Blog
Cannabis Kokosnoot Olie
3 min

Hoe Maak Je Cannabis Kokosnoot Olie

3 min
Blog Cannabis How-To's Recepten

Als je graag experimenteert met cannabis dan moet je zeker cannabis kokosnoot olie proberen. Het is eenvoudig te maken, gezond en kan echt je kookkunsten verrijken!

We hebben een eenvoudig recept samengesteld, zodat je ervan verzekerd bent dat je nooit zonder zit.

Cannabis olie is een geweldige basis voor het koken met cannabis. Het kan gebruikt worden in diverse recepten om olijfolie, en soms boter, te vervangen; denk bijvoorbeeld aan brownies. En dat niet alleen; cannabis kokosnoot olie is extreem gezond voor zowel de huid als consumptie: het bevat gezonde zuren, heeft medicinale eigenschappen, helpt de vetverbranding door verhoogd energieverbruik, helpt infecties voorkomen, vermindert honger, hydrateert de huid en kan mogelijk helpen bij het voorkomen van hartaandoeningen omdat populaties die regelmatig kokosnoot olie eten tot de gezondsten op aarde behoren!

Voordat we overgaan naar het recept, moet opgemerkt worden dat koken met olie gevaarlijk kan zijn. Als hete olie op je huid terecht komt, kan dat zware brandwonden veroorzaken. Het is dus belangrijk je huid te beschermen wanneer je cannabis kokosnoot olie maakt.

Het is ook leuk te vermelden dat dit een geweldige manier is om knipresten, stelen en bladeren van een cannabis oogst te gebruiken. Het is mogelijk om eersteklas, krachtige toppen te gebruiken, maar velen zullen dit beschouwen als een verspilling van goede rookwaar. De bladeren en ander afval bevatten nog steeds cannabinoïden en dit is een geweldige manier om ze eruit te trekken en te benutten.

GERELATEERD ARTIKEL
Wat Te Doen Met Knipafval Van Je Cannabis: 5 Geweldige Ideeën

Hoewel ze niet zo krachtig zijn als toppen, hebben knipresten veel te bieden als ze correct worden gebruikt. Dus hier zijn vijf geweldige...

Je hebt nodig:

 • Een crockpot

 • Gedistilleerd water: 1,5 liter

 • Kokosnoot olie: 200 gram

 • Marihuana: 50 gram

 • Een grote kom

 • Latex handschoenen

 • Een fijne zeef

 • Iets om in te zeven/persen, zoals een franse pers-koffiezetter (duwpot)

 • Een blender / grinder

INSTRUCTIES

Het volgende recept is gebaseerd op het gebruik van 200 gram kokosnoot olie, of ongeveer een "cup". Dit kan worden verdubbeld, verdrievoudigd of naar eigen behoefte worden vermenigvuldigd.

 1. Blend of vermaal je cannabis zo fijn mogelijk. Dit maximaliseert het oppervlaktegebied, waardoor verzekerd is dat de optimale hoeveelheid cannabinoïden uit de marihuana gehaald kunnen worden. Probeer dezelfde consistentie te krijgen als gemalen koffie.

 2. Plaats 200 gram kokosnoot olie in je crock pot en zet hem aan op de lage stand om het te smelten.

 3. Zodra de kokosnoot olie gesmolten is, voeg je de cannabis toe. De hoeveelheid van 50 gram is gebaseerd op een mix van plantenmateriaal. Als je pure toppen of hasj gebruikt, heb je minder nodig. (Experimenteer met elke lading om een niveau te vinden waar jij je prettig bij voelt.)

 4. Voeg 1,5 liter gedistilleerd water toe. Het water filtert de overtollige chlorophyl uit de cannabis, waardoor het eindproduct beter smaakt. Het helpt ook voorkomen dat de cannabinoïden in de cannabis doorkoken en vernietigd worden voordat ze zich met de olie mengen.

 5. Plaats het deksel op je crock pot en zet hem op de hoge stand. Kom na een uur terug en roer de mix goed door. Hierdoor wordt het hele oppervlaktegebied van de cannabis benut tijdens het chemische hechtings-proces dat plaatsvindt tussen de olie en de cannabinoïden.

 6. Na een uur, zet je de temperatuur weer op de lage stand en laat de mix gedurende 4-24 uur doorkoken, waarbij je elk uur weer roert. Hoe langer je het laat pruttelen, terwijl je elk uur roert, hoe meer cannabinoïden zich succesvol zullen hechten aan de olie.

 7. Zet de crockpot uit en laat het afkoelen tot het punt waarop het veilig verwerkt kan worden, zonder jezelf te branden.

 8. Schep het mengsel in een pers of zeef om de plantenmaterie te scheiden en schenk het in je kom. Een Franse duwpot is hier ideaal voor. Als je die niet hebt, gebruik je een zeef om de plantenmaterie te scheiden en knijp dit vervolgens met je handen uit boven de kom; er zal nog een verrassende hoeveelheid olie in de plantenmaterie zitten, dus knijp dit goed uit.

 9. Je kom moet nu een mix van water en olie bevatten. Bedek de kom en plaats deze een nacht in de koelkast. Het zal scheiden in twee lagen, met de olie gestold bovenop.

 10. De volgende dag kom je terug om voorzichtig de bovenste olie laag te verwijderen, die nu hard moet zijn. Probeer om dit niet in het water te laten vallen! Het water kan je weggooien.

 11. Wellicht zitten er nog resten aan de bodem van de olieplak. Om dit te verwijderen, moet je het verwarmen tot het smelt en dan zeven door een fijne zeef. Je kunt het weer in de koelkast bewaren tot het hard is.

GERELATEERD ARTIKEL
Top 10 Cannabisrecepten

Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen cannabis om verschillende redenen. Vanwege de liefde voor de wiet tot en met de verbluffende...

Je hebt nu cannabis kokosnoot olie klaar voor gebruik! Je kan het in de koelkast of vriezer bewaren tot je het gebruikt bij het koken. Onthoud dat het niet erg lang houdbaar is in de koelkast. Je kunt het beter in kleine porties verdelen en in een ziplock zakje in de vriezer bewaren. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat het bederft in de koelkast en je hoeft niet de hele lading te ontdooien als je maar een beetje wil gebruiken.

Zamnesia schrijver

Geschreven door: Zamnesia
Zo af en toe dragen schrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Blog Cannabis How-To's Recepten
Search in categories
or