Blog
Cannabis Cultuur: De Geschiedenis Van De Joint
4 min

Cannabis Cultuur: De Geschiedenis Van De Joint

4 min

Het roken van cannabis kent een lange geschiedenis. Ontdek nu de achtergrond van een van de wietjuweeltjes, de joint.

Elke gebruiker heeft zijn of haar eigen verhaal over het leren roken van cannabis. Rookgerei gemaakt van plastic flessen en aluminiumfolie... Je eerste bong rip en je afvragen of je het wel goed doet. Vrienden en muziek, kamperen en in je tent blijven zitten, leren wie je bent en hoe je moet roken.

Ergens in dat verhaal, dat de meeste wietliefhebbers wel bekend voor komt, ligt de creatie van een eerste joint besloten. Die creatie is geëtst in de wietervaringsgeschiedenis van elke roker.

Aangezien cannabis zo aangenaam is om te roken, is het gemakkelijk te vergeten dat wiet een eigen geschiedenis kent. Zelfs de instrumenten die we gebruiken om deze fijne kruiden tot ons te nemen, hebben hun eigen achtergrond. Het is tijd om één van de favoriete dingen van cannabis liefhebbers te ontdekken ... de joint.

KORTE GESCHIEDENIS VAN CANNABIS | TRADITIONELE ROOKMIDDELEN

Korte Geschiedenis Van Cannabis | Traditionele Rookmiddelen

De joint behoort niet tot de originele methoden om cannabis te consumeren. De geschiedenis toont aan dat marihuana oorspronkelijk met behulp van pijpen en waterpijpen werd gerookt.

Als we helemaal teruggaan naar 2700 voor Christus, werd cannabis wereldwijd gebruikt voor medicinale doeleinden en de mystieke kwaliteiten.

  • India: Waarschijnlijk gebruikten mensen in India cannabis al 2000 jaar voor Christus. Hennep wordt geassocieerd met Lord Shiva en is nog steeds populair op bepaalde religieuze festivals.

  • Het oude Griekenland: Het blijkt dat hennep in het oude Griekenland vooral voor medicinale doeleinden werd gebruikt, hoewel historici en dichters beweren dat er al sprake was van recreatief gebruik sinds de vijfde eeuw voor Christus.

  • Azië en Afrika: China documenteert het gebruik van marihuana als een verdovingsmiddel in het jaar 200 na Christus. In middeleeuws Arabië, in het jaar 1200, werd al over de voordelen van het eten van hasj gesproken. Marco Polo schreef over moordenaars die hashish gebruikten, en Ethiopische pijpen bevatten al marihuana sinds 1300.

  • Amerika en Europa: In de 18e en 19e eeuw verspreidden hennepplantages zich over Europa en Amerika. Hoewel het onduidelijk is hoeveel cannabis Sativa voor recreatief gebruik bestemd was, bestaat er hardnekkig bewijs dat hashish en marihuana werden gerookt door Napoleontische soldaten in Egypte, en dat zij deze middelen meebrachten naar Frankrijk.

Gerelateerd artikel

De Verschillende Consumptiemethoden Voor Cannabis

POPULARITEIT VAN DE JOINT

Populariteit Van De Joint

Het eerste gebruik van de joint dat geregistreerd staat, is te herleiden naar het jaar 1850, in Mexico. Een farmaceut van de Universiteit van Guadalajara ontdekte dat veldwerkers marihuana met tabak mixten voor hun sigaretten. Tegelijkertijd duidde een publicatie in "The Boston Medical and Surgical Journal" op een behandeling van ademhalingsproblemen. Gedacht werd dat het mengen van cannabis, belladonna, en kaliumnitraat ervoor zou zorgen dat patiënten beter zuurstof zouden kunnen opnemen en dat astma-aanvallen verminderd zouden kunnen worden.

In de jaren '20 van de vorige eeuw, leidde een verbod op alcohol tot verhoogde cannabisconsumptie. Speakeasies waren plekken waar mensen bijeenkwamen om whisky te drinken en om naar jazz te luisteren. Met de opkomende populariteit van jazz, begonnen muzikanten door het land te touren, en namen zij veelal "jazz sigaretten" mee. Aangezien de wettelijke status van hasj destijds anders was dan nu, rookten ze marihuana in het openbaar, waardoor het gebruik van joints nog meer werd verspreid.

