Blog
Induceren Paddo's Een 'Lucide Droom'?
3 min

Induceren Paddo's Een 'Lucide Droom'?

3 min

Paddo's kunnen ons visies tonen buiten de normale verbeelding. Er zijn steeds meer aanwijzingen die suggereren dat dit te wijten kan zijn aan het induceren van een lucide droom, dus wat is er precies aan de hand?

Trips worden vaak omschreven als “droom-achtig", en trippers kunnen vanuit hun onderbewustzijn diepgaande berichten ontvangen gehuld in beeldspraak. Veel gebruikers melden dat ze na het trippen ontdekken dat ze een aantal dagen levendige, borderline-lucide dromen hebben. Paddo’s staan volgens marijuanagebruikers zelfs bekend als het "oplossen" van droomloosheid. Het lijkt op het eerste gezicht, dat er een verband bestaat tussen psilocybine en de droomstatus.

HET ONDERSCHEID TUSSEN TRIPPEN EN DROMEN

De beelden die iemand krijgt van een lage dosis paddo’s is opvallend vergelijkbaar met de beelden die gezien worden tijdens Hypnagogie - de staat van bewustzijn net voor het begin van de slaap. Tijdens deze overgangsfase, ontspannen de hersenen zich van waakzaamheid en visuele en auditieve verschijnselen kunnen manifesteren.

Bij een hogere dosis, verschijnen volledig gevormde hallucinaties - alsof ze bij je in de kamer zijn. Je kunt je gevoel van eigenwaarde verliezen en vergeten waar je bent. En bij een extreme dosis, kun je een volledig meeslepende doorbraak ervaring hebben waarin je bewuste entiteiten ontmoet en door andere realiteiten en dimensies reist. Deze ervaringen voelen echt en tastbaar op dezelfde manier als een lucide droom dat doet.

Lucide dromen is een droomtoestand waarin de gebruiker zich volledig bewust is dat ze dromen en vaak in staat zijn om de gebeurtenissen van de droom te beheersen. Dit gebeurt meestal tijdens de REM-slaap - waar je diepste dromen optreden. Om deze toestand te bereiken, moet de dromende patiënt eerst opmerken dat ze zich in een realiteit bevinden die niet zinvol is. Eén van de twee dingen zal gebeuren - ze zullen ofwel wakker worden, of de patiënt zal beseffen dat ze dromen en luciditeit bereiken.

DE EERSTE GELIJKENISSEN: OPPERVLAKKIG BEKEKEN

Wat interessant is, is dat zowel de dromer als de paddo-eter de neiging hebben om zichzelf in een staat van aanvaarding te vinden - wat je ervaart is onzinnig voor de conventionele geest is, en toch "voelt" het echt voor de gebruiker - en is het gemakkelijk om te accepteren wat er gebeurt alsof het normaal is. In deze lucide droom status kun je de omgeving om je heen beheersen, en zelfs het bovennatuurlijke bereiken. Er wordt gezegd dat lucide dromen gebruikt kunnen worden om out-of-body ervaringen te induceren.

Om de link beter te begrijpen, moeten we kijken naar beide, dromen en trippen als bepaalde statussen. Als we denken aan lucide dromen als "wakker dromen," dan biedt psilocybine misschien een “lucide droom" status - waarbij de deuren naar het onderbewuste zijn ontgrendeld, maar de gebruiker is nog steeds in bewuste werkelijkheid, en ontvangt zintuiglijke input van de "echte wereld”.

DROMEN: GEWOON EEN DMT TRIP?

Dus wat gebeurt er als we dromen? Het is al lang vermoed dat dromen optreedt tijdens de REM-slaap door endogeen DMT productie uit de pijnappelklier. DMT en de pijnappelklier werden sinds de oudheid in verband gebracht met dromen, astrale reizen en de dood.

De DMT molecule en de psilocine molecule zijn zeer vergelijkbaar in hun structuur - het praktische verschil is dat psilocine oraal actief is. De natuur heeft dit zeer gunstig ontwikkeld - de paddo is één van de weinige DMT-achtige stoffen die actief is zonder eerst een monoamine oxidase remmer te nuttigen. Dus, als DMT een droom molecule is, is het zinvol om te veronderstellen dat psilocybine iets vergelijkbaars biedt.

Bij het inslikken, defosforyleert de psilocybine molecule in de oraal actieve psilocine. Dit molecuul bindt zich aan 5-HT2A en 5-HT1 receptoren evenals de endogene neurotransmitter serotonine.

GRONDIGER BEKEKEN MET DE WETENSCHAP

Een studie uit 2014 aan het Imperial College in Londen injecteerde 15 deelnemers met pure psilocybine en plaatste ze in een MRI-machine. Wat zij vonden was dat de psilocine in de systemen van de vrijwilligers de hersenregio’s temperde die geassocieerd worden met een hoger denken en gevoel van eigenwaarde. Dit zou goed zijn voor de grensontbinding en het verlies van ego, ervaren tijdens het trippen op paddo's.

De onderzoekers merkten ook op dat de activiteit in gebieden van de hersenen geassocieerd met basis emoties (de hippocampus en de anterior cingulate cortex) meer werden uitgesproken. Dit patroon van activiteit is zeer vergelijkbaar met wat we zien gebeuren in dromen, met de hersenen die de hogere denkprocessen “ontspannen” en terugkeren naar een meer “primitieve” staat.

Dus hier beginnen we een link te zien. Het lijkt erop dat de paddo’s leiden tot een “lucide droom" toestand, waarin het onderbewustzijn kan worden verkend en inzicht kan worden verkregen met luciditeit. Misschien zou het consumeren van psilocybine op incidentele basis zelfs een manier zijn van het reguleren van de natuurlijke processen in het lichaam - met inbegrip van dromen en slapen?

PADDO’S EN MENSEN: VERBONDEN VOORBIJ DROMEN

Er wordt gedacht dat psilocybine paddo’s werden gebruikt door de eerste proto-mensen om uit de jungle te komen. De paddo's waren overvloedig op de vlakten, en groeiden in de mest van grazend vee, en de hongerige stammen waren enthousiast om deze nieuwe bron van voedsel te testen. Terence Mckenna veronderstelde dat deze "stonede apen” uiteindelijk taal, landbouw, vroege religieuze sekten en de eerste archaïsche tribale samenlevingen zouden ontwikkelen. Psilocybine paddo’s zijn onlosmakelijk verbonden met de menselijke stofwisseling, en we denken dat McKenna’s theorie dat zij de katalyse waren voor onze vroege mentale evolutie, opmerkenswaardig is.

Ze werden in ieder geval al eeuwenlang gebruikt. Bij de Azteken, waren ze bekend als teonanácatl - het vlees van de goden. Christelijke kolonisten verboden het gebruik van de paddo’s en sindsdien hebben regeringen over de hele wereld hun wettigheid beheerst, in wat kan worden beschouwd als een niet-geïnformeerde, achteruitgaande actie.

In de afgelopen jaren, zijn wetenschappers echter het recht om deze organismen onder gecontroleerde omstandigheden te bestuderen aan het terugwinnen - en wat we geleerd hebben is opzienbarend. Psilocybine paddo’s zijn zeer krachtig. Ze lossen grenzen op in de geest en ontdoen je van je ego. Ze laten je visionaire werelden en andere dimensies verkennen, maar ook je eigen psyche. Onderzoek naar de paddo, verstrekt onze soort met fascinerende inzichten in het bewustzijn, en zou aanwijzingen kunnen bieden naar de volgende fase van de menselijke psychische evolutie.

Ongeacht jouw mening over paddo’s, legt het onderzoek ontdekkingen bloot die anders gewoon een filosofisch debat zouden zijn. Er is bewijs op zowel theoretisch als wetenschappelijk niveau dat de paddestoel niet alleen lucide dromen kan induceren, maar ons ook kan helpen functioneren als mensen. De paddo’s kunnen onze bondgenoten zijn, en samen kunnen we grote dingen bereiken. Durf te dromen?

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Onderzoek Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken