alle dames onder ons!

HET ECHTE WERK

Het echte werk

Volgens het onderzoek is het 2,13 keer waarschijnlijker dat vrouwen die cannabis gebruiken voor seks een "bevredigend orgasme" ervaren dan niet-gebruikers. Daarnaast melden regelmatige cannabisgebruikers soortgelijke resultaten, of ze nu wiet nemen voor de seks of niet.

Het onderzoek is nog geen complex, mega-onderzoek. Er is dus nog geen sample dat de algemene bevolking vertegenwoordigt. Toch is het een positieve, vroege indicator dat cannabis gevoelens van opwinding, de sekservaring en het orgasme versterkt.

Het bovenstaande onderzoek is geïnitieerd door dr. Becky Lynn, hoogleraar verloskunde aan de Saint Louis University in Missouri. Ze verzamelde gegevens van patiënten in een academische verloskundepraktijk. De respondenten vulden een anonieme vragenlijst in. De resultaten toonden aan dat cannabisgebruik intieme ervaringen verbeterde op het gebied van tevredenheid, opwinding en orgasmen.

Van de 373 geïnterviewde vrouwen gebruikten 176 regelmatig cannabis. De groep bestond voornamelijk uit blanke heteroseksuelen. De vragenlijst bevatte algemene vragen over de algehele seksuele gezondheid, tevredenheid of ontevredenheid over de sekservaring, opwinding, plezier, vochtigheid en orgasmes. Seks werd niet specifiek genoemd in het onderzoek, waardoor elke vrouw er haar eigen betekenis aan kon geven. Overige vragen richtten zich specifiek op het gebruik van cannabis. Denk aan de gebruiksfrequentie en of wiet effect had op de genoemde gebieden.

Gerelateerd artikel

Wat Zijn De Beste Drugs Voor Seks?

HET IS BETER MET WIET

Het is beter met wiet

Met behulp van door de industrie geaccepteerde statistische modellen, lieten de resultaten een toename zien in elk van de bovengenoemde gebieden. Dit indiceerde een algemene verbeterde seksuele ervaring bij de cannabisgebruikers. 68,5% van de vrouwen die vóór seks marihuana gebruikten, meldde een algehele toename van genot tijdens de sekservaring. 60,6% maakte melding van een verhoging van de geslachtsdrift, terwijl 52,8% meer bevredigende orgasmes ervoer.

De meerderheid meldde positieve resultaten op alle domeinen van de seksuele functies. Uitsluitend de vochtigheid beleef onveranderd. Volgens de gegevens genieten vrouwen die regelmatig cannabis gebruiken, of dit nu wel of niet voor seks is, dus meer van seks. Daarnaast hebben ze ruim tweemaal zoveel kans op een bevredigend orgasme dan niet-gebruikers. Dit wijst op recreatief gebruik als een vorm van lustopwekking en als een sensorische stimulans. Maar dit soort onderzoeken duidt ook op toekomstige mogelijkheden voor cannabis bij diverse seksuele disfuncties.

HOE WERKT HET?

Hoe werkt het?

We weten nog niet zoveel van de mechanismen die hierbij een rol spelen. Onderzoek naar het endocannabinoïdesysteem is namelijk nog lang niet voltooid. Dit systeem is ontdekt in de jaren '90. Dankzij het verdwijnen van het verbod voeren onderzoekers echter steeds meer uitgebreide experimenten uit.

Het endocannabinoïdesysteem is in het gehele lichaam actief. We vinden het in de darmen, de huid, het zenuwstelsel en diverse gebieden van de hersenen die betrokken zijn bij de seksuele functie. Hersengebieden als de hypothalamus en prefrontale cortex produceren enzymen die verband houden met genot. Serotonine, dopamine en oxytocine bezitten bijvoorbeeld allemaal endocannabinoïde-receptoren. Met name dopamine is een belangrijk seksueel hormoon. En marihuana stimuleert de productie ervan, wat mogelijk het seksueel functioneren prikkelt.

We wachten nog op grootschalige studies, uitgevoerd met brede samples met verschillende geslachten, genderidentiteiten, geaardheden, etnische achtergronden en andere cruciale variaties van het prachtige menselijk wezen. De beperkte, maar bemoedigende pilotstudies wijzen er echter op dat gebruik van marihuana de seksuele ervaring mogelijk versterkt. Dit bevestigt simpelweg iets wat cannabisgebruikers al eeuwenlang weten; cannabis verbetert alle aspecten van de sensualiteit en het genot van de seksuele ervaring. Daarnaast is het een tegengif tegen alle bijwerkingen van het dagelijks leven. Verwen jezelf dus met een funky soort voor tussen de lakens en ga los!

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Bronnen
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken