Blog
Hoe Maak Je Cannabis Cupcakes?
3 min

Hoe Maak Je Cannabis Cupcakes?

3 min

Cupcakes zijn telkens weer een heerlijke traktatie. Maar door wat lekkere wiet toe te voegen, wordt het echt next-level! Ontdek hier de beste recepten.

Wie houdt er nu niet van een lekkere cupcake? Het is een speciale traktatie die je meteen terugbrengt naar de zorgeloze dagen van je kindertijd, en de bezoekjes aan je oma.

Maar weet je waar veel mensen ook dol op zijn? Cannabis cupcakes! Houd je van toetjes maken én ben je een fan van wiet? Dan gaat er nu een wereld voor je open. Bak heerlijke lekkernijen die niet alleen je gehemelte strelen, maar je ook een comfortabele, ontspannende high bezorgen. Perfect om te delen met vrienden!

Wij helpen je op weg op je cupcakes-avontuur. We bespreken hieronder enkele doseertips, evenals twee recepten die je kunt uitproberen, waarvan er één glutenvrij is!

Cannabis cupcakes doseren

Cannabis Cupcakes Doseren

Maar allereerst moeten we het over de juiste dosering hebben. Houd er rekening mee dat edibles, zoals cupcakes, niet hetzelfde zijn als rookbare wiet. De effecten kunnen heftiger uitpakken dan verwacht.

Bereken eerst de grove hoeveelheid THC (in milligrammen) van je gedroogde toppen. Hier bestaat een eenvoudige formule voor: vermenigvuldig het bestaande THC-percentage met de hoeveelheid aan toppen die je hebt (in milligrammen). Dus als je bijvoorbeeld één gram (1000mg) wiet met 16% THC hebt, komt dat op ongeveer 160mg THC neer.

Houd er ook rekening mee dat edibles niet meer dan 20mg THC per portie zouden moeten bevatten. Dit is namelijk al sterk genoeg om een krachtige psychotrope kick te genereren.

Voor een gedetailleerder overzicht van wat je kunt verwachten, volgt hier een ruwe schatting van de effecten op basis van de dosis THC (in milligrammen):

2mg: weinig tot geen effect. Aanbevolen voor mensen die geen ervaring met edibles hebben, of met wiet in het algemeen.

2,5mg: nog steeds onwaarschijnlijk dat je echt heel high wordt, maar effectief genoeg om een klein beetje stoned te worden. Aanbevolen voor mensen die op zoek zijn naar wat cerebralere effecten.

5mg: de perfecte hoeveelheid voor incidentele gebruikers. Deze dosis kan de stemming verbeteren en giechelen en een milde eetkick veroorzaken.

10mg: de comfortzone voor regelmatige gebruikers. Verwacht euforie, een flinke eetkick en een aangename high.

15mg: deze hoeveelheid wordt beginners afgeraden, omdat dit een ongemakkelijke ervaring kan opleveren. Maar voor ervaren gebruikers resulteert het in een lekker stevige high.

20mg: dit is waar de lange-afstandsvluchten qua stoned zijn beginnen! Het is een sterke, hoge dosis, zelfs voor regelmatige gebruikers. Dit is eigenlijk alleen geschikt voor ervaren edibles-liefhebbers.

25mg en hoger: hoeveelheden waarbij zelfs veelgebruikers zich overweldigd kunnen voelen. Maar als je een dagelijkse gebruiker bent, kun je dit waarschijnlijk wel aan.

Gerelateerd artikel

De Beste Wietsoorten Voor Het Maken Van Edibles

Basisrecept cannabis cupcakes

Basisrecept cannabis cupcakes

Ben je er klaar voor om eindelijk weer eens de keuken in te duiken? Hieronder hebben we een basisrecept voor je, voor heerlijke, zoete vanille-cupcakes. Alhoewel dit recept zo al verrukkelijk is, kun je het ook gebruiken als basis en het beslag nog wat opfleuren met bijvoorbeeld citroenschillen, chocolade of verse bosbessen!

Ingrediënten

 • 180g cannaboter
 • 150g suiker
 • 8g vanille-extract
 • 180g patentbloem
 • 4 eieren
 • 1 tl bakpoeder
 • ½ tl zout

Benodigdheden

 • Muffinbakvorm
 • Cupcakevormpjes
 • 2 grote mengkommen
 • Zeef
 • Elektrische handmixer (of garde)
 • Koelrooster

Gerelateerd artikel

Het maken van chocolate chip muffins met cannabis

Bereidingswijze

Bereidingswijze Red Velvet

 1. Verwarm je oven voor op 175 °C en vul de muffinvorm met cupcakevormpjes.

 2. Zeef met een zeef de bloem, het zout en het bakpoeder in een grote mengkom.
 3. Meng in een aparte kom de suiker, het vanille-extract en de boter tot het geheel een zachte, romige textuur heeft en een lichte kleur. Hiervoor kun je het beste een elektrische handmixer gebruiken.
 4. Voeg al kloppend een lepel van je bloemmengsel toe, gevolgd door de eieren. Blijf mengen en doe de rest van het bloemmengsel erbij; klop alles samen tot het geheel een gelijkmatige textuur heeft.
 5. Schep gelijke hoeveelheden van je cupcakebeslag in elk papieren cupcakevormpje en bak ze 20-25 minuten in de oven.
 6. Eenmaal uit de oven, plaats je de cupcakes op het rooster om ze te laten afkoelen
 7. Geniet ervan!

Gerelateerd artikel

Hoe Maak Je Spacecake: Een Eenvoudig Recept

Recept voor chocolade-cannabis cupcakes

Recept voor chocolade-cannabis cupcakes

Wat is er lekkerder dan luchtige vanille cupcakes? Chocolade-cupcakes natuurlijk! Voor alle chocoladeliefhebbers hebben we hier een eenvoudig recept om je eigen, heerlijke cupcakes met cannabis en chocolade te maken.

Ingrediënten

 • 180g cannaboter 
 • 140g suiker
 • 1 tl vanille-extract
 • 165g patentbloem 
 • 20g cacaopoeder
 • 4 eieren
 • 2 tl bakpoeder
 • ½ tl zout

Benodigdheden

 • Muffinbakvorm
 • Cupcakevormpjes
 • 2 grote mengkommen
 • Zeef
 • Elektrische handmixer (of garde)
 • Koelrooster

Bereidingswijze

Directions

 1. Verwarm je oven voor op 180°C en vul de muffinvorm met cupcakevormpjes.
 2. Zeef de bloem, het cacaopoeder, bakpoeder en zout in een kom.
 3. Meng in een aparte kom de suiker, het vanille-extract en de boter tot het een zachte, romige textuur heeft en een lichte kleur (een elektrische handmixer is hiervoor het beste).
 4. Voeg de eieren toe en mix tot het beslag een gladde textuur heeft.
 5. Blijf mengen en voeg geleidelijk het bloemmengsel toe totdat alles goed gemixt is.
 6. Schep gelijke hoeveelheden van het cupcakebeslag in elk papieren cupcakevormpje en bak ze vervolgens 20-25 minuten in de oven.
 7. Eenmaal uit de oven, plaats je alle cupcakes op het koelrooster om ze te laten afkoelen.
 8. Geniet ervan!

Gerelateerd artikel

Hoe Maak Je Cannabis Chocolade

Maak je eigen wietcupcakes — super eenvoudig!

Maak Je Eigen Wietcupcakes — Super Eenvoudig!

Zoals je ziet, heb je geen kookvaardigheden van het hoogste niveau nodig om een partij verrukkelijke cannabis-cupcakes te maken. Wietboter bereiden vereist wel wat extra tijd en moeite, maar al het andere is een peulenschil. Vind je het toch lastig of ben je bang dat je per ongeluk een stap overslaat, bookmark dit artikel dan en blijf altijd op het goede spoor.

Houd ook rekening met de nodige voorzorgsmaatregelen en aanbevolen doses, want edibles zijn geen kinderspel. Oké, dan mag je nu de keuken induiken en jezelf en je vrienden op iets lekker trakteren! Word een echte gangmaker en vooral, geniet ervan!

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken