Blog
De Heilige Graal Onder De Joints: Een Crossjoint Draaien
3 min

De Heilige Graal Onder De Joints: Een Crossjoint Draaien

3 min

Als Jezus en Seth Rogen ooit een joint zouden delen, wat voor joint zou dat dan zijn? Een crossjoint natuurlijk! Hier vind je een complete gids voor het rollen van een kruis, opgebroken in simpele stappen. Zo is het zelfs te doen voor een beginner.

Het draaien van de perfecte joint is een ware kunstvorm. Het is niet makkelijk, maar oefening baart kunst. Vervolgens wacht een onnoemelijke, aardse beloning op je. We hebben het over status, respect en een toekomst met zalige, gelijkmatig brandende ganja.

Als je je vaardigheden wilt verbeteren, is het wellicht tijd de klassieke joint naar een hoger niveau te tillen. Je leest het goed, de wereld van exotische joints wacht op je. Denk aan de tulpjoint, de achteruit-joint, de flesjoint, enzovoorts.

Laat ons je introduceren aan de meest iconische joint aller tijden: de crossjoint. Lees door en ontdek stap-voor-stap hoe je zo'n joint rolt. Het is tijd je te begeven in de wereld van de legendes.

WAT HEB JE NODIG?

Crossjoint: Wat Heb Je Nodig?

Alle goede joints beginnen met goed gereedschap. Wat je nodig hebt voor een cross, verschilt niet sterk van de benodigdheden voor een standaard joint. In beide gevallen heb je hoogwaardige vloei nodig. Daarnaast een goede grinder en goed uitgeharde toppen. Dit zijn de heilige drie voor succes. Wil je echt professioneel aan de slag, pak er dan ook een rolling tray bij. Je vangt hiermee restjes op, maar voegt tevens klasse toe aan het hele gebeuren.

Hier is je lijst met benodigdheden:

  • Je favoriete wiet
  • Grinder
  • King-size lange vloei
  • Kleine vloeitjes
  • Speld, paperclip of draad
  • Rolling tray (optioneel)
  • Stukje karton voor een filter (optioneel)

INSTRUCTIES

Crossjoint: Instructies

1. VERMAAL JE WIET

Allereerst vermaal je natuurlijk je wiet. Gebruik in een noodgeval een schaar om het te verknippen. Perfectie is echter onmogelijk zonder fatsoenlijke grinder. Het goed vermalen van je wiet betekent minder afval, gemakkelijker draaien en een gelijkmatigere verbranding. Dit is eigenlijk de eerste, onmisbare stap voor een goede joint. Na het vermalen, leeg je de inhoud van je grinder op je tray, zodat je aan de slag kunt.

Gerelateerd artikel

10 Manieren Om Cannabis Te Vermalen Zonder Grinder [2024 Update]

2. ROL EEN VETTE JOINT

Haal nu je king-size vloeitjes tevoorschijn en draai een vette joint. En met vet bedoelen we eerder een blunt dan een standaard joint. Dit is de basis van je kruis, dus maak hem dik en stevig. Hier vind je extra informatie over het rollen van de perfecte joint.

3. ROL EEN DUNNE JOINT

Je hebt nu de basis. Herhaal dit proces met kleine vloeitjes. Je eerste joint was een vette, maar maak deze mager. Deze gaat namelijk door je eerste joint (overdwars, natuurlijk).

Naarmate je beter wordt in het draaien van een kruis, is het mogelijk de samenstelling en dikte aan te passen. Gun jezelf de eerste keer echter een groter slagingspercentage en houd je aan het motto: "klein, maar fijn".

4. PRIK EEN GAATJE IN ELKE JOINT

Tot dusver heb je twee standaard joints gerold: een dikke en een dunne. Inderdaad, net als het komische duo. Tot zover alles goed, toch? Vanaf hier wordt het echter spannend. Met een paperclip, punaise, speld of soortgelijk hulpmiddel prik je een gaatje in elke joint.

Begin met de grote joint. Prik het gaatje op ongeveer driekwart van het ene uiteinde. Zodra je speld helemaal door de joint heen is, ga je wroeten om het iets groter te maken. Wees voorzichtig en scheur je vloei niet. Het gaatje maak je iets kleiner dan die in je magere joint; groot genoeg om de dunne erdoorheen te krijgen, maar strak genoeg om de boel af te dichten.

Prik nu een klein gaatje in het midden van je magere joint. Deze hoef je niet zozeer te vergroten en is uitsluitend bedoeld voor een goede luchtstroom. Nu mag je je joints verbinden, zodat het iconische kruis ontstaat.

5. VERBIND JE JOINTS OM EEN KRUIS TE MAKEN

Gefeliciteerd! Je hebt een heilige eenheid gecreëerd. Steek de magere joint voorzichtig door de dikke om een kruis te maken. Zorg dat het gaatje in de dunne richting de filter en het uiteinde van de vette joint wijst. Deze uitlijning is belangrijk voor de luchtstroom.

6. VERSTERK JE KRUIS

Je crossjoint is bijna klaar voor gebruik. Versterk hem echter eerst, zodat hij goed brandt. Je wilt niet dat lucht en rook uit de ene joint in de andere terechtkomt. Om een bevredigende ervaring te garanderen, knip je de gomstrookjes van een aantal vloeitjes af. Deze wikkel je diagonaal om het kruis. Inhaleer even "droog", zodat je weet dat alles goed is afgedicht. Als je een luchtlek hebt, voeg je extra vloeitjes toe. Wanneer de joint kreukelt door de aanzuiging, zit je goed.

BURN, BABY, BURN

Crossjoint: Hoe Steek Je Het Aan?

Steek je crossjoint nu met een gerust hart aan. De vlam moet er aan drie kanten tegelijkertijd in, dus misschien is het handig de hulp van een vriend in te roepen. Laten we echter eerlijk zijn; delen in de rijkdom is sowieso het zuiverste pad naar verlichting.

Ben je alleen? Steek het dikke uiteinde dan aan met een kaars. Het is ook mogelijk een lang, papieren uitsteeksel te laten zitten aan je vette joint. Steek deze creatieve lont aan en zie hoe deze langzaam opbrandt, terwijl je de andere uiteinden van het kruis aansteekt. Tegen de tijd dat je wiet brandt in het vette gedeelte, zal alles op spectaculaire wijze tegelijkertijd branden.

En hiermee komen we aan het einde van onze handleiding. Je hebt nu alle informatie om een iconische crossjoint te rollen. Roem en glorie liggen voor het oprapen. Ga nu heen en laat je koninkrijk komen. Peace!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken