Blog
Dr. Grinspoon (Barney's Farm) feminized
2 min

Dr. Grinspoon: Een Pure Sativa Met Enorm Veel Kracht

2 min

Na jaren van afwezigheid is ze nu terug: de wereldberoemde Dr. Grinspoon van Barney’s Farm. Deze 100% sativa is vernoemd naar de briljante cannabisactivist, onderzoeker en auteur Lester Grinspoon. Ze kenmerkt zich vooral door een enorm hoog THC-gehalte. De legendarische Dr. Grinspoon is nu verkrijgbaar bij Zamnesia.

Dr. Grinspoon is een pure heirloom sativa, die gecreëerd is door de beroemde zadenbank Barney’s Farm. Ze is meerdere generaties veredeld om zoveel mogelijk te lijken op de landrassen waar ze van afstamt. Deze prijswinnende soort is daarbij vernoemd naar de gerenommeerde cannabisactivist en psychiater Lester Grinspoon. Derry, eigenaar van Barney’s Farm, kent Grinspoon persoonlijk en heeft besloten als eerbetoon deze plant naar hem te vernoemen. De populaire genen zijn de afgelopen 3 jaar niet verkrijgbaar geweest, maar zijn nu terug om je kas, tuin en kweekhok te vullen met genot.

WAT IS DR. GRINSPOON?

Dr. Grinspoon is een cannabissoort die mensen prijzen om haar genetische zuiverheid en natuurlijke schoonheid. De soort is daarbij een heirloom variëteit. Dit betekent dat ze met bestuiving bij open teelt is gekweekt, in plaats van met hybridisering. Deze kweekmethode heeft de genenpoel beperkt gehouden tot een specifieke soort. Daardoor komt ze dicht in de buurt van de landrassen waar ze van afstamt. Deze kenmerken maken Dr. Grinspoon aantrekkelijk voor cannabis-connaisseurs met een voorkeur voor soorten die op vrijwel geheel natuurlijke wijze zijn ontwikkeld.

Dr. Grinspoon (Barney's Farm)bekijk Product

Deze soort wordt hoog, dun en geeft je hersenen een sativa-achtige bliksemschicht. Een hoog THC-gehalte en aangename smaken leveren samen een verfrissende en opbeurende sensatie. Aan dit indrukwekkende profiel heeft Dr. Grinspoon een award op de prestigieuze High Times Cannabis Cup te danken.

WIE IS DR. LESTER GRINSPOON?

Wie Is Dr. Lester Grinspoon?

Dr. Lester Grinspoon is een gepensioneerde Emeritus bijzonder hoogleraar Psychiatrie aan Harvard Medical School. Maar waarom is er nu een cannabissoort vernoemd naar deze academicus? Dat is omdat Grinspoon een belangrijke en gerespecteerde positie heeft vervuld als cannabisactivist. Zijn nieuwsgierigheid naar het kruid is begonnen in de jaren ’60, toen het gebruik in de Verenigde Staten in opmars kwam. Hij geloofde destijds dat cannabis een schadelijke drug was en besloot te onderzoeken waarom de consumptie zo steeg.

Rond 1967, nadat Grinspoon veel wetenschappelijke literatuur had gelezen over de veiligheid van cannabis, begon hij van mening te veranderen. Hij kwam tot de realisatie dat het publiek werd misleid. Dit wakkerde bij Grinspoon een passie aan, waarna hij talloze publicaties schreef over cannabis, waaronder Marihuana Reconsidered en Marihuana: The Forbidden Medicine.

In totaal heeft hij meer dan 140 wetenschappelijke artikelen in vakbladen en 12 boeken op zijn naam staan. Hij geeft ook lezingen over drugsbeleid en heeft talloze academische prijzen gewonnen voor zijn publicaties over drugsbeleid.

Grinspoon heeft zelf ook ervaring met de medicinale effecten van het kruid. Zo heeft hij met eigen ogen de werking van cannabis tegen misselijkheid en overgeven bij zijn zoon gezien, die chemotherapie onderging voor zijn overlijden.

GROEIKENMERKEN VAN DR. GRINSPOON

Dr. Grinspoon is een lange en slungelige soort met een nogal ongebruikelijk uiterlijk vergeleken met hybride soorten. Zo heeft ze een donkerpaarse steel en ver uit elkaar gepositioneerde sliertige takken, bedekt met kleine, maar harsrijke toppen. Dr. Grinspoon groeit uit tot een hoogte van 140–160cm, levert opbrengsten op van soms wel 400g/m² en heeft een lange bloeitijd nodig van 90-100 dagen. Bij buitenteelt is ze begin november klaar voor de oogst.


Merk Barney's Farm
Genetica 100% sativa
Ouders heirloom
Bloeitijd 90-100 days
THC 25%
CBD 0.4%
CBD:THC 1 : 62.5
Opbrengst Indoor 300 - 400 g/m2
Hoogte (Indoor) 140 - 160 cm
Oogst (Outdoor) Begin November
Beschikbaar Als Feminized Zaden
Onderscheidingen Cannabis Cup (High Times)

EFFECTEN EN SMAKEN VAN DR. GRINSPOON

Effecten En Smaken Van Dr. Grinspoon

Deze soort biedt een krachtige cerebrale high die vrijwel direct inwerkt. De 100% sativagenen, samen met een THC-gehalte van 25%, plaatsen deze variëteit aan de hoge kant van het krachtspectrum. Een paar hijsjes zijn genoeg om de opbeurende en stimulerende effecten te voelen. Deze energieke high maakt Dr. Grinspoon ideaal voor overdag. Ook is ze een geweldige keuze voor naast je koffie bij je wake-en-bake-sessie. De compacte en harsrijke toppen van Dr. Grinspoon hebben een terpeenprofiel dat zich kenmerkt door bevredigende vleugjes honing, dennen, hout, citrus en aarde.

DR. GRINSPOON BIEDT IETS UNIEKS — EN STERKS

Dr. Grinspoon is absoluut een unieke soort; het groeipatroon is zeldzaam en boeiend. De pure genetische samenstelling maakt haar bovendien een geweldige toevoeging voor de collectie van elke connaisseur. Liefhebbers van sativa’s zouden deze soort zeker eens moeten proberen, voor een portie pure energie zonder interferentie van indica.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken