Blog
Top 10 Regular Wietzaden Van 2024
7 min

Top 10 Beste Regular Wietzaden Van 2024

7 min

Heb je interesse in de wereld van cannabisgenen? Probeer dan eens wat regular wietzaadjes. Om je op weg te helpen met het veredelen of klonen van wiet, hebben we de top 10 van de beste reguliere zaden van 2024 samengesteld.

Het kweken van wiet is een waar genot. Maar voor veel mensen is breeding dé ultieme uitdaging, omdat ze in de fascinerende wereld van cannabisgenen kunnen duiken. Door vrouwelijke en mannelijke planten te kweken en te kruisen, is het mogelijk veel meer te leren over de prachtige wietplant en haar unieke eigenschappen.

Maar hoe weet je welke zaden de moeite van het kweken en kruisen waard zijn? Zie je door de bomen het bos niet meer? Hieronder volgt een zorgvuldig samengestelde lijst met onze favoriete reguliere wietzaadjes. Lees verder en ontdek welke reguliere zaden de investering waard zijn.

De 10 beste regular wietzaden op de huidige markt

Feminized en autoflowering zaden domineren de cannabiswereld. Maar als je echt wilt experimenteren met de unieke genetische eigenschappen van wiet, dan zijn regular zaadjes veruit de beste optie. Hieronder vind je onze top 10 favoriete regular wietzaadjes van dit moment. Bestel ze vandaag nog en start je avontuur met het veredelen van cannabisplanten!

1. Amnesia Haze — Royal Queen Seeds

Amnesia Haze — Royal Queen Seeds

Amnesia Haze behoeft geen introductie. Deze klassieke wietsoort vindt haar oorsprong in Nederland en is een waar begrip onder stoners over de hele wereld. Om aan de oneindige vraag naar deze oer-Hollandse klassieker te voldoen, heeft Royal Queen Seeds de soort als regular wietzaadje uitgebracht.

Ben je een breeder en wil je nieuwe, robuuste genetica aan je tuin toevoegen? Dan mag Amnesia Haze regular van RQS eigenlijk niet ontbreken. Ze bevat tot wel 22% THC en straalt de rijke geuren uit van Haze waar zelfs de grootste kenners van gaan kwijlen! Dit is een van de beste Haze-soorten ter wereld en deze betrouwbare cultivar stelt dan ook nooit teleur. De bloeitijd van 11 weken is bovengemiddeld, maar elke dag is het wachten waard.

Bekijk AMNESIA HAZE REGULAR

2. Mexican Sativa — Sensi Seeds

Mexican Sativa — Sensi Seeds

Sensi Seeds staat bekend als een van de grootste namen in de wereld van de cannabisgenen en daar zijn goede redenen voor. Deze Nederlandse wietliefhebbers hebben een grote rol gespeeld bij het tot stand brengen van de beste en meest geliefde cannabissoorten ter wereld. En Mexican Sativa is daar een goed voorbeeld van.

Mexican Sativa beschikt over uitzonderlijke genen: Oaxacan (een voor breeding veelgebruikte Haze-klassieker), Durban Poison en een snelbloeiende landrassoort uit Pakistan. Het resultaat is een krachtige sativa met een supersnelle bloeitijd van ongeveer 50 dagen. Bovendien produceert ze een heldere, opbeurende high, is bestand tegen ongedierte en ontzettend gemakkelijk te kweken.

Bekijk MEXICAN SATIVA REGULAR

Gerelateerd artikel

Wat Te Doen Met De Mannelijke Cannabis Plant?

3. Skunk XL — Royal Queen Seeds

Skunk XL — Royal Queen Seeds

Het lijdt geen twijfel dat Skunk een van de beroemdste soorten ter wereld is. Ze is zelfs zo populair dat het woord "skunk" bijna synoniem staat aan sterke, eersteklas wiet. Met deze reguliere versie van de klassieke Skunk XL geeft Royal Queen Seeds breeders de kans om naar hartenlust te experimenteren.

Skunk XL van RQS is geliefd vanwege de enorme opbrengsten, stabiele genen en spectaculaire oogsten. Deze soort is een 50/50 hybride en produceert tot 17% THC en een gematigde hoeveelheid CBD. Dit resulteert in een sterke, gebalanceerde high die heel veelzijdig is. Ideaal voor op feestjes, thuis, 's ochtends of halverwege de middag. Skunk XL geeft je een sociale, productieve, opbeurende high die uren aanhoudt, ongeacht waar je bent.

Bekijk SKUNK XL REGULAR

4. White Widow — Royal Queen Seeds

White Widow — Royal Queen Seeds

Ook White Widow is een klassieker die voor velen van jullie nauwelijks introductie behoeft. Ze is populair vanwege haar dichte toppen, enorme oogsten en hoge THC-gehalte. White Widow wordt over de hele wereld gebruikt en staat hoog in aanzien, zelfs onder de meest ervaren cannabiskenners. De redenen hiervoor zijn overduidelijk.

Deze unieke versie van White Widow is een perfecte 50/50 hybride van sativa- en indica-genen en combineert het beste van twee werelden. Ze heeft een kleine, gemakkelijk te hanteren vorm en ontwikkelt strakke, dichte indica-achtige toppen, verrijkt met de enorme opbrengsten en kracht van een sativa. De geuren van White Widow zijn extreem intens. Verwacht tonen van wierook, kruiden en aarde. Het effect bestaat uit een mix tussen een bedwelmende euforie en een diepe, lichamelijke high.

Bekijk WHITE WIDOW REGULAR

5. G13 Haze — Mr Nice

 G13 Haze — Mr Nice

Mr. Nice is ook een bekende in de cannabiswereld. Net als Sensi Seeds en Dutch Passion is deze zadenbank beroemd vanwege een aantal ware klassiekers die nog steeds wereldwijd worden gewaardeerd. G13 Haze is een van die geliefde wietplanten. Ze trakteert op verbazingwekkende aroma's, uitzonderlijke kracht en geweldige genetische stabiliteit.

De naam verraadt al dat G13 Haze een hybride van twee klassieke soorten is: G13 en Haze. G13 Haze is ontwikkeld door Nevil Schoenmakers en Shantibaba (een mysterieuze Tsjechische breeder) en is een prachtig voorbeeld van hun vaardigheden als breeders. G13 Haze helt sterk over naar de sativa-achtige kant en bloeit ongeveer 11 weken. Verwacht hoge planten die enorme toppen ontwikkelen en een zware oogst produceren. Wees snel en zorg dat je deze regular wietzaadjes in handen krijgt!

Bekijk G13 HAZE REGULAR

6. Jamaican Pearl — Sensi Seeds

Jamaican Pearl — Sensi Seeds

Dit sativa-dominante wonder heeft uitzonderlijke genetica die te herleiden zijn naar, je raadt het al, het Caribisch gebied. Het gaat hier om een kruising tussen Marley's Collie en Early Pearl, wat beide Jamaicaanse landrassen zijn. De experts van Sensi Seeds hebben met Jamaican Pearl een opwindende sativa gecreëerd, boordevol smaak, aroma en THC.

Jamaicaanse cannabissoorten zijn geliefd vanwege hun kracht, grote, langwerpige toppen en unieke geuren en smaken. Helaas hebben deze soorten zich aangepast aan de lange, warme zomers van hun geboorteland, waardoor ze in andere delen van de wereld soms lastig te kweken zijn. Gelukkig geldt dat niet voor de reguliere Jamaican Pearl! De soort neemt alles wat we zo lekker vinden aan Jamaicaanse wiet en verpakt het in een stabiel, betrouwbaar en winterhard pakketje. Probeer deze unieke wietplant zelf te kweken of te veredelen; je krijgt er geen spijt van!

Bekijk JAMAICAN PEARL REGULAR

Gerelateerd artikel

Hoe Herken Je Mannelijke En Hermafrodiete Wietplanten

7. Critical — Royal Queen Seeds

Critical — Royal Queen Seeds

Critical is nog zo’n bestseller van Royal Queen Seeds. De wietzaden waren eerst uitsluitend in feminized vorm verkrijgbaar, maar dankzij de regular Critical kunnen kwekers deze uitzonderlijke genen gebruiken bij het veredelen. Er kleven veel voordelen aan Critical: ze bloeit snel (bijna altijd binnen 9 weken), is eenvoudig te kweken en behapt verschillende omstandigheden met gemak. Het beste is nog wel dat de flinke opbrengst de moeite meer dan waard is.

De geur van Critical is ook uitzonderlijk. Reken op rijke, zoete en fruitige ondertonen met hints van dennen, aarde en skunk die doen denken aan haar erfgoed van Afghan en Skunk. Maar ook het effect van Critical is verbluffend, bestaande uit een meedogenloze, bijna verdovende high waarbij je in maximaal ontspannen toestand wegsmelt in de bank. De regular wietzaadjes van Critical moet je hebben, of je nu een puristische indica-roker bent of een breeder die op zoek is naar wat solide indica-achtige genen!

Bekijk CRITICAL REGULAR

8. Shining Silver Haze — Royal Queen Seeds

Shining Silver Haze — Royal Queen Seeds

Shining Silver Haze is weer zo'n plant die iedereen kent. Deze soort is een speciale versie van de enige echte Super Silver Haze, die in de jaren 90 de wereld veroverde en nooit verdwenen is. Shining Silver Haze blijft haar uitzonderlijke erfgoed trouw en is sterk, extreem stimulerend en euforisch. Ze pronkt met die iconische sativa-achtige kenmerken waar kwekers en breeders geen genoeg van kunnen krijgen.

Shining Silver Haze heeft een bijzonder lange bloeitijd, wat een uitdaging kan zijn voor beginnende of ongeduldige kwekers. Maar neem van ons aan dat je geduld wordt beloond. Als het oogstmoment aanbreekt, verwent ze met een enorme opbrengst, bestaande uit uitzonderlijke toppen. Het aroma is rijk en kruidig, terwijl het effect ontzettend opwekkend en euforisch is, precies zoals een goede Haze hoort te zijn. Deze soort verdient ongetwijfeld een plekje in de tuin van iedere fan van wiet.

Bekijk SHINING SILVER HAZE REGULAR

9. Jack Herer — Sensi Seeds

Jack Herer — Sensi Seeds

Jack Herer, vernoemd naar de beroemde cannabisactivist, is altijd al een zeer gewilde soort geweest. Ze heeft veel prijzen gewonnen en talloze harten veroverd. Inmiddels is ze ook verkrijgbaar als regular wietzaadje, zodat breeders de beste eigenschappen kunnen benutten. Het erfgoed van Jack Herer is niet helemaal duidelijk, maar het verhaal gaat dat de soort bestaat uit een kruising tussen Shiva Skunk, Northern Lights en een stekje van Haze. Het resultaat van deze all-star kruising is, je verwacht het al, ronduit spectaculair.

De bloei duurt ongeveer 9 weken, waarin ze dichte toppen produceert met grote, opgezwollen kelken. De geur is zowel pittig als zoet en valt in de smaak bij zelfs de meest veeleisende liefhebber van wiet. Dankzij de flinke hoeveelheid THC levert ze ook een sterke, opwekkende, cerebrale high. Deze is ideaal voor sociale gebeurtenissen of wanneer je wel wat extra creativiteit of energie kunt gebruiken.

Bekijk JACK HERER REGULAR

10. AK-47 — Serious Seeds

AK-47 — Serious Seeds

Last but not least op deze lijst met de beste regular wietzaadjes: AK-47. Deze soort is ontwikkeld door het ongelooflijke talentvolle team achter Serious Seeds in Amsterdam en is echt de crème de la crème. Als je nog twijfelt, kijk dan even naar haar prijzenkast. In de jaren 90 werd ze al erkend door de High Times Cannabis Cup en sindsdien heeft ze nog eens 16 onderscheidingen en prijzen van andere cannabis cups over de hele wereld in de wacht gesleept.

Deze sativa-dominante soort groeit uit tot een monsterlijk formaat als je haar tijd en ruimte geeft. Gelukkig kun je haar ook manipuleren als je werkt in een kleinere ruimte, zoals een kweektent of een klein terras. De bloei duurt ongeveer 8-9 weken waarin AK-47 een rijkelijke oogst produceert. De vette toppen barsten van de trichomen die niet alleen heerlijk ruiken, maar ook keihard inslaan. De high is gebalanceerd en combineert fysieke ontspanning met een opwekkende, cerebrale high. Houd wel een beetje rekening met haar kracht. Van AK-47 van Serious Seeds slaan zelfs de meest ervaren stoners steil achterover, zeker als er een grote dosering wordt gebruikt.

Bekijk AK-47 REGULAR

Wat zijn regular wietzaden?

Wat zijn regular wietzaden?

Reguliere zaden zijn uniek omdat ze zowel vrouwelijke als mannelijke cannabisgenen bevatten. Dit betekent dat ze kunnen uitgroeien tot zowel mannelijke als vrouwelijke planten. In tegenstelling tot autoflowering wietzaadjes, zijn reguliere zaden ook fotoperiodiek: planten bloeien op basis van veranderingen in hun lichtcyclus, niet op basis van hun leeftijd.

Wat is het verschil tussen reguliere en feminized wietzaadjes?

Feminized zaden (en de overgrote meerderheid van autoflowering zaden) bevatten uitsluitend vrouwelijke genen. Deze zaden groeien uit tot vrouwelijke wietplanten. Breeders creëren feminized zaden door doelbewust stress te veroorzaken bij hun vrouwelijke planten. Hierdoor produceren ze hun eigen pollen als een soort laatste poging om zich voort te planten. Vervolgens oogsten de breeders het pollen en gebruiken het om andere vrouwelijke wietplanten te bestuiven. Dit resulteert in zaden die uitsluitend vrouwelijke genen bevatten en daarom alleen tot vrouwelijke planten uitgroeien.

Reguliere zaden daarentegen, worden gemaakt met het pollen van mannelijke planten om vrouwelijke toppen te bestuiven. Als gevolg daarvan bevatten de resulterende wietzaadjes zowel mannelijke als vrouwelijke genen, waaruit zowel mannelijke als vrouwelijke planten kunnen verschijnen.

SeedfinderKlik hier

Kunnen reguliere wietzaadjes autoflowering zijn?

Hoewel ze niet vaak voorkomen, zijn er reguliere autoflowering wietzaadjes op de markt. De planten uit deze zaden bloeien automatisch zodra ze een bepaalde leeftijd hebben bereikt en kunnen uitgroeien tot zowel vrouwelijke als mannelijke planten. Twee voorbeelden van reguliere autoflowering soorten zijn Big Auto regular en CBD Haze Auto regular. Beide soorten zijn ontwikkeld door het team van Top Tao Seeds.

CBD Haze Auto (Top Tao Seeds) regular

Ouders: Unknown
Genetica: Ruderalis/Indica/Sativa
Bloeitijd: 13-14 weken van zaadje tot oogst
THC: 20%
CBD: Hoog
Bloei soort: Autoflowering

Waarom zou je regular wietzaadjes kweken?

Waarom regular wietzaadjes kweken

Reguliere zaden leken een tijd lang in de vergetelheid te raken. Feminized en autoflowering zaadjes werden veruit het meest verkocht. Dus waarom zou iemand nog de moeite nemen om reguliere wietzaadjes te kweken?

Het simpele antwoord op deze vraag is: voor veredelen en klonen. De markt voor reguliere wietzaadjes is zeker meer niche, maar nog lang niet verdwenen. Ervaren breeders vertrouwen op reguliere zaden vanwege de creativiteit; ze dienen als de meest natuurlijke route naar cannabisgenen en breeding. Alleen met reguliere zaden hebben breeders de vrijheid om de eigenschappen van verschillende soorten uitgebreid te verkennen en naar eigen inzicht te combineren.

Hoewel feminized en autoflowering zaden geweldige oplossingen zijn voor hobbykwekers die hun eigen toppen willen oogsten, zijn reguliere zaadjes de beste keuze voor kwekers die hun eigen stempel willen drukken op cannabisgenen.

Bovendien krijg je met reguliere zaden sterkere, meer rendabele moederplanten. Op deze manier kun je stekken van een hoogwaardig fenotype nemen en de eigenschappen succesvol repliceren. Bij het klonen van feminized zaden is de kans op succes veel kleiner.

Gerelateerd artikel

De Beste Manier Voor Het Klonen Van Cannabisplanten

Conclusie — de beste regular zaden voor kwekers en breeders

de beste regular zaden voor kwekers en breeders

Hoewel feminized en autoflowering wietzaadjes de cannabiswereld hebben veroverd, is er geen betere manier om wiet te kweken dan zoals de natuur het bedoeld heeft: met geweldige, stabiele reguliere zaden. Ben je een beginnende breeder en lijkt het je wat om te spelen met verschillende soorten en fenotypes? Probeer dan zeker de zaden op deze lijst en geniet van de resultaten!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Seedshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken