Blog
Barney's Farm
3 min

De Allerbeste Cannabisvariëteiten Van Barney's Farm

3 min
Products Seedshop

Zin in een keigoede strain voor je volgende kweek? Dit zijn 7 van de beste variëteiten van Barney's Farm. Van klassiek tot avant-garde.

Barney's Farm is een award-winnende Amsterdamse zadenbank. Zo heeft ze maar liefst twaalf keer de High Times Cannabis Cup in de wacht gesleept.

De zadenbank heeft haar populariteit te danken aan een lange, consistente bestaansgeschiedenis. Barney's Farm verzamelt al sinds de beginjaren '80 de beste zaden van de wereld. Je leest het goed, haar veredelaars helpen cannabisenthousiastelingen al met kweken en roken voordat het World Wide Web het levenslicht zag.

Wij zijn blij dat die pre-internettijd voorbij is, zodat we in staat zijn je kennis te laten maken met deze legende uit de sector.

5 CANNABIS VARIËTEITEN VAN BARNEY'S FARM VAN DE BOVENSTE PLANK

Dit zijn 5 van de beste cannabisvariëteiten van Barney's Farm, plus een paar nieuwe releases!

CRITICAL KUSH (FEMINIZED)

Critical Kush (Feminized)

Critical Kush is een 100% indica-variëteit met een indrukwekkende afkomst. Zo is ze veredeld met behulp van OG Kush en Critical Mass en levert ze een sterk rokertje op en een zwaar ontspannend effect. Critical Kush deelt daarbij een aangename dreun uit. Haar eigenschappen zijn dan ook ideaal voor recreatieve en medicinale doeleinden. Omdat deze soort zo sterk is, is het niet zo verstandig haar voor bij het ontbijt in te zetten. Het is beter haar 's avonds laat te gebruiken om pijn te stillen en in slaap te vallen.

Critical Kush is een weerbarstige, snelgroeiende indica, waarvan het THC-gehalte van 25% na een laboratoriumtest is vastgesteld. Na een korte bloeiperiode van 60 dagen zitten deze lage planten vol met compacte, harsrijke toppen. Als je een kweker in opleiding of liefhebber van klassieke indica's bent, zou je Critical Kush zeker eens moeten proberen. Een vluchtige blik op de reviews verzekert je ervan dat teleurstelling uitgesloten is.

Gerelateerd verhaal

De 5 Beste Cannabisplanten Van Barney's Farm Voor Een SOG

GORILLA ZKITTLEZ (FEMINIZED)

Gorilla Zkittlez (Feminized)

Deze futuristische kruising is veredeld met behulp van de geliefde Gorilla Glue en de prijswinnende Zkittlez. Ze is indica-dominant, heeft een korte bloeiperiode en levert krankzinnige oogsten op. Gorilla Zkittlez heeft een ongetemde kracht, dankzij haar THC-gehalte van maar liefst 24%. Ze biedt daarbij fruitige aroma's en een sterke high die gedachten opwekt. Maak dus wat edibles, relax en verdwaal in de krochten van je gedachtewereld.

Aspirantkwekers, kijk uit; je hebt wat ervaring (of doorzettingsvermogen) nodig om alles uit deze strain te halen wat erin zit. Als je haar echter eerbiedig behandelt, word je als bedreven buitenkweker beloond met 2-2,5kg/plant. Binnenkwekers mogen rekenen op 500–700g/m², waarmee deze strain een goede toekomstinvestering is.

LIBERTY HAZE (FEMINIZED)

Liberty Haze (Feminized)

Liberty Haze: deze evenwichtige kruising maakt de libertijn in je wakker. De kracht van haar rook wordt getemperd door een inspirerende, sociale high. Als je een cannabisvariëteit zoekt die het beste van twee werelden te bieden heeft, is dit je gouden kalf.

De genen van Liberty Haze zijn legendarisch. Zo is ze veredeld met de prijswinnaars ChemDawg 91 en G13. Het verhaal gaat rond dat de laatstgenoemde in de jaren '70 gecreëerd is door de CIA tijdens een supergeheim veredelingsproject. Liberty Haze heeft een citrusachtige, skunky geur en een torenhoog THC-gehalte van 25%. Haar zaden leveren planten op van plusminus 1 meter hoog, met lange, sierlijke cola's. Ze komen daarbij vol te zitten met compacte toppen die bedekt zijn met glanzende klierharen. Dankzij een korte bloeiperiode, zijn bedreven kwekers in staat een prachtig oogstgewicht te realiseren.

