Blog
Hoe Gebruik Je Een Capsulemachine?
2 min

Hoe Gebruik Je Een Capsulemachine?

2 min

Capsulemachines geven je de mogelijkheid om je eigen capsules te maken en substanties met precisie, gemak en zekerheid te doseren. Ontdek hier hoe je een capsulemachine moet gebruiken en waarom je er vandaag nog een zou moeten bestellen.

Met een capsulemachine kun je de fascinerende wereld van de kruiden, vitamines en oliën optimaal ontdekken. Wil je graag een bepaalde substantie consumeren waarbij een secure dosis essentieel is, of smaakt het middel simpelweg niet lekker? Dan is een capsulemachine echt iets voor jou. Hiermee kun je supplementen maken die perfect op jouw persoonlijke behoeften zijn afgestemd. De tijd van middelmatige supplementen is voorgoed voorbij!

Daar komt nog eens bij dat een capsulemachine supergoed samengaat met microdosing; hierover later meer. Eerst gaan we in op wat een capsulemachine precies is, wat voor capsules je ermee kunt maken en hoe je zo'n machine gebruikt.

Gerelateerd artikel

De Beste Kruiden Om Thuis Capsules Mee Te Maken

Wat is een capsulemachine?

Wat Is Een Capsulemachine?

Capsulemachines worden doorgaans door commerciële ondernemingen gebruikt. Ze stellen fabrikanten in staat lege, licht verteerbare capsules met talloze verschillende stoffen te vullen. Denk aan mineralen, vitamines, plantaardige ingrediënten en oliën. Zo'n machine vult elke capsule daarbij zorgvuldig met een exacte dosis. Dit is ideaal voor bedrijven die op grote schaal produceren, maar hoe zit het met particulieren?

Capsules met de hand vullen, is bijna niet te doen; je verspilt veel en krijgt inconsistente doseringen. Kortom, het wordt een puinhoop. Dit is waar een capsulemachine van pas komt. Je kunt hier eenvoudig je gewenste aantal capsules in kwijt, die je vervolgens zorgvuldig kunt vullen zonder risico dat je ze beschadigt. Capsulemachines zijn daarbij verkrijgbaar in verschillende capsule-groottes (meestal 00, 0 en 1). In de meeste passen maximaal 24 capsules die je in minder dan twee minuten kunt vullen.

Waar kun je een capsulemachine voor gebruiken?

Een betere vraag zou zijn: waar kun je een capsulemachine NIET voor gebruiken?! Met vrijwel onbeperkte combinatiemogelijkheden als het om kruiden, vitamines en mineralen gaat, kun je elke capsule in principe vullen met wat je maar wilt.

De meesten gebruiken een capsulemachine om speciale mengsels van natuurlijke middelen, zoals kruiden en planten, samen te stellen. Wanneer je deze regelmatig en in vaste doses consumeert, kun je profiteren van talloze invloedrijke verbindingen.

Populaire voorbeelden zijn:

Een capsulemachine gebruiken: handleiding

Een Capsulemachine Gebruiken: Handleiding

We hebben je al lekker warm gemaakt door alle voordelen en opties van zelfgemaakte capsules te benoemen. De hoogste tijd om ter zake te komen: hoe gebruik je een capsulemachine? Hieronder vind je een stap voor stap handleiding inclusief handige video. Kortom, alles wat je nodig hebt om goed te beginnen!

Stap 1: voordat je je capsulemachine gebruikt, moet je de substantie(s) fijnmalen. Hierdoor stijgt de kans op secure doses en versnel je het vulproces.

Stap 1

Stap 2: plaats de basis van de capsulemachine op de standaard, en stop vervolgens het langste deel van de capsules in de gaten. Let op: zorg ervoor dat de capsule-grootte met de machine overeenkomt.

Stap 2

Stap 3: plaats vervolgens het korte deel van elke capsule in het bovenste gedeelte van de machine. Met een volledig gevulde capsulemachine kun je maximaal 24 capsules tegelijk vullen.

Stap 3

Stap 4: giet de substantie in de basis. Verdeel je mengsel gelijkmatig met de bijgevoegde kaart. Druk vervolgens lichtjes aan met de tamping tool. Herhaal dit proces totdat je elke capsule hebt gevuld. Vergeet niet om, indien nodig, wat meer toe te voegen.

Stap 4

Stap 5: zodra je tevreden bent, verwijder je met de kaart de restjes via de opening in de hoek van de machine.

Stap 5

Stap 6: verwijder de standaard, en plaats het bovenste gedeelte (met de korte uiteindes) bovenop de basis. Duw stevig aan om de capsules te sluiten.

Stap 6

Stap 7: til het bovenste gedeelte omhoog, en voilà! De capsules zijn gevuld en gebruiksklaar. Doe ze in een potje en consumeer naar wens.

Stap 7

De voordelen van een capsulemachine bij microdosing

Het consumeren van zelfgemaakte capsules is supermakkelijk. En gezien de nauwkeurige doses die ze bieden, zijn ze ideaal voor microdosing. Met een capsulemachine kun je je doseringen goed voorbereiden en heb je capsules die je waar en wanneer je maar wilt kunt innemen, wat je ook microdoseert.

Kies allereerst een geschikte 'sub-hallucinogene' dosis (of microdosis). Vervolgens vermaal je de substantie en vul je de capsules zoals hierboven aangegeven. Je kunt ze in de volgende eenheden vinden:

  • Maat 000: 1g
  • Maat 00: 0,7g
  • Maat 0: 0,5g
  • Maat 1: 0,4g

Zijn capsulemachines de moeite waard?

Zijn Capsulemachines De Moeite Waard?

Capsulemachines bieden een handige, eenvoudige en zeer effectieve manier om vitamines, mineralen en botanicals te consumeren. In principe kun je er vrijwel elke veilige en eetbare substantie mee tot capsules verwerken. Alleen daarom al zijn ze de investering meer dan waard.

Ook wanneer je zelf een unieke mix wilt maken die niet in de winkel verkrijgbaar is, is een capsulemachine superhandig. Zo'n machine biedt daarbij zeer nauwkeurige doses. In de tijd die het kost om 24 capsules te bereiden, vraag je je al snel af waarom je voorheen überhaupt kant-en-klare supplementen kocht!

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Onderzoek Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken