Blog
Kruiden & Zaden
2 min

6 Exotische Kruiden Die Je Misschien Niet Kent (Maar Wel Moet Proberen)

2 min

De natuur kent zoveel levensvormen dat er voor elke situatie wel een kruid is te vinden. Wil je je seksleven wat pit geven? Of wat scherper zijn als je gaat studeren? Maak kennis met onderstaande zes kruiden en ontdek hoe ze jouw leven de nodige stimulans kunnen geven.

Wij van Zamnesia houden van cannabis. Als we echter denken aan de overvloed van planten die deze aarde te bieden heeft, zijn er veel meer wonderen dan wiet alleen. Veel bomen, struiken en kruiden staan bekend om hun krachtige eigenschappen. Hieronder vind je een aantal fascinerende soorten waarvan je misschien nog nooit hebt gehoord...

CATUABA

Catuaba

Catuaba (Erythroxylum catuaba) is een natuurlijk lustopwekkend en stimulerend middel. Deze plant komt daarbij van oorsprong voor in het Amazoneregenwoud. Catuaba is in te nemen in de vorm van thee of als tinctuur, waarbij je de schors gebruikt. De inheemse Tupi-stam gebruikte de plant al voor de Europese kolonisatie als stimulans voor het libido. Recent is Catuaba synoniem met een populaire likeur in Brazilië.

De plant heeft legendarische effecten op seksuele verlangens en prestaties. Veel gebruikers melden een plezierig, tintelend gevoel in het hele lichaam. Nog beter dan je favoriete ASMR-video's. Catuaba kan helpen bij een zenuwachtig gevoel en je brein extra energie geven als je aan de studie gaat. Perfect! Je herinnert je alle fantastische seks die je hebt gehad tot in de kleinste details.

GINKGO BILOBA

Ginkgo Biloba

Ginkgo biloba is een unieke boom die van oorsprong uit China komt. Daar is hij heilig. Ginkgo is een van de oudste boomsoorten ter wereld en heeft geen nauwe, nog levende, verwanten. Botanisten omschrijven de boom dan ook vaak als ‘levend fossiel’. De boom is in nevelen gehuld en bloeit alleen ’s nachts. Na de bloei vallen de bloesems er meteen af. Best apart.

Ben je van plan om te stoppen met koffie? Probeer eens ginkgo-thee! Uit onderzoek blijkt dat het helpt bij vermoeidheid en je meer energie geeft.

UVUMA-OMHLOPE

Uvuma-omhlope

Uvuma-omhlope, ook wel bekend als Synaptolepis kirkii, is een Afrikaanse plant met pikzwarte stengels en hagelwitte wortels. De Zulu- en Xhosa-stammen gebruiken haar traditioneel om heldere dromen op te wekken, voor het opwekken van profetische visioenen en om met hun voorouders te communiceren.

Meestal zet men thee van Uvuma-omhlope. We weten door gebrek aan onderzoek daarbij niet precies welke alkaloïde in de plant de heldere dromen veroorzaakt. De effecten zijn soms echter krachtig. Daarom zou je het niet moeten combineren met andere producten of alcohol. Drink het en geniet van een uniek avontuur in de wereld van jouw dromen.

MULUNGU

Mulungu

Erythrina mulungu is een grote boom die voorkomt in de regenwouden van Brazilië en Peru. Hij ziet er prachtig uit en men gebruikt hem vaak als sierobject. Mulungu is daarbij ook een sterk natuurlijk rustgevend middel. De bladeren en schors zijn te gebruiken voor een brouwsel dat een ontspannend effect heeft.

KALMOES

kalmoes

In de Bijbel noemt men een bepaalde plant 'kaneh bosm', als onderdeel van heilige zalfolie. Er is onder geleerden discussie gaande of dit een verwijzing is naar cannabis of naar kalmoes. Kalmoes is een hoge, rietachtige plant die veel essentiële oliën bevat en een zoete geur afgeeft. 

In Europa gebruikt men de plant sinds de Middeleeuwen als aromatische stimulans en als milde tonic. In Tibet verbrandt men wierook van kalmoes om de concentratie te verbeteren.

De mild stimulerende eigenschappen van kalmoes hebben een verhelderend, oppeppend effect. Je kunt kalmoes-poeder vermengen met heet water, zeven en als thee opdrinken. Als je het op de juiste manier inneemt, is kalmoes veilig.

BOBINSANA

Bobinsana

Bobinsana (Calliandra angustifolia) is een kleine boom en een van de werkzame bestanddelen in ayahuasca. Het heeft zelf geen hallucinogene eigenschappen, maar de plant geldt als 'leerplant'. Zo zou het sjamanen helpen om zich spiritueel te verbinden met planten en daarvan te leren. De inheemse bevolking van het Amazonebekken gebruikt Bobinsana als stimulerend middel. De plant groeit daar langs rivieren en beekjes.

VERLEG JE GRENZEN MET PLANTEN

Planten hebben diepe en unieke ervaringen te bieden; of je nu meer energie wilt of je geest wilt verruimen met heldere dromen. Ze hebben daarbij krachtige eigenschappen en zijn vaak verbonden aan verschillende culturele tradities. Daarom zou je altijd voorzichtig en respectvol moeten zijn als je gaat experimenteren met psychoactieve planten. Als je eraan toe bent, kan het smeden van nieuwe verbindingen met de natuurlijke wereld beginnen met iets simpels als theezetten. Best bijzonder als je erover nadenkt.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken