Blog
Ma Huang (Ephedra sinica) 20 zaden
1 min

Wat Is Ma Huang (Ephedra Sinica) En Wat Kun Je Ermee?

1 min

In de traditionele geneeskunde gebruikt men Ephedra sinica (Ma Huang) al duizenden jaren vanwege de energie verhogende effecten. Tegenwoordig is het gewild omdat het bevorderend werkt voor de stofwisseling. Dit helpt bij het afslanken. Het kweken, oogsten en consumeren is daarbij gemakkelijker dan je denkt!

Ma Huang, ook bekend als Ephedra sinica (hierna Ephedra genoemd), is een natuurlijk kruid dat diverse energie verhogende effecten heeft. In de Chinese geneeskunde gebruikt men het al duizenden jaren. In het westen wint het echter pas sinds de tweede helft van de 20e eeuw aan populariteit.

Ma Huangbekijk ma huang

WAT IS EPHEDRA?

Wat Is Ephedra?

Ephedra is een kruid en de traditionele geneeskunde kent het al duizenden jaren. De verschillende soorten zijn daarbij afkomstig uit diverse continenten. Toch schrijft men de oorsprong meestal toe aan Zuidoost-Azië. De werkzame stoffen in Ephedra onttrekt men vaak uit de toppen of takken van de plant, maar soms ook wel uit de wortels of stelen.

De plant bevat meerdere chemische verbindingen. Efedrine is echter verantwoordelijk voor de kenmerkende effecten. Aziatische Ephedra zou je daarbij niet moeten verwarren met "Amerikaanse Ephedra" (Ephedra nevadensis, ook wel bekend als "Mormon Tea"). De Amerikaanse Ephedra bevat geen efedrine en heeft dus niet de energie opwekkende effecten waar Ephedra bekend om staat.

HOE KWEEK JE EPHEDRA?

Hoe Kweek Je Ephedra?

Ephedra is gemakkelijk thuis te kweken en verwerken met onze hoogwaardige Ma Huang-zaden. Het telen is bovendien niet tijdrovend. Daarbij is het verstandig de zaden te planten in de lente, omdat de plant van warmte houdt, maar ze gaat ook goed om met kou en vorst. Ephedra floreert in zanderige, voldoende drainerende aarde. Met veel zonlicht presteert ze ook goed in een losse, rotsachtige bodem. Als je echter kweekt in koudere klimaten, zoals in Nederland, is het vaak verstandig de plant te beschermen tegen de elementen en binnen te kweken.

Na het kweken, kun je de Ephedraplant oogsten en verwerken. De gemakkelijkste oogstmanier is het plukken van de bladeren. Deze droog je om ze vervolgens te vermalen.

WAT ZIJN DE EFFECTEN VAN EPHEDRA?

Wat Zijn De Effecten Van Ephedra?

Ephedra zit boordevol alkaloïden. Dit zijn natuurlijke chemische stoffen. Wat deze bestanddelen uniek maakt, is hun krachtige werking op lichaam en geest. Ze produceren diverse effecten. Dankzij ephedrine (de meest voorkomende alkaloïde in ephedra), kan de plant helpen als je vermoeid bent. Daarnaast stimuleert de plant je concentratie. Bovendien beïnvloedt de plant de bloedcirculatie. Het is dan ook geen verrassing dat ephedra al ruim 2000 jaar onderdeel is van traditionele Chinese geneeskunst. Veel mensen proberen de effecten van ephedra te optimaliseren door het te combineren met cafeïne. Cafeïne is van zichzelf al vrij sterk. Daarom betwijfelen we of het hulp nodig heeft van de verkwikkende eigenschappen van ephedra.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken