Blog
Smartshop
4 min

Het Juiste Kruidenextract Voor Elke Gelegenheid

4 min

Wil je beter slapen? Wil je high worden zonder cannabis? Wil je betere prestaties leveren in de slaapkamer? Er is voor alles een kruid!

De mensheid gebruikt al duizenden jaren lang kruiden voor verschillende doeleinden. Er zijn duizenden kruiden ontdekt en vele daarvan blijken unieke chemische stofjes aan te maken die interessante effecten hebben op het menselijk lichaam. Deze effecten zijn nog sterker als je een extract gebruikt. Daarbij is de concentratie van de moleculen namelijk hoger. Voor elke gelegenheid is er bovendien wel een kruid! Lees hieronder welke kruidenextracten het populairst zijn – en wanneer je ze het beste kunt gebruiken!

OPSTAAN

Bekijken Sakae Naa 25x Extract

Het valt niet mee als je jezelf ‘s ochtends moet dwingen om op te staan. Dat geldt zeker als je niet echt goed hebt geslapen. Veel mensen snakken dan naar koffie, maar wist je dat ook andere natuurlijke middelen hulp bieden?

Een daarvan is sakae naa. Deze boom komt van oorsprong voor in Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar en Thailand. Traditioneel wordt het gebruikt voor diverse aandoeningen. Het is echter het stimulerende effect dat dit extract ’s ochtends zo effectief maakt.

Het stimulerende effect van sakae naa is te vergelijken met dat van kratom. Een kleine dosering geeft energie, maar een hogere dosis heeft een bedwelmende uitwerking. Een dosis van 0,5g in je kopje thee zorgt ervoor dat je fit wordt en zo’n 4 uur in staat bent te knallen.

Het is belangrijk dat je sakae naa niet consumeert in combinatie met MAO-remmers of als je zware machines moet bedienen.

FOCUSSEN

Bekijk Passiebloem 5x Extract (5 grams)

We kunnen van tijd tot tijd allemaal wel wat extra focus gebruiken. We leven immers in het informatietijdperk. Dat is best handig, maar maakt het ook lastig om je aandacht langere tijd bij een onderwerp te houden. Gelukkig is het mogelijk natuurlijke producten als extract van de passiebloem (Passiflora incarnata) te gebruiken om je koppie erbij te houden.

Ook gebruikt men passiebloem vanwege de rustgevende effecten. Het helpt bij grote geestelijke inspanning en je op dat te richten wat moet gebeuren. Een standaarddosering passiebloem bedraagt 0,3–0,5g.

ONTSPANNEN

Bekijk Marihuanilla

Diverse kruiden staan bekend om hun ontspannende werking, bijvoorbeeld na een stressvolle dag. Vaak kiezen mensen voor alcohol om de activiteit van het zenuwstelsel te verminderen. De effecten op de lange termijn daarvan zijn echter niet goed. Anderen kiezen ervoor een joint of blunt op te steken, maar niet iedereen wil cannabis gebruiken. Bovendien is wiet niet overal legaal verkrijgbaar.

Marihuanilla (Leonurus sibiricus), ook wel kleine marihuana genoemd, is een geweldig alternatief voor deze traditionele bedwelmende middelen. Het is een kruidachtige plantensoort uit de familie Lamiaceae. De plant komt daarbij van oorsprong voor in China, Mongolië en Siberië. Traditioneel gebruik van de plant zorgt voor een rustgevend en ontspannen effect. Als je een halve theelepel van het extract oplost in 150ml kokend water ga je een zeer chille avond tegemoet.

Gerelateerd artikel

Top 7 Producten Die Je Helpen Ontspannen

IN SLAAP VALLEN

Bekijk Blauwe Lotus Extract 20x

Slaap is een ontzettend belangrijk biologisch proces dat zorgt voor een betere stemming en een scherpere geest. Het is dan ook belangrijk dat je elke nacht voldoende slaapt. Voor sommige mensen valt dat echter niet mee. Ze liggen urenlang te prakkiseren in het donker, maar hun hoofd blijft maar actief. Er zijn diverse kruiden die helpen bij ontspannen en in slaap te vallen, waaronder de mystieke blauwe lotus.

Blauwe lotus, ofwel Nymphaea caerulea, is een soort waterlelie die van oorsprong voorkomt in Oost-Afrika. De prachtige bloemen hebben blauwwitte bloembladeren en een bleekgeel hart. Bekend is dat men de lelie voor rituele doeleinden gebruikte in oude Egyptische culturen. De soort bevat de alkaloïde aporfine, die een licht bedwelmend effect heeft. Ideaal dus als je in slaap wilt vallen. Blauwe lotus schijnt ook het geheugen en euforie te verbeteren en het libido te verhogen.

HELDER DROMEN

Bekijk Calea Zacatechichi 10x Extract

Heb je weleens bewust meegemaakt dat je aan het dromen was? Je ervaart daarbij een droom waarin iets niet lijkt te kloppen. Opeens kom je tot het besef dat je in een andere realiteit bent, maar niet wakker wordt. Dit fenomeen noemen we ook wel helder dromen. Aanvankelijk duren deze dromen niet zo lang en heb je er weinig controle over. Uiteindelijk is het echter mogelijk ze volledig te sturen. Daarbij ben je in staat fantastische dingen te doen, zoals vliegen of ongelooflijk snel rennen

Gerelateerd artikel

Lucide Dromen: Alles Wat Je Weten Moet

Met bepaalde technieken is het mogelijk de geest te dwingen om tijdens de droomfase helder te zijn. Men gebruikt soms ook specifieke planten voor een grotere kans op helder dromen. Calea zacatechichi, het  “droomkruid”, is bijvoorbeeld een plantensoort die het Chontal-volk in Oaxaca gebruikte als medicijn en om goddelijke dromen op te wekken. Er is bewijs dat de plant invloed heeft op de oppervlakkige fasen van de slaap. En in die fasen droom je.

Wil je Calea zacatechichi gebruiken? Maak dan thee met 0,5–1g of neem het oraal in, in de vorm van een capsule. Het kruid is behoorlijk bitter en beter te verdragen als je het mengt met honing.

HIGH WORDEN ZONDER CANNABIS

View Wild Dagga

Niet iedereen ervaart cannabis op dezelfde manier. Sommigen ervaren bijvoorbeeld een plezierige en euforische high. Anderen krijgen echter te maken met minder plezierige ervaringen, zoals paranoia en angstgevoelens. Zelfs mensen die van cannabis houden, vinden het soms prettig om even een pauze in te lassen. Als jij zo iemand bent, dan heb je misschien interesse in Leonotis leonurus, ook wel bekend als wilde dagga.

Deze groenblijvende struik komt van oorsprong uit Zuid-Afrika en floreert in vochtige graslanden. De plant verandert je staat van bewustzijn net zoals de cannabinoïde THC dat doet, maar dan minder intens. Het consumeren van wilde dagga geeft vaak een lichte euforie en is bedwelmend. Ook zorgt het soms voor een licht gevoel in het hoofd en veroorzaakt het visuele veranderingen. Men gaat ervan uit dat de pseudoalkaloïde leonurine voor deze effecten verantwoordelijk is. Dit is echter nooit bevestigd. Als je Leonotis leonurus gebruikt, vermeng je 0,4–1g van 20x-extract met sap of yoghurt.

HETE EN ZINDERENDE NACHTEN

Bekijk Damiana

Wat is er nu leuker dan intimiteit tussen de lakens met degene van wie je houdt? En wat dacht je ervan om het nog fijner te maken met een lustopwekkend kruid? Damiana is een plant die het libido verhoogt, waardoor partners zich zelfverzekerd en daadkrachtig voelen. Dit lustkruid komt van oorsprong uit zuidelijk Noord-Amerika, Centraal-Amerika en Zuid-Amerika.

Doe ongeveer 0,5–1g damiana-extract in heet water en laat het 5 minuten trekken. Drink het ongeveer 30 minuten voordat je naar de slaapkamer gaat voor maximaal effect.

ALLES UIT HET WEEKEND HALEN

Bekijk Salvia Extract 20x

Natuurlijk gebruiken mensen kruiden niet alleen voor de verbetering van de gezondheid. Een aantal planten is namelijk geclassificeerd als entheogeen. Deze bevatten krachtige moleculen die in staat zijn de geest in een andere dimensie te brengen. Salvia is het opvallendste voorbeeld van een dergelijke plant.

Salvia divinorum, ook bekend als salvia van de waarzeggers, is een krachtig psychedelicum. Sjamanen van de Mazatec gebruikten het om een visionaire staat te ervaren tijdens religieuze rituelen. De plant bevat opiaat-achtige stofjes die in staat zijn hallucinaties te veroorzaken. Je hebt daarbij het gevoel dat je buiten je lichaam treedt of volledig gescheiden bent van jezelf en de realiteit.

Salvia Extract 20x is een krachtig middel om de plant te ervaren. Reserveer een dergelijke ervaring voor het weekend, als je een heldere geest hebt. Zorg daarbij voor een goede mindset en setting.

FEESTEN

Feesten Met Kratom

We gaan verder met puur recreatieve kruiden. Deze zijn te gebruiken in een party-atmosfeer, hoewel een aantal ervan hiervoor te intens zijn. Extracten als salvia-extract komen bijvoorbeeld prima van pas op een leuke avond. Zorg er echter wel voor dat je in een veilige omgeving bent met vrienden om je heen. Indien nodig, kunnen zij voor je zorgen.

Kratom kan een geweldig feestnummer zijn als je het op verantwoordelijke wijze gebruikt. Men noemt het ook wel Mitragyna speciosa. Het is een tropische, groenblijvende boom die van oorsprong uit Zuidoost-Azië komt. De bladeren bevatten moleculen als mitragynine, die stimulerende effecten hebben. Deze extracten zijn vooral geschikt als je een social event of feest bezoekt. Ze geven je namelijk energie en zorgen ervoor dat je wat makkelijker kletst. Kratom Bali 15x Extra is bijvoorbeeld een krachtige soort kratom waarmee je urenlang blijft praten en in een sociale stemming blijft. De effecten zijn echter milder dan andere soorten. Wel is het mogelijk een bedwelmender effect te ervaren als je de dosis verhoogt. Kratom Thai 15x Extract is een variëteit die meer energie geeft en stimulerend werkt.

Gebruik kratom nooit in combinatie met MAO-remmers, alcohol of andere medicatie.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Bronnen
  • (1986/12/01). Psychopharmacologic analysis of an alleged oneirogenic plant: Calea zacatechichi - ScienceDirect - https://www.sciencedirect.com
  • S.-M. Elsas, D. J. Rossi, J. Raber, G. White, C.-A. Seeley, W. L. Gregory, C. Mohr, T. Pfankuch, & A. Soumyanath. (2010, October). Passiflora incarnata L. (Passionflower) extracts elicit GABA currents in hippocampal neurons in vitro, and show anxiogenic and anticonvulsant effects in vivo, varying with extraction method - https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken