Blog
Review: Coffeeshop Guide Amsterdam 2014
2 min

Review: Coffeeshop Guide Amsterdam 2014

2 min

Kom je binnenkort voor het eerst in Amsterdam? Heb je een gids nodig om de beste coffeeshops en de verborgen parels te leren kennen die vaak over het hoofd worden gezien? Dan zul je misschien geïnteresseerd zijn in de Coffeeshop Guide Amsterdam 2014.

Een beetje rondneuzen op het internet kan je een idee geven van wat je kunt verwachten en welke plekken in Amsterdam je moet bezoeken, maar er is geen gids die meer informatie bevat dan de onlangs gepubliceerde Coffeeshop Guide Amsterdam 2014. Zelfs als je niet onbekend bent met de steegjes van Amsterdam, zul je wel wat handige en verrassende tips tegenkomen.

De Coffeeshop Guide Amsterdam 2014 is niet een of andere commerciële gids die bedoeld is om naïeve toeristen naar steeds maar dezelfde coffeeshops te loodsen. Iedere coffeeshop (!) in Amsterdam staat op de lijst en wordt besproken in deze uitgebreide gids, en zo weet jij waar je moet wezen. Als je niets in het centrum van Amsterdam wilt mislopen, vertelt deze gids je waar de hot spots zijn. En als je juist weg wilt uit het drukke centrum, zal de gids je naar plekken brengen waar de lokale mensen komen om te chillen.

Coffeeshop Guide Amsterdam 2014Bij elke shop review staat een samenvatting van de menu’s en de prijzen, evenals de openingstijden en adressen. De gids kan je helpen om te weten te komen waar de beste spacecake is of waar je heen moet voor de beste, goedkope hasj. De gedetailleerde beschrijvingen kunnen je ook helpen om de juiste ambiance en setting te vinden.

Het is deze informatie die de gids echt speciaal maakt. Hoewel de shops in het centrum prima zijn, een beetje zoals iedere plek waar veel toeristen komen, zijn de prijzen vaak wel wat hoog en is de kwaliteit van het product vaak wat laag – een klassieke toeristenval. De gids is ook handig voor als je de verborgen coffeeshops wilt vinden buiten het centrum van de stad, de shops waar lokale inwoners en kenners graag komen –waar de prijzen kloppen en de wiet van hoge kwaliteit is.

Dit niveau en de diepgaandheid van de informatie wordt voortgezet in andere delen van de gids. De Coffeeshop Guide Amsterdam 2014 behelst een schat aan praktische en uitputtende informatie, zoals advies voor mensen die voor het eerst in een Amsterdamse coffeeshops komen, waar je heen kunt als je alleen bent of in een groep, als je haast hebt of gewoon wilt kijken hoe de wereld aan je voorbij trekt. Zelfs als je coffeeshops wilt bezoeken die een ontmoetingsplek zijn voor mensen van verschillende seksuele voorkeuren, zal deze gids je vertellen hoe of waar.

Bovendien heeft de gids 10 handige en praktische mappen om je door de straten van Amsterdam te loodsen en je te helpen bij je tour langs de coffeeshops; of zelfs om je naar iemand te brengen die je kent en van wie je houdt.

Lees meer: Top 10 Amsterdamse coffeeshops

We konden gewoon geen betere gids vinden voor de coffeeshops van Amsterdam. Door de gedetailleerdheid en het uitgebreide aantal onderwerpen is dit een heel handige aanvulling op de uitrusting van iedere cannabisfanaat – ongeacht hoe goed je Amsterdam denkt te kennen. Deze gids is ook absoluut niet duur. Het schamele bedrag van 9,90 euro heb je terugverdiend zodra je buiten het centrum een coffeeshop binnenstapt.

Nu verkrijgbaar bij Zamnesia.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Nieuws Reizen
Zoeken in categorieën
of
Zoeken