Blog
Het Maken Van Cannabis Cupcakes
2 min

Het Maken Van Cannabis Cupcakes

2 min
Headshop Recepten

Wil je wat cannabis gebak delen met vrienden en familie? Waarom probeer je dan niet onze gastronomische, cannabis geïnfuseerde cupcakes!

Als je het geluk hebt met iemand te wonen die regelmatig bakt, dan weet je waarschijnlijk wel hoe lekker een goedgemaakte, culinaire cake kan zijn. Zelfs van de meest simpele cake kan je genieten, als hij maar goed gemaakt is. Kijk bijvoorbeeld eens naar de nederige cupcake. Wat eruit ziet als een simpele en bijna kinderachtige cake kan worden omgetoverd tot het lekkerste toetje ook. Het is in feite deze eenvoud en de schone lei waardoor bakkers hun creativiteit de vrije loop kunnen laten, waardoor een eenvoudig toetje een waar gastronomisch hoogstandje wordt.

En dit wordt nog interessanter als cannabis mee komt spelen. Bakkers, die graag met marihuana werken, kunnen hun lol op met cupcakes. Het kan worden toegevoegd aan hun recepten om cakes te bakken die niet alleen de smaakpapillen plezieren, maar ook een comfortabele, ontspannen high opwekken. Perfect om te delen met je vrienden!

Om je op gang te helpen in de wereld van cannabis cupcakes, is hier een enorm smakelijk recept, waar we zelf nogal dol op zijn: Red Jenny Cannabis Cupcakes:

INGREDIËNTEN:

115 gram cannabis boter (leer hier hoe je dat zelf maakt)
160 gram bloem
115 gram zure room
225 gram suiker
2 grote eieren
3 eetlepels ongezoete cacaopoeder
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanille extract
2 theelepels rode kleurstof (of groen, als je gaat voor een cannabis thema!)
1 theelepel witte azijn
0,5 theelepel zout
Witte glazuur of boter creme als topping
Elke andere, gewenste decoratie!

INSTRUCTIES

1. Verwarm de oven voor op 170°C/gas stand 3 en vul een muffinvorm met cupcake bakjes.

2. Pak een grote mengkom en een zeef en zeef je bloem, zout, bakpoeder en cacao poeder erin.

3. In een andere kom, mix je de suiker en boter samen, tot je een zachte, bleke, romige mix hebt (een elektrische mixer is hier handig). Zodra je deze consistentie hebt bereikt, mix je de kleurstof en het vanille extract erdoor, tot de hele mix de kleur heeft van de verf.

4. Blijf mixen en voeg een lepel van je bloem mengsel toe, gevolgd door een van de eieren. Blijf mixen en voeg nog een lepel van je bloem mengsel toe, gevolgd door het laatste ei. Voeg tenslotte de rest van de bloem toe en mix alles samen, tot je een gelijkmatig deeg hebt.

5. Tot slot voeg je de zure room en witte azijn toe. Mix het wederom door tot je deeg er gelijkmatig uitziet.

6. Vul je papieren cupcake bakjes met gelijke hoeveelheden van je deeg. Bak ze gedurende 20-25 minuten in de oven.

7. Eenmaal uit de oven, plaats je de cupcakes op een draadrekje, zodat ze af kunnen koelen. Voeg geen glazuur toe, totdat ze helemaal zijn afgekoeld.

8. Eenmaal afgekoeld, kan je de glazuur naar keuze, en alle andere decoraties, gebruiken en je cupcakes afmaken!

Je moet nu wat extreem lekkere cannabis geïnfuseerde cupcakes hebben om te delen met je vrienden. Zorg er wel voor dat ze weten dat er cannabis inzit, voor je ze uitdeelt!


Read more about
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken