Blog
Amsterdamse Coffeeshops
6 min

Top 10 Amsterdamse Coffeeshops

6 min
News Travel

Zamnesia Amsterdam Coffeeshop Awards 2019

Neem deel aan de Zamnesia Coffeeshop Awards van dit jaar! Het enige wat je hoeft te doen, is je drie favoriete Amsterdamse coffeeshops te nomineren. Zo maken ze kans om te winnen en het tot de Zamnesia hall of fame te schoppen! Selecteer je drie favorieten uit onderstaande lijst en zet ze op volgorde - wij tellen de nominaties op en doen de rest!

Stem Nu!

Coffeeshops in Amsterdam zijn geliefd bij iedereen; toeristen van over de hele wereld gaan altijd even bij een coffeeshop langs wanneer ze in de stad zijn en de Amsterdammers vinden het leuk om zaken te doen met de eigenaars en wagen zich er zelf soms ook aan om een coffeeshop te beginnen (kijk ook eens naar de Amsterdam Coffeeshop gids).


Sommige zijn redelijk succesvol, andere geweldig en weer andere zijn zelfs verbazend succesvol. Allemaal hebben ze een verschillend aanbod aan producten en verschillende stijlen en marihuanasoorten. En die verscheidenheid aan shops komt tegemoet aan de verscheidenheid van de mensen zelf. Maar hier is een lijstje met coffeeshops die bij ons in de top tien staan.

10) BABA

BABADe BABA Coffeeshop in de Warmoesstraat heeft een interieur met een middenoostelijk sfeertje. Schitterende beelden van goden compleet met meerdere armen en gehuld in mystieke gewaden staan door de hele coffeeshop. Deze plek heeft een geweldige sociale atmosfeer; bezoekers van de coffeeshop spreken vaak samen af na sluitingstijd (sluitingstijd is iedere dag om 01:00 uur) om over cannabis te praten en natuurlijk om het te roken. Enkele favorieten van het BABA-menu van de regelmatige bezoekers zijn: de klassieke White Widow & Jack Herer, Afghani Border, Skunk Jack Herer, L.A. Confidentialen Thai. 

Warmoesstraat 64, 1012 JH Amsterdam

+31 20 624 1409 / www.babashops.nl

 

9) Popeye’s

POPEYE'SAls je Popeye’s binnenkomt, wordt je gelijk begroet door de kleurrijke atmosfeer; letterlijk. Deze shop is gevuld met kleurrijke mensen, maar is daarnaast ook nog eens gedecoreerd met regenboogdesigns en warme kleuren. Het menu is net zo kleurrijk, want gevuld met een bonte verscheidenheid aan wietsoorten, waaronder zeven Hazesoorten, drie Kushsoorten (Vanilla Kush, Chocolate Kush en Pink Kush) en een speciale ‘Popeye Mix Weed’ die €5 per gram kost of €20 voor 5 gram. Ze hebben ook een geweldige selectie aan hasj, Alladin’s Chocolate is de duurste. 

Haarlemmerstraat 63, 1013 EK Amsterdam

www.coffeeshop-popeye.nl

 

8) The Grasshopper

THE GRASSHOPPERThe Grasshopper is een bedrijvige, trendy coffeeshop en bar in Eindhoven en bestaat sinds 2007. Vandaag de dag is hij direct te herkennen aan de lichtgevende, groene buitenkant en de iconische neonverlichting. Het gebouw bestaat uit vier verdiepingen en de lounge is een stijlvolle en opwindende plek om nieuwe mensen te ontmoeten en plezier te beleven. Het menu is niet enorm uitgebreid, maar er staan wel een aantal grote namen op. Je kunt onder andere kiezen uit uitstekend uitgekozen klassiekers, zoals White Widow en Northern Lights, en zeven verschillende hasjsoorten, waaronder Afghaan en Maroc. De coffeeshop heeft een plekje weten te bemachtigen in de top 40 van Amsterdam in Mellow Pages: A Smoker’s Guide to Amsterdam by Kip. 

Oudebrugsteeg 16, 1012 Amsterdam

+31 20 626 1259 / www.thegrasshopper.nl

 

7) Mellow Yellow Lounge

MELLOW YELLOW LOUNGEDe Melow Yellow Lounge op de Vijzelgracht is een klassieke, maar wel vriendelijke bar & shop. Van binnen is het erg schoon en verlicht als een club; er worden vaak feesten georganiseerd compleet met dj’s, een dansvloer en natuurlijk marihuana. Hun menu is groot en professioneel, de marihuana wordt onderverdeeld in Sativa en Indica, daarnaast vind je ook nog hasj, voorgerolde joints, marihuana in eetbare vorm en hun cannabis ice-o-laters. Ze bieden veel favorieten die andere coffeeshops vaak links laten liggen, zoals Dr. Grinspoon, Pot of Gold, Silver Haze en zelfs Honey hash. Ze serveren space cake en een van hun smaken ice-o-laters wordt op het menu als volgt beschreven: ‘pure hars en trichomen op elkaar gedrukt’; dat is hun Schaartjes (voor een indrukwekkende €50 per gram, en naar men zegt is de kracht van dit spul de prijs wel waard). 

Vijzelgracht 33, 1017 HN Amsterdam

+31 20 638 0436

 

6) Abraxas

ABRAXASHet woord Abraxas komt uit de mystiek van de middeleeuwen; elk van de zeven letters staat voor een van de zeven klassieke planeten. De Abraxas coffeeshop in de Jonge Roelensteeg is een erg schone, gezellige en gastvrije omgeving met wat mystieke en middeleeuwse invloeden. De tafels en de balie zijn gemaakt van elegant hout, de muren zijn versierd met handgedecoreerde tegels en het menu is felverlicht en ingebed in een kleurrijk, slingerend mozaïek. De shop en zijn medewerkers hebben overduidelijk een oog voor details. Hun menuselectie reflecteert dat en biedt een krachtig assortiment aan soorten, waaronder Silver Haze, Mako Haze, Amnesia Haze en Amnesia Lemon. Tussen hun grotere hasjselectie vind je enkele niet-traditionele soorten, zoals Super Pollum en Ketama, maar ook betrouwbare klassiekers, waaronder Ice en Moroccon Ice. Bezoekers hebben in het algemeen waardering voor de geweldige atmosfeer en de betrouwbare keuzen van deze coffeeshop. 

Jonge Roelensteeg 12, 1012 PL Amsterdam

+31 20 625 5763 / www.abraxas.tv

 

5) Green House

GREEN HOUSEBovenaan het menu van deze coffeeshop staat: ‘Green House / Winnaar van 38 High Times Cannabis Cups’. Deze kleine, maar knusse coffeeshop, die ook bekend staat als het Green House Centrum, bevindt zich in het hart van het Waterlooplein, en zowel de medewerkers als de klanten zijn enthousiast over hun aanbod. Naast het reguliere aanbod aan marihuana verkoopt Green House ook nog hun eigen populaire soort ‘G-Exclusives’, die maandelijks wordt gekweekt en op aanvraag beschikbaar is. Hun jaarlijkse menu bevat enkele van de beste soorten, bijvoorbeeld Trainwreck en Jack Herer, maar ook soorten als Flowerbomb Kush en Traincrash. Ze hebben ook een goede selectie hasj en voorgerolde joints. De shop is mooi ingericht en heeft onder andere aan interessante lichtmuur en glazen ramen die de hele ruimte een mysterieuze en meditatieve uitstraling geven. De Green House is een geweldige plek om achterover te leunen en te chillen met een paar vrienden, of ook wanneer je alleen maar wilt roken of zin hebt om andere bezoekers te ontmoeten. 

Oudezijds Voorburgwal 191, 1012 EW Amsterdam

+31 20 627 1739

 

4) Kadinsky

KADINSKYKadinsky ligt in de Rosmarijnsteeg en is vaak, vanwege de gezellige, sociale atmosfeer en de medewerkers de eerste keus voor inheemsen die in de buurt wonen. Het menu, dat bekend staat om zijn dikke, zilveren omslag, is uitmuntend met veel verschillende Indica- en Sativasoorten om de marihuanahonger van iedere roker op elk moment te kunnen bevredigen. Onder de toppers van het menu vind je Dr. Grinspoon, Blueberry Cheese, AK-47(gekweekt in luchtteelt) en Master Kush. Ze bieden ook enkele hoogkwalitatieve hasjsoorten, waaronder Silver Haze Ice, en verkopen naast de standaard joints hasj spliffs, waar tabak doorheen gemixt is. De shop is zo vriendelijk om op het menu van ieder product een beschrijving van de high te geven; het effect van Fatima’s Hands wordt bijvoorbeeld beschreven als een sterke, diepe stone. In het algemeen zijn de mensen bij Kandinsky helemaal top en het is moeilijk om niet met een geweldig gevoel deze tent weer te verlaten als je er net met vrienden een joint hebt gerookt; en daarom staat deze shop op de derde plaats. 

Rosmarijnsteeg 9, 1012 RP Amsterdam

+31 20 420 4686 ‎

 

3) Dampkring

DAMPKRINGDe Dampkring is een geweldige, vrolijke bar en coffeeshop met een klassiek, kaarsverlicht interieur en een zeer ontspannende atmosfeer. In het ruime interieur, dat een stijl tentoonspreidt die doet denken aan zuidwestelijke en Spaanse architectuur, kun je overal mensen zien die aan hun bier nippen, over een rij potten heen kijken die voor hen staan, af en toe een paar toppen oppakken en er even aan ruiken alvorens ze te wegen en er een joint van te rollen. Sinds zijn opening in 1993 heeft de Dampkring meerdere Cannabis Cup prijswinnende soorten gekweekt en bieden ze een uitgebreid menu aan dat vol staat met onbetwiste favorieten. Ontelbare klanten komen hier om toppen te kopen van Mexican Haze, Sour Diesel, C5, G13 Amnesia en Kali Mist, rollen er vervolgens een joint van en gaan dan zitten om wat te drinken en een gezellige tijd te beleven. De Dampkring heeft ook een ontzettend grote hasjcollectie, die uiteenloopt van Cheese Dab en Simpson Kush tot aan Dabstep en Dutch Moonshine. Deze coffeeshop in de Handboogstraat is een echte vondst, is tot 01:00 uur geopend en deze winnaar van de tweede plaats staat bijna de hele dag voor je klaar. 

Handboogstraat 29, 1012 XM Amsterdam

+31 20 638 0705 / www.dampkring-coffeeshop-amsterdam.nl

 

2) Barney’s

BARNEY'SIedere coffeeshop in Amsterdam heeft zijn eigen smaak en ieder menu reflecteert de smaak die de eigenaar en medewerkers gedurende hun leven als roker en kweker ontwikkeld hebben, en zo geven allen hun eigen unieke draai aan hun coffeeshop. Barney’s aan de Haarlemmerstraat zou al 23 jaar lang actief zijn in het bruisende bedrijfsleven. En dat is aan hun shop af te zien, waar op iedere tafel een lcd-scherm staat waarop voor de klant relevante informatie over de marihuana is af te lezen. De tent is druk, bedrijvig, vol met relaxte, enthousiaste mensen en op een levendige manier ingericht, zodat er die uitgelezen bar/coffeeshop atmosfeer hangt waar alle shops naar op zoek zijn. Bij Barney’s kun je het onverwachte verwachten, zoals opgeleid personeel dat voor je koffie, drankjes en marihuana zorgt, maar ook de individuele, net schoongemaakte vaporizers die op iedere tafel te vinden zijn. Bovenop dit alles komt nog het legendarische menu van Barney’s, waarop tussen andere hoogkwalitatieve lokale soorten verschillende selecties te vinden zijn van hun eigen beroemde en talloze Cannabis Cup winnaars. Ze bieden je hun zelfgekweekte Dr. Grinspoon, winnaar van de 2011 Sativa Cup, hun G-13 Hawaiian Haze, hun uit Zuid-Amerika afkomstige Utopia Kush en Pineapple Chunk, een kruising tussen Pineapple, Cheese en Skunk #1. Zelfs op hun hasjmenu pronken hun eigen Cannabis Cup winnaars, waaronder Nepali Temple Ball, winnaar in 1999, en Triple Zero, de populaire hasj die in 2008 won. Al met al krijgt Barney’s maar één klacht te horen: de plek is eigenlijk veel te populair; talloze lokale inwoners komen hier dagelijks en de toeristen komen er omdat deze shop zo bekend is. ‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugde’ zullen sommigen denken, en dat is alleen maar nog een extra pluspunt waardoor je van de atmosfeer kunt genieten en nieuwe mensen leert kennen. In het algemeen is Barney’s dus echt een coffeeshop waar je een keer naartoe moet gaan; de bediening, de marihuana en de mensen zijn allemaal geweldig.

Haarlemmerstraat 102, 1013 Amsterdam

+31 20 625 9761 / www.barneys.biz

 

1) BOEREJONGENS

Met drie verschillende hoogwaardige coffeeshops in Amsterdam, heeft Boerejongens snel naam gemaakt als één van de meest toegankelijke coffeeshops van de stad. Als veelgenoemde favoriet onder de plaatselijke bewoners (wat altijd een goed waarmerk is), gaat Boerejongens in tegen het stereotype imago van een groezelige coffeeshop - met pronkende hardhouten vloeren, marmeren toonbankbladen, en professioneel, goedgekleed en goedgeïnformeerd personeel. Het feit dat de toppen die ze verkopen, tippen aan deze kwaliteit, maakt Boerejongens een bezoek waard voor elke cannabisliefhebber die zichzelf beschouwd als kenner. Onze persoonlijke favoriet is hun White Choco, dus zorg ervoor dat je deze probeert!

Utrechtsestraat 21, 1017 VH Amsterdam

+31 (0)20 8100025 / www.boerejongens.com


Verschillende mensen hebben verschillende voorkeuren. Sommige rokers hebben liever het rustige sfeertje van BABA, terwijl andere houden van de drukte van Barney’s en nog weer andere willen het graag nog groter en kiezen voor The Grasshopper. Er zijn nog heel veel shops die niet op deze lijst staan. Maar deze top tien bestaat in ieder geval uit fantastische shops met geweldige mensen. Dus als je een plek zoekt die zeker niet zal tegenvallen, weet je dat je voor je behoeften bij een van deze shops terecht kunt.

AMSTERDAM COFFEESHOP GIDS

Kijk ook eens naar de Amsterdam Coffeeshop gids. In deze gids zijn ALLE coffeshops van Amsterdam opgenomen - en dat zijn er meer dan 200! Het is meer dan dat; het is de ultieme bron voor de perfecte stoner vakantie.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammy, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
News Travel
Zoeken in categorieën
of
Zoeken