In de jaren '60, nadat marihuana als illegaal werd bestempeld, tilden hippie's de joint naar een hoger niveau en ontwikkelde de joint zich tot de joint zoals we die tegenwoordig grotendeels kennen. De hippie's maakten juwelen en accessoires om hun clips en andere benodigdheden te maskeren; zodat alleen bevriende gebruikers van hun rookgewoonten zouden afweten. Uiteindelijk kreeg de joint een ereplaats, door een belangrijke rol te spelen bij de vorming van een specifieke levensstijl rond marihuanagebruik.

LANGE VLOEI

LANGE VLOEI

Waarom wordt de joint beschouwd als een sterke kracht achter de consumptie van marihuana? Joint-enthousiastelingen houden van de lange vloei; wat het rollen van een joint zijn magie geeft. We kennen allemaal van die kunstenaars die de beste joints kunnen rollen; ze maken meesterwerken zoals kruisen, vlechten, en hooivorken, om maar wat te noemen. Of ze kunnen de zuiverste klassieke joints maken, met of zonder filter.

Gerelateerd artikel

De Heilige Graal Onder De Joints: Een Crossjoint Draaien

Met de groeiende populariteit van joints, begonnen bedrijven meerdere soorten lange vloei te ontwerpen, om mee te gaan met de gebruikersmarkt. Lange vloei werd gedecoreerd met kleurrijke patronen en enthousiaste leuzen over hasj. Een flink aantal joint-kenners geeft de voorkeur aan vloei met een zo weinig mogelijke ruwe smaak. Een aantal populaire soorten vloeitjes zijn gemaakt van rijst, hennep en vlas.

Enkele van de beste merken vloeipapier

Juicy Jay's

Het vloei van Juicy Jay's is vloeipapier met een smaakje, speciaal ontworpen om de smaak van je wiet te versterken. In tegenstelling tot andere vergelijkbare producten, zijn de vloeitjes van Juicy Jay's volledig gearomatiseerd, dus niet alleen de plakrand. Een ander geheim van Juicy Jay's is dat ze het papier niet alleen op smaak brengen, maar het ook zoeter maken voor een heerlijke smaakbeleving.

De vloeitjes van Juicy Jay's zijn verkrijgbaar in geweldige smaken, waaronder populaire fruitfavorieten, zoals aardbei, banaan, watermeloen en kers. Maar ze hebben ook avontuurlijkere smaakjes, zoals butterscotch, cacao, tequila en pindakaas. Ze creëren continu nieuwe smaken, dus het is zeker de moeite waard om zo nu en dan hun assortiment te bekijken en te blijven proeven! Alle vloei van Juicy Jay's wordt met de hand verpakt, wat bijdraagt aan een authentieke ervaring, ongeacht wat je graag rookt.

Zamnesia

Het vloeipapier van Zamnesia biedt de rokende connaisseur alles wat hij van premium vloei verwacht. Zo zijn onze vloeitjes extra dun, hebben ze een neutrale smaak en branden ze langzaam en gelijkmatig. Perfect voor joints en spliffs en een geweldige rookervaring.

Het vloei van Zamnesia is verkrijgbaar in twee formaten: standaard en king. De kingsize pakketjes zijn inclusief tipjes, zodat je meteen je meesterwerk kunt bouwen.

Sinds kort heeft Zamnesia ook hennepvloei in het assortiment. Deze vloeitjes zijn gemaakt van ongeraffineerde hennep, branden langzaam en gaan niet uit, zoals rijstpapier. Rokers zijn dol op deze hennepvloeitjes, omdat ze een ietwat zoete hennep-smaak hebben. Die past perfect bij goede wiet. Het hennepvloei van Zamnesia is ook ongebleekt verkrijgbaar, voor een nog schonere en zuiverdere rookervaring. Bij beide varianten van de Zamnesia Hemp Papers worden tipjes meegeleverd.

RAW

RAW heeft een speciaal plekje in het hart van veel cannabisliefhebbers. Zo heeft het merk een indrukwekkende reputatie opgebouwd met populaire vloei, cones, filters en andere rookaccessoires. Voor RAW gaat het erom alles zo natuurlijk mogelijk te houden en het bedrijf wordt beschouwd als het eerste dat veganistisch vloeipapier heeft ontwikkeld.

De Classic RAW Papers zijn gemaakt van pure, ongebleekte plantenvezels en worden zonder chemicaliën vervaardigd. De plakrand is gemaakt van natuurlijk boomsap. De RAW Organic Hemp Papers zijn vervaardigd van biologische hennep en de plakrand bestaat ook hierbij uit biologisch natuurlijk boomsap.

De RAW-vloeitjes zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, waaronder 1¼, dit is het formaat van het eerste vloei ooit, single wide, 1½ en kingsize slim. Daarbij kun je ze met of zonder tipjes krijgen.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Facts Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken