Blog
Maak Kennis Met Mulungu: En Natuurlijk Kalmerend Middel Uit De Amazone
2 min

Maak Kennis Met Mulungu: En Natuurlijk Kalmerend Middel Uit De Amazone

2 min
Products Smartshop

Mulungu is een natuurlijk kalmerend middel uit de regenwouden van Brazilië en Peru. Het kalmeert het zenuwstelsel, vermindert angst en stimuleert een goede nachtrust. Maak kennis met Mulungu en leer alles over de voordelen.

Mulungu (wetenschappelijke naam: Erythrina mulungu), is een boom die inheems is in de regenwouden van Zuid-Amerika en benut wordt vanwege de rustgevende eigenschappen. Het door de inheemse stammen al lang wordt gebruikt, maar de populariteit hier in de EU neemt razendsnel toe. We vonden het dus zinvol dieper in te gaan op de details van deze remedie uit het regenwoud.

Mulungu bekijk product

KENMERKEN

De Mulungu boom groeit voornamelijk in Brazilië en Peru en komt minder veel voor in andere delen van Zuid-Amerika. In botanische verslagen wordt Mulungu voor het eerst genoemd in 1829. De boom ontwikkelt veel takken en kan tot wel 14m hoog worden. De bloesem doet lichtelijk denken aan koraal en worden daarom ook wel "koraalbloemen" genoemd.

Hoewel Mulungu bekend staat als een sterk, natuurlijk, kalmerend middel, kan het mogelijk ook andere gezondheidsvoordelen leveren.

GESCHIEDENIS

In Brazilië heeft Mulungu een lange gebruiksgeschiedenis als traditionele remedie bij angst, stress, slapeloosheid en andere zenuwaandoeningen. Het is een van de sterkste, natuurlijk voorkomende kalmeringsmiddelen.

De inheemse bevolking in Brazilië behandelt niet alleen diverse aandoeningen aan het zenuwstelsel met Mulungu. De plant wordt gebruikt voor de behandeling van epilepsie, koorts, bronchitis, gingivitis, hepatitis, leverontsteking en vele andere gezondheidsproblemen, hoewel dit allemaal anekdotisch is. Mulungu heeft ook toepassingen als een effectieve insecticide of gif voor vissen.

EFFECTEN

Effecten Mulungu

In Europa wordt Mulungu benut als natuurlijk, ontspannend kalmeringsmiddel. Het wordt gebruikt als remedie voor veel zenuwaandoeningen die variëren van stress en angst tot hartkloppingen en paniekaanvallen. Mulungu wordt soms gegeven aan patiënten die lijden aan hysterie of shock. Dankzij het kalmerende effect op de zenuwen en het vermogen de spieren in het lichaam te ontspannen, is het een goede remedie voor diegenen die zoeken naar een rustgevende slaap.

Hoewel de plant voornamelijk bekend staat om de ontspannende en kalmerende vermogens, heeft de plant veel meer toepassingen. De moderne geneeskunde ontdekt op dit moment de voordelen van Mulungu. Er is initieel bewijs1 dat suggereert dat het ook nuttig kan zijn bij de behandeling van diverse aandoeningen, zoals epilepsie, bronchitis, hepatitis, gingivitis of leverziekte. De antimicrobiële en anti-inflammatoire effecten zijn inmiddels goed gedocumenteerd2 .

GEBRUIK

Mulungu is verkrijgbaar in eenvoudig te doseren poeder. De aanbevolen dosering is het oplossen van twee volle theelepels in 250ml kokend water. Laat het mengsel ongeveer 20 minuten staan en zeef het door een filter voor je het opdrinkt.

Related Story

Top 7 Producten Die Je Helpen Ontspannen

Scheikundige informatie

Er is veel onderzoek gedaan naar de diverse chemische stoffen in Mulungu, alsook de effecten, Een groep actieve chemicaliën, die in Mulungu zijn gevonden, zijn alkaloïden, die aanwezig zijn in de meeste types Erythrina. Erythrina mulungu, de Mulungu boom, bevat 20 dergelijke actieve isochinoline alkaloïden.

Van de alkaloïden in Mulungu is aangetoond dat ze kalmerende, anti-inflammatoire, cardio-actieve en verdovende eigenschappen bezitten. Wetenschappers geloven dat de alkaloïden in Mulungu verantwoordelijk zijn voor het vermogen van de plant om de bloeddruk te verlagen en de hartslag te reguleren.

WAARSCHUWING

Gebruik geen Mulungu als je lage bloeddruk hebt, zwanger bent of borstvoeding geeft. Niet samen gebruiken met andere medicatie. Vanwege het kalmerende effect van Mulungu, moet je het niet gebruiken als je zware machines bestuurt of deelneemt aan het verkeer. Overleg altijd met een medisch professional als je twijfelt.

Georg

Geschreven door: Georg
Georg, gevestigd in Spanje, is een geek die veel tijd besteedt aan zijn computer maar ook aan zijn tuin. Met een vurige passie voor het kweken van cannabis en het onderzoeken van psychedelica, is Georg helemaal thuis in alles wat psychoactief is.

Ontdek onze schrijvers
Disclaimer:
Wij proberen ons verre te houden van medische beweringen. Dit artikel is slechts bedoeld ter lering en gebaseerd op wetenschappelijke onderzoekspublicaties van andere externe bronnen.


Read more about
Products Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken