Blog
Cannabis Kokosnoot Olie
3 min

Hoe Maak Je Cannabis Kokosnoot Olie

3 min
Headshop Recipes

Als je graag experimenteert met cannabis dan moet je zeker cannabis kokosnoot olie proberen. Het is eenvoudig te maken, gezond en kan echt je kookkunsten verrijken!

Edibles bieden een langer durende en intensere high dan wanneer je het kruid rookt of verdampt. Brownies en cakes eten of medicinale drankjes drinken, zorgt ervoor dat het lichaam THC op een andere manier omzet. Dit resulteert in intensere recreatieve highs en merkbaardere medicinale effecten. Sommige cannabisgebruikers voelen er misschien weinig voor om hun eigen edibles te maken. Toch is het proces heel gemakkelijk. Vooral wanneer je cannabis-kokosolie gebruikt.

Cannabis-kokosolie is in feite een zuivel-vrije versie van cannaboter. Deze met cannabinoïde verrijkte olie is net als elke andere olie te gebruiken. Daarbij is het gemakkelijk toe te voegen aan diverse gerechten en dranken. Gebruik het bijvoorbeeld voor zoetigheden, zoals cake en koekjes, of meng het 's ochtends in je koffie of thee. Cannabinoïden zijn lipofiel en combineren goed met vetten. We gebruiken dan ook vetachtige substanties bij het koken met cannabis. Dit om de gewenste cannabinoïden uit het plantmateriaal en in het concentraat te trekken. Kokosolie is een rijke bron van gezonde vetten, met ongeveer 12g verzadigd vet per eetlepel.

KOKOSOLIE: GEBRUIK EN GEZONDHEIDSVOORDELEN

KOKOSOLIE: GEBRUIK EN GEZONDHEIDSVOORDELEN

Kokosolie is ideaal voor het koken met cannabis. Niet alleen omdat het zo goed smaakt, maar ook omdat het veel extra voordelen biedt. Kokosolie heeft een vaste plaats in de keuken, maar is ook in de badkamer te gebruiken als hydraterende huidcrème. Toegevoegde cannabinoïden verbeteren deze huidverzorgingseigenschappen nog verder.

Velen zien kokosolie ook als een superfood en het is een goede bron van gezonde verzadigde vetten. De soorten vetzuren die erin zitten, staan bekend als medium-chain triglycerides (MCT’s). Dit zijn moleculen die zich richten op de lever en fungeren als een directe bron van energie voor de hersenen. Een specifiek type vet dat in de olie zit, 12-koolstof laurinezuur, vormt een stof die we monolaurine noemen als het wordt verteerd. Monolaurine blijkt effectief te werken tegen bepaalde pathogenen, zoals bacteriën, virussen en schimmels, waaronder Staphylococcus aureus en Candida albicans.

Recept Voor Kokosolie

Voordat we overgaan naar het recept, moet opgemerkt worden dat koken met olie gevaarlijk kan zijn. Als hete olie op je huid terecht komt, kan dat zware brandwonden veroorzaken. Het is dus belangrijk je huid te beschermen wanneer je cannabis kokosnoot olie maakt.

Het is ook leuk te vermelden dat dit een geweldige manier is om knipresten, stelen en bladeren van een cannabis oogst te gebruiken. Het is mogelijk om eersteklas, krachtige toppen te gebruiken, maar velen zullen dit beschouwen als een verspilling van goede rookwaar. De bladeren en ander afval bevatten nog steeds cannabinoïden en dit is een geweldige manier om ze eruit te trekken en te benutten.

Gerelateerd verhaal

Wat Te Doen Met Knipafval Van Je Cannabis 1.0

Hieronder lees je hoe je zelf gezonde en kalmerende cannabis-kokosolie maakt.

Ingrediënten

 • Een crockpot

 • Gedistilleerd water: 1,5 liter

 • Kokosnoot olie: 200 gram

 • Marihuana: 50 gram

 • Een grote kom

 • Latex handschoenen

 • Een fijne zeef

 • Iets om in te zeven/persen, zoals een franse pers-koffiezetter (duwpot)

 • Een blender / grinder

INSTRUCTIES

Het volgende recept is gebaseerd op het gebruik van 200 gram kokosnoot olie, of ongeveer een "cup". Dit kan worden verdubbeld, verdrievoudigd of naar eigen behoefte worden vermenigvuldigd.

 1. Blend of vermaal je cannabis zo fijn mogelijk. Dit maximaliseert het oppervlaktegebied, waardoor verzekerd is dat de optimale hoeveelheid cannabinoïden uit de marihuana gehaald kunnen worden. Probeer dezelfde consistentie te krijgen als gemalen koffie.

 2. Plaats 200 gram kokosnoot olie in je crock pot en zet hem aan op de lage stand om het te smelten.

 3. Zodra de kokosnoot olie gesmolten is, voeg je de cannabis toe. De hoeveelheid van 50 gram is gebaseerd op een mix van plantenmateriaal. Als je pure toppen of hasj gebruikt, heb je minder nodig. (Experimenteer met elke lading om een niveau te vinden waar jij je prettig bij voelt.)

 4. Voeg 1,5 liter gedistilleerd water toe. Het water filtert de overtollige chlorophyl uit de cannabis, waardoor het eindproduct beter smaakt. Het helpt ook voorkomen dat de cannabinoïden in de cannabis doorkoken en vernietigd worden voordat ze zich met de olie mengen.

 5. Plaats het deksel op je crock pot en zet hem op de hoge stand. Kom na een uur terug en roer de mix goed door. Hierdoor wordt het hele oppervlaktegebied van de cannabis benut tijdens het chemische hechtings-proces dat plaatsvindt tussen de olie en de cannabinoïden.

 6. Na een uur, zet je de temperatuur weer op de lage stand en laat de mix gedurende 4-24 uur doorkoken, waarbij je elk uur weer roert. Hoe langer je het laat pruttelen, terwijl je elk uur roert, hoe meer cannabinoïden zich succesvol zullen hechten aan de olie.

 7. Zet de crockpot uit en laat het afkoelen tot het punt waarop het veilig verwerkt kan worden, zonder jezelf te branden.

 8. Schep het mengsel in een pers of zeef om de plantenmaterie te scheiden en schenk het in je kom. Een Franse duwpot is hier ideaal voor. Als je die niet hebt, gebruik je een zeef om de plantenmaterie te scheiden en knijp dit vervolgens met je handen uit boven de kom; er zal nog een verrassende hoeveelheid olie in de plantenmaterie zitten, dus knijp dit goed uit.

 9. Je kom moet nu een mix van water en olie bevatten. Bedek de kom en plaats deze een nacht in de koelkast. Het zal scheiden in twee lagen, met de olie gestold bovenop.

 10. De volgende dag kom je terug om voorzichtig de bovenste olie laag te verwijderen, die nu hard moet zijn. Probeer om dit niet in het water te laten vallen! Het water kan je weggooien.

 11. Wellicht zitten er nog resten aan de bodem van de olieplak. Om dit te verwijderen, moet je het verwarmen tot het smelt en dan zeven door een fijne zeef. Je kunt het weer in de koelkast bewaren tot het hard is.

Gerelateerd verhaal

Top 10 Cannabisrecepten

Je hebt nu cannabis kokosnoot olie klaar voor gebruik! Je kan het in de koelkast of vriezer bewaren tot je het gebruikt bij het koken. Onthoud dat het niet erg lang houdbaar is in de koelkast. Je kunt het beter in kleine porties verdelen en in een ziplock zakje in de vriezer bewaren. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat het bederft in de koelkast en je hoeft niet de hele lading te ontdooien als je maar een beetje wil gebruiken.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Headshop Recipes
Zoeken in categorieën
of
Zoeken