Blog
Beste Amsterdamse coffeeshops
7 min

De Beste Amsterdamse Coffeeshops Van 2017

7 min
News Travel

In dit artikel bekijken we de beste coffeeshops in Amsterdam - we gaan in op wat ze zo geweldig maakt en waarom je ze moet bezoeken.

De Amsterdamse coffeeshop cultuur is wereldwijd bekend en trekt ieder jaar duizenden toeristen naar het hart van Nederland.

Bij de introductie in de jaren '70, werd het coffeeshopsysteem gezien als onderdeel van een beweging voor onderscheid tussen "hard" en "soft" drugs. Volgens het Nederlandse drugsbeleid kan cannabis onder bepaalde voorwaarden worden verkocht door coffeeshops met een vergunning en wordt het niet bestraft.

GERELATEERD ARTIKEL
Zamnesia's Amsterdam Coffeeshop Awards 2018

We willen je stem weten! Welke coffeeshops in Amsterdam vind je het beste? Stem vandaag nog en help ons de top 15 Amsterdamse coffeeshops...

Tegenwoordig wordt aangenomen dat in ongeveer 105 van de 443 steden in Nederland tenminste één coffeeshop is. In dit artikel bekijken we de top 10 van de meest favoriete coffeeshops in Amsterdam.

Voor meer vergelijkbare artikelen, bekijk onze blog.

10. MR. K AND CO.

M K & Co coffeeshop

Adres

2e Laurierdwarsstraat 44

Openingstijden

Dagelijks van 10:00 tot 22:00 uur

Telefoonnummer

+31623704862

Mr. K and Co. is een grote coffeeshop in de Amsterdamse wijk de Jordaan. De winkel werd opgericht in 1987 als Coffeeshop Sanementereng, en onderging renovaties in 2013 waarna de winkel onder een nieuwe naam verder ging.

De winkel staat bekend om het leveren van de beste wiet en hasj, afkomstig van verschillende betrouwbare labs, in het bijzonder van Devil's Harvest, een beroemde lokale zaadbank.

De medewerkers zijn super vriendelijk en goed geïnformeerd, en doen hun best om een ontspannen sfeer te creëren voor hun klanten.

De binnenkant van Mr. K and Co lijkt op een woonkamer; gasten kunnen luieren op het comfortabele meubilair, bordspellen spelen, en genieten van vele lekkernijen van het uitgebreide menu waarop verschillende eet en drinkopties te vinden zijn.

De winkel heeft als doel om een geweldige service te bieden aan zowel ervaren rokers als beginners. Op het menu staat een variatie aan soorten, waaronder OG Reek, OG Kush, en veel meer.

Om meer over Mr. K and Co. te weten te komen, bezoek ze op Facebook of bekijk hun website.

9. HET BALLONNETJE

Coffeeshop Het Ballonnetje

Adres

Roetersstraat 12

Openingstijden

Dagelijks van 9:00 tot 00:00 uur

Het Ballonnetje is opgericht in 1978 en is een prachtige, gezellige coffeeshop tegenover de Universiteit van Amsterdam.

De winkel is voorzien van sierlijke houten decoraties, verschillende planten, en een heerlijk ontspannen sfeer. Gasten kunnen het menu doorlopen met behulp van touchscreen apparaten, waaronder video's, links en Instagram posts, om het scala aan producten te bekijken.

Op het menu staat een brede selectie van de beste cannabisbloemen en hasj in Amsterdam, waaronder een Amnesia van de bovenste plank, die behoorlijk geliefd is in de stad.

In de winkel zijn ook verschillende dranken te krijgen, waaronder geweldige koffie, warme chocolademelk, en een variatie aan theesoorten. Het menu bevat ook een buitenwereldse spacecake, naast andere lekkernijen.

Het personeel bij Het Ballonnetje is extreem vriendelijk en heeft goede kennis over alle producten. De winkel heeft twee etages; de benedenverdieping kijkt uit op de straat, terwijl op de bovenverdieping een prachtige rokersruimte is te vinden van glazen panelen.

Het Ballonnetje staat bekend om het aantrekken van een breed spectrum aan gasten, waaronder toeristen, artiesten, muzikanten, studenten, en zelfs beroemdheden zoals Samuel L. Jackson. Van hippies tot hipsters, je vindt ze er allemaal.

Voor meer informatie, bekijk Het Ballonnetje op Facebook.

8 VOYAGERS

Coffeeshop Voyagers

Adres

Geldersekade 2

Openingstijden

Dagelijks van 10:00 tot 23:00 uur

Voyagers is een internationale coffeeshop in het hart van Amsterdam. De winkel met hotel heeft geweldige reviews, ligt slechts op korte loopafstand van het Centraal Station, en trekt grote internationale groepen cannabistoeristen aan.

De winkel opende voor het eerst zijn deuren in 1998 en bevindt zich in een uniek, prachtig pand. De zaak is klein en gezellig en biedt een fijne selectie van de beste genetica van verschillende zaadbanken, waaronder Phenofinders, DNA Genetics, Hortillabs, Karma genetics, Devil's Harvest, en nog veel meer.

De zaak is ook het thuisfront van verschillende zeer geliefde soorten, waaronder Lemon Bubble, Grapefruit Diesel, Fromage Blue, wiet van England OG, en Notorious.

Voyagers trekt veel internationaal publiek aan, maar ook plaatselijke bewoners. De winkel biedt een unieke ervaring, en het hotel is daarbij een geweldige verblijfplaats met een beperkt aantal kamers speciaal voor cannabistoeristen.

Voor meer informatie, bekijk Voyagers op Facebook.

7. THE STUD

Coffeeshop The Stud

Adres

Molukkenstraat 581

Openingstijden

Dagelijks van 7:00 tot 1:00 uur

Telefoonnummer

+31626940983

The Stud werd opgericht in 1982 in Amsterdam-Oost, een van de hipste wijken in de stad met de beste bars, restaurants, winkels, en hotels.

De wijk trekt veel toeristen aan, onder wie velen het niet kunnen laten om bij The Stud langs te gaan voor een koffiepauze. De winkel is daarbij voorzien van een ontspannen sfeer en levert alleen de meest hoogwaarde producten.

In 2015 werd The Stud beoordeeld als de beste coffeeshop van Amsterdam en het is niet moeilijk om te begrijpen waarom. Met een uitgebreid menu, een geweldige ambiance en vriendelijk, goed geïnformeerd personeel, heeft de winkel alles wat je nodig hebt voor een unieke en leuke ervaring.

De winkel biedt een fantastisch assortiment aan hasj en wiet, waaronder verschillende exclusieve soorten zoals Kosher Kush, Shoreline, en meer. Er is ook een verscheidenheid te vinden aan eten en drinken, waaronder sapjes en sandwiches, evenals coole hebbedingetjes.

De zaak is klein en gezellig en is voorzien van een eenvoudig, modern design en verschillende decoraties. The Stud staat bekend om het aantrekken van een groot aantal bezoekers, dus zorg ervoor dat je er vroeg bij bent om een plekje te kunnen bemachtigen.

Voor meer informatie, bekijk de website van The Stud.

6. coffeeshopamsterdam

Dampkring coffeeshop

Adres

Haarlemmerstraat 44

Openingstijden

Dagelijks van 08:00 tot 01:00 uur

Telefoonnummer

+31 (0) 204276739

De coffeeshopamsterdam is een populaire coffeeshop in Amsterdam, gunstig gelegen op loopafstand van het Centraal Station.

De eerste coffeeshopamsterdam winkel opende zijn deuren in 1993 en de opening van de tweede zaak in de Haarlemmerstraat volgde in 2007. Onlangs is de eerste locatie nabij het Spuiplein verkocht, maar de shop aan de Haarlemmerstraat is steeds een onvervangbaar onderdeel van de Amsterdamse coffeeshopcultuur.

De winkel in de Haarlemmerstraat biedt een omvangrijk menu met producten, waaronder geweldige wiet en uitstekende hasj. Ook kun je er een speciale spacecake krijgen die ontzettend populair is bij zowel de plaatselijke bewoners als de toeristen.

De voorzijde van de winkel dateert van de 18e eeuw, terwijl de binnenkant is gerenoveerd en is voorzien van een moderne inrichting en hippe details.

Je kunt neerstrijken op een van de drie verschillende verdiepingen die voorzien zijn van elegante stoelen en eenvoudige, maar hippe houten tafels. Er staan planten verspreid over alle etages, en de grote ramen van de winkel zorgen voor een open, lichte en ontspannen sfeer.

De coffeeshopamsterdam biedt een geweldig eet- en drinkmenu en een vriendelijke, gastvrije atmosfeer, wat de winkel perfect maakt om je terug te trekken met vrienden en te ontspannen.

Voor meer informatie over coffeeshopamsterdam in de Haarlemmerstraat, bezoek hun Facebookpagina of bekijk ze online.

5. SENSEMILLIA

Sensemillia coffeeshop

Adres

Meer en Vaart 177

Openingstijden

Dagelijks van 10:00 tot 00:00 uur

Telefoonnummer

+3126198846

Sensemillia opende zijn deuren voor het eerst in 1981, waarmee de winkel een van de oudste coffeeshops in Amsterdam is. De zaak staat bekend om de grote verscheidenheid aan wiet en hasj en om het deskundig opgeleide personeel, waarmee ze veel plaatselijke bewoners maar ook toeristen trekt.

De winkel is gelegen op zo'n 15 minuten lopen vanaf het centrum, in Osdorp, een oude naoorlogse wijk die wordt gekenmerkt door moderne architectuur en prachtig groen.

De wijk combineert alles, van hoog gebouwde rijtjeshuizen tot onderscheidende grachten, en is een welkome ontsnapping aan het drukke centrum van Amsterdam.

Sensemillia is gelegen in het Sloterpark en kijkt uit over de prachtige Sloterplas, een van de grootste meren van de stad. Doordat de winkel buiten het stadscentrum ligt, zijn de prijzen van de meeste producten lager.

De winkel is gevestigd in een nieuw, modern gebouw met een prachtig terras dat tevens fungeert als rokersgedeelte. Als je op zoek bent naar een authentieke coffeeshop buiten het stadscentrum, is dit de plek waar je moet zijn.

Sensemillia heeft ook een afdeling in de Gilles Ledenberchstraat, op nummer 135, in het stadsdeel Westerpark, 5 minuten vanaf het centrum.

4. TWEEDE KAMER COFFEESHOP

Tweede Kamer Coffeeshop

Adres

Heisteeg 6

Openingstijden

Dagelijks van 10:00 tot 1:00 uur

Telefoonnummer

+31 (0) 20 4222236

Tweede Kamer Coffeeshop is een iconische coffeeshop, die zijn deuren voor het eerst opende in 1985, waarmee het een van de oudste winkels in de stad is.

De zaak wordt gerund door de oorspronkelijke eigenaars, en sommige medewerkers werken er al meer dan 20 jaar. Het is misschien wel vanzelfsprekend dat ze daarom beschikken over een extreem ervaren team met veel productkennis en een passie voor uitstekende service.

Het interieur van de winkel is vorig jaar compleet gerenoveerd, en heeft nu een frisse, moderne uitstraling, met nieuwe meubels en decoraties.

Tweede Kamer Coffeeshop staat bekend om het aantrekken van leuke, vriendelijke, en open plaatselijke bewoners, wat zorgt voor een unieke coffeeshopervaring. De winkel biedt ook een uitgebreid menu met tegen de 40 soorten hashish en marihuana van de bovenste plank.

Als je op zoek bent naar een ontspannen, lokale coffeeshopervaring zonder te worden misleid als toerist, is dit zeker de plek die je moet bezoeken. Voor meer informatie, bekijk de Facebookpagina van de Tweede Kamer Coffeeshop, of hun website.

3. KATSU

Coffeeshop Katsu

Adres

Eerste van der Helststraat 70

Openingstijden

Maandag tot en met donderdag, van 10:00 tot 00:00 uur
Vrijdag en zaterdag, van 10:00 tot 01:00 uur
Zondag, van 11:00 tot 00:00 uur

Katsu werd opgericht in het midden van de jaren '80 in de wijk De Pijp in Amsterdam. De winkel werd al snel de coffeeshop to-go van de buurt. Over de jaren heen is de zaak steeds internationaler geworden, maar de winkel wordt nog steeds beschouwd als een echt Amsterdams geheim, doorgaans met bezoekers die er van af weten middels mond-op-mond reclame.

De winkel bevindt zich vlakbij de beroemde Albert Cuypmarkt, Heineken Brouwerij, en het Sarphatipark, en wordt omringd door shops en restaurants. Er heerst een vriendelijke, ontspannen, en open sfeer, die een geweldige mengeling trekt van plaatselijke bewoners en toeristen.

In de zaak is ook een galerie te vinden, die als platform dient voor lokale opkomende artiesten om hun werk te presenteren aan een open-minded en geïnteresseerd publiek.

Katsu biedt een geweldig menu, compleet met hoogwaardige cannabis en hasj, maar ook met een heerlijke selectie van etenswaren. Verder serveert de winkel geweldige koffie en een variatie aan eten en andere dranken.

Ontworpen door rokers voor rokers, bouwt Katsu voort op het idee om rokers te voorzien van pure en uitstekende producten. De winkel trekt echter ook niet-rokers aan die van het eten, drinken, en van de prettige sfeer genieten.

Daarnaast zetten de zaak en de medewerkers zich in om de gasten en het algemene publiek te informeren over verantwoordelijk cannabisgebruik, en over de vele medicinale, industriële, en recreatieve mogelijkheden van de plant.

Voor meer informatie over Katsu, klik hier.

2. PARADOX

Coffeeshop Paradox

Adres

Eerste Bloemdwarsstraat 2R

Openingstijden

Dagelijks van 10:00 tot 20:00 uur

Telefoonnummer

+31206235639

Paradox is een kleine, maar gezellige coffeeshop in de beroemde Amsterdamse wijk, de Jordaan. De winkel ligt op loopafstand van het centrum en biedt een aanzienlijk menu waarop geweldige koffie, heerlijke sappen, etenswaren en natuurlijk, uitstekende wiet te vinden zijn.

De zaak trekt ontspannen plaatselijke bewoners aan, maar ook de voorbijkomende toerist. De winkel biedt een nostalgische, authentieke ervaring.

Het menu van Paradox bestaat uit een grote verscheidenheid aan hasj, waaronder de unieke Alaska Ice hasj. De winkel biedt ook een ruime selectie van cakes, koekjes, en andere etenswaren.

Verder is Paradox trots op het feit dat ze er heerlijke koffie, verse fruitsappen, theesoorten, milkshakes, warme chocolademelk, en verschillende andere dranken serveren.

De winkel bevindt zich in een oude paardenstal, die in de 19e eeuw deel uitmaakte van een wapenopslagplaats. Deze rijke geschiedenis is terug te zien in de traditionele bouwstijl van die tijd. Verder heerst er een vriendelijke, open sfeer, die mensen van heinde en verre aantrekt.

Voor meer informatie over deze coffeeshop, bezoek hun website of bekijk ze op Facebook.

1. BOEREJONGENS (CENTRUM EN WEST)

Coffeeshop Boerjongens

BOEREJONGENS CENTRUM

Adres

Utrechtsestraat 21

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag, van 7:00 tot 1:00 uur
Zaterdag en zondag, van 9:00 tot 1:00 uur

BOEREJONGENS WEST

Adres

Baarsjesweg 239

Openingstijden

Dagelijks van 7:00 tot 1:00 uur

COFFEESHOP BIJ

Adres

Bonairestraat 78

Openingstijden

Dagelijks van 10:00 uur tot 23:00 uur

De Boerejongens coffeeshops zijn zonder twijfel de beste in de stad. Ze bieden alleen de beste hasj en cannabis, en trekken daarmee veel klanten met een grote passie voor cannabis.

De winkel is eigendom van de oprichter van Amsterdam Genetics, een van de snelstgroeiende zaadbanken in Nederland, en is gebouwd met hoogwaardige kwaliteit in gedachten, en doorbreekt verschillende normen van de Amsterdamse coffeeshopcultuur.

Beide zaken lijken op eersteklas wijnboetieks, compleet met marmeren toonbanken, stevige hardhouten vloeren, en prachtige hout gesneden kasten met glazen planken.

Het personeel beschikt over specialistische kennis van producten en wordt continu bijgeschoold om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in de cannabisindustrie.

Beide Boerejongens winkels leveren exclusieve producten van Amsterdam genetics, waaronder Kosher Tangie Kush, AK-47, en de geliefde White Choco hasj, die gemaakt is in Marokko middels traditionele droog zeefmethoden.

De eerste Boerejongens werd geopend in 2007. De winkel wordt sindsdien beheerd door Mariska, het meesterbrein achter Amsterdam genetics, en heeft sinds de opening al snel aandacht van het publiek vergaard waardoor de zaak zeer succesvol is geworden. Tegenwoordig zijn er 3 Boerejongens winkels verspreid over de stad.

Hoewel iedere zaak uniek is, bieden ze allemaal deskundige service en de meest hoogwaardige producten. Er heerst ook een vriendelijke en extraverte sfeer, waardoor het extreem comfortabel is om er zowel als beginnend roker als ervaren cannabisliefhebber te verblijven.

GERELATEERD ARTIKEL
De Coffeeshops in Amsterdam: De 10 beste tips voor een eerste bezoek

Wanneer je je eerste bezoek aan Amsterdam, organiseert, is het goed om te weten wat je kunt verwachten en hoe je het meeste uit je...

Dus, als je op zoek bent naar een eersteklas, maar ontspannen coffeeshopervaring, die de normen van sommige andere winkels in Amsterdam doorbreekt, ga dan vandaag nog langs bij een van de Boerejongens. Voor meer informatie over de afzonderlijke winkels en hun producten, bezoek www.boerejongens.com.

 

         
  Steven Voser  

Geschreven door: Steven Voser
Steven Voser is een Emmy genomineerde freelance journalist die een hoop ervaring heeft opgedaan in de loop van de tijd. Mede door zijn passie voor alles wat met cannabis te maken heeft, spendeert hij nou veel tijd aan het ontdekken van de wereld van wiet.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
News Travel
Zoeken in categorieën
of
Zoeken