LSD (FEMINIZED)

LSD (Feminized)

Deze cerebrale indica-dominante kruising doet haar naam eer aan. LSD trakteert je op een unieke psychische ontdekkingsreis. Je blijft echter ook op dezelfde plek vanwege de verlammende fysieke stone. Ze is nauwgezet veredeld met behulp van Original Skunk 1 en Afghan Indica. LSD heeft daarbij in 2008 de derde prijs gewonnen tijdens de High Times Cup. Als je op zoek bent naar een fijnzinnige high, met quasi-psychedelische effecten, dan heb je nu misschien wel je nieuwe favoriete strain gevonden.

Weet je wat ook helemaal te gek is? LSD is een dynamische plant, groeit bijna overal en heeft een sterk weerstandsvermogen tegen pestbeestjes en fungi. Haar bloeiperiode is met 60-70 dagen ook zomaar voorbij en het THC-gehalte van je beloning bedraagt maar liefst 24%. Ga er maar eens lekker voor zitten en geniet van de euforie.

BLUE GELATO 41 (FEMINIZED)

Blue Gelato 41 (Feminized)

Dankzij de ijskoude naam Blue Gelato 41 weet je dat deze strain ambachtelijk bereid is. Het betreft hier zelfs een super-kruising, op z'n Hollands veredeld met illuster Amerikaans genetisch materiaal. Blue Gelato 41 is een fijnzinnige samenvoeging van Blueberry, Thin Mint Girl Scout Cookies en Sunset Sherbet. Deze variëteit is lichtelijk indica-dominant, met een helderhoofdig, energetisch randje. De unieke genen maken haar een uitgelezen sociale strain. En als je er flink wat van gebruikt, is je ervaring bijna psychedelisch.

Dankzij een waanzinnige opbrengst van 2,5-3kg/plant buiten levert Blue Gelato 41 een indrukwekkende hoeveelheid cannabinoïden op. Binnenkwekers dienen er rekening mee te houden dat de planten soms wel 150-200cm hoog worden. Hoewel dat misschien een lastige hoogte is, kun je er binnen, met de juiste trainingstechnieken, flink wat van oogsten.

NIEUWE RELEASES DIE JE NIET WILT MISSEN

Deze moderne strains van Barney's Farm etaleren het beste van haar internationale teeltexpertise. Binnenkort ben je in staat ze te bewonderen op de website van Zamnesia.

GLOOKIES

Glookies is een kruising van de nieuwe generatie en stamt af van Gorilla Glue en Original Thin Mint Girl Scout Cookies. Beschouw haar maar als twee superhelden die samenspannen om een onstuitbare kracht te formeren. Glookies is indica-dominant, met een nootachtig limoenaroma. Haar wapens? Om te beginnen een superstoney effect om je te laten ontspannen en je van de wereld af te schermen. Vervolgens een uiteenspatting van motiverende energie om je de dag door te helpen.

Glookies is een struikachtige plant met opvallende zijtakken en grote toppen alom. Ze levert daarbij een indrukwekkende binnenoogst op van 800g/m². Buiten is dat maar liefst 2-3kg/plant. Met een heroïsche herkomst en 25% THC is Glookies een fenomeen dat je niet wilt missen.

Glookiesbekijk product

PURPLE PUNCH

Deze Amerikaanse variëteit van de West-Coast is werkelijk een lust voor het oog. Purple Punch is gracieus veredeld met behulp van Larry OG en Granddaddy Purple. Ze groeit daarbij uit tot een veelkleurige, harsrijke cannabisplant. Deze kruising is bijna 100% indica en biedt een verdovende omhelzing. Tonen van gekarameliseerd fruit en geglazuurde donuts komen je tegemoet terwijl je wegzakt in een zachtzalvende ontspanning.

Purple Punch heeft een laboratorium-bewezen THC-gehalte van 25%. Ze is daarbij makkelijk te kweken en bestendig tegen schimmel, kou en andere negatieve factoren. Deze plant kent een bloeiperiode van 50-60 dagen en levert buiten 2kg/plant op. Ondanks haar chille vibes is Purple Punch een genetische krachtcentrale. Ze draait overuren om je met minimale inspanning te belonen met een solide opbrengst.

Purple Punchbekijk product

Cassie S.

Geschreven door: Cassie S.
Cassie is een schrijver met een achtergrond in overheidsbeleid. Ze gelooft in schadebeperking, het beëindigen van stigma en op feiten gebaseerde werkwijzen. Dit geldt voor psychoactieve stoffen en het leven in het algemeen.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Products Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken