Blog
Mulungu (80 gram)
2 min

Mulungu: Een Natuurlijk Rustgevend Kruid Uit De Amazone

2 min

Diep in de regenwouden van Zuid-Amerika vind je een van de krachtigste natuurlijke rustgevende planten ter wereld. Het heet mulungu en mensen gebruiken het al eeuwen. Tot op de dag van vandaag ontdekken en ervaren mensen het verzachtende effect ervan. Ook benieuwd? Deze praktische handleiding over mulungu leert je alles wat je moet weten.

Wanneer je afreist naar de regenwouden van Brazilië en Peru, bestaat de kans dat je de mulungu-boom tegenkomt. Deze boom is buitengewoon hoog en heeft bloemen die lijken op koraal. Hiermee is mulungu een prachtig kunstwerk van de natuur.

Misschien zou je het niet zeggen wanneer je deze boom ziet, maar deze produceert een van de krachtigste natuurlijke slaapbevorderende stofjes ter wereld. Dit werd in 1829 voor het eerst vermeld in botanische documenten, hoewel inheemse stammen het hoogstwaarschijnlijk al veel eerder gebruikten. Meer recent is het ook buiten Zuid-Amerika steeds populairder geworden. Ben jij, zoals velen, nieuwsgierig naar dit beroemde natuurlijke rustgevende kruid? Dan is het maar goed dat je dit artikel hebt ontdekt! Wij geven je een volledig overzicht van de plant, hoe het gebruik ervan begon en het effect ervan op mensen.

Wat Is Mulungu?

Wat Is Mulungu?

Mulungu (bekend onder de plantkundige naam Erythrina mulungu) is een boom die oorspronkelijk in Brazilië, Peru en andere tropische regio’s in Zuid-Amerika voorkomt. Gewoonlijk groeit mulungu in natte gebieden, met name in moerassen en langs rivieroevers. Het is een behoorlijk opvallende boom met oranje, koraalachtige bloemen en een hoogte van tussen de tien en veertien meter. Hiermee is het een indrukwekkend grote boom en daarbij ook nog eens prachtig. Soms verwerkt men de zaden zelfs in sieraden!

De ware sterren zijn echter de actieve ingrediënten in de schors. Om specifiek te zijn, betreffen dit actieve isochinoline-alkaloïden, zoals cristamidine en erysodine. Gecombineerd produceren deze het effect van mulungu, waar we later op ingaan. Flavonoïden (een type stofje dat ook in wiet zit) en triterpenen zijn ook in grote mate aanwezig. We kunnen hier niet elke stof opnoemen, maar The Healing Power of Rainforest Herbs van Leslie Taylor bevat een gedetailleerde lijst.

Gerelateerd artikel

6 Exotische Kruiden Die Je Misschien Niet Kent (Maar Wel Moet Proberen)

Geschiedenis van Mulungu

Geschiedenis Van Mulungu

Zoals gezegd, werd de mulungu-boom in 1829 voor het eerst vermeld in botanische boeken. Inheemse stammen in de Amazone gebruikten het echter al geruime tijd voor traditionele medicijnen. Naast de hang naar de rustgevende eigenschappen, geloofde men dat het op een speciale manier de geest kon verlichten.

Na verloop van tijd begonnen andere Zuid-Amerikanen de mulungo-boom op te merken tijdens verkenningstochten door de Amazone. Beïnvloed door de inheemse stammen, gingen mensen over het hele continent het ook proberen. Dit gebruik verspreidde zich naar Noord-Amerika en met de opkomst van de wereldhandel uiteindelijk tevens naar de andere kant van de Atlantische oceaan.

Het Effect van Mulungu

Het Effect Van Mulungu

Ooit was het alleen in de Amazone verkrijgbaar, maar momenteel kun je mulungu overal ter wereld vinden. Gebleken is dat de ervaringen van hedendaagse gebruikers vergelijkbaar zijn met wat inheemse stammen beschreven.

Zo is gedocumenteerd dat mulungu bij mensen een langere, consistentere slaap kan bevorderen. Ook is aangetoond dat het kan helpen wanneer je nerveus bent. Daarnaast is waargenomen dat het mensen helpt om een gezond bloeddrukniveau te behouden. Het kan bovendien van pas komen wanneer je aan het eind van de avond neerslachtig bent, om je op te beuren voor het slapengaan.

Wil je het ook wel eens proberen? Wij bieden mulungu aan op onze website! Het product zit in een verpakking van 80 gram en de gemiddelde dosis is zo’n twee theelepels. Met zo'n pakje in huis ben je verzekerd van vele vredige nachten!

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Bronnen
  • (n.d.). Mulungu - Erythrina mulungu, Mulungu cristi-galli Database file in the Tropical Plant Database of herbal remedies - http://www.rain-tree.com
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken