Blog
Blind Spot 3000
3 min

Slaapmaskers en Lucide Dromen

3 min

Een slaapmasker is een geweldig hulpmiddel bij ontspanning, meditatie, en als we goed willen slapen. Maar wist je dat het ook een uitstekend middel is bij lucide dromen? Er zijn verschillende manieren waarop een slaapmasker kan helpen bij lucide dromen en daarbij maakt het niet uit of je een ervaren lucide dromer bent of een beginneling.

Je kent slaapmaskers misschien wel door de laatste lange vlucht die je hebt gemaakt. Hoewel slaapmaskers er ietwat vreemd en onbenullig uitzien, zijn ze een eenvoudig en effectief middel dat licht en andere afleidingen buitensluit, zodat we bijna overal kunnen slapen en kunnen uitrusten. Sommige mensen gebruiken slaapmaskers omdat ze ook een geweldig hulpmiddel zijn bij meditatie, diepe ontspanning en lucide dromen.

VOORDELEN VAN EEN SLAAPMASKER BIJ LUCIDE DROMEN

VOORDELEN VAN EEN SLAAPMASKER BIJ LUCIDE DROMEN

Wist je dat een slaapmasker ook een goed hulpmiddel is als we lucide willen dromen? Een slaapmasker maakt het niet alleen gemakkelijker voor ervaren lucide dromers om hun heldere droomervaringen te versterken, ze zijn in het bijzonder handig voor mensen die er nieuw mee zijn en het willen leren. Er zijn verschillende manieren waarop een slaapmasker ons kan helpen om lucide te dromen.

SLAAPMASKERS HELPEN ONS OM ONZE DROMEN TE HERINNEREN

Nadat we wakker worden, is het normaal dat we onze dromen snel vergeten (zelfs de meest opwindende!). Dit gebeurt soms in slechts enkele minuten. Als we in de ochtend wakker worden en ons klaarmaken voor een nieuwe dag, hebben we te maken met veel afleiding. Onze dromen verdwijnen daardoor naar de achtergrond en onze herinnering eraan verdwijnt in de zwarte gaten in ons geheugen, en vervagen vervolgens binnen de kortste keren. Een van de manieren om onze dromen te versterken, en om te leren hoe we lucide kunnen dromen, is door onze dromen te blijven herinneren. Een slaapmasker kan dit een stuk gemakkelijker maken.

Een slaapmasker zorgt ervoor dat de overgang van slaap en dromen naar het wakker worden minder abrupt is, en er minder sprake is van afleiding. Nadat we wakker zijn geworden, bevinden we ons nog steeds in het donker door het masker. We hebben een momentje om ons te realiseren wat we net hebben meegemaakt in de droomwereld, en dit helpt ons om onze dromen veel beter te herinneren.

SLAAPMASKERS HELPEN BIJ DE 'WAKE BACK TO BED' LUCIDE DROOM TECHNIEK

SLAAPMASKERS HELPEN BIJ DE 'WAKE BACK TO BED' LUCIDE DROOM TECHNIEK

Een methode om onze dromen lucide te maken, is de Wake Back to Bed (WBTB) techniek. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. De WBTB lucide droom techniek houdt in dat je vroeg wakker wordt, maar met de intentie om snel weer in slaap te vallen. Deze methode heeft ons de meest intense dromen gegeven, die gemakkelijk lucide te maken zijn. Het slaapmasker, met zijn mogelijkheid om afleiding af te wenden als je wakker wordt, kan een geweldig hulpmiddel zijn als je met de WBTB techniek wilt oefenen om lucide te dromen.

SLAAPMASKERS HOUDEN ONZE INTERNE KLOK IN EVENWICHT

Het biologische ritme is de interne klok van ons lichaam die bepaalt wanneer we slaperig zijn en naar bed willen, of wanneer we ons wakker voelen zodat we een nieuwe dag aankunnen. Wat hierbij belangrijk is om te weten, is dat deze interne lichaamsklok kan worden beïnvloed door licht. Niet alleen door natuurlijk daglicht, maar ook door kunstmatige lichtbronnen, waaronder straatlantaarns, het licht van je computerscherm of zelfs het licht van je wekker 's nachts. Het kan onze interne klok erg in de war brengen. Het ongewenste resultaat hiervan kan zijn dat we moeite hebben om in slaap te komen, of dat we ons nog steeds moe en uitgeput voelen als we wakker worden.

Een slaapmasker kan iedere lichtbron blokkeren, zodat we ons lichaam kunnen laten weten dat het tijd is om te slapen.

SLAAPMASKERS HELPEN BIJ LUCIDE DROMEN MIDDELS 'NEP ONTWAKEN'

Een methode die lucide dromers vaak gebruiken om luciditeit te veroorzaken tijdens het dromen, is door realiteitscontroles uit te voeren. De beste manier om dit te doen en lucide te worden, is door 'nep' te ontwaken - wat inhoudt dat je droomt dat je wakker wordt.

Als je een slaapmasker gebruikt om lucide te dromen, kun je je masker eenvoudig gebruiken als hulpmiddel voor je realiteitscontroles. Als je een realiteitscontrole in een droom doet en ervaart dat je echt kunt zien, heb je een eenvoudige trigger te pakken om luciditeit te bereiken. Je kunt ook regelmatig je masker afdoen bij je realiteitscontroles. Met wat oefening, en door deze simpele tips te volgen, ben je goed op weg om meer heldere dromen te ervaren.

SLAAPMASKERS HELPEN BIJ MEDITATIE EN 'WAKE INDUCED' LUCIDE DROMEN GEDURENDE DE DAG

SLAAPMASKERS HELPEN BIJ MEDITATIE EN 'WAKE INDUCED' LUCIDE DROMEN GEDURENDE DE DAG

Sommige mensen gebruiken slaapmaskers als hulpmiddel bij meditatie om prikkels buiten te houden. En tijdens deze meditatiepraktijken kunnen we ook aanzetten tot zogenaamde Wake Induced Lucide Dromen (WILDs). Voor de meeste mensen is het het beste om te mediteren met de WILD techniek zeer vroeg in de ochtend. Het is dan echter meestal al licht buiten, wat het lastiger kan maken om op een natuurlijke manier weer in slaap te vallen.

Aangezien een slaapmasker het licht blokkeert in deze vroege ochtenduren, is het een uitstekend hulpmiddel om weer te gaan slapen en een Wake Induced Lucide Droom binnen te stappen.

Tegenwoordig zijn er veel soorten slaapmaskers verkrijgbaar. Sommige slaapmaskers hebben allerlei leuke extra eigenschappen, terwijl andere eenvoudig en praktisch zijn. De Zamnesia Blind Spot 3000 is een betaalbaar slaapmasker dat goed werkt, zonder onnodige extra's. Het is een geweldig slaapmasker als je in de spannende wereld van het lucide dromen wilt duiken, en natuurlijk werkt het ook goed als je simpelweg een goede nachtrust wilt.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken