Blog
Tangerine Dream (Barney's Farm) feminized
2 min

Tangerine Dream: Cannabis Strain Review & Informatie

2 min

Ontdek hier alles over Tangerine Dream, een zeer krachtige, indica-dominante kruising. De high is sterk en bevat elementen van zowel indica als sativa.

Tangerine Dream, afkomstig van de breeders bij Barney's Farm in Amsterdam, is met recht een klassieker. Dankzij het verbluffend hoge percentage THC behoort deze indica-kruising tot de sterkste soorten wiet. Ze is dan ook favoriet onder diverse cannabisgebruikers.

KENMERKEN VAN TANGERINE DREAM

Deze winnares van de High Times Cannabis Cup 2010 schittert met veel prachtige eigenschappen. Haar enorme kracht is daar slechts één van. Laten we eens naar de opvallendste hoogtepunten van Tangerine Dream kijken.

Genen 70% indica / 30% sativa
Ouders G13, Afghani, Neville's A5 Haze
THC 25%
CBD 1,8%
Smaak Pittig, citrusachtig, zoet, fruitig
Effect Vrolijk, opwekkend, euforisch, ontspannend

Tangerine Dream is een 70% indica en ontstaan uit een kruising tussen G13, Afghani en Neville's A5 Haze. Ze bevat daarbij ongeveer 25% THC en een laag niveau CBD. De high komt daarmee snel op en is vrolijk en ontspannend. De complexe smaak draagt bij aan de geweldige ervaring. Daarnaast is ze relatief simpel te kweken en hoef je niet al te lang te wachten op de opbrengst.

Tangerine Dream (Barney's Farm) feminized

(29)
Ouders: G13 x Afghan x Nevilles A-5 Haze
Genetica: 40% Indica / 60% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 25%
CBD: 2%
Bloei soort: Fotoperiode

HOE KWEEK JE TANGERINE DREAM?

HOE KWEEK JE TANGERINE DREAM?

Denk je erover Tangerine Dream zelf te kweken? Dit zijn de opvallendste groeikenmerken:

Moeilijkheidsgraad Gevorderd
Presteert het best Binnen / buiten
Klimaat Gematigd, mediterraan
Soort Feminized
Hoogte binnen 100–120cm
Hoogte buiten 100–120cm
Bloei 10–11 weken
Oogst (buiten) Eind oktober
Opbrengst binnen 650g/m²
Opbrengst buiten Gemiddeld

Tangerine Dream is gemiddeld lastig te kweken. Ze past zich daarbij goed aan allerlei omgevingen en kweektechnieken aan. Zowel binnen als buiten overschrijdt ze zelden een hoogte van 100cm. Dit is voordelig voor buitenkwekers die discretie belangrijk vinden. De planten zijn hiermee makkelijk verbergen, zodat je geen ongewenste aandacht trekt.

Vanwege dit compacte formaat is Tangerine Dream ook zeer geschikt voor binnen. Ze presteert prima op aarde, maar floreert ook in een hydro-setup. Goede resultaten zijn tevens haalbaar als je kweekt met een Sea Of Green-opstelling (SOG). Tijdens het vegetatieve stadium is trimmen soms nodig om de blootstelling aan licht te verbeteren en schimmel te voorkomen. Ze heeft wel een goede natuurlijke weerstand tegen ziekten.

Gerelateerd artikel

Je Eerste Cannabis Plant Kweken In 10 Stappen

Tangerine Dream is je dankbaar als je hoogwaardige voedingsstoffen toevoegt in het vegetatieve stadium en tijdens de bloei. Macrovoedingsstoffen, zoals vloeibare silica, helpen haar weerstand verhogen, stimuleren haar kracht en gezondheid en weren ziekteverwekkers af, zoals schimmel of meeldauw.

Buiten houdt Tangerine Dream van een warm, droog klimaat met ruim voldoende zon. De opbrengst bedraagt daarbij ongeveer 450g/plant. Binnen, in een optimale setup, zoals een SOG, is een grotere oogst mogelijk; tot wel 650g/m². De bloei is met 10-11 weken te overzien.

TANGERINE DREAM: SMAAK EN EFFECTEN

TANGERINE DREAM: SMAAK EN EFFECTEN

Bij het roken merk je het effect van zowel indica als sativa op. De sativa-eigenschappen van de plant zorgen onmiddellijk voor een krachtige, cerebrale buzz. Deze is opwekkend en voorziet je van focus en mentale helderheid. De indicagenen zijn merkbaar middels een diep ontspannende, couch-locking, lichamelijke stone.

Het aroma van Tangerine Dream kunnen we het best omschrijven als complex. De geur bestaat daarbij uit een mix van kruidige citrus en ander fruit. Na inhalatie, proef je citroen en sinaasappel, wat vergezeld gaat van vleugjes fruitige appel en pittigheid.

EIND OORDEEL

Tangerine Dream is een geweldige keuze voor gebruikers die dol zijn op krachtige wiet. Ze is echter wel een van de krachtigste soorten op de huidige markt, met een uitgesproken psychoactief effect. Daarom is ze vooral geschikt voor ervaren gebruikers.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Seedshop Strain Review
Zoeken in categorieën
of
Zoeken