Blog
Cannabis Kokosnoot Olie
3 min

Hoe Maak Je Cannabis Kokosnoot Olie

3 min

Als je graag edibles maakt, probeer dan eens kokosolie met cannabis! Deze verrijkte olie is een lekker, gezond en vegan alternatief voor cannaboter. Je maakt het in een handomdraai en het pept je recepten op. Hier vind je alle informatie over cannabis-kokosolie, plus een eenvoudig recept!

Cannabis-kokosolie is een gezondere versie van cannaboter. Je kunt het gebruiken om brood en cakes te bakken, verwerken in shakes en smoothies of een schepje door je ochtendkoffie roeren.

Boter is een zuivelproduct. Kokosolie is daarentegen vegan (en glutenvrij). En weet je wat het beste is? Als je canna-kokosolie gebruikt, geef je alles een subtiele, tropische twist. Kokosolie werkt net zo goed in edibles als cannaboter omdat het vetrijk is. Het toeval wil dat cannabinoïden lipofiel zijn en prima oplossen in vetten.

Laten we er niet langer omheen draaien. Hieronder het recept voor met wiet verrijkte kokosolie. Je hoeft geen ster in de keuken te zijn om het te maken en je hebt maar enkele ingrediënten en wat standaard benodigdheden nodig!

Gerelateerd artikel

Hoe Maak Je Olijfolie Met Wiet?

Hoe maak je kokosolie met wiet?

Het beste aan kokosolie met wiet is dat je er je allerbeste cannabis niet voor op hoeft te offeren. Je kunt gewoon knipafval gebruiken, oftewel de bladeren en stelen, om een geconcentreerd product te maken. Bewaar je toppen gewoon voor je volgende rooksessie.

Benodigdheden

Benodigdheden - kokosolie met wiet

 • Slowcooker (als alternatief kun je een au bain-marie maken met een grote pan en hittebestendige kom)
 • Fijne zeef
 • Steelpan
 • Grinder
 • Bakpapier
 • Luchtdicht potje of bakje
 • Pollepel

Ingrediënten

Ingrediënten - kokosolie met wiet

 • Kokosolie (MCT, 200 gram of 200ml)
 • Wiet (10 gram)

Het voordeel van MCT-olie is dat het een uitstekende dragerolie is. De olie wordt veel effectiever door je lichaam opgenomen en hetzelfde geldt voor alles wat erin zit, dus ook de THC en CBD.

Voor wat betreft de wiet, zeiden we al dat je (bijna) elk deel van de wietplant kunt gebruiken, ongeacht de kwaliteit. Je kunt al je restjes benutten, of dat nu de kruimels onderin je voorraadpot zijn of het snoeiafval van je laatste oogst. Zolang het plantmateriaal maar cannabinoïden bevat.

Het volgende recept is gebaseerd op 10g wiettoppen. Dit kun je ook vervangen door ongeveer 50g knipresten. Je kunt deze hoeveelheid natuurlijk verhogen of verlagen, maar dan moet je ook de hoeveelheid kokosolie naar verhouding aanpassen.

Gerelateerd artikel

De Fan Leaves En Knipresten Van Je Wiet Optimaal Benutten

Stappen

Nu je al je ingrediënten en andere benodigdheden hebt verzameld, is het tijd om aan dit avontuur te beginnen!

1. Vermaal je wiet tot een grove consistentie met je grinder. Als je geen grinder hebt, kun je de cannabis met je handen verkruimelen.

2. Verdeel je gemalen plantenmateriaal over een bakplaat met bakpapier. Zet het gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven op 120°C. Schep de wiet elke 10 minuten even om.

Vermaal je wiet tot een grove consistentie met je grinder.

Verdeel je gemalen plantenmateriaal over een bakplaat met bakpapier.

3. Haal de bakplaat uit de oven en laat de wiet tot kamertemperatuur afkoelen. Zodra de cannabis is afgekoeld, kun je het tot een fijnere consistentie malen.

4. Combineer de wiet met de olie. Je kunt dit op 3 manieren doen:

Haal de bakplaat uit de oven en laat de wiet tot kamertemperatuur afkoelen

Combineer de wiet met de olie

 • Voeg de wiet en de kokosolie toe aan een slowcooker en verwarm de mix gedurende 4-6 uur op de laagste stand. Roer regelmatig.
 • Verwarm het mengsel van wiet en kokosolie au bain-marie op laag vuur gedurende 6-8 uur. Roer regelmatig.
 • Voeg de wiet, kokosolie en wat water toe aan een steelpan en verwarm de mix op laag vuur gedurende 3 uur. Ook hier moet je regelmatig roeren. Deze methode is het snelst, maar de kans op verbranding is ook het grootst. Om dit te voorkomen, kun je indien nodig meer water toevoegen.

5. Zeef de wiet uit de olie met een fijne zeef. Bewaar de olie in een luchtdichte pot of bakje.

Verwarm het mengsel van wiet en kokosolie au bain-marie

Zeef de wiet uit de olie met een fijne zeef.

Doseren

Het is belangrijk dat je weet hoe je je cannabis-kokosolie doseert. Dit is afhankelijk van talrijke factoren. Denk aan je eigen tolerantie, lichaamsgewicht en stofwisseling, het gewenste effect, de sterkte van je edibles, enzovoort. Iedereen reageert anders op cannabis. Er bestaat geen "pasklare" dosering die voor iedereen geschikt is. Het spreekwoord 'langzaam aan, dan breekt het lijntje niet' is hier absoluut van toepassing.

Dat gezegd hebbende, kun je wat berekeningen maken, gebaseerd op onze aanbevelingen. Stel dat je 1g wiet gebruikt met 20% THC (200mg) om 200g kokosolie te maken. Een eetlepel kokosolie (13g) bevat dan ongeveer 13mg THC. Als je knipresten hebt gebruikt in plaats van eersteklas toppen, is de olie natuurlijk minder sterk.

Het maken van cannabis-geïnfuseerde kokosolie is supersimpel

Het maken van cannabis-geïnfuseerde kokosolie is supersimpel

Inmiddels is vast wel duidelijk dat het maken van cannabis-geïnfuseerde kokosolie heel gemakkelijk is. Ja, het is tijdrovend en je bent er wel even zoet mee, maar beschouw het als een meditatieve oefening. Steek een joint op en neem de tijd om elke stap perfect uit te voeren. Als je het goed doet, zijn de resultaten verbluffend. Zodra je je eigen voorraad kokosolie met wiet hebt, kun je er alle kanten mee op. Voeg bijvoorbeeld een eetlepel toe aan je kopje koffie in de morgen voor een verkwikkende buzz, gebruik het als alternatief voor wietboter in andere recepten of laat simpelweg een eetlepel in je mond smelten. Hoe dan ook, geniet met mate, want zelfs edibles met knipafval zijn ongelooflijk sterk!

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken