Blog
Cannabis Cultuur: De Geschiedenis Van De Joint
3 min

Cannabis Cultuur: De Geschiedenis Van De Joint

3 min
Facts News

Het roken van cannabis kent een lange geschiedenis. Ontdek nu de achtergrond van een van de wietjuweeltjes, de joint.

Elke gebruiker heeft zijn of haar verhaal over het leren roken van cannabis. De rookapparatuur van plastic flessen en aluminiumfolie, het nemen van de eerste hijs van een waterpijp en je afvragend of je het goed doet. Vrienden en muziek, kamperen en in de tent zitten, lerend wie je bent en hoe je moet roken.

Ergens in dat verhaal, dat de meeste wietliefhebbers kennen, ligt de creatie van een eerste joint besloten. Die creatie is geëtst in de wietervaringsgeschiedenis van elke roker, of het nu gaat om een dik monster, een schraal longzuigertje, of een perfect-gevormde kegel.

Aangezien cannabis zo aangenaam is om te roken, is het gemakkelijk te vergeten dat hennep een eigen wietgeschiedenis kent. Zelfs de instrumenten die we gebruiken om onze fijne kruiden tot ons te nemen, hebben hun eigen achtergrond. Het is tijd om één van de meest geliefde cannabisgereedschappen te ontdekken ... de joint.

Korte Geschiedenis Van Cannabis | Traditionele Rookmiddelen

Pijp met cannabis

De joint behoort niet tot de originele methoden om cannabis te consumeren. De geschiedenis toont aan dat marihuana oorspronkelijk met behulp van pijpen en waterpijpen werd gerookt.

Als we helemaal teruggaan naar 2700 voor Christus, werd cannabis wereldwijd gebruikt voor medicinale doeleinden en de mystieke kwaliteiten.

• India: Waarschijnlijk gebruikten mensen in India cannabis al 2000 jaar voor Christus. Hennep wordt geassocieerd met Lord Shiva en is nog steeds populair op bepaalde religieuze festivals.

• Het oude Griekenland: Het blijkt dat hennep in het oude Griekenland vooral voor medicinale doeleinden werd gebruikt, hoewel historici en dichters beweren dat er al sprake was van recreatief gebruik sinds de vijfde eeuw voor Christus.

• Azië en Afrika: China documenteert het gebruik van marihuana als een verdovingsmiddel in het jaar 200 na Christus. In middeleeuws Arabië, in het jaar 1200, werd al over de voordelen van het eten van hasj gesproken. Marco Polo schreef over moordenaars die hashish gebruikten, en Ethiopische pijpen bevatten al marihuana sinds 1300.

• Amerika en Europa: In de 18e en 19e eeuw verspreidden hennepplantages zich over Europa en Amerika. Hoewel het onduidelijk is hoeveel cannabis Sativa voor recreatief gebruik bestemd was, bestaat er hardnekkig bewijs dat hashish en marihuana werden gerookt door napoleontische soldaten in Egypte, en dat zij deze middelen meebrachten naar Frankrijk.

Populariteit Van De Joint

Mexicaanse joint

Het eerste gebruik van de joint dat geregistreerd staat, is te herleiden naar het jaar 1850, in Mexico. Een farmaceut van de Universiteit van Guadalajara ontdekte dat veldwerkers marihuana met tabak mixten voor hun sigaretten. Tegelijkertijd duidde een publicatie in "The Boston Medical and Surgical Journal" op een behandeling van ademhalingsproblemen. Gedacht werd dat het mengen van cannabis, belladonna, en kaliumnitraat ervoor zou zorgen dat patiënten beter zuurstof zouden kunnen opnemen en dat astma-aanvallen verminderd zouden kunnen worden.

In de jaren '20 van de vorige eeuw, leidde een verbod op alcohol tot verhoogde cannabisconsumptie. Speakeasies waren plekken waar mensen bijeenkwamen om whisky te drinken en om naar jazz te luisteren. Met de opkomende populariteit van jazz, begonnen muzikanten door het land te touren, en namen zij veelal "jazz sigaretten" mee. Aangezien de rechtspositie van hasj destijds anders was dan nu, rookten ze marihuana in het openbaar, waardoor het gebruik van joints nog meer werd verspreid.

In de jaren '60, nadat marihuana als illegaal werd bestempeld, tilden hippie's de joint naar een hoger niveau en ontwikkelde de joint zich tot de joint zoals we die tegenwoordig grotendeels kennen. De hippie's maakten juwelen en accessoires om hun clips en andere benodigdheden te maskeren; zodat alleen bevriende gebruikers van hun rookgewoonten zouden afweten. Uiteindelijk kreeg de joint een ereplaats, door een belangrijke rol te spelen bij de vorming van een specifieke levensstijl rond marihuanagebruik.

Lange Vloei

Zamnesia lange vloei

Waarom wordt de joint beschouwd als een sterke kracht achter de consumptie van marihuana? Joint-enthousiastelingen houden van de lange vloei; wat het rollen van een joint zijn magie geeft. We kennen allemaal van die kunstenaars die de beste joints kunnen rollen; ze maken meesterwerken zoals kruisen, vlechten, en hooivorken, om maar wat te noemen. Of ze kunnen de zuiverste klassieke joints maken, met of zonder filter.

Met de groeiende populariteit van joints, begonnen bedrijven meerdere soorten lange vloei te ontwerpen, om mee te gaan met de gebruikersmarkt. Lange vloei werd gedecoreerd met kleurrijke patronen en enthousiaste leuzen over hasj. Een aantal joint-kenners geven de voorkeur aan vloei met een zo weinig mogelijke ruwe smaak. Een paar van de populairste papieren zijn gemaakt van rijst, hennep en vlas.

De geschiedenis van de populairste vloei op de huidige markt:

• Bambu: is een van de oudste papierbedrijven, en werd geopend in 1764, om bijbel-papieren te distribueren. Na het ontdekken van de populariteit voor sigarettenvloei in Europa, veranderde het bedrijf zijn distributierichting. Een van de prioriteiten van de organisatie is zo natuurlijk te blijven als maar kan. Het bedrijf werd een cultureel succes in de 20e eeuw toen het werd geassocieerd met grote cannabisnamen zoals Cheech and Chong, Notorious BIG, Method Man, en A Tribe Called Quest. Ze leveren een grote verscheidenheid aan formaten en producten met hennep.

Cheech Chong Lange vloei

• Zigzag: het begon allemaal eenvoudig bij een Franse soldaat in de 19e eeuw. Zijn pijp was kapot gegaan door een kogel, en hij kreeg het idee om zijn tabak in een stuk papier van een buskruitzak te rollen. Het bedrijf ontwikkelde een proces dat "interleaving" wordt genoemd, waarmee verschillende prijzen werden gewonnen. ZigZags zijn er in verschillende formaten, kleuren, smaken en verkrijgbaar met verschillende accessoires.

ZigZag lange vloei

• RAW: relateert zijn begin en aanvankelijke kennis aan de lange vloei van Bambu en oude ambachtelijke papieren uit Spanje. De grondlegger zette twee succesvolle merken op, "Juicy Jay's" gearomatiseerde papieren en "Elementals" dunne, as-loze rijstvloei. Ze investeerden het geld in het ontwerp van RAW, een natuurlijk rol-papier zonder toevoegingen. Ze bieden verschillende formaten en een organische henneplijn aan.

Raw lange vloei

Marihuana kent een rijke geschiedenis die met alle culturen op aarde is verweven. Hoewel de joint een laatkomer was in de rookwereld, heeft het zijn weg gevonden naar de harten van allen die van het roken van cannabis houden.

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Facts News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken