Blog
Bilbao Spanje
2 min

Regulatie verspreiding: Bilbao gaat cannabis clubs reguleren

2 min

Er komt een nieuwe cannabisregulering in Bilbao. Ganja kenners vanuit de hele wereld zijn hier heel erg blij mee! Deze nieuwe 420 bestemming is nu realiteit geworden.

Bilbao, die prachtige stad in het Baskenland maakt serieuze stappen richting het legaal maken van cannabis. Het wordt misschien zelfs wel het volgende Barcelona! Op 29 september kondigde de gemeenteraad van Bilbao aan dat er een regelgeving moet komen voor de cannabis clubs, wat een hele grote stap is! De hype in de stad onder cannabis-enthousiastelingen is enorm groot, dagelijks kun je er 420 feestjes verwachten.

In Bilbao kun je goeie cannabis clubs vinden die je de stad op een andere manier laten ervaren. Ze zijn vaak open en zijn er om de mensen van wiet te voorzien. Ook al waren er al cannabis clubs die gewoon draaiden, de wetten en regelgeving waren nog niet op papier gezet, wat de potentiële clubs ervan weerhield om grote stappen te zetten. Tevens hield hield het start-ups tegen om het ganja-avontuur aan te gaan. Alhoewel er een groot evenement plaatsvond op 29 september, besloot de gemeenteraad van Bilbao om belangrijke stappen te ondernemen die zouden moeten leiden tot het normaliseren van cannabis clubs. Laten we eens kijken wat er gaat gebeuren...

De overheid heeft besloten dat er een "urbanisatie" van cannabis clubs in Bilbao zal gaan plaatsvinden, wat gevolgd zal worden door procedures die vergelijkbaar zijn met die van Barcelona in plaats van de algemene regeringsbesluiten van Donostia. Een paar maanden geleden, op 7 april, besloot het Baskische parlement een wetsvoorstel aan te nemen "de wet van verslaving", die voorstelde dat de cannabis clubs gereguleerd zouden moeten worden en legaal zouden moeten kunnen opereren. De organisaties EH Bildu, Udalberri en Ganemos Goazen Bilbao hebben deze wet gebruikt om de voordelen te laten zien van het reguleren van cannabis. Asier Abaunza, het raadslid van Urban Planning zei dat voorvallen als burenoverlast geadresseerd zouden moeten worden voordat er meer regulaties door zouden worden gevoerd. Hij zei dat de clubs niet vervolgd moesten worden, maar dat er wel "orde gehandhaafd moet worden".

Het reduceren van onrust en geluidsoverlast die veroorzaakt worden door de clubs en de buren tot last zullen zijn, zal meegenomen worden in de voorgestelde legalisatie voordat er volgende stappen worden ondernomen tot het plannen van het "urbaniseren". De gezondheids- en veiligheidsaspecten zullen ook besproken worden net zoals bij elke andere onderneming. Hoewel de teelt, transport, en oogst nog niet helemaal gespecificeerd zijn voor Bilbao's cannabis clubs, zijn ze bij de nationale overheid in Madrid wel vastgelegd, waar de cannabis regulaties waarschijnlijk niet gauw veranderd zullen worden. Alhoewel de wetsvoorstellen een grote stap vooruit zijn waarvan mensen hopen dat het een sneeuwbal-effect zal opleveren bij de nationale overheid. Zoals beschreven, het is duidelijk dat het een gevangenis van regels is. Het zal legaal worden om een cannabis club te hebben onder bepaalde voorwaarden, maar de regelgeving over het transport, de teelt en de oogst-werkzaamheden zullen voor nu nog steeds een groot vraagteken zijn.

Uiteindelijk heeft de overheid een groen licht gegeven en zal het regulaties voorschrijven die de cannabis clubs moeten volgen. Het is een geweldige stap richting de acceptatie van de cannabis cultuur in Bilbao. Catalonië met Barcelona als het cannabis epicentrum presenteren zichzelf als rolmodellen voor de toekomstige cannabis-regulaties in het Baskenland.

Amaia Arenal, de burgermeester van Udalberri is ervan overtuigd dat de regulatie een "historisch verlangen" is en noodzakelijke stappen moeten worden genomen om tot een "normalisatie" te komen van cannabis clubs in de stad. De woordvoerder voor Ganemos Goazen Bilbao, Samir Francisco Lahdou, zei nadrukkelijk dat het goed is dat de wet ingaat op de rechten en de regelgeving van de club en dat het het hele idee van een cannabis club de-stigmatiseert. De PP “Partido Popular” voorzitter Beatriz Marco, was voor het creëren van specifieke normen en regulaties voordat er door werd doorgegaan met de "geürbaniseerde" cannabis club regelgeving, wat een grote stap is voor de PP omdat ze bekend staan voor hun perverse anti-cannabis houding.

CONCLUSIE

Bilbao is haar weg aan het banen om een ganja-sprookjesland te worden. Deze Baskenstad heeft een overvloed aan intrigerende cultuur. Een Guggenheim museum gebouw was recent geïnstalleerd wat Bilbao moderne flair geeft. Wil je een ganja-ervaring hebben en de mysterieuze Baskentaal leren, pak je als, twijfel niet, en kom naar Bilbao!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken