Blog
Jamaica decriminaliseert marihuana op de verjaardag van Bob Marley
1 min

Jamaica decriminaliseert marihuana op de verjaardag van Bob Marley

1 min
Jamaica heeft het bezit van cannabis gedecriminaliseerd en het toeval is dat ze dit deden op de verjaardag van Bob Marley.

Op 6 februari 2015 heeft de senaat in Jamaica een wetsvoorstel doorgevoerd, waarin het bezit van marihuana voor medisch, religieus en wetenschappelijk gebruik wordt gedecriminaliseerd. Het is een enorme stap voorwaarts voor het land, en de cannabis gemeenschap in zijn geheel, en deze stap werd gezet op de verjaardag van Bob Marley.

DE SITUATIE IN JAMAICA

Nu het bezit van cannabis in Jamaica is gedecriminaliseerd, kunnen personen die marihuana gebruiken voor spirituele, medische en recreatieve doeleinden dit doen zonder angst voor vervolging. Onder de aangepaste wet zal iedereen, die tot 56 gram marihuana bij zich heeft, of tot 5 planten kweekt, een vastgestelde boete krijgen, in plaats van een strafvervolging. Dit zal technisch gezien het kruid niet legaliseren, en het is nog steeds illegaal om op grote schaal te kweken of te verkopen, maar het is zeker een stap in de goede richting om de vervolging te beëindigen, die door Bob Marley werd beschouwd als een vloek op zijn geliefde natie.

EEN EERBETOON AAN EEN LEGENDARISCH ICOON

Bob Marley

Het zou extreem toevallig zijn dat dit wetsvoorstel precies op deze datum werd goedgekeurd. Bob Marley speelde een enorme rol in de politieke en spirituele ontwikkeling van zijn thuisland, waarbij hij actievoerde voor vrede, liefde en gerechtigheid, maar ook het vrije spirituele gebruik van marihuana. Of je nu wel of niet van zijn muziek houdt; je kan er niet omheen dat hij tijdens zijn leven heel wat heeft gepresteerd.

Hoewel recreatieve gebruikers verheugd zijn over het nieuws, is het belangrijk te begrijpen dat cannabis voor Bob Marley een spiritueel hulpmiddel was voor zelfbezinning en meditatie. Het verbod was voor hem een onterechte onderdrukking van het religieuze en spirituele geloof.

Ziggy, de zoon van Bob Marley, gaf in een recent interview aan dat de boodschap van zijn vader meer omvatte dan slechts "liefde, vrede en het roken van wiet."

"Bob was een revolutionair. Hij was een persoon die sociale gerechtigheid wilde in een echt gevoel, een echt lichamelijk gevoel," zei Ziggy.

Het lijkt erop dat dit sentiment is geadopteerd door de rest van Bobs familie, waar velen actief strijden om het wereldwijde verbod te beëindigen. Ze hebben zelfs hun eigen merk marihuana opgezet, "Marley Natural".

We denken dat Bob Marley trots zou zijn als hij Jamaica vandaag had kunnen zien en ook de beslissing die Jamaica heeft genomen om het verbod te beëindigen. Het is zeker een passend eerbetoon.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Celebrities Